Лекція в школі

Привіт Усім!

У мене є ідея донести важливість, перспективність та можливо розбити деякі стереотипи ІТ та програмування
(які я вдома часто чув, від програміст — ремонтник до програміст — над людина)
у своїй рідній сільській школі(для учнів звичайно, 9-11 класи).
Тим більше цю ідею підтримуюють у школі.

Хотів, у вас громади, запитати порад щодо підходів у цих напрямах.
Зараз я планую розказати кортко про історію ІТ та перспективи професії.

Можливо хтось з вас має вже такий досвід і чимось поділиться ?
Можливо просто можете щось порадити?
Як Вам така ідея своєрідної лекції про ІТ в школі (як відомо не у всіх школах інформатика на потрібному рівні)?

Наперед дякую за допомогу ;)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт.
Так склалося, що в компанії займаюся останнім часом освітніми проектами. Останній — місячна програма для студентів (під час виробничої практики). Так, їх не порівняти зі школярами, але можна підібрати матеріали, які, як на мене, підійдуть саме для них. Щоб показати не лише привабливість професії, а й шлях, який для цього треба пройти. Пиши в приват.

Гммм, цікава ідея. Я якось про таке не задумувався щоб розказати дітям в своїй школі про ІТ. В ІТ конторі поки що не працюю, але досвід в галузі є. Ви зацікавили мене цією темою. Якщо можна розкажіть що ви плануєте розказувати? Чи це буде просто одна лекція про іт, чи це буде цикл(спочатку про сферу а потім перейдете до чогось практичного?)

Тут більше потрібна така лекція для батьків тих дітей)

Самое главное показать что программист — не задрот, перепуганно долбящий пальцами в клавиатуру 24/7.

Почему же врать? Программирование — не более, чем профессия. Если кто то работой живёт это его проблемы

Книга «Программирование на Java Для Детей» Якова Файна

Дякую, часу у мене до вересня, тому думаю звідти щось пригодиться.

Не плануй заздалегідь, не витрачай багато часу. Навпаки, зроби простіше, майже експромтом. Це значно цікавіше.

А тобі з того який зиск? Зробити це неважко, особливо якщо хочеш розвинути комунікативні навички. На 1 лекцію тобі і власних знань вистачить. А так щоб багатенько — ось спеціальний розділ на ДОУ.
dou.ua/...nta/interviews

Але я вважаю, що це нічого не дасть тобі. Звичайно, школярам це сподобається. Але тобі з того навіть подяки не буде.

Що справді в школах на низькому рівні — так це англійська мова.

Зиск — ніякий! Школа залишила мені деякий досвід, хороший вчительський колектив з яким я підтримую стосунки — та й дехто з них запропонував таку волонтерську лекцію. Знань вистачає, але чи всі зможуть правильно інформацію сприйняти, от я і запитую чи може хтось мав такий, педагогічний можливо, довсід.
Англійська мова буде однією з ключових тем.

Ото ж бо й воно, що зиск ніякий. А досвід — це саме те що ти отримаєш. Це нескладна задача, настільки що дуже швидко набридне.

Школа, що залишла гарний досвід — це взагалі рідкість. Не в кожному місті бодай одну таку знайдеш, здебільшого «досвід» знаходиться в межах від «згаяли час» до «кримінальний». То ж якщо твоя школа інша — так, варто отримати там досвід викладання. І ніякого бекграунда для цього не треба, хіба що мову жестів можна скористати.

Першою темою зроби англійську мову та роботу в економічних традиціях розвинутих країн. А саме — що за межами «неньки» знання цінуються, а їх відсутність нічим не заміниш. Тобто без знань там працювати і отримувати зарплатню в валюті — не вийде. І постав фактом, що знань потрібно ну дуууже багато, і якщо вивчати їх шкільними темпами — то знадобиться років 200. Іншими словами, треба ризикувати. Ризикувати отримувати знання, яких жодна державна інституція не дає. Ризикувати вже зараз обирати де працювати, і лише тоді обирати освіту. І якщо вибір впадає саме на IT — то перше що потрібно це англійська мова. На рівні значно вищому ніж «хуізондьютітудей».

у вузькому розумінні персонально доповідачу це, можливо, нічого й не дасть, крім маленького досвіду публічних виступів.
Але такі речі дають більше. Багато хто відчуває, що має якийсь моральний «борг» перед батькми, школою, людьми, які допомогли в житті. Щось зробити безкорисливо, особливо для дітей, це важливо.

Вместо разговоров о перспективах профессии покажите им свои айфон и зеркалку.

та пентхаус в затишному районі

??? Велосипед!

люди які прийдуть за веліком і зеркалкою, як прийдуть — так і підуть, з непотрібним (їм) дипломом..

Из меня плохой педагог, но тема полезная и важная.
Думаю, что детям лучше всего было бы рассказать на примере каких-то известных личностей и событий, включив в рассказ в меру технической составляющей.

к слову за уровень программирования в школах, просто вспомнил как нам ставили оценку на программировании в школе за скорость печатания в какомто Baby Type(если кто помнит)

но это же не урок программирования был, а урок информатики

у нас был бейсик
но не в школе, а в педагогическом училище

у нас был Pascal/Delphi и Visual C++. Все зависит от преподавателя. Мое мнение как бывшего педагога.

ну вообще да, но я свой пример привел не для того чтобы показать как все плохо в глобальном, а скорее для того чтобы показать что в некоторых случаях все действительно...э, странно?)

Підписатись на коментарі