Які українські IT блоги/ресурси ви читаєте?
DOU? Watcher? AIN? Які українські IT блоги/ресурси ви читаєте? Ви ведете свій блог? Лишайте посилання на свої та чужі блоги в коментарях.
Якщо що то я започаткував і зараз пишу зрідка сюди jug-lviv.blogspot.com
Ну і колись вів такий блог, але закинув friends-recruitment.blogspot.com
78 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівcoodde.com — матриці по мовам
Блог KR. Laboratories про інформаційну безпеку і технології: kr-labs.com.ua/blog
Я часто читаю Блог сайту UIT https://uit.kiev.ua/blog/?l=uk, оскільки ця компанія обслуговує нашу бухгалтерську програму, тому багато чого знаходжу цікаво для себе
Класний розважальний канал про IT та про IT-бізнес EASE www.youtube.com/.../UCvM2nwR3L3RLCPj27vzypEA
YouTube канал Maksym Rudnyi youtube.com/c/maksymrudnyi
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
bool.dev
t.me/programmers_wife
крутий сайт з IT новинами coderlog.top також є ютуб канал по програмуванню де є дуже багато цікавої інформації www.youtube.com/.../UCQFJjX4FFGp4zLWo1R-viKQ
-
t.me/full_of_hatred
Ebanoe IT: cutt.ly/Gf4AdAF
Пожалуйста, помогите мне перестать постоянно заходить на mukachevo.net !!!
Все й навіть більше про унікальні рішення ринку промислової автоматизації агропідприємств на сайті ТОВ „ІННОВІННПРОМ” — innovinnprom.com
➡️ Facebook: cutt.ly/PoBlVfQ
➡️ Youtube: cutt.ly/doBz8nv
➡️ Linkedin: cutt.ly/4oBxwsy
➡️ DOU.ua: jobs.dou.ua/...mpanies/tov-innovinnprom
Ну, оці два мої:
harmyder.wordpress.com
maiachia.blogspot.com
-
Раньше много читала habr.com сейчас перешла на укр. IT ресурсы senior.ua codeguida.com
Совпадение?
senior.ua/forum/raznoe/budut-li-kosti-padat-po-raznomu-ili-odinakovo
toster.ru/q/645153
действительно, как -то странно...
-
С целью определения аудитории для размещения рекламы нидерландской компании, занямающейся поиском специалистов и предложения им работы в ведущих ИТ компаниях Нидерладов, напишите, пожалуйста, какие еще сайты, ктоvе DOU.UA, блоги, группы с соц. сетях популярны среди украинских программистов?
Здравствуйте Ирина! Вы представляете эту Нидерландскую компанию? У нас есть предложение. www.facebook.com/r.cheprasov
Теперь тут.Раньше читал ITC.ua но они скатились в помойку.
Таки да,постоянные полит.срачи в комментах.
medium.com/lalafo-engineering
це наші ведуть?
www.computerrex.com — цікаво про технології та не тільки.
-
-
-
banderovci.com Справжній український ресурс, але контенту малувато (((
це що ІТ ресурс?
dedushka.org почав іноді почитувати ще тоді, коли Назар писав лише російською.
-
Цікаві іт новини тільки українською
itukrainian.blogspot.com
-
codeguida.com ;)
З вітчизняного читаю лише jug-lviv.blogspot.com
А от писати щось самому — практично нема часу.
kuchyn.com.ua
openmind.com.ua/...ck_add_id=33598
доу не читаю, но пишу
екстрасенс детектед))
ukrainian-it-mission.blogspot.com
нажаль останній пост 2010 :)
Гораздо больше стал читать habr, там много IT-шной тематики, реже захожу на DOU, для объемных срачей стало мало свободного времени, раньше читал liga.news.net — надоело.
Останнім часом тема самопроголошених ЛНР та ДНР настільки актуальна, що я вже кілька місяців читаю щось типу our-news.org замість, скажімо, habrahabr.ru чи dou.ua
Є.таке. залежність від новин.
я підписаний ще на ось такі блоги
Цікавий блог — дівчинка проходить курси по корсері а потім публікує всякі практичні задачі по темі
energyfirefox.blogspot.com
Львівська гугл група
lviv.gdg.org.ua
Львівський програміст
ghostsofideas.blogspot.com
Ще один львівський праограміст
ua-coder.blogspot.com
mrgall.com
bohdan.com.ua
Українського давно не читав. subscribe.ru , blog.isomorphic.com
є навіть форум
replace.org.ua
він ще й живий
Гарна тема — спонукає пошукати ресурси рідною мовою.
Читаю рідний jug-lviv.blogspot.com
А хтось ще читає rozrobka?
Я підписаний на twitter.com/rozrobka
але судячи з його вмісту, там мало що відбувається.
.
мабуть вони не твітають автоматично свій контент, в основному там зявляються анонси подій
На самому сайті наскільки видно, більшість постів це анонси подій, решта найчастіше є репостами, оригінальних матеріалів досить мало.
Значить треба писати самому і популяризувати.
Можливо, спочатку варто визначитись з форматом і концепцією, зараз, коли розробка насичена анонсами подій (які через кілька днів-тижнів можуть стати зовсім неактуальними) і перепостами (які уже читали на інших сайтах), написані з нуля статті можуть просто загубитись в потоці інших.
В цілому у мене таке враження, що простіше запустити повністю новий ресурс з форматом як у, наприклад, siliconrus.com ніж розвивати хабраподібний сайт без великої активної аудиторії.
ну я теж за новий ресурс тільки зі структурою на зразок snob.ru
З такою структурою сайт запустити і розкрутити досить непросто.
ну може для початку спрощену версію))
Ага,
en.wikipedia.org/...r)#Gall.27s_law
insideintercom.io/...with-a-cupcake
Це погано. Там щось і RSS не паше толком.
доречі Сергій в мене питання, чому на ДОУ не вдається залучити дописувачів на технічні теми? Ну тобто вони є, але їх справді мало
Насправді вдається, тільки для цього винайдено дещо хитрий спосіб — авторські дайджести:
Java дайджест
Python дайджест
Mobile дайджест
Frontend дайджест
Scala дайджест
і т. п.
Крім того, не так давно вийшли статті типу
dou.ua/...a/articles/ybc
dou.ua/...cles/11k-req-s
В цілому думаю більш пріоритетними мають бути не технічні статті (яких більше на спеціалізованих сайтах, часто англійською), а загальні, які цікаво і корисно читати багатьом, незалежно від їх мови програмування, особливо початківцям і статті/новини на теми, актуальні саме для України.
тобто це така стратегія, а не проблема з дописувачами на технічні теми
Думаю, якби ціль була стати порталом для публікації технічних статей для програмістів, то проблема з дописувачами була б.
Саме так. Найкращі технічні статті будуть з’являтися англійською. Працюваті є сенс тільки над тим, де ти маєш шанс бути найкращим. Самє тому ДОУ про Україну, а не про технології.
Та же статья про “11k req/s” вполне достойного уровня.
Декілька років тому читав блог Зеника, але й тоді вже було доволі мало хороших матеріалів, тому якось само по собі сталось що забув про цей ресурс.
З укр мабуть би виділив 2:
www.rozrobka.com
jug-lviv.blogspot.com
Нічого не читаю, зрідка тільки DOU.
Як кожен порядний програмер веду бложик з записками по роботі, англійською мовою — mvmn.wordpress.com
only dou)))
та ну — ДОУ це ж так для душі, треба ще й серйозні ресурси читати )))
dou.ua
jug-lviv.blogspot.com
hug-lviv.blogspot.com
itc.ua
gagadget.com
DOU, AIN, ITC
Lviv Hadoop User Group:hug-lviv.blogspot.com
також персональний блог присв"ячений hadoop та java simpletoad.blogspot.com
Львівська спільнота тестувальників та КУА
Subscribe.ru — мой любимый источник инфы на все времена. Всё оффлайново, никаких всплывающих окон, минимум социального кипения, максимум авторского контента. Радует возможность прямой связи с многими авторами.
Этот сервис ещё из тех времён, когда люди не знали слова «спам». И хотя он тоже сильно слился в погоне за горячим сми-контентом, но всё-таки там есть место хорошим темам, не подвластным времени.
К примеру, ты знаешь о таком ресурсе как РБК (rbc.ru , rbc.ua). Но мало кто знает, что он стартовал свой успех именно в среде подписчиков Subscribe.ru — именно это придало ему традиции экономической журналистики, свойственной им и поныне [хотя военный вопрос их чуточку испортил].
В общем, рекомендую там хорошо порыться в каталоге. Лично для меня это как ещё один интернет. Без всей этой толпы вечно-развлекающихся зомби.
Subscribe.ru хіба український ?
РУ=Рідна Україна
Всё к этому идёт. Москва не оставляет другого выбора, кроме как завершить проект с 1/6 частью суши эпик-фейлом.
Так это и не блог, а всего лишь служба рассылки. К сожалению, в90-е родившаяся в России. Согласен, им стоит перенести домен в более вменяемое информационное поле.
// Да, мир так устроен, что лучшие вещи оказываются не там где надо. Я бы тоже хотел родиться в Нью-Йорке. Но родился в СССР.