5.10
Останнім часом на ДОУ появилося багато не IT-шних тем. І тому до Вашої уваги ще одна:
Я досить довго слідкую за Генадієм Балашовим і його ідеєю / партією 5.10. Зразу попереджаю що я не є членом партії, не збираюся в неї вступати і не маю ніякої особистої вигоди від написання цього топіку.
Я думаю багато хто чув про 5.10, а хто не чув суть в тому щоб відмінити всі податки і збори в Україні і залишити лиш два: 5% з продаж (платить покупець) і 10% соціальний внесок (платить найманий робітник). Підприємство при цьому не платить податків взагалі. Повна програма в них більша і з нею можна ознайомитися на сайті.
Що це дає:
1) Україна стає дуже привабливою для інвестицій. Що сприяє зростанню бізнесу, створенню нових робочих мість і так далі (хоча перед тим потрібно вирішити проблему з АТО).
2) Знижується бюрократія і корупція так як скасовується дозвільна система.
3) Ціни на товари не обкладаєтюся податками і митом (крім 5%) що знижує їхню вартість (особливо це стосується техніки і автомобілів).
Що це дає для IT:
1) IT компанії не будуть платити жодних податків що дає можливість бізнесу розвиватися, так само як збільшити ЗП робітникам.
2) IT-шники перестають бути ФОП-ами і стають найманими робітниками. Платять 10% соціального внеску (це більше ніж зараз), aле якщо врахувати падіння цін то ми все одно будемо в плюсі.
3) Вводиться вільний обіг доллара і євро що дозволяє не обмінювати їх на гривню N разів і отримуваит зарплату в долларах.
Я не економісмт але мені особисто ідея дуже подобається так як вона оригінальна і мені здається може дуже швидко вивести Україну з того стану в якому вона зараз є. Але багато людей про неї ніколи навіт не чули.
Хотів би почути Ваші конструктивні думки про 5.10.
Дякую
Найкращі коментарі пропустити