Потрібна порада стосовно релокації до Німеччини
На даний момент я та мою дружина проживаємо у Польщі. Працюю програмістом. Щомісячна зарплата порядка 2 тис. євро — до вирахування податку. Загалом — на ці гроші можна достойно жити в Польщі. Випробувальний термін доходить до кінця — і є можливість підписати довгостроковий контракт.
Але, нещодавно пройшов співбесіду в компанію, яка має офіс в Німеччині. Пропонують вищу зарплатню: 60 тис. євро на рік + підйомні. Мені пропозиція сподобалась.
Наскільки я зрозумів — німецька компанія користується послугами спеціалізованої фірми, яка вирішує питання релокації. Ми зібрали пакет документів: свідоцтво про шлюб, робочий контракт від німецької компанії, дипломи, підтвердження досвіду роботи + працівник з релокаціїної компанії відкрила мені та моїй дружині страхові рахунки (health insurance number) + application for residence permit (анкети заповнені мною та дружиною).
Але коли ми подавали документи — працівник посольства сказала, що у дружини нема сертифікату про знання німецької мови (нажаль, ми ще не встигли зайнятись вивченням німецької, хоча і планували це). В посольстві сказали, що це дуже важливий документ, без якого моїй дружині буде важко одержати візу. Але, все ж, залишили документи для розгляду.
Таким чином, моя віза вже готова (хоча чомусь її виготовили лише строком на 3 місяці). А про рішення відносно візи для дружини ми все ще чекаємо.
Агент релокаційної компанії пропонує нам з дружиною їхати до Німеччини (у дружини польська віза — яка дозволяє їздити до країн Шенгенської зони). Після чого: я маю орендувати житло, і зареєструватись в local registration office. Агент стверджує, що якщо ми надамо в посольство документи про мою реєстрацію в Німеччині — то це допоможе отримати позитивне рішення стосовно візи для моєї дружини.
Хоча, особисто для мене — ситуація виглядає досить ризикованою, оскільки наші польські візи дійсні лише до кінця жовтня. Але з боку німецької компанії (це досить велика компанія зі світовим ім’ям) та служби релокації — нас всі запевняють що все буде добре з візами і т.д.
Підкажіть, будь-ласка — можливо хтось уже стикався з подібними проблемами при переїзді з рідними до Німеччини? Як бути в ситуації, якщо німецьку візу для моєї дружини все ще не видадуть, а польська віза закінчиться? Наскільки великий ризик для дружини — не отримати німецьку візу?
118 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів