Шукаю програміста в некомерційний проект

Кілька років тому мій син захворів на діабет. Це було страшно. Здавалося, що життя закінчилось — як тепер ходити з ним в походи, як подорожувати, як жити? Перший рік був найважчим — довелось кардинально міняти ритм життя, розклад дня, пріоритети. Готувати їсти йому теж потрібно окремо. В нього важка форма діабету, тож нам доводиться розраховувати кількість вуглеводів у кожному прийомі їжі дуже точно.

За минулі з початку хвороби 4 роки дружина навчилась все це робити автоматично. На початку ж — це було досить складно.

Наприклад у сина сніданок і дружина пече млинці:
300 грамів борошна (68,9 грамів вуглеводів на 100 грамів продукту) — 17,23 хлібних одиниць (ХО);
450 грамів молока (4,70) — 1,76 ХО;
20 грамів цукру (100) — 1,67 ХО;
3 яйця (0,7) — можна знехтувати.
Загалом 20,65 ХО.

У млинців занадто високий глікемічний індекс (тобто вони віддадуть всі вуглеводи дуже швидко), а в інсуліну є свій профіль дії і нам треба добитись того, щоб вуглеводи потрапляли в кров за тим самим профілем, що й він.
Тож доведеться дати щось із повільними вуглеводам. Наприклад гречану кашу, це просто: 20 грамів (62,10) — 1,03 ХО
І щось на десерт. Нехай це буде молоко (4,70) й печиво (74,3).

Кожен прийом їжі має завжди містити певну кількість вуглеводів (хлібних одиниць). У нас це 3.
Тож треба порахувати скільки млинців і печива потрібно дати дитині. До речі, не забуваємо, що млинці змінять свою вагу, тож треба їх зважити після приготування, розділити на 20,65 (загальна кількість ХО) й будемо мати скільки грамів млинців містить 1 ХО.

То ж маємо 20 грамів каші (також ще треба перерахувати скільки це у вареному вигляді), один млинець (скільки він там заважить). Зробимо ще бутерброд (хліб — 39.80) і він просить яблуко (11.80). Можете порахувати.

Чотири роки назад я зробив сторінку halamaha.com.ua/test/index.php якою було б зручно користуватись з Kindle Keyboard й керувати з Google Docs. Тоді ж задумав написати додаток для мобільних пристроїв. Доки сам розібрався, що нам треба, доки знайшов дизайнера і зробив з ним дизайн, пройшов якийсь час і нагальна потреба в додатку пропала. Все що треба дружина призвичаїлася рахувати в умі. Я іноді заглядаю сам на сторінку як у довідник кількості вуглеводі, але загалом у нас є сталі меню на сніданок, обід, вечерю і три-чотири перекуси.

Проте потреба в програмі нікуди не щезла. Щодня у багатьох людей виявляють діабет і їм доводиться міняти раціон, режим дня, спосіб життя. Однією з причин діабету може бути надмірне хвилювання або переляк. З війною на сході у нас все більше й більше дітей-діабетиків. Та і взагалі захворюваність зростає. Ось наприклад статистика по США:

Тож зараз, я шукаю програміста-однодумця, який буде згоден присвятити певну кількість часу написанню програми, що може багатьом полегшити життя.

Один із ключових пунктів: програма буде безкоштовною.
Вона буде полегшувати всю ту рутину, що їх мають робити батьки діабетиків: розраховувати кількість їжі, вести щоденник харчування, визначати коефіцієнти. Не відразу звичайно, але поступово.

Я дивився на конкурентів, вивчав, що вони вміють. Єдине, що я знайшов пристойного — є англійською з американським списком продуктів. Ну от нащо нам консервовані спагеті Дядько Том з фрикадельками.
Є російські аналоги, але вони теж не зручні — або намагаються захопити більш широкий ринок з усіма, хто сидить на дієті, або просто не зручні, тому що їх задача продати послу клініки, а не спростити життя.
Я, повторюсь, не хочу нічого продавати. Я знаю з якими проблемами стикаються батьки і хочу допомогти їх вирішити.

Отже, якщо ви можете написати додаток для iOS чи Android, якщо згодні попрацювати безкоштовно: напишіть мені на пошту: [email protected]. Коментарі, звісно, теж читаю.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

iOS developer, готовий долучитись, при умові що дедлайн не піджимає (можу присвятити 2-3 години в тиждень) і що проект опенсорс, листа вислав

Ready to join U. Android-Developer. I’ve sent U email, check it and give me an answer...

Заведите opensource проект, так больше людей сможет поучаствовать..

Так и сделано, но нужно же начать с чего-то.

Какие технологии планируете задействовать?

Посмотрим какая команда соберется.
Для первого релиза, фронтент на ЖС + фонгап какой-то — был бы приемлемым вариантом.
Бекенд на нодЖС, имхо, тоже вполне, но посмотрим будут ли специалисты.
Выбор базы оставлю на совести ребят.
Распознавание цифр на глюкометре на лету — хотелось бы, но опять выбор конкретной библиотеки оставлю разработчикам. И думаю, что к этом времени нужно будет на нативные приложения перейти на всех платформах.

Є невеликий досвід з нодою. Набагато більший з пхп. Якщо стану в нагоді — з радістю готовий приділити вільний час на добру справу

Добру справу робите. Успіхів!

Гарна ідея, шкода що не вмію писати для iOS чи Android,
якщо треба буде щось по вебу звертайтесь)

Возможно, стоит сразу накидать план действий? Что вы планируете, что хотите чтобы там было, начать собирать информацию для наполнения программы.

Я к примеру имею опыт в Андроиде, могу написать неказистую программу, соответственно мог бы помочь.

Но с нуля заниматься, ждать инфу, выспрашивать пожелания не очень хочется.

А с каждого по не чуть-чуть за пару месяцев будет написана не сложная программа.

Это все собрано, сделано, даже дизайн нарисован.
Выкладывать это на ДОУ смысла нет. Как и шарить для всех гитхабовскую ссылку. Есть смысл спросить кому интересно и дать ссылку им. Рассказать свое видение, рассказать про эпики, разделить работу.
Но опять же не на ДОУ, а на гитхабе.
Если интересно — напишите мне на почту, я добавлю в гугл группу и гихаб.

отпишитесь, когда сделаете проект или скрины залейте. интересно все-таки!))

Обязательно отпишусь :)

Підписатись на коментарі