Шукаю програміста в некомерційний проект
Кілька років тому мій син захворів на діабет. Це було страшно. Здавалося, що життя закінчилось — як тепер ходити з ним в походи, як подорожувати, як жити? Перший рік був найважчим — довелось кардинально міняти ритм життя, розклад дня, пріоритети. Готувати їсти йому теж потрібно окремо. В нього важка форма діабету, тож нам доводиться розраховувати кількість вуглеводів у кожному прийомі їжі дуже точно.
За минулі з початку хвороби 4 роки дружина навчилась все це робити автоматично. На початку ж — це було досить складно.
Наприклад у сина сніданок і дружина пече млинці:
300 грамів борошна (68,9 грамів вуглеводів на 100 грамів продукту) — 17,23 хлібних одиниць (ХО);
450 грамів молока (4,70) — 1,76 ХО;
20 грамів цукру (100) — 1,67 ХО;
3 яйця (0,7) — можна знехтувати.
Загалом 20,65 ХО.
У млинців занадто високий глікемічний індекс (тобто вони віддадуть всі вуглеводи дуже швидко), а в інсуліну є свій профіль дії і нам треба добитись того, щоб вуглеводи потрапляли в кров за тим самим профілем, що й він.
Тож доведеться дати щось із повільними вуглеводам. Наприклад гречану кашу, це просто: 20 грамів (62,10) — 1,03 ХО
І щось на десерт. Нехай це буде молоко (4,70) й печиво (74,3).
Кожен прийом їжі має завжди містити певну кількість вуглеводів (хлібних одиниць). У нас це 3.
Тож треба порахувати скільки млинців і печива потрібно дати дитині. До речі, не забуваємо, що млинці змінять свою вагу, тож треба їх зважити після приготування, розділити на 20,65 (загальна кількість ХО) й будемо мати скільки грамів млинців містить 1 ХО.
То ж маємо 20 грамів каші (також ще треба перерахувати скільки це у вареному вигляді), один млинець (скільки він там заважить). Зробимо ще бутерброд (хліб — 39.80) і він просить яблуко (11.80). Можете порахувати.
Чотири роки назад я зробив сторінку halamaha.com.ua/test/index.php якою було б зручно користуватись з Kindle Keyboard й керувати з Google Docs. Тоді ж задумав написати додаток для мобільних пристроїв. Доки сам розібрався, що нам треба, доки знайшов дизайнера і зробив з ним дизайн, пройшов якийсь час і нагальна потреба в додатку пропала. Все що треба дружина призвичаїлася рахувати в умі. Я іноді заглядаю сам на сторінку як у довідник кількості вуглеводі, але загалом у нас є сталі меню на сніданок, обід, вечерю і три-чотири перекуси.
Проте потреба в програмі нікуди не щезла. Щодня у багатьох людей виявляють діабет і їм доводиться міняти раціон, режим дня, спосіб життя. Однією з причин діабету може бути надмірне хвилювання або переляк. З війною на сході у нас все більше й більше дітей-діабетиків. Та і взагалі захворюваність зростає. Ось наприклад статистика по США:
Тож зараз, я шукаю програміста-однодумця, який буде згоден присвятити певну кількість часу написанню програми, що може багатьом полегшити життя.
Один із ключових пунктів: програма буде безкоштовною.
Вона буде полегшувати всю ту рутину, що їх мають робити батьки діабетиків: розраховувати кількість їжі, вести щоденник харчування, визначати коефіцієнти. Не відразу звичайно, але поступово.
Я дивився на конкурентів, вивчав, що вони вміють. Єдине, що я знайшов пристойного — є англійською з американським списком продуктів. Ну от нащо нам консервовані спагеті Дядько Том з фрикадельками.
Є російські аналоги, але вони теж не зручні — або намагаються захопити більш широкий ринок з усіма, хто сидить на дієті, або просто не зручні, тому що їх задача продати послу клініки, а не спростити життя.
Я, повторюсь, не хочу нічого продавати. Я знаю з якими проблемами стикаються батьки і хочу допомогти їх вирішити.
Отже, якщо ви можете написати додаток для iOS чи Android, якщо згодні попрацювати безкоштовно: напишіть мені на пошту: [email protected]. Коментарі, звісно, теж читаю.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів