Рейтинг компаній — голосуй, це твій громадянський обов’язок!
Періодично заходжу подивитись рейтинг IT компаній-роботодавців на jobs.dou.ua/ratings і дивуюсь, як мало людей дають там зворотній зв’язок. На сьогодні це 5%-10% від кількості тих, хто працює в компаніях.
В принципі зрозуміло чому. По перших ліньки, по других незрозуміло, як воно впливає на поведінку компанії, по третіх критерії суб’єктивні, а ми всі любимо точні науки, якою соціологія не є.
Я б хотів закликати всіх проявити небайдужість і регулярно заповнювати відгуки по компаніям, в яких ви працюєте.
Чому я думаю це корисно для всіх?
Заповнюючи анкету, ми самі для себе починаємо задумуватись, чи задоволені ми компанією, що для нас важливо, а що ні. Адже комфортна зарплата — це не все, що нам потрібно від життя.
Рейтинг впливає на імідж компанії як роботодавця і давить на мізки менеджменту компаній, котрий, навіть якщо не хоче, змушений думати, як покращити ситуацію.
Це відправна точка для тих, хто шукає роботу, перед тим, як піти на форум по конкретній компанії та перечитати, що там про неї пишуть. Дозволяє сформувати short-list компаній, які варто розглянути.
Як на мене, варто відноситись до цього голосування, не як боротьбу за перше місце власної компанії, а швидше як до соціальної відповідальності один перед одним та молодими спеціалістами, які виходять на ринок та хочуть втрапити у непогану компанію.
Давайте змінювати світ на краще, замість того, щоб плисти за течією і згоджуватись на те, що маємо. Рейтинг — досить дієвий інструмент впливу на компанії.
Голосуй! Вимагай змін! Шукай компанію своєї мрії!
30 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів