Курси IT як допомога автоматизації держави

Недавно було озвучено, що останнім часом в Україні стало курси IT спеціалістів «як грибів після дощу».

Про якість цих курсів зараз говорити не буду.

Проте питання в іншому:
Кожен учень при закінченні курсів зазвичай пише свій дипломний проект, тривалістю 2+ тижні, в якому він повинен проявити свої уміння по всім пройденим раніше темам.

Так наприклад, коли я був на курсах java в нашій компанії, отримав задачу написати продукт подібний до Google Calendar.

І це добре.
Погано ж те, що насправді результат праці студентів ніким далі не використовується.

Я ж пропоную трохи інший підхід:
робити проекти які корисні державі
1. Куратор курсів при виборі задач студентам дивиться, який корисний проект можна реалізувати (наприклад з цієї теми dou.ua/forums/topic/11702)
2. Домовляється з відповідними державними структурами (визначає актуальність задачі і подальше впровадження )
3. Розбиває задачу між курсами аналітиків, програмістів, qa і задачі розбиваються на настільки дрібні підзадачі, що їх реально можуть виконати студенти курсу
4. Команди в процесі навчання реалізовують проект.
Якщо якась людина провалить свою задачу (забув/забив/запив), його задачу передають студенту наступного курсу або іншому студенту
5. Представники компанії (організатори курсів) передають результат роботи (пофікшений після студентів) відповідним державним струтурам, які уже мають впроваджувати проект в життя

Даний підхід спрацює виключно для малих проектів подібних до «Медичний календар», який описаний

В цьому випадку передбачаються такі позитиви для студентів
1. Відпрацьовується взаємодія Аналітики -> Dev’и -> QA
2. Всі знають, що вони роблять не сферичного коня в вакууму, а те, що насправді потрібно людям
3. Прекрасний пункт в резюме, тому що потенційний працедавець може в будь який момент переглянути продукт
4. Шанс, що студента візьмуть на роботу для допилювання проекта.

Хотілось би щодо даного питання дізнатись думку GlobalLogic, EPAM, Luxoft та інших компаній, які організовують у себе курси.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Погано ж те, що насправді результат праці студентів ніким далі не використовується.
Як на мене то не треба далеко ходити, студент за період свого навчання пише купу курсових, дипломних проектів, які ніколи і ніде не використовувались...
Чому не почати з них? Вони це роблять кожного семестру... Чом би їм не давати завдання, і такі проекти для розробки, які були б корисні для держави?
Причому така система, яку ви описали, навіть колись працювала...

Тому що курсам при великих компаніях я більше довіряю

1. Наскільки я пам’ятаю на курсах в GlobalLogic були вступні екзамени. Тобто менше шансів кинути задачу людині, яка нічого не тямить в темі.
2. На відміну від ВУЗу на курси ходять ті люди, які дійсно бажають отримувати знання і уміння, а не бумажку про вищу освіту.
3. На відміну від ВУЗ’у в IT компаніях є вчителі практики, які мають суттєвий практичний досвід за плечима і можуть прослідкувати за ЯКІСТЮ виконання робіт студентом (через той же Code Review)
4. IT компанії зазвичай набір курсів, які забезпечують повний набір розробки
(аналітика -> дизайн -> розробка -> тестування)

Але знову ж таки не курсами єдиними.

Кожен з нас в сфері IT постійно навчається, експерементує з новим.

Не важливо хто ти: студент курсів, студент ВУЗу, розробник, аналітик, QA з досвідом і ти зміг реалізувати будь-який проект, який корисний державі — то честь тобі і хвала.

Задача ж нашої IT спільноти буде допомогти впровадити проект в життя.

Юрію, що заважає Вам стати організатором одного з таких проектів? Що для цього потрібно?

Нічого не заважає. Власне я і займаюсь в фоновому режимі реалізовуцією одного з проектів.
Але поки не хочу казати багато про нього поки він не втілиться в життя.

Не вистачало щоб автоматизацією держави займались студенти курсів. Краще ніяк, аніж аби як.

Почитайте про хакатон з держустановою. Питань не буде.

Хотілось би щодо даного питання дізнатись думку GlobalLogic, EPAM, Luxoft та інших компаній, які організовують у себе курси.
Так то ви їм писали?

Курсы? Только если бесплатные при компаниях.

Так, саме на них я і орієнтуюсь.

Підписатись на коментарі