Допомога студенту. Архітектура програми
Доброго часу доби, форумчани.
Дали завдання мені, треба придумати архітектуру проекту,
так, щоб логічно працювало. В надії, що тут є люди, які розбираються з архітектурою ПЗ і готові помогти.
Ось текст завдання
pastebin.com/xjU23vxr
Програма має розроблятись у Visual Studio 2013
на мові програмування с++.
Я думав можливо зробити клас сесію, в якій буде вказівник стан перебування користувача(паттерн стан) і вказівник на Ebay(буде представляти бекенд). Користувач буде вводити команди якісь команди. Їх буде парсити якісь один функція і буде видавати об’єкт команда(вона інкапсуює характеристики команди). Який буде хендлетись в обробітнику подій сесії. Там з характеристик команди буде вибиратись чи має право команда передаватись до бекенду(Ebay). В самому бекенді команда буде хендлитись теж і перевіряти валідність команди, на рахунок даних які є. Тут би якось зробити оброблення команди. Може chain of responsibility. Зробити декілька хендлерів котрі по черзі будуть обробляти команду.
Це взагалі то завдання на паттерни. Я так орієнтуюсь в них, а тут практичне завдання в якому треба декілька скомбінувати, і задумався.
Я чув, що для чогось подібного юзається MVC. він тут підходить. Просто я ше його не розгялядав. Варто це робити? Якщо він підходить то, як саме повинен виглядати.
Насправді можу хоч зараз почати писати. В скінченний автомат зажену роботу з юзером. А даватиму йому команди просто вибором циферок і буду їх хендлети. Але то не гарно. І там потім якісь кастилі на пишу. І буде огедний код. Тому і питаюсь людей з досвідом. Може шось порадять.
п.с. Прочитав книгу Head First Design Patterns by Eric T Freeman
36 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів