А ваша компанія допомагає АТО?

У моїй компанії (Itera Consulting) усіляко блокуються будь-які ініціативи колективно допомогти АТО. Відкрито не пояснюють чому, де-факто причина у тому, що деякі топ-менеджери мають антилюдську антиукраїнську позицію (відкрито визнати це вони не можуть бо, в такому разі це буде явне змішування політики і бізнесу). Ясно, що кожен може допомагати самостійно, але тут мова про колективне, про «разом ми сила». Вважаю таку поведінку Itera жалюгідною, я навіть почав відверто соромитися своєї компанії. Процитую кепа очевидність, ІТ-шники мають бути передовою, рушійною силою суспільства (хоча б тому, що у нас значно більше можливостей для цього). Зрештою, це найбільш оптимальна колективна стратегія виживання. Як ви до цього ставитесь? Яка позиція вашої компанії?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Наша компания (Onix-Systems) решила, практически все деньги предназначенные на новогодний корпоратив, потратить на нужды армии. Также у нас на кухнях постоянно стоят donation boxes, в которые каждый может пожертвовать любую сумму денег.

Компания в которой я работаю — GeeksForless, Николаев с самого начала АТО занимается помощью, в основном для аэромобильной бригады, были проблемы с казармой в которой не было крыши но семьи военных жили, я даже не представляю как, ну компания полностью решила эту проблему. Плюс каждый месяц, скидываемся все вместе «зарплата одного рабочего дня каждого жедающего уходила на помощь» и компания обычно докидывает значительную сумму.. Несколько раз приходили командиры из этой бригады рассказывали, что действительно происходит на фронтах и какая ситуация изнутри... hr высылает потом каждый месяц отчёт на, что ушли собранные средства. Как-то так.

SoftServe собирал уже целую кучу денег для АТО (последний раз больше 1 млн. грн.). Во всех офисах стоят коробочки для сбора денег.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Помітив, що ось тут www.facebook.com/...358209631031368 Nelly Stelmakh дякує компанії Ciklum.

недавно бросили клич про сбор денег.
собрали. купили, прислали радостное письмо нам.
деньги потрачены на карематы и спальники.
ярко-красные.

UPD: недавно подхожу, смотрю наши волонтёры накупили карематов, лежат на капоте.
ярко-оранжевые, как жилеты работников коммунхоза.
я такой весь вежливый, стараясь не крыть *уями спрашиваю деликатно так:
а чего цвет-то такой?
а они мне: та это от производителя зависит, какой краситель добавят, такой и цвет.
0_о
ну артиллеристы же всё равно в блиндажах на них спят, и чехлы на них пошьют
(я боком-боком ухожу чтоб не сказать им всё что хочется)

у будь-якому разі, краще, ніж нічого ))

Так. Допомагають. Причому ця ініціатива йшла від керівництва компанії, а вже працівники її вирішили підтримати. Причому всі працівники єдиноголосно.
Дякую, що написали цей пост. Занесу «Itera Consulting» у список антиукраїнських компаній, де вже зараз є, наприклад, «Luxoft».

Занесу «Itera Consulting» у список антиукраїнських компаній
тіки не ламінуйте список, будь ласка, у нас хороший колектив, надіюся ми це порішаємо:) по суті, через наявність різних поглядів компанія використовує право постулювати нейтральність і формально права. проблема у тому, що нейтральним до війни не будеш, вона у думках і житті колективу.

Вас катували, щоб ви це написали? Якщо вас катували, то моргніть 2 рази. Щоб ми знали, що вам потрібна допомога.

Дякую, що написали цей пост. Занесу “Itera Consulting” у список антиукраїнських компаній, де вже зараз є, наприклад, “Luxoft”.
Вы там поаккуратней
а то они гордые и могут уехать с концами
и будем мы тут не сырами меряться, а думать де занять денег до ЗП
они гордые и могут уехать с концами
у тому ж і питання. власник має формальне право (і причини) не паритися проблемами війни та ставленням співробітників до неї. протиріччя ж у тому, що персонал уцілому не може ігнорити війну. мабуть, ми можемо лише взивати, що раз компанія позиціонує себе «з чєловєчєскім ліцом», то нехай прислухається :)
у список антиукраїнських компаній, де вже зараз є, наприклад, «Luxoft».
Ничего, что у нас коробочки стоят или с домашнего дивана виднее ?

У нас да.

Коробки для денег на ресепшнах есть (пластмассовые, с хлипким замковым механизмом, однако не взламывали, ограничились внутренним баг-репортом), иногда целенаправленно вещи собирают.

Бросил вечером в пустую коробку 100 грн, утром мимо проходишь — туда кто-то 200 кинул. Норм.

Якщо мова про колективне, мені цікаво, а якщо б вам на колективному рівні нав’язували ідею, що ті самі фрукти ви повинні не в лікарню занести, а відправити голодним дітям на Донбас (які теж Українці), мабудь ви би були не дуже раді такому колективному духу? І як ви самі сказали, майже в усіх компаніях є представники різних політичних поглядів і це є нормальним. Чому тоді ви вважаєте, що саме ваші погляди повинні підтримуватись на колетивному рівні, а не протилежні погляди? Тому вважавю правильною позицію не тягнути політіку в IT компанії, щоб не було холіварів між співробітниками, а кого і як підримувати кожен хай вирішує сам.

що ті самі фрукти ви повинні не в лікарню занести, а відправити голодним дітям на Донбас (які теж Українці), мабудь ви би були не дуже раді такому колективному духу?
— підтримую на 100%. тим паче, що донбас уже в києві, я би із ним із задоволенням поділився. раптом щось зсунеться у нас і ми доеволюціонуємо до цього, похвастаюся прогресом :)
Чому тоді ви вважаєте, що саме ваші погляди повинні підтримуватись на колетивному рівні, а не протилежні погляди?
-так у тому то ж і справа, що річ не в політиці, а в людяності :) можна перевести проблему війни у будь-яку площину, корінь один — війна. ну наприклад, сидить 2 м від мене умовний Vasiliy, який маючи дітей ризикнув піти служити і повернувся знову в офіс. удома я бачу прикорднонників, дехто повернувся скалічений, а дехто не повернувся. тобто такі, як Vasiliy, просто їм повезло менше і там вони не з власної волі і такі ж громадяни як і я. ітого: я, працюючи поряд з Vasiliy, не можу колективно виявляти турботу ти підтримку про таких як він, бо в моїй компанії є альтернативні політичні погляди. ось ЦЕ найбільш тупо, діло не в якихось там нав"язуваннях. мені зокрема соромно, бо де-факто ми постулюємо ігнор проблем нашого колеги Vasiliy і називаємо це нейтральною офіційною позицією.
не тягнути політіку в IT компанії
 — знову ж, не політика, а війна. від неї нікуди не подінешся. вона скрізь довкола співробітників (умовний Vasiliy 2м від мене зокрема), а ІТ компанії лише N годин на тиждень і за гроші. те, що багато компаній (як мінімум із постів цього топіка) надають можливості тАк долати співробітникам наслідки війни, можна вважати частиною соцпакету. тому моє вопрошеніє цілком закономірне — софтсерви пропонують (плюс їм у карму), а ми принципово ні? чому?

Львів, ArtfulBits, у нас колега в АТО, регулярно підтримуємо його взвод посилками (одяг, термобілизна, спорядження), керівництво сприяє.

Достали коллективисты, кто хочет — тот поддерживает, кто ни хочет — не поддерживает. Прибыль компании — это деньги собственников, никто кроме них не имеет права распоряжаться их деньгами без их разрешения.

Прибыль компании — это деньги собственников
так у тому ж і справа, що мова не про гроші. пару команд замість 1 раз поїсти казьоні фрукти занесуть їх пацанам у лікарню і всьо такоє прочєє, хіба це питання грошей? :) з одного боку комусь це просто буде хорошим прикладам, з іншого боку група людей зробить щось разом і т.д. ну не в грошах річ, абсолютно. питання у можливості робити це все на рівні корпоративної культури. і питання у тому, що дуже тупо не мати цієї можливості через наявність у компанії різних політичних поглядів (що є, власне, абсолютно природним)
з.і. якось наша компана їздила у фастів у дитячий будинок, я не поїхав. потім повивішували фоток, написали у газеті. на мене подіяло, я вигріб усе нєчіванасіть і заніс також. мова про це, колективне, а не про тавар-дєньгі-тавар ;)

Ага, Сеня вот ремонтик в доме делает. Обычный, простой, все как у всех людей. У Пети не одно предприятие функционирует и явно приносит прибыль. А мы живем по-новому и сбрасываемся чтобы армию одеть.

Я ж не против, собственники не должны мешать работникам самостоятельно организовываться, если владельцы или топ-менеджеры сами хотят заняться организацией — вообще отлично. Главное, чтобы без принуждения в стиле «60% работников решило, что компания должна выделить $100к на помощь раненным или мы все увольняемся».

Все правильно сказал. Петр Алексеич думаю так же считает.

Grammarly постійно збирає гроші. Як сама компанія помагає, так і окремі люди виступають ініціаторами. В офісі весь час кілька скриньок. У багатьох співробітників родичі/друзі/знайомі в АТО. Звісно, ніхто нікого ні до чого не змушує — люди самі організовуються. Ну, і керівництво в нас класне.
Може, якщо справа всього в кількох конкретних менеджерах, вам варто якось відкрито порушити це питання на рівні компанії (на якомусь загальному мітінгу по всій компанії)? Чи ви вже через це пройшли?

у наших співробітників також є родичі/друзі/знайомі з АТО, є й такі, хто сам ходив добровольцем в армію і повернувся до компанії. А воз і нині там!

справа всього в кількох конкретних менеджерах
- це саме наш випадок «тяжолава наслєдія царскава рєжима». Це разюче контрастує з нашими скандинавськими офісами, де з часів майдану підходять незнайомі мені люди (як дізнаються, що я з України), з якими я ніколи не спілкувався і висловлюють співчуття, що гинуть мої громадяни, питають чим можна допомогти і т.д. Питання, ясна річ, не в політиці, а в елементарній людяності.
вам варто якось відкрито порушити це питання на рівні компанії
- однозначно. Якісь спроби та виливи гніву робочого класу вже були, цікаво, чи зсунеться щось цього разу. Якщо ні, Itera потрібно буде виграти війну самотужки, щоб покращити серед ІТ спільноти думку про себе :)

SoftServe собирал уже целую кучу денег для АТО (последний раз больше 1 млн. грн.). Во всех офисах стоят коробочки для сбора денег.

Ага, плюс много личных инициатив — например 1 или 2 дня в месяц из зп на АТО, ну и плюс деньги из различных фондов компании.

Не понимаю, как можно поддерживать убийства людей и еще и гордится этим! Мир точно сошел с ума!

вы промахнулись.
поищите ролики на ютубе с «путин-введи-войска» в комментариях.
искать не сложно — что-нибудь про «украинские каратели расстреляли беременную старушку».
и там напишите. про призывы к убийству.

да нет, я не промахнулся...просто непонятно, почему все думают, как помочь солдатам, которых никто на Донбасс не звал, но никто не думает, как помочь мирному населению, кот вынуждено жить в гораздо худших условиях на данный момент.

Я знаю как помочь.

Повесить Моторолу на одном столбе, Гиви на соседнем, Атамана Козицина на третем, на четвертом Захарченко, к примеру. Ну и дальше по спискам, пока сепаратисты не закончатся.

Вот тогда наступит мир и спокойствие. Стрелять перестанут. И жизнь у местного населения сразу станет лучше.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

вообще неплохо повесить всех инакомслящих, вот будет мир и спокойствие.
«... когда же пришли за мной, уже некому было встать на мою защиту.»

Я немецкий только начал учить, судя по лицам — это чеченцы в армии ДНР/ЛНР?

Популяризуете идею «быть такими же кровожадными упырями как они»? Или о чём речь? «Нам надо разбомбить донбас, чтоб чеченцы не взяли Лемберг»?
Слабо себе представляю насколько больным должен быть мозг человека как-то оправдывающего «перевешать всех сепаратистов...»

Тобі показали твоїх захисників, а ти ще і недовольний???

Бешеных собак тоже убивать не надо? Пусть кусают? И где тут кровожадный упыризм? Защищать себя и свою страну — это нормально. Нападать на чужую страну — это как раз самый настоящий упыризм. Потому перевешать, и не жалеть.

Не подменяйте понятия.
Я не против инакомыслия. Люди вправе думать все что они хотят, и открыто выражать свои мысли на любом языке. На то она и демократия.

Но при всем при этом я вполне одобряю физическое уничтожение людей взявших в руки оружие, и пытающихся оттяпать кусок от моей любимой Украины.

Кто-то взял оружие в руки, хочет нарушить территориальную целостность Украины и жить в мифической Новороссии? Значит этот человек террорист. С такими разговор должен быть коротким.

Но при всем при этом я вполне одобряю физическое уничтожение людей взявших в руки оружие, и пытающихся оттяпать кусок от моей любимой Украины.

правильно я понимаю, это именно «И»?
То есть — взявших оружие, или например, «пытающихся оттяпать» без оружия вы убивать не собираетесь?

як людина, що виросла на кордоні з рашкою і вихована рускім, тьху, міром, мушу висловити вам підтримку — ми чудово розуміємо, що відсутність мозгів (або вата замість них) у людейна сході з альтернативної реальністі не стільки їхня вина, скільки їхня біда.

«пытающихся оттяпать» без оружия вы убивать не собираетесь
не хвилюйтеся, ви у безпеці ))
як людина, що виросла на кордоні з рашкою і вихована рускім, тьху, міром, мушу висловити вам підтримку — ми чудово розуміємо, що відсутність мозгів (або вата замість них) у людейна сході з альтернативної реальністі не стільки їхня вина, скільки їхня біда.
“пытающихся оттяпать” без оружия вы убивать не собираетесь
не хвилюйтеся, ви у безпеці ))

может в отсутствии у вас поддержки среди руководства вашей компании-работодателя виноваты не их политические взгляды а ваше быдлохамство?

ви з успіхом самі додумуєте потрібні вам «аргументи»... Тих що незаконно взяли в руки зброю — потрібно знешкодити, при необхідності — ліквідувати. Тих що намагаються без зброї порушити закон про цілісність державних кордонів України — судити а потім кого — у тюрму, кого в психлікарню. Невже не зрозуміло?

Т.е. того, кто убивает членов вашей семьи, и хочет изнасиловать всех остальных, — вы называете инакомыслящим?

Расскажи, а что по-твоему нужно делать с моторолой, гиви, козициным и захарченко? В деталях, пожалуйста.

Надо быть толерантными к инакомыслящим же!

Можно пару вопросов
Моторола — гражданин Украины?
Стрелков (Гиркин)?
казак Бабай?
Что все эти люди и их полчища делают в Украине с оружием?

Не нужно путать инакомыслящих с террористами, ввергнувшими регион в хаос и анархию.

Вы не про этих «инакомыслящих», случайно?
www.youtube.com/...h?v=-80rTJ6HXlI

Может, тебе в роССию пора? Там с инакомыслием все в порядке.

Вынужден попросить Вас подождать за поребриком, пока все не закончится миром во всем мире.

а вы случаем не с Питера? (:-))

но никто не думает, как помочь мирному населению
сфигали не помогают? скинуть ссылки на волонтеров, которые занимаются беженцами? не?
кот вынуждено жить в гораздо худших условиях на данный момент.
планировалась заброска лекарств первой необходимости в больницы Донецка. волонтерами. бесплатно. как думаете, кто помешал реализации?
варианты: а) Яценюк б) США в) «пополченцы» со своим «спецподвалом»
как думаете, кто помешал реализации?
Фашисты не дали!

Ты, мальчик, ничего не попутал? Наша армия НА СВОЕЙ ЗЕМЛЕ. И не тебе, сявка, решать, в каком месте нашей страны нашим солдатам быть. А вот что в Украине да с уоружием в руках делали россияне Гиркин, Бородай и прочий сброд рашистский — об этом тебе стоит задуматься. Хотя, чем? Ватой ведь тебе подумать сложно.

мова не про вбивства, мова про загальнолюдське. діти-сироти (які у лугандонії не мають постанов суду про смерть батьків і не є де-юре сиротами), інваліди у лікарнях і т.д. не розумію як можна не підтримувати і не допомагати коли це відбувається з твоїми громадянами

Помогать нужно и тем (армии), и другим (кого Вы перечислили).
Но если не помогать первым, то вторых станет со временем на порядок больше.

Володимир, що б ви відповіли, якби вас звинуватили у тому, що ви змішуєте у компанії політику та бізнес?
з.і. окремий ріспект за вашу позицію (як директора)

Ну тут уже от руководства компании зависит. С формальной точки зрения да — руководство имеет право запретить подчиненным заниматься на территории компании чем-то, что не есть деятельностью для компании. С другой стороны — мы живем в такой стране, что одно от другого неотделимо. Это и называется гражданской позицией. По Житомиру могу сказать — что практически все ИТ компании Житомира занимаются волонтерской деятельностью в той или иной мере. Причем не только для военных, но и для переселенцев, и для детей в районах близких к АТО и тд.

Чувак зареган 11 для этого треда, его поблагодарил еще один зареганный дял этого же треда. Кастую в тред Волошина и Ищенко с банхаммерами наголо. Макс, Сережа, ау?

Сережа не спит :)

Ой вы ж мои хорошие, не дремлете. Таки да, а я и не заметил банхаммер в действии.

Оприходуйте, заодно, плз, от сие чудо: dou.ua/...-comment#596718 Симптомы те же.

Кстати, а как можно репортить таких чудес?

Абсолютно згідний. Є чітке відчуття, що десь 100 млн. громадян РФ зійшли із розуму. Вони гордяться тим, що вбивають українців, грузинів, жидобандерівців.

Компания в которой я работаю — GeeksForless, Николаев с самого начала АТО занимается помощью, в основном для аэромобильной бригады, были проблемы с казармой в которой не было крыши но семьи военных жили, я даже не представляю как, ну компания полностью решила эту проблему. Плюс каждый месяц, скидываемся все вместе «зарплата одного рабочего дня каждого жедающего уходила на помощь» и компания обычно докидывает значительную сумму.. Несколько раз приходили командиры из этой бригады рассказывали, что действительно происходит на фронтах и какая ситуация изнутри... hr высылает потом каждый месяц отчёт на, что ушли собранные средства. Как-то так.

красави. той факт, що не усі контори такі як моя повертає мені віру в людство :)

Комплекты одежды, обуви, тепловизоры, спальники и многое другое — все это на ежемесячной основе закупается и отправляется адресно и по назначению.

У нас стоят коробки. И еще введен “налог” (только по желанию, никто никого не заставляет).
Эйчар нашла контакты людей, с которыми работаем, у которых закупаем, и через которых поставляем. Отчеты бывают и т.д.

де-факто причина у тому, що деякі топ-менеджери мають антилюдську антиукраїнську позицію (відкрито визнати це вони не можуть бо, в такому разі це буде явне змішування політики і бізнесу).
Може просто ніхто з них не хоче цим займатися, чи просто фірма “жме” гроші?

не у грошах справа (можна, наприклад, відмовитись хоч на день від фруктів на кухні, занести їх у лікарню, itera не дає приміщення під наші ІТ курси для інвалідів ато і т.д.). справа у принциповій позиції менеджменту.

Львів, Едвантіс, регулярно збираємо і відправляємо. Ейчари раз у 2-3 тижні роблять розсилку по компанії скільки грошей вдалося зібрати(скільки пожертв скинуто в скриньку працівниками, скільки виділила компанія), на що і куди пішло. Проголосували і відмовились від зимового корпоративу аби гроші в АТО відправити.

В Grossum после #IceBucketChallenge передали все пожертвования на нужды АТО, да и другие инициативы приветствуются. Начальство наоброт поощряет желание помочь.

Моя нынешняя компания InvisibleCRM, каждый месяц вычитает изщ Фонда ЗП-1,5% и отправляет на фронт. Также собираем вещи, покупаем медикаменты, тепловизоры и помогаем добровольческим батальйонам как ПС.

Поставьте два ящика, или даже весы. Чтобы

деякі топ-менеджери
могли высказать свою позицию.

Попробуйте самоорганизоваться. У нас в компании так и происходит.

ПЫСЫ от менеджеров есть поддержка.

із самоорганізацією усе ок — регулярні передачки, купили тепловізор, організували безкоштовні ІТ курси для учасників АТО. Питання у тому, що принципово компанія проти цього, навіть курси не можемо проводити у своєму офісі, просимо інші компанії приютити.

що принципово компанія проти цього
так, вроде, вся компания как раз участвует, только некоторые “люди из топ-менеджмента” блокируют. разве нет?
а если так, то вопрос, как я понимаю “есть ли в ваших компаниях среди топ-менеджмента люди с “альтернативным восприятием реальности?”, правильно я понимаю?

насправді, приймає участь група людей, а не компанія як колективна одиниця. мова про те, що потрібно це робити на рівні корпоративної культури. наприклад, не поїсти хоча б 1 день казьоних фруктів, занести їх сиротам/пораненим (просто щоб нагадати колегам про речі, які ніколи не можна забувати), замість бухати на безідейному корпоративі прожити цей дань РАЗОМ заради когось і т.д. проблема 1)

среди топ-менеджмента люди с "альтернативным восприятием реальности
 2) іржавий совковий підхід, коли через пару таких менежерів блочиться ініціатива колективу
приймає участь група людей, а не компанія як колективна одиниця
я к на мене — це
іржавий совковий підхід
молвляв, якщо нема одностайності, то треба її зробити.

не зрозумів до чого тут одностайність. йдеться про те, щоб не заважати людям і не блокувати важливі (і для колективу і для країни) ініціативи. чи зробити голосування і діяти як хоче більшість, чи надати можливість кожному обирати приєднуватися чи ні...я про те, що діючий горбачовський варіант «ми пасавєтавалісь і Я рєшил» явно не в графу «плюс» для Itera

явно не в графу «плюс» для Itera
agree
чем помочь-то?

ситуацію з ітерою ви навряд поможете змінити на краще )) ми з колегами організували ІТ курси для бійців АТО, потрібні приміщення, наша компана це банить. якщо є бажання та можливості, ось група
www.facebook.com/...43471332444332

Не обращайте внимания на это. Компанию так же можно понять. Просто делайте доброе дело и все=)

Если ватники-менеджеры начнут залупаться, то 1) можно сначала обратиться к эйчару 2) в запущенном случае, есть телефон доверия СБУ=)

Наша компания (Onix-Systems) решила, практически все деньги предназначенные на новогодний корпоратив, потратить на нужды армии. Также у нас на кухнях постоянно стоят donation boxes, в которые каждый может пожертвовать любую сумму денег.

ріспект і знімаю шляпу!

А я жду от компании или директора нашей тимы письмо по поводу нового года или корпоратива. Если там вдруг не будет предложения пустить денег на армию, то предложу сам. Никаких боксов для доната не видел, но меня это мало волнует т.к. наличку не сильно люблю.

Підписатись на коментарі