Интересная должность в ИТ Delivery Manager
Заинтересовала интересная должность Delivery Manager
Есть ли в нашем сообществе такие специалисты?
Немного погуглил:
It is the organization, administration, and supervision of the people, processes, and technologies, which when combined into a comprehensive plan, provides the business and technical functions needed to successfully achieve what a client expects to receive.
Какие бизнес-задачи возлагаются на Вас, приведите реальные примеры из жизни? Опишите свой обычный рабочий день?
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПідкажіть будь ласка!
Хто такий delivery unit manager та в чому його суть роботи?
этот вопрос мучает умы завсегдателей доу вот уже который год. Но ответ на него так никто и не знает.
“Темы: Delivery Manager, Senior Delivery Manager”
junior Delivery Manager, trainee Delivery Manager, intern Delivery Manager, master Delivery Manager?
Пусть Кузняк говорит :)
Тут на ДОУ половина менеджеров весьма доставляет.
Спершу закрив сторінку з думкою — «придумають же фігню усяку». А потім згадав, що я сам взагалі-то Technical Delivery Manager (TDM) :-)
В компанії, де я працюю (один з двох найбільших в світі постачальників рішеннь для GSM роумінгу), є розподіл на 3 великі частини:
— розробники (зі своїми PM)
— professional services. Тут є інженери (Software deployment) та їх менеджери (TDM), трохи PM
— customer support
TDM виконує частину задач класичного PM, але при цьому з поглибленням в технічну частину проекту (аби
).На складних проектах є окремий PM, але скоріше для Communications Management, ніж для керування проектом.
Серед завданнь:
1. оцінка часу необхідного для реалізації проекту (на основі даних отриманих від presales, який далі вносить цю оцінку в контракт). В подальшому контроль цього часу
2. деяка оцінка архітектури. Але зазвичай проекти досить однотипні, тому максимум це переписування з розробниками і з’ясування обмеженнь
3. розробка project plan (якщо немає окремого PM на проекті)
4. звіти керівництву і клієнтам. Комунікації з клієнтом по технічним питанням — там де інженери не компетентні, або просто не встигають
5. підготовка документації по тестуванню. Фактично переклад use cases від QA на людську мову — які комбінації набирати на телефоні, що при цьому має бути
6. допомога інженерам в складних технічних питаннях (майже усі TDM в минулому інженери)
Приклади з життя?... Пише presales — скільки часу потрібно аби додати до існуючої системи підтримку LTE (а по факту IMS — виклики та смс через VoIP оператора). Починаєтся переписка із розробниками, з’ясовується що саме буде потрібно оновити з існуючих компонентів системи.
Потім з’ясовується, що у клієнта є тестова система, отже потрібно буде спершу запустити все на ній, протестувати, потім перенести на production, знову протестувати. Із досвіду роботи з клієнтом — проекти можуть робитися роками. Тому майже зі стелі береться оцінка у ~110 днів, її записують в контракт.
Ще приклад. Пише РМ клієнта — налаштуйте нову систему (зараз в процесі deployment) на зберігання лог-файлів на протязі 6 місяців, ми спеціально для цього замовили сервери з додатковими дисками. Зазвичай наша компанія сама поставляє сервера, але тут клієнт вирішив зекономити і задіяв власні IT підрозділи. Я пересилаю листа в IT-підрозділ клієнта, ті відповідають — ніяких дисків вони не бачать, система налаштована таким-то чином. РМ клієнта просить мене перевірити. Я вмикаю режим «сніжинка», бо бажання розбиратися в конфігурації їх серверів не маю. Через деякий час IT-підрозділ трохи змінює налаштування існуючих дисків, через пів-року можна буде оцінити чи було цього достатньо.
Если описать данную должность одной фразой — продвинутый в техническом плане PM, верно?
У даному конкретному випадку це скоріше «продвинутий» інженер, який трохи розуміється на управлінні проектами. Була спроба ввести деякі практики з PMBoK і зробити роботу TDM більше схожою на роботу РМ, але не прижилося (можливо через те, що компанія з Індії).
Хоча по досвіду брата з цілком європейської компанії у сфері будівництва, у них розподіл роботи між Construction manager (фактично той самий Delivery manager — відповідає за конкретний об’єкт будівництва від А до Я) та PM також не завжди добре описаний. Construction часто-густо працює не тільки з підрядниками (його прямий обов’язок), але і з замовниками будівництва (stakeholder management?).
При цьому Construction manager це обов’язково будівельник із досвідом. PM — не обов’язково.
Нет. Ответственность DM лежит в доставке сервиса клиенту. Он не обязательно должен быть продвинутым в техническом плане, кстати как и PM. Это человек, который на самом верхнем уровне общается с клиентом, управляет бюджетом, ресурсами. Т.е. он отвечает за то, чтобы клиент получил что он хочет в рамках бюджета и времени. Понятно, что основная работа DM с большими проектами. Он может вести несколько проектов одновременно, оставляя оперативную деятельность на PM. Также DM могут помогать Engagement Manager в продажах путем привлечения квалифицированных ресурсов для консультаций.
Тобто це PM+BA+частоково QA (в частині створення Test Plan’у) + Release Engineer -(мінус)
потреба в керуванні командою?
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
-
По этому поводу на ДОУ есть целая статья — «Как я ездил „доставлять“ в Москву»
Более интересная должность — Delivery Unit Manager. Простите,не удержался.
Советник боевого губернатора в Гильдия Серых Братьев, а можешь рассказать о своем опыте?
Кручу хвосты драконам, очень интересная работа на самом деле.
по часовой стрелке или против?
Я вообще сомневаюсь что в английском языке существует такое слово, которое не могло бы стать менеджером :)
Не хватает только WTF-менеджеров :)
У моего друга, который работает в Эльдорадо, начальник лютый шутник.
Так вот, он всерьёз напечатал всем новые бейджики. Грузчики стали «менеджерами по перемещению товара».