Покритикуйте ідею для стартапа
Всім привіт!
У мене час від часу з’являються ідеї для стартапів, але поки жодна не надихнула так, щоб все кинути і сісти працювати. Здається, така з’явилася. Прошу конструктивної критики.
Проблема (клієнт)
Якщо у хлопців таке не дуже практикується, то у дівчат, як правило, в гаманці (в моєї взагалі — окремий гаманець для таких штук) лежить купа карток на знижку в 100500 магазинах. Для чого їх носити, якщо ти просто вийшла в кафе? А якщо загубиш чи просто забула?
Було б круто, якби був додаток на телефоні, де можна просто відкрити qp-код, показати в магазині і отримати свою знижку. Круто, правда?
Проблема (сервермагазин)
Візьмемо для прикладу Фокстрот. У них є картка для постійних клієнтів, що дає знижку. Але толку від неї мало, адже все, що знає магазин про клієнта, це те, що «клієнт з ID 485840 купив 5 місяців тому соковижималку». Ніякого профіту.
Якщо ж він користуватиметься цим сервісом, то матиме, як мінімум, електронну пошту клієнта або й навіть телефон. Ви тільки уявіть: все те, що мали у себе звичайні інтернет-магазина, буде доступно і для офлайн покупок!
Впевнений, що маркетологи Фокстрота повинні були б бути дуже і дуже задоволені.
Плюси
Клієнт отримує можливість бачити онлайн всю історію покупок в магазинах, що зареєстровані в системі. Магазин працює з клієнтами так, наче вони роблять покупки через інтернет: може надсилати на додаток/пошту/телефон персоналізовані акції, бачити історію покупок і т.д. Явний win-win.
Само собою, що для магазинів буде сторінка з низкою опцій для перегляду статистики + API для інтеграції.
Мінуси:
Я не вірю, що умовний Фокстрот отак просто візьме і почне зливати інфу про свої продажі (нехай і невелику їх частину) на чужий сервер. Можна, звісно, запевняти про NDA і всяке таке, але звучить непереконливо.
Зосередитися на маленьких магазинах, для яких це буде зайвою рекламою (а на початку, можливо, і взагалі безкоштовною)? Ну, навіть, не знаю...
Аналоги
Я не знайшов. Не те, щоб дуже сильно шукав, але 10 хвилин гугління нічого не дали.
P.S. Найближчий місяць працювати над цим проектом в будь-якому не матиму часу, тому, якщо когось ідея зацікавила — you are welcome :-)
76 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів