Вивчення програмування в самоорганізованих групах. Інструмент

Останнім часом на цьому форумі часто попадаються теми типу «Збираю групу для спільного вивчення ....».
Наприклад,
dou.ua/forums/topic/11346
dou.ua/forums/topic/12113
dou.ua/forums/topic/12780
dou.ua/forums/topic/10951
dou.ua/forums/topic/12149

В таких груп є проблема із організацією процесу, координацією своєї роботи. Проблеми значно зростають із ростом групи.

Я вирішив зробити інструмент для вирішення цих проблем.

Пропоную спробувати всім хто є учасником такої само-організованої групи «без інструктора».

Цей інструмент я інтегрував у всій сайт присвячений онлайн курсам.

myeducationpath.com/groups

Можете створити свою групу або приєднатися до існуючої .

Цікаво було б почути критику і пропозиції тих хто дійсно вчився в таких групах.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

у вас «блочек» Google+ чуть поплыл)))))) с ув.

Я до речі також організував подібну групу. Але одну і спеціалізовану на Python web розробці під Django: devgroup.vitaliypodoba.com

Суть не в інструменті який використовувати, а в тому, щоб була продуктивна група:

* правильна політика доступу до групи та правила користування (в мене це платна група яка йде як підтримка до книги по Django)
* на початках прийдеться багато часу присвячувати організації і підтримці групи.

А далі, якщо дані два пункти правильно організовані, тоді учасники самі підхоплять сформовану атмосферу і виконуватимуть функції модераторів та організаторів групи.

Наприклад, тут на доу форум модерують і намагаються справлятись із тролігом. Без модераторів думаю було б дуже все погано.

P.S. Мої спамерські пости також відсіюють ;-) І це добре.

Це також правильний підхід. У вас є мотивація займатися групою — вам платять гроші.

Я намагаюся створити інструмент для тих груп де немає сильно мотивованого менеджера/адміністратора а також експерта. При цьому самі учасники групи мабють бути достатньо мотивованими на самоосвіту.

Також мій інструмент може підійти для таких організаторів груп як ви але більш лінивих. Ви сворили сайт, налагодили «білінг» і створили контент.
А є досвідчені люди — експерти які не мають часу це все робити але хочуть поділитися досвідом. Для таких може підійти інструмент який я розробляю. Ідея в тому щоб експерт тратив мінімум часу на роботу з групою.

На протяжении длительного времени наблюдаю тенденцию к онлайн-образованию.

Кардинальные отличия от классического образования в принципе отсутствуют за исключением разницы в мотивации — причины индивида.

инструментальный бум это не новация, утилит для экзаминации и картотек учащихся иногда даже аттестация и аккредитация, это только дополнение к методологии, процессу образования в той или инной науке. И чтобы не говорили, но эта модель рабочая! Хотя сам не проверял, но результат вижу вокруг.

Я считаю крайне необходимым:
это онлайн карта знаний, дерево где можно переходить по листьям, от раздела тригонометрии до основ ассемблера, не минуя теории из квантовой физики или неактуальных тем философии или историю «времен роко-бароко» когда там кто-то что-то вывел в математике, неважно будь то векторных исчислении, или булевая алгебра — когда прихожу в «новый» термин иметь возможность наблюдать связь с другими, перейти по ссылкам на нужные рефренсы и изучить материал при желании решить парочку задач и тестов получить сертификат в свой профайл знаний

итого в результате много книг Мы меняем на некое Вики-Знание

дебильные учебники от горе-авторов будут пере-формулированны в виде переработанного, доведенного до ума общедоступного справочного материала с дополнительным толкованием, аудио-видео лекциями, задачами которые могут быть отредактированы как и код

думаю будет интересно но на концепт пока не тянет, да и скорее всего идея не новая, хотя надеюсь мысль понять можно. в общем очередной стартап на минус миллион)

ну це також варто уваги. Ще до цього дійдемо. Хоча я не вірю що скоро ми побачомо якись централізований і впорідкований архів всіх знань.

Цим інструментом я намагаюся вирішити проблему менеджемну само-огранізованої групи. Де немає мотивованого організатора процесу.

само-контроль и дисцеплина
Иван придумал задачу, вывести на дисплей продкуты из базы
Петро ее решил, и имеет право придумать задачу Ивану или Другому человеку чтобы не зацикливаться, (выбрав из доступных по уровню аккредитации) (например, разработать схему таблички продуктов, или придумать случай использования паттерна проектирования) такие живые задачки из предметной области, или если шо на гитхабе всегда много задачек и всегда подскажут что не так, но тут проблема, пока школьник разберется что к чему комьюнити проекта уйдет на сотню а то и тысячу комитов

проблема менеджмента в том что те являясь гонцами пытаются погонять гонцами и при этом уходить от ответсвенности, не принимать решения. ЗЫ это не про весь менеджмент, но частенько такое замечаю
Имхо в природе не обязательно именно управлять, хотя не знаю органическую химию как там устроено поведение клеток в «колониях» и подчиняют ли они себе другие, но на благо организма они непрерывно выполняют свою функцию (да и вопрос очень объемный невозможно однозначно сформулировать)

Сам не выучишь никто тебя не научит. Кто же говорит что научит — развод на деньги.

Це правда. Але все таки вчитися самому легше коли є ще таких 10 хто вчиться сам і ви регулярно спілкуєтеся і обговорюєте хто що вивчив і що планує ще вчити. Придумуєте задачі для себе і ділитеся результатом.
ту працює правило «Одна голова добре а дві краще»

Вс проблемы с организацией и координацией — это отсутствие толкового менеджера. Инструменты это хорошо, они обычно облегчают жизнь — но сами по себе ничего не делают.
При этом роль того самого инструктора может взять на себя кто угодно — не обязательно самый опытный участник группы.
Это не критика, а в целом о проблеме)
А вообще — спасибо :)

Це правда. Саме тому я працюю над аким інструментом.
Толковий менеджер коштує гроші. Чим толковіший тим дорожче.
Цей інструмент для тих хто шукає золоту середину між платною освітою де тебе на кожному кроці тикають носом в правильне місце та безкоштовною самоосвітою де треба бути сильно мотивованим.

Цей інструмент для полегшення роботи менеджера групи, максимальної автоматизації . Тоді менеджером може бути «найтолковіший» із учасників. Або запрошений ментор який має мінімум часу для групи.

Підписатись на коментарі