Апгрейд простору на вул. Федорова, Київ

Привіт!
Я часто ходжу на роботу пішки по вул. Федорова. І саме на цій вулиці бачу ось це:

(Більше фоток: www.facebook.com/...​3741845.1046565353&type=3 )

Сміття на газонах і страшні поіржавілі решітки вздовж дороги.

Яка держслужба відповідає за цю територію? — ШЕУ Солом’янського району.
Яка держслужба відповідає за ці решітки? — КиївПасТранс. Та й вони кажуть, що ці решітки вже не на їх балансі, а в т.з. «незавершеному будівництві»... Коротше, вже 10 років нікому вони не потрібні.

Можна довго добиватись від держ.служб (які існують на, в тому числі і мої, податки) виправлення ситуації і щодня бачити це страхіття...

А можна зробити все швидко і весело: взяти наждачний папір, яскраві фарби і пензлі — і розфарбувати ці решітки гуртом. Наприклад ось так:

(Варіанти 1-3)

Якщо ви часто ходите самє цією дорогою, і вам токож набридло бачити навколо себе занедбані та засмічені індустріальні краєвиди, приходьте на акцію з прибирання і фарбування, яку я організовую 25 квітня — у день всеукраїнської акції Зробимо Україну чистою! 2015 — о 11:00 збираємось біля світлофора на перехресті вулиць Федорова і Миколи Грінченка. Приносьте свої пакети для сміття, рукавички і ємності для фарби (півлітрові банки). Реєструйтесь, щоб ми знали, скільки пензлів купувати.

Буду радий познайомитись з активними громадянами незалежно від вашої ІТ-спеціалізації :)

Якщо ж ви хочете прибрати в якомусь іншому місці рідного міста, шукайте волонтерів, які організовують прибирання, а ще краще, організовуйте їх самі. Як це зробити — дивіться Інструкцію з проведення ЗУЧ-2015.

П.С. До речі, такі заходи позитивно впливають на настрій та карму, і дозволяють подружитись із гарними людьми.

UPD1:
(Варіант 4 — «Сіро-чорний»)

UPD2:
Я порадився із архітекторами. Вони сказали, що паркан має бути максимально непомітним. Тому ідеальним кольором для паркану є чорний.

Якщо ж навколо все таке сіле і ніяке, то можна пробувати інші кольори, але дуже відповідально.

Тому я пропоную фарбувати ці решітки у темно-зелений + зелений кольори:
(Варіант 5 — «Темно-зелений + зелений»)

До того ж на решітках з ОДНОГО БОКУ дороги можна спробувати написати «лад» так, щоб його було видно з протилежного боку.
(Варіант 5а — «лад»)

З іншого боку можна зробити напис «cool look»
(Варіант 5б — «cool look»)

Що скажете?

UPD3:
(Варіант 6 — «Монотонний чорний»)

(Варіант 7 — «Монотонний темно-зелений»)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

під такий розмір форм ідеально іде рекламка DOU, але цільова аудиторія не та :))

Колеги, я додав компромісний Варіант 5, а також ідеї 5а і 5б — дивіться оновлення в тексті вище.
Будь ласка, давайте проголосуємо, який варіант є найкращим?

Без однотонних варіантів голосування буде нагадувати кримський референдум.
P.S. Я за чисто чорний проголосував би.

Багато хто підтримує темно-зелений колір. Фарба вже куплена :)
Приходь!
Запрошую у суботу на 11:00. На перехресті на решітках навколо місця зустрічі ми повісили вінілові банери про акцію — див. фотки www.facebook.com/...1046565353&type=1&theater

Класс, только вместо индустриальных пейзажей, теперь будут колхозные.

Оставьте только зеленый цвет же.

Ігоре, я додав декілька варіантів — вибирайте найкращий на Ваш погляд.

Кроме сбора людей было бы еще классно дернуть компании, которые расположены рядом. Кто-то может дать копеечку на повышение продуктивности труда.

Когось знаєте, хто працює поруч? — Розкажіть їм, дайте їм посилання ;)

Тю
так глобалоджик с циклумом жеж

Ви великий молодець! Я кожен раз радію, коли зустрічаю активних людей, які беруть справу в свої руки і роблять щось хороше для міста, для суспільства. Тільки, благаю — ніколи, Ніколи, НІКОЛИ більше не фарбуйте паркани в кислотні зелено-жовті кольори! Стовби з ліхтарями, залізні паркани, антипаркувальні стовбчики — можуть бути будь-якого кольору, якщо цей колір — чорний:) Це не питання персонального смаку, чи вподобань — залізний паркан не має нас радувати, не має підіймати настрій своїми «веселими» кольорами — навпаки, він має бути непомітним, виконувати свою функцію, привертаючи до себе мінімум уваги. Фарбування йог в яскраві кольори насправді забруднює місто візуальним сміттям, робить середовище гіршим, а не кращим.

Дякую за думку. Ви вже не перший, хто радить чорний або сірий колір...
Якщо вибирати з цих двох, то вже краще чорний... Хоча може все одно сірим щось на ньому намалюємо... Якщо намалювати гарно, то це буде не сміття, а справді щось приємне.

Отже Ви за Варіант 6, монотонний чорний? Чи темно-зелений 7-й варіант більш прийнятний посеред сірого унилого оточення?

С наждачкой будет не весело и не быстро, уверяю.

Залежить від кількості людей ;)

я думаю, варто все ж впершу чергу напрягати наші держслужби.
ми не для того, кожен місяць платимо податки, щоб робити їхню роботу.

я написав звернення в 1551, період розгляду 2 тижні. мають розглянути до дати прибирання. можливо, тоді вам треба буде лише пофарбувати парканчик)

Дякую! Я також планував написати ще ряд звернень:
1) щоб встановили 6 урн на тротуарах — по три з кожного боку від дороги
2) щоб передали ці решітки на баланс конкретної діючої організації — щоб вона їх доглядала

пиши звернення. щодо урн, я написав теж (до речі). прибрати сміття це лише знімання симптомів, а аж ніяк не лікування хвороби.

розглядають звернення по різному, але це правильний спосіб. робити самому — не геть правильний. краще спрямувати енергію в інше русло.

Мені сьогодні телефонував Курбаль Юрій Петрович з КиївПасТрансу. Наступного тижня пообіцяв надати документи, які покажуть історію цих решіток і допоможуть витягти їх зі статусу «незавершене будівництво». Не знаю, як швидко це буде... Просто після того, як я докладу зусиль до цього простору, в мене буде більше морального права тиснути і добиватись чогось від держ.службовців. Хочу дотиснути їх до того, щоб хоча б тут був порядок, чистота і краса.

покраска предполагается поверх старой краски и ржавчины?

Олесь глянув на зв’язаного москаля та запропонував

А можна зробити все швидко і весело: взяти наждачний папір......

+1.
Моё мнение, вместо девиза «сделаем Украину чистой» необходим девиз «заторбим госслужбы, ответственные за поддержание территориии в порядке».
Почему? Всё просто. Если вы сами уберёте — вы однозначно молодцы, но держ-чего-то-там просто использует факт того, что тут чисто — и покрасит той краской, которая была заложена в бюджете, забор кому-то из своей дирекции на дачке.
С другой стороны, если их безжалостно торбить, ещё и с требованием ответа в письменной форме согласно закону про обращения граждан — им придётся эти деньги использовать по назначению. Если в их бюджете денег на покраску не заложено — они будут вынуждены об этом написать в ответе — соответственно, это будет повод торбить горадминистрацию, почему в бюджете города не заложены деньги на уборку территории и покраску заборов.
Иными словами, чем больше вы делаете сами — тем больше денег можно спи#дить из бюджета безнаказанно. А чем больше жалоб на госслужбы — тем меньше денег уйдёт кому-то в карман.

Підписатись на коментарі