Збираю команду для спільного вивчення Python
Я вирішив почати вивчення Python після багатьох років програмування на PHP
Можна вчити самому але мені нудно і замало мотивації.
Давайте зберемо групу і будемо вчити разом. Мета — до кінця літа вивчити і натренуватись до рівня Junior, напрямок — Python для веб (напевно Django).
Можемо робити регулярні відео-зустрічі для обміну досвідом, планування навчання і мотивації один одного. Можливо організуємо реальні зустрічі, залужно від географії групи.
Хто цікавиться пишіть на [email protected] або тут в приват.
Апдейт. Як я бачу процес групового навчання.
— Для щоденного спілування використовуємо звачийний форум
— Інколи влаштовуємо відео-конференції щоб підвести проміжні підсумки навчання.
— на початку робимо обговорення кінцевої мети нашого навчання, що ми маємо вивчити і за який термін. Можливо результатом має стати якись спільний проект
— коли виначена мета, обговорюємо етапи. якись загальний план.
— коли визначили етапи розбиваємо перший етап на кроки . Тоді кожен учасник має пройти кроки і відзвітувати. кроки це щось типу завдання на один день
— в процесі допомагаємо один одному, ділимося досягненнями, описуємо яким чином вирішили завдання і тд. По максимуму документуємо процес навчання
Я не можу прамо зараз сказати як це буде. Будемо по ходу «вчитися вчитися».
Апдейт 2. Наше навчання почалося. Перші результати
На даний момент біля 60 людей виявили бажання вчити Python разом.
Після перших спроб організувати процес було вирішено розділитися на 2 групи: початківці та «досвідченіші». В другу групу ми відправили тих хто вже має досвід програмування і розуміє базові моменти, може написати простий калькілятор без проблем. А в першу групу тих хто ще не програмував .
Ми створили 2 групи:
myeducationpath.com/...oups/v/group/5/Python.htm
та
myeducationpath.com/...ps/v/group/7/Python 2.htm
В другій групі процес пішов краще ніж у першій. Реально вчиться десь
Перші висновки:
— навчання без учителя можливе лише серед «досвідчених». Початківці самі не можуть організуватися
— робити спільні відео сесії реально важко. хтось мусить бути модератором і тратити багато зусиль на це. також важко вибрати час для таких сесій
65 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів