Шукаю партнера для розвитку стартапу
Доброго дня.
Є повністю робоча тематична b2b торгова площадка. Працює за класичною схемою: після реєстрації є можливість публікувати пропозиції на порталі, а також створити персональний сайт компанії. Конкурентні переваги — зручність порталу і досить непоганий конструктор сайтів. У цьому відношенні портал може конкурувати навіть з «всеукраінскім торговим центром», хоча займає свою відносно невелику нішу і не є прямим конкурентом.
Я PHP/JS програміст. Ідея стартапу моя і реалізацією проекту також займався я. На даному етапі мені потрібен партнер, який би займався розкруткою порталу і реалізацією послуг.
Чим потрібно займатись:
— SEO оптимізація. Пошуковою оптимізацію і розкруткою я практично не займався взагалі. Донедавна був невеликий, але стабільний ріст трафіка. Апе потім в один момент сайт різко впав у видачі гугла. Трафік скоротився більше ніж на 50%. Крім того за 1,5 року PR так і не піднявся вище 0. Дуже мало зовнішніх посилань. Я не спеціаліст в питаннях SEO, так що потрібно буде цим зайнятись.
— Наповнення каталогу. Потрібно наповнити каталог пропозиціями. По можливості обдзвонити великі компанії, що працюють в даній сфері, з пропозицію розміщення своїх пропозицій на порталі. Також займатись всякого роду популяризацією для залучення нових клієнтів.
За
Але це ще не все... На даний час я працюю над saas сервісом для створення інтернет-магазинів. Портал, про який я писав вище, працює по суті на демо-версії цього сервісу. За 6 — 12 місяців я планую мати робочу версію цього сервісу і подати заявку на отримання інвестицій. І якщо ми з вами спрацюємось, то ви виступите в ролі співзасновника.
Кому цікаво, пишіть: [email protected]
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментаріву квітні на сьогоднішній день трафік у «всеукраінського торгового центру» — 23.6M відвідувачів
це різні речі, як мінімум два партнери, чи один, а іншого студента якогось
наскільки невеликий?
))) Google PR не обновляється з 06.12.2013. Забудьте за нього.
холодні звінки + контент-менеджер != сеошник
Цікаво як ви прогнузуєте. не розуміючи SEO
Розробка vs Просування
розробка — створив, виправив баги = робочий продукт
просування — виправлення помилок та постійна робота над проектом (аналіз конкурентів, контент, посилання...)
відповідно крім затрат власного часу ще є інші витрати, на які ви не написали скільки готові скидуватись)
Щоб потрібен — час, ресурси, спеціалісти.
За адекватні гроші можна оплачувати хостинг, який буде тримати 100000 унікальних переглядів на добу. А якщо «стартап» доросте до цієї критичної точки, то явно буде в стані сам себе оплачувати далі.
Ну, той, хто робить на oDesk задачі по типу «PSD => HTML => Wordpress Theme» — той дійсно не зможе зробити так, щоб потім можна було масштабуватися.
Вибивайте зі своєї голови «php для сайтів-візиток», там якраз все дуже і дуже добре.5-7 років.
За останні два роки стільки нового з"явилося і з"являється, що я більш, ніж впевнений в радісних перспективах, як мінімум, на найближчі
При чому тут це? Для цього люди придумали IronMQ, Amazon SQS і всяке таке. І все це прекрасно інтегрується в будь-який сайт на PHP. Аналогічно і з push notifications. Я з ними, чесно кажучи, не працював, але є підозри, що працюють з ними як і з sms. Ви ж не піднімаєте свою АТС, щоб людям смс-ки слати, правильно? Ви використовуєте якийсь twilio чи подібні сервіси.
А якщо проект доріс до того, що йому мало потужностей або невигідно юзати twilio і треба все писати самому, то значить пройшло більше року і за цей час знайдуться і гроші, і люди, які все це напишуть.
«Преждевременный рефакторинг» — зло.
Зрозумло, чому PR нульовий. Ти тут балакаєш за нiшовий 2b2, але навіть не спромігся обрати нішу. Конкурувати з усіма і одразу — коштує мільйони щомісяця лише на рекламу.
Тоді це взагалі не стартап. А лише клон того що вже і так існує. Клонувати щось на зайнятих нішах — собі дорожче. Лише коли знайдеш нішу — тоді можеш називатися стартапом, і лише тоді щось робити.
«За 1,5 року PR так і не піднявся вище 0» -> «За1-1,5 року цілком реально зайняти лідируючі позиції»
Обожнюю реалістів :)
не тому PR нульовий)