Допоможіть зібрати маленький, безшумний і в міру потужний системник
Є бажання зібрати щось в стилі mac mini, але при цьому не переплачувати.
Особливих вимог немає — 8Gb RAM, i3 Ivy Bridge, SSD
Поки зупинився на наступному:
1. GIGABYTE GA-B75TN
hotline.ua/...-platy/gigabyte-ga-b75tn
2. Intel Core i3-3240 (кулер заміню на якийсь інший низькопрофільний)
hotline.ua/...re-i3-3240-bx80637i33240
3. Cooler Master Elite 110
hotline.ua/...er-elite-110-rc-110-kkn2
В чому проблема.
Материнська плата має наступний роз’єм для живлення — «1xDC-In на задней панели +
Подібних готових БЖ в продажу не знайшов. Максимум — це щось таке: olx.ua/list/q-PicoPSU, але це не зовсім те, що мені треба. (Чи те? 0_0)
Підкажіть, будь-ласка, зв«язку «корпус + БЖ», які будуть мати мінімальні розміри, мінімальний рівень шуму і в той же час сумісними з вищезгаданою материнською платою. Ну, і взагалі ідеально, якщо вони продаються в Україні. Можливість привезти з Америки є, але руки вже чешуться:)
Всім дякую, хто відгукнеться!
UPDATE:
Ситуацій починає прояснюватися. Так як інфи по цій метринській платі практично ніде немає, почав шукати детальні огляди схожих мат. плат, а саме ASUS H81T
ua.gecid.com/mboard/asus_h81t
В результаті дійшов висновку, що для живлення достатньо звичайного «19V Adapter» ват так десь на
UPDATE:
Нарешті все до мене приїхало і я встиг вдосталь награтися з комплектом.
В процесі збірки зіштовхнувся з наступними проблемами:
1. В комплекті з SSD, материнкою і корпусом практично не було болтів — шукав по всіх своїх «пакетах з хламом», щоб зафіксувати все це діло.
2. Проводи в комплекті до slim mini itx такі ж, як і до atx — ледь влізли в корпус. Буде час — зганяю на радіоринок і куплю підходящі
3. Core i3 3240 не підходить для hackintosh через HD2500. Треба було або доставляти дешеву відеокарту (в мій корпус ніяка не влізе), або ставити процесор з hd3000/4000. В екстренному порядку знайшов на olx.ua людину, яка робила даунгрейд і махнувся з доплатою на Core i5-2500k.
Я боявся, що корпус не витримає такої потужності (в инструкції вказано, що можна ставити процесори до 55Вт, а у мене — 95), але вирішив спробувати — температура тримається на рівні
4. Місця в корпусі мало, SSD нагрівається трохи — з часом заміню його на mSATA.
5. Боксовий кулер виявився трошкі більшим, ніж сам корпус — поставив Zalman CNPS2X Performa. Єдиний його плюс — те, що він є і не дуже дорогий. Явно не краще боксового, зате влізає в корпус. Кріпиться муторно, треба знімати плату.
Зате не такий шумний, як боксовий — крутиться на 1700 обертів в хвилину.
6. В якості БЖ використовується 120Вт БЖ від ноутбука HP з роз’ємом 7.4×5.0 і «голочкою всередині» — він видає неприємні попискування, доведеться міняти, але в цілому — ок.
7. Завести відео на макі виявилося нелегко, загалом я вбив півтора дні на все, але тепер знаю, як все робиться, а сам сиджу на 100% робочій системі, де все працює (Lan, Audio, QE/CI, Hibernate, Updates, Apple Store etc...)
Трошки фото www.dropbox.com/...aK2xiii16KHon6kGe6ea?dl=0
Я задоволений. За менш, як 7000грн, я зібрав прекрасну альтернативу mac mini. Єдине, чого не вдалося добитися в повній мірі — тиша. Системник дуже тихий (вдень не чути взагалі), але не так, як хотілося б. Правду писали, що треба водне охолодження і великі кулери. Але якби я і знав, що так буде, всеодно обрав би свій варіант — ну, дуже вже естетично він виглядає. За такі гроші ідеального варіанту всеодно б не вийшло.
104 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів