Редизайн дизайнера — с чего начать и куда податься?

Хочу мнений, ибо на развилке) «Налево, направо, или конь уже не нужен».

В копилке: web с 98 года, полиграфия, технический дизайнер с налетом креатива — творческий подход есть и в избытке, с идеями тоже все в порядке, но важнее техническая правильность.

HTML ручками в свое время (что уже не важно), CSS, немного Javascript. Написание ТЗ, разработка «с нуля», чек юзабилити, UI, руководство проектами разной степени сложности — как digital, так и полиграфия/типография.

Больше 10 лет в IT, потом перерыв еще почти 10 лет на e-commerce проект. Итого почти 20 в сумме :-) Сейчас хочу вернуться в IT, куда всегда тянуло и за чем скучаю . Для начала рассматриваю варианты дизайнера приложений, либо тестировщик-ньюб (есть «карма» находить всё, что не должно найтись:). ИЛи рискнуть и попытаться стать программером, к чему еще 20 лет назад душа лежала сильно?:) Есть ли место таким олдфагам?:)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Тут радили JAVA. Не розумію, чому саме її...
Java резиновый?)
php лучше. Уж что-что, а резиновее пэхэпэ ещё поискать надо.

не думав, що доведеться пояснювати свій комент

все зв’язано з тим, що останнім часом всі хто хоче займатись програмуванням, починають вчити джаву. ледь не кожен топік на доу від початківців в стилі “сидів ввечері грав в дотан/ковирявся в носі/вигулював кота і вирішив вчити джаву”.

Я теж можна сказати починав з Джави... але ж не радити її через це?!

ааа, я зрозумів! це, напевно, у Вас такий тонкий тролінг)
Якщо так, то загалом, думаю, мені більш-менш зрозуміло, чому часто Джава — «перша мова».

Советую вам стать программистом раз вас так тянет к этому. Дизайн это более нервная работа, тут надо угадывать что понравится заказчику, все время думать и придумывать что-то с выбрыком) В программировании с этим проще, дали ТЗ, ты по нему пишешь все что написано. Сам программист поэтому советую выбирать этот путь.

рідко, але буває: відсутність ТЗ або зміна...

Да, это бывает, но не у забугорских заказчиков.

С дизайном и его «подводными камнями» как раз всё известно давно:) Как угадывать, как «чувствовать» заказчика, как сделать так, чтобы и «волки сыты, и овцы целы». А программинг совсем неизведанное поле. КАк там — абсолютно непонятно :)

Зато интересней) Если тянет к этому то нужно заниматься именно этим) По крайней мере мне так кажется.

Я вообще как раз по «интересному») Если программер, то с чего начать посоветуете? Понимание сути есть и причино-следственных связей, опыта конкретного нет:)

Визначитися з напрямком. Якщо з напрямком не можете визначитися, можливо почитати якісь загальні речі, які спільні для усіх мов... типу про ООП, про алгоритми, структури даних.

Нравится писать под телефоны игры\приложения? Пробуйтесь в ios или android
Нравится писать сайты пишите сайты\бекэнды, php, ruby, python.
Про виндовсные не говорю как по мне не актуально писать проги под Win. Unix, Mac

Ну з досвідом у Вас круто.
Питання у віці? Імхо візьмуть куди виберете, якщо покажете, що здатні видавати результат.
Питання в сфері? Тут тільки Вам відомо... спробуйте почати самостійно з програмуванням

к чему еще 20 лет назад душа лежала сильно?:)
А там буде видно.

Тут радили JAVA. Не розумію, чому саме її... Напевно тому що «справжня мова програмування». Але якщо є досвід з вебом, то чому б і не податися у веб (JavaScript)?!

Теж над JS зараз міркую. Тим паче є деякі знання, напівзабуті, але були ж. Дякую за відповідь, мені дуже потрібні такі комменти :-)

JS постійно розвивається. Поріг входження не дуже високий. Теоретично можна йти по двох напрямках: бек (більше до програмування), фронт (можливо будете перетинатися з дизайном). Ще можна спробувати в верстання... Там правда не знаю скільки JS`a потрібно, напевно в залежності від задач, проекту, загалом, він не завадить. Якщо вирішите іти по шляху JS, пишіть листа, може щось підкажу.

upd: 13:59
Зовсім забув. Знову ж таки, якщо обирати JS, можна взятися за програмування графіки. Тут Вам дизайнерське минуле стане в нагоді. Візуалізація даних наприклад. Є два підходи: використовуючи <canvas> — html5 новинка або <svg>. Відповідно для кожного з підходів є фреймворки: processing.js, d3.js, snap.svg. Ще є така штука three.js — тривимірна графіка, працює, якщо не помиляюся, через canvas на основі WebGL. Коротше погугліть, думаю, щось Вас може зачепити :).

Кстати да, data visualization востребован сейчас.

Ще раз щиро дякую :-) За своїм є-коммерсом трошки «відстали від групи», тобто від нових тенденцій. Дуже цікаво, шо то за звір такий, піду читати)

рассматриваю варианты дизайнера приложений
Занято. Лучше в программирование. Оно резиновое, раз столько индусов работает и всё равно нехватка кадров.

Дизайн тоже резиновый, индусов не напасешься)

Лучше в программирование.
І обов’язково тільки джава, а то не камільфо.

php лучше. Уж что-что, а резиновее пэхэпэ ещё поискать надо.

Підписатись на коментарі