E-mail розсилки, підкажіть будь-ласка як це робиться
Всім привіт
Хочу запитати таке питання
Як в компаніях проводяться e-mail розсилки? Я зна. або будують свій сервак для всього цього, або використовують різні сервіси.
Пересилати через gmail і сервіси з поштою не є можливим, так як є обмеження на кількість листів в день на одного користувача
Цікавлюсь — як можна простіше і швидше відіслати велику кількість листів, для людей котрі підписалися на новини, якщо звісно в наявності є база з іменами та емейлами.
і потім через які сервіси можно гарно оформити лист, є mailchimp — а ви якими користуєтеся
Дякую
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВсе правильно сказано, просто ще треба не забувати про заходи щодо збереження бази підписників https://www.bizmaster.xyz/2018/05/yak-vryatuvaty-bazu-vashoi-rozsylky-vid-vygoryannya.html
наша команда не використовувала ще розсилку для отримання нових лідів, проте бази, які ми здобували вкрай погані, пропускали їх через фільтруючі програми, але все одно, ненадійних емейлів вистачає
-
Для того щоб зробити велику розсилку треба скористатись одним із сервісов розсилок. Ось гарний: standartsend.ru я їм дуже часто користуюсь.
Підкажіть, як знищити тих, хто мені надсилає на пошту спам?
На двох різних проектах використовували Mailgun — дуже вже сильно підходить для контролю розсилки та моніторінгу взаємодії користувача з листами. Але якщо потрібно просто заспамити, то це буде шось інше )
А хтось використовує google analitics, чи щось подібне, для аналізу відкриття пошти?
Mandrill вміє показувати таку статистику
без google analitics.
В GA наче щось таке є:
developers.google.com/...lection/protocol/v1/email
Це все добре, тільки на скільки воно показує вірну інфу?
mailgun.com
Простое API, можно рассылать пачки по 1000 писем за curl 1 реквест. В час до миллиона можно разослать. Есть логи, bounces, техподдержка. Плати только :)
Свой сервер не обязателен, можно написать простой скрипт который с локальной тачки будет слать что вам нужно. А можно и пользоваться их админкой.
Використовуємо таку схему роботи.
Взяли в оренду зовнішній smtp сервер, для великих розсилань, бо якщо основний буде в спамових фільтрах, то робота компанії зупиниться.
Прописали всі вимоги загальних поштових систем:
support.google.com/mail/answer/81126?hl=ru
yandex.ua/...l/spam/honest-mailers.xml
А далі з ERP системи робимо адресну розсилку.
Майбі, якщо не адресна розсилка, теж би використовували якийсь із on-line сервісів.
Для уведомлений клиентов использовал сервисы
mailchimp.com
unisender.com
esputnik.com
мы пользуемся разными для разных проектов, Mailchimp (если юзеров немного то впринципе его хватает для большинства проектов) — становится дорогим если надо часто отсылать и у вас больше 100к пользователей, юзали долгое время Aweber (но API у них подыбильному написаны © ), сейчас юзаем Ongage, если база имейлов размещена у вас то можно написать сервис который будет юзать Amazon SES, из того же разряда SendGrid
mailchimp.com
DOU шле імейли, в т.ч.розсилки через mandrill.com
mailchimp.com цілком підходящий для такої задачі, ми теж його час від часу використовуємо.
trello.com
github.com
dlvr.it
linode.com
На скільки я колись зрозумів, мандріл для «прямих» імейлів, наприклад на відновлення паролю. Мейлчімп саме для розсилок.
Тепер у мене дісонанс)
Зараз розсилки DOU теж шлються через мандріл. У цьому місяці уже розіслали 371 638 імейлів, наприклад.
то це я вже зрозумів... але чому не мейлчімп? Він позиціонувався як розсилочний сервіс... Які переваги у Мандріла?
Судячи з apidocs.mailchimp.com («Mandrill is our transactional email service») Mailchimp шле листи через Mandrill (тільки що помітив, точно не впевнений). Ну і взагалі схоже, що це одна і та ж компанія: mandrill.com/about
Якщо порівняти mandrill.com/pricing і mailchimp.com/pricing, то здається, що Mandrill виходить дешевшим в кілька разів.
На перший погляд, Mailchimp найбільше підходить для випадків, коли список (або списки) підписників відносно невеликий і відносно фіксований, і для них можна готувати (прямо в веб-інтерфейсі) індивідуальні розсилки, а DOU в основному генерує листи Python-ом і шле їх через API, вибираючи потрібні імейл-адреси кожного разу з БД.
Так це одна компанія, причому Мандріл, здається вважається дочірнім проектом.
З мандрілом розбирався менше ніж з мейлчімпом, але у мейлчімпа бачив всілякі заморочки для структурування списків розсилок. Типу можна налаштовувати розсилки по різним темам (з різними списками користувачів)... ну і на що фантазії вистачить...
На ДОУ теж є різні списки користувачів, які постійно змінюються в реальному часі, просто вони не зберігаються в базі Mailchimp, а беруться з БД, наприклад щоденна розсилка розсилається користувачам за певною вибіркою (тим, хто не відписався, у кого в профілі вказаний імейл і хто порівняно недавно заходив на сайт) причому у двох варіантах: українському і російському (в залежності від того, яку мову вибрав користувач на сайті) і ніяких особливих проблем немає.
Так, це та ж сама компанія.
Основна відмінність — mandrill — це API для програмістів для інтеграції розсилок у внутрішні сервіси, а mailchimp — повноцінний сервіс розсилок для широкого загалу, з шаблонами, користувачами, зовнішніми додатками