Декілька [нубських] питань по фрілансу
Коротше, сталося так, що взяв своє перше замовлення на upwork. Невелике, на 75$. Зробив, отримав гарний відгук, вивів гроші для проби. Виникло кілька (логічних?) запитань.
1. Після комісії апворку, перекидань на скрілл, потім свіфтом на віртуальну карту привату з 75$ до мене долетіло 44.50$. Я так подумав — щось багато по дорозі розтрусилося :) Не можна якось обійтися меншими втратами?
2. Зараз там якісь спрощення для фрілансерів, чув, менше мороки з документами. Отже, зараз я фізична особа з карткою (-ами) в приваті. Як простіше за все легалізувати роботу на апворку? Щоб я віддавав якийсь відсоток, спав спокійно і мене ніхто не тряс за шиворот? Волокіта з документами щось мене зовсім не приваблює.
3. Де всі замовлення по андроїду? Таке відчуття, що з апворку потихеньку тікають. Чи я не в той час дивлюся стрічку нових оголошень? Коротше, коли краще шукати замовлення? І чогось я не побачив різниці між відсутністю відгуків і (тепер) присутністю. Коли я це відчую? :)
Якось так. Ці питання наче і піднімалися, але час іде, все змінюється. Хотілося б дізнатися актуальну інформацію, щоб нарешті влитися в цю тусовку.
116 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів