Допоможіть всім потенційним Trainee .NET
Доброго дня!
Це мій перший пост тому не судіть суворо.
Я по спеціальності «Інженер-енергетик», 23 роки, 4 роки на підприємстві. Проживаю в Дніпропетровську. В 12 років «педалив» на BASIC (можливо хтось пам’ятає приставки Dandy і катридж з бейсиком). Потім був VB6 та VBA... Програмки в основному математичні, задачі олімпіад. При вступі до ВНЗ довго обирав між «Програміст» та «Енергетик». Зробити вибір мені допомогла думка, яка виглядала так:
Програміст, що не розбирається в енергетиці, ніколи не напише програму для обчислення «енергії» (електро-, тепло- і т.д.). А енегретик зі скілом програмування зможе
якось так...
Іншими словами не бачив я професію програміст як основну. Можливо через свою необізнаність. Під час роботи на підприємстві почав вивчати Сі, грався з Arduino 2560(китаянкой), потім самим мікроконтроллером ATMega32A. Але ближче до справи. Робота на заводі мене не влаштовувала. Відповідаєш за життя людей за (приб.)2500грн. Навіть не смішно. І тут, як на зло, я якось потрапляю на сайт DOU та ще й в розділ зарплати. Нема слів. Грім, блискавка, занавіс.
Багато хто з вас може (знову)сказати/написати, що той хто йде в IT тільки за грошима надовго там не залишається, а хтось скаже «панаєхалі тут всякіє». В свій захист скажу — я налаштований рішуче. Поступово та без істерики (але з дуже короткими періодами вигорання).
Обрав C# та платфому .NET. На даний момент я завершив Шилда, відкрив для себе «невідомий світ» ООП, почав Троелсена... кинув і взяв Ріхтера(більш цікавіше). Ну, а що не зрозуміло перечитую у двох перших. Ну і статті, відео-курси «чесно свиснуті» з певного торента і практика. Шукаю задачі на співбесіди та реалізую. Важко та зі скрипом, але діло йде. Весь цей «борщ» приправляю Entity Framework, запитами LINQ, час від часу помішуючи патернами програмування. GOF щось зовсім не пішов. Користуюсь теперішніми книжками, так би мовити апдейтами (якщо можна так сказати) останнього.
З англійською ситуація гірша. Пошук інформації на англомовних сайтах/форумах в 95% завершується Google Translate. В даний момент ходжу на курси. Рівень — Elementary.
Отже, мета посту — почути відповіді та поради від вже досвідчених девелоперів.
1. (Глобальне і одночасно банальне) Маючи, я підкреслюю, лише знання С#, ООП, .NET на тому рівні який можуть дати вище згадані книги без «бойового» досвіду в реальному проекті, влаштуватись в контору/компанію Дніпропетровська на позицію trainee? ( для повного завершення мені потрібно
2. Запитання до співробітників «Aquasoft». Що у вас там з програмою стажування? На сайті написано, що ви займаєтесь стажуванням студентів
3. На багатьох сайтах є «можливі запитання» що можуть бути задані під час співбесіди. Вони на англійській. Отже і відповідати на них треба англійською? Проясніть будь ласка.
4. Ну і... може хтось володіє інформацією про можливість такого працевлаштування в себе, або ще десь.
Я дякую вам, за те що осилили це так зване «творіння» та буду дуже вдячний за залишену вами власну відповідь чи пораду. Ще раз дякую.
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів