Стандарти коду для PHP

Всім привіт!

Ситуація наступна: є невеличка компанія, займаємось розробкою сайтів (php). Робим як звичайні сайти, так і + CMS (Wordpress, Magento) \ Frameworks (Laravel).

Наразі стало питання про введення стандартів коду для js, php.

Для js — jshint.

А що брати для php? Точніше для php — PHPCodeSniffer, але з якими правилами? Що краще — 1 стандарт на всі проекти, там де буде саме написаний нами код, чи все таки стандарт має бути напряму прив*язаний до платформи, і тоді мати 3 стандарти ?
Просто додатково по платформам ще можуть виникнути певні проблеми при певних кодстайлах (наприклад при найменуванні класів\методів) при використанні 1 загального стандарту.

Зараз як варіант на загальний стандарт — Symfony2 Codestyle (link), або Laravel contributing guide.

Або якщо на кожну платформу — тоді:
Laravel — Laravel CS
WP — WP CS
Magento — Zend (PSR-1 + PSR-2)
для мелких проектов — Laravel CS.

Які будуть ваші поради\коментарі?
Буду вдячний за допомогу.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мы тоже используем стандарты оформления кода Symfony, насколько знаю популярные PHP фреймворки используют PSR-2, PSR-4. Поэтому я за PSR-2 :)

Ми дотримуємось Sf2 Codestyle, до речі. В PHPStorm налаштован reformat code при коммітах, таким чином майже весь код віповідає

А у вас на чому проекти?

Мова про Yii2. Sf2 — майже те саме, що PSR-2, тільки трошки зручніше.

Пишу на си шарп и всегда поднимаются вопросы стандартов — в общем не в одной из фирм стандарта нет — главное что б код был читабельным и понятным. кстати пробовали использовать стандарты — код превращается в хлам.
ПС — лучше всего испоьзовать с/с++ стандарты — они наиболее екватны если прям так хотите стандартизировать, а симфони , ларавел и тд — у них все специф для себя

пс: 2 года работал на пхп

Пишу на си шарп и всегда поднимаются вопросы стандартов — в общем не в одной из фирм стандарта нет — главное что б код был читабельным и понятным
false;
дуже часто є решарпер, + мінімальний патч правил до нього.

Я теж зараз схиляюсь до PSR-2, але питання чи не буде 1 загальний стандарт стандарт мішати проектам на різних фреймворках\CMS.

PSR-2 однозначно. Не зря же эти рекомендации придумали. Плюс, Вы можете дописать в PHPCodeSniffer свои правила основываясь на PSR-2, например чтоб выскакивал Error, если кто-то забыл убрать die/exit/etc...

Визначтесь зі стандартом, привчіть всіх жмакати Alt+Ctrl+L (reformat code) в PhpStorm перед комітом —> Profit!

Для публічних репозиторіїв раджу styleci.io (з приємних фіч, сервіс вміє створювати патчі для виправлення стилю, дуже зручно).

От себя советую psr-4. От sf привык, при использовании в других местах проблем не было, максимум что я менял это camelCase на under_score.

PSR4 — то все, шо пов’язане з autoload. Як ти будеш ставити фігурні дужки (і чи будеш взагалі), як називатимеш _локальні_ змінні там не описується. CodeStyle — то PSR2

Упс, сорри, я имел в виду 2.

Підписатись на коментарі