Будапешт, Угорщина. Поділіться досвідом по ІТ сфері — релокація, робота, проживання

Товаришу пропонують релокацію в Будапешт, менеджити 2 проекти по 7-10 осіб в кожному. Вилку ЗП не озвучили — «вгадуй сам». Релокаційний бонус є, медстраховка теж, та деталі ще не обговорювали.

У кого зі спільноти ДОУ є досвід проживання в Будапешті, чи роботі в ІТ компаніях Угорщини — поділіться основними нюансами — середній рівень ЗП для ІТ, вартість/складність життя, проживання (особливо цікавлять райони Будапешту — де краще, де дешевше), медицина, харчування і т.д.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Олег, можно у Вас по ISTQB спросить? Не знаю как с Вами еще связаться.

Кроме тяжелого языка, высоких налогов и низкого уровня жизни (в сравнении с остальными странами в Европе), следует еще знать, что венгры одни из самых ярых националистов, из-за чего очень высокая вероятность наткнутся на неприязнь.

Там не так всё плохо как у нас, однако в той же Польше\Словакии\Чехии лучше.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Будапешт кльовий IT-хаб, є кілька стартаперських коворкінгів де регулярно стартують нові проекти.
Prezi, Ustream і ще кілька великих імен створені і ростуть в Будапешті.

До речі, глянув, на сайті Епама є вакансії в Угорщину. Ви не знаєте в кого можна деталей дізнатися, без прямого звернення в HR (навряд чи там розкажуть про «болючі» точки)? Може чули від когось саксес сторі про подібний релокейт?

Угорщина може розглядадится тільки в плані купівлі нерухомості та отримання ВНЖ під це діло. Якщо знайти щось придатне на кордоні Словаччини та Австрії, то зможете обірати: півгодини до Братислави, або 40-60 звилин до Відня. Багато хто так і робить, так що ціни там мають бути аж ніяк не низькими. Мад’яри — суворий (лишбонь противний) та своєрідний народ. Ніхто до них їхати не радить

А чи так воно йому треба, якщо немає особливого сентименту до Угорщини? Будапешт, звичайно, файний, і на Балатоні кльово, але рівень життя не блискучий, а мова то повний аут.
Словом, воно може й має сенс, але може все-таки краще Чехія (де мова теж так собі, але принаймні слов’янська) чи Австрія (де німецька)?

Тут проблема така, товариш ПМ, не розробник. Виїхати в Європу доволі нелегко на менеджерську позицію, наскільки я розумію. Німці відфутболюють, шведи теж. Англійська хороша, але це не сильно помагає.
Каже, що найреальніше це в Польщу (Епам, Люксофт), а тут пропонують Угорщину. Думає.
А ви може знаєте, які компанії від нас\від них релокують менеджерів в Європу (except Poland)? До кого можна постукатися?

Ну от щойно звідти (як турист). Не вражений, Краків кращий.

Низкие зарплаты, думаю 1500 — 2000 евро

Очень привлекательный город для жизни, но язык действительно серьезная проблема, он вообще не похож ни на один из европейских языков. И вторая проблема — беженцы которых там действительно много и это заметно.
Если на доу вдруг найдутся живущие и работающие в Будапеште, напишите свои саксес стори)
И вдруг на доу найдутся люди знающие сайты с вакансиями (для QA) на релокейт в Будапешт — напишите линки на такие сайты)

Ойтішнєгам питати про ціну життя за умови наявності Нумбео — це якось не комільфо...
www.numbeo.com/...apest&displayCurrency=EUR

А можно было просто оставить ссылку и только её?

Можна було і в гугла спитати, нє? ;] тяпніцо ж.

Чувак, я понимаю, что ты сделал большое одолжение тут.
Не беспокойся — тебе воздастся.

Можно и у гугла спросить, но часто хочется спросить у человека.
А наш человек привык задирать нос и отвечать (помогать) в таком тоне, что лучше его не спрашивать и ничего не просить.

Тэйк ит изи, бро))
Наш человек привык к «чукча не читатель, чукча писатель». Я же не случайно упомянул пятницу.

А нумебо тіпа такий відомий як гугл?

Впірьод — принаймні гугл (surprise-surprise!!) про нього знає :)
bfy.tw/1yFe

В Будапешті прекрасно все, крім одного — мова. Вона не має практично нічого спільного зі слов’янськими мовами. Англійську знають лише в центрі через туристів, в спальних районах знайти людину, яка розуміє англійську — рідкість.

це думаю проблема тих, хто не розуміє мови — вона набагато більш виразна від інших мов. Це правда, що немає нічого спільного — але те, що вона відноситься до фінно-угорської групи, ніби натякає, на яку вона схоже ;)

В цьому факті криється і ментальність людей. Угорців всього-навсього 10 мільйонів, країна маленька, для них не вчити англійську всеодно, що лишатися в культурній ізоляції. І їх це влаштовує, як і росіян. Але якшо в останніх велика країна, де багато чого цікавого, то логіки угорців з їх «мовним расизмом» я не розумію.

Ну, якщо порівнювати з росіянами — угорці прийшли 1000років тому з територій за Уралом, тому можливо і є багато чого схожого... якщо говорити про айті, то практично всі мадярські айтішники володіють англійською на потрібному для професії рівні (правда багато з них поїхало з Угорщини, за кращими умовами і тому що є можливість це відносно легко зробити).

Я ніколи не чув, щоб угорці не вчили англійську з націоналістичних міркувань — коли вона їм не потрібна, чи вони думають, що непотрібна — то це зрозуміло, але це всюди так, і не залежить від національності — мотивація має бути. Принаймні там точно нема такого з англійською, як іноді трапляється в Україні з російською, коли не хочуть говорити мовою агресора.

Підписатись на коментарі