Порадьте книгу для поглибленого вивчення та розуміння СSS

Порадьте будь-ласка хороший збірник рецептів по CSS. Даний предмет знаю і користуюся ним вже досить довгий час, але хотів би глибше проаналізувати і зануритись у ’внутрішню механіку’ стилів, не зациклюючись і не зупиняючись на загальних поняттях і концепціях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Есть онлайн-платформа, называется Codecademy, на которой можешь получить и закрепить свои знания в ходе заданий

Читати сайти не хочеться, цього є багато, і на них здебільшого обговорюються найновіші тренди типу 3D трансформації/фільтри. Хочеться настільну книгу про лейаут, яку можна читати при світлі настільної лампи (:

Большая книга CSS3 — Дэвид Сойер Макфарланд
CSS3 для веб-дизайнеров — Дэн Сидерхолм

хороший збірник рецептів по CSS
css-tricks.com, наприклад
би глибше проаналізувати і зануритись у ’внутрішню механіку’ стилів
про що йде мова? про логіку рендерінга, щоб значно прискорити його? чи про щось інше?

Так, про логіку рендерінгу, про флоат-елементи, їх взаємодію з сусідами і тому подібне. Про прискорення теж було б доречно почитати.

Так, про логіку рендерінгу, про флоат-елементи, їх взаємодію з сусідами і тому подібне
habrahabr.ru/post/166435 або ж developer.mozilla.org/...ing/Understanding_z_index (повніше, більше деталей)
про float також є окремі статті, не дуже і великі.
не думаю, що знайдете якусь толкову книгу, бо там не дуже багато нюансів саме з CSS. дуже-дуже багато нюансів, коли намагаєшся зробити щось одне у різних браузерах одночасно

ага, я от тут шукаю на рутрекері і 90% написано для beginner..

Зубрить CSS не нужно, равно как и углублённо учить. Нужно учить базовые принципы работы движка — что поверх чего, что внутри, что влезет в границы, а что их раздвинет. Всё остальное нужно иметь под руками в виде справочника. Когда чем-то пользуешься, ты сначала скопипастишь, второй раз положишь закладку, и с третьего-четвёртого начнёшь запоминать. Притом запоминать исключительно те моменты, которые нужны. Итого постоянно будешь помнить 2-5% из того чем пользовался последние два года. И избавишь себя от тех мегатонн фич и фичечек, которые тебе никогда не понадобятся.

Нужно учить базовые принципы работы движка
У CSS появився движок?
коли? я щось пропустив?

Не, CSS просто существует в вакууме

«s/движка/подсистемы рендеринга веб-браузера»
лучше?

ха, вы были первый, а я сплагиатил, выходит :)

ну, я пост не патентовал :) а сайт действительно полезный с точки зрения «нестандартного» CSS :)

Підписатись на коментарі