Банки разрешаюшие принимать оплату по инвойсу

Подскажите пожайлуста какие банки уже разрешают принимать оплату за фриланс для ЧП без актов и подписей.

Читая новости думал что уже почти все, но сегодня обошел 5 банков в районе и ни один не работает с инвойсами. Все по старинке требуют акт и две подписи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

хм, в Райфайзене полгода как, а то и больше получаю деньги, предоставляя только инвойсы.
В первый раз забежала в валютный контроль, дальше все почтой, раз в квартал несу копии подписанные. В налоговой вообще ни разу не попросили документы (счета, акты и т.д.)
деньги получала и с апворка и просто из-за границы.

Прошу пояснити ситуацію: з 2017 року достатньо лише інвойса для отримання коштів. Вірно я розумію, що договорів і актів уже не потрібно взагалі?

Щодо банків — так, тобто залишилося знайти банк, котрий швидко адаптувався до змін законодавства (див. попередні коментарі). Щодо податкової — дізнаємося врешті лише тоді, коли закінчиться мораторій на перевірки ФОП і почнуть приходити «листи щастя» від подаЧкової. Спокійно спати не вийде!

Що за листи щастя? Розглянемо ситуацію, нехай, за 2017р: якщо є договір, нехай і без печатки мокрої, є інвойс, податки заплачено, які можуть бути притензії?

www.sdm-partners.com/...r-agreements-were-changed

Ось тут, наприклад, сказано, що інвойсу буде достатньо.

Це мої особисті, суто суб’єктивні і наразі нічим не аргументовані відчуття. Дай Бог, щоб так і залишалося. Просто я ще пам’ятаю дев’яності, коли при мені до знайомої приходили в магазин податківці і підставляли, щоб вона порушила одну з інструкцій (яких є безліч), і щоб було до чого придертися. Також я особисто був присутній на кастингу від податкової в моєму вузі на початку двотисячних, я не пройшов відбір, та мої друзі-одногрупники розповідали, як їм, стажерам податкової, доручали ходити по обмінниках валют і підставляти тамтешніх працівників, щоб потім вже штатні податківці могли виставити претензію. При всій повазі до змін після всіх революцій, я не думаю, що щось суттєво і докорінно змінилося в цій структурі. Знайомий працівник іншої державної установи, пов’язаної з перевірками, жалівся (це було минулого року) що заборонили перевірки — сім’я відчутно втратила дохід... : — / Лише трохи відпустять намордник перевіряючим — і тримайтеся міцніше, хлопці. Особисто я морально готовий до перерахунку податку для мене за ті місяці, де я не маю актів з мокрими печатками, за ставкою 18% (податок на доходи фізичних осіб) — мій бухгалтер каже, що це крайній випадок, хоча можливий. По-моєму, це залежить у великій мірі від встановленого плану щодо збору штрафів для конкретного податкового інспектора. Знайдуть, до чого причепитися.

+ Upd: Розраховувати, що «інвойсу буде достатньо» згідно з законодавством — я би особисто не став (суб’єктивно і бездоказово наразі). Якесь примарне сподівання є на те, що заради рейтингу в «doing business» вище керівництво держави на якийсь час продовжить тісніше тримати намордник на перевіряючих інспекторах.

Та ну, на основі чого вони теоретично можуть штрафонути на 18%, якщо є підписаний закон, що інвойс являється первинним документом, а акту виконаних робіт не потрібно?

p.s. Суть вашого повідомлення розумію, що в цій державі можливо що завгодно.

18% — це не «штрафонути», це віднести доходи до не підприємницької діяльності, а до доходів фізичних осіб. Це визнання діяльності як такої, що не відповідає вимогам 3 групи, спрощеної форми, обраних КВЕД. Щоб повністю відповідати цьому, треба ходити до свого податкового інспектора з проектом договору, з проектом інвойсу, з проектом призначення платежу — і щоб інспектор бажав допомогти, і щоб цей самий інспектор проводив потім перевірку, і щоб не змінив потім свою думку при встановленні планів збору штрафів (плюс щоб замовник бажав декілька разів змінювати документи відповідно до вимог нашої податкової, що теж може бути сумнівно). Ці всі мої роздуми можна сприймати як податкову фобію, як вказали в іншому коментарі, а можна просто як спробу морально підготуватися до більших витрат при перевірці.

То есть, поименно никто не может назвать такие банки?

Укрсиб приймає інвойси без проблем, перевірено.
От тільки податковій все ж потрібні далі по-старому акти виконання робіт з мокрою печаткою і підписом замовника, принаймні для оплат до кінця 2016 року (наскільки я знаю). Зараз далі діє мораторій на перевірку ФОП в перші три роки діяльності, та ці три роки рано чи пізно минуть, в мене ця радісна подія буде в поточному році. Чекаю від замовника погодження актів, для нього це незрозуміла бюрократія і тому мої імейли наразі просто ігнорує... : — /

От тільки податковій все ж потрібні далі по-старому акти виконання робіт з мокрою печаткою і підписом замовника, принаймні для оплат до кінця 2016 року (наскільки я знаю)
Дивно, повинна бути зворотня сила, згідно ст 58 Конституції України.

Будь ласка, поясніть — що саме ви маєте на увазі. Законодавчий акт щодо роботи згідно з інвойсами вступив у дію з початку 2017 року. Відповідно, для підтвердження виконаних робіт до кінця 2016 року потрібні акти.

Ви маєте на увазі мораторій на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу? Так він, начебто, продовжений до кінця 2017
www.5.ua/...-do-2017-roku-130148.html
Відкіля строк в 3 роки? Він діє для всіх.

начебто, продовжений до кінця 2017
Отже, «дамоклів меч» буде висіти трохи довше, та все ж нікуди не подінеться.

«...Крім того, під дію закону не підпадають Державна фіскальна служба і Державна фінансова інспекція, обмеження на перевірки яких регламентуються змінами до Податкового кодексу від 28 грудня 2014 року (обмеження на перевірки підприємств, доход яких за попередній рік становив менш як 20 млн грн).» Що до змін від 28 грудня 2014 року то вони діяли лише в 2015 та 2016 роках. Я так розумію, що мараторій на перевірки ДФС вже не діє.

Ви так ото лякаєтесь оцих перевірок. Розкажить, кого перевіряли, шо там такого лячного. Приходять маски-шоу і б’ють?))

Мені здаєьбся, в вас ДФС-фобія :) В будь-якому випадку, бажаю удачі з податковою.

Надо узнавать конкретно даже не в каждом банке, а в каждом отделении.

Проще всего позвонить в валютный контроль банка и спросить :) Я как-то общался с OTP банком, они мне прислали пример инвойса, с которым они работают.
У всех банков есть свои заморочки (разная трактовка и соответствие внутренним правилам), так что узнавайте напрямую у желаемых банков.

Читая новости думал что уже почти все, но сегодня обошел 5 банков в районе и ни один не работает с инвойсами.

Вот тут собирали такие банки:
dou.ua/forums/topic/15862

Підписатись на коментарі