Ukraine 2.0. Змінюємо країну своїми силами
Доброго дня.
Останнім часом у мене все частіше виникають думки, чи можемо ми якось змінити країну на краще. Криза управління державою спонукає до активних дій. Але що ми можемо зробити. Виходити на черговий майдан, кидатися камінням та палити шини в нинішніх умовах не вихід. Тому в мене виникла ідея створити ресурс, який дозволить активній частині суспільства контролювати роботу держапарату та робити власний внесок у розбудову держави.
Отже, що саме я пропоную: Розробити ресурс, який буде собою представляти інтерактивну модель AS-IS усієї державної машини.На ньому міститься уся інформація про державні органи різного рівня, хто в них працює, які бюджетні кошти витрачаються на їх утримання, контактні дані, декларації і тд. Так само тут буде можливість розмістити опис проблем конкретної территоріальної одиниці, зареєструвати громадські ініціативи, щодо вирішення цих проблем і відповідно бачити, які органи цим мають займатися. Також є можливість переглянути закони, які регулюють діяльність того чи іншого органу, перелік нормативних документів, які є у публічному доступі, ухвалені цим органом і тд. Ще, наприклад, додати можливість громадського обговорення тих чи інших законодавчих ініцатив. Користувачів реєструвати за допомогою методів персональної ідентифікації таких як BankID чи ЕЦП, щоб не було ботів, як у фейсбуці.
Фактично це буде агрегатор даних із сайтів держорганів, що у зручній формі дає можливість переглянути інформацію про їх роботу та дати відгуки і пропозиції.
Насправді функціонал такого монстра можна розписувати нескінченно, але саме питання до розробників. чи потрібен подібний інструмент і чи реально його зробити силами волонтерів, як наприклад Igov.
Можливо щось пропустив, тому що ідея виникла випадково, та я ще не встиг все формалізувати та як слід описати, тому цікавить ваша думка, чи варто взагалі у це лізти?
69 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів