Допоможіть зібрати(обрати) Хакінтош/Hackintosh

Привіт усім. Підкажіть, хто знає, можливо, вже є готові варіанти з ноутбуком на який можна буде відразу поставити хакінтош чи все ж потрібно буде щось замінювати в будь якому разі?

Починаючи від якої ціни потрібно відштовхуватися якщо це буде ноут або системник?
Перевагу має ноут звісно.

Потрібний більше для вивчення Swift та розробки(для початку невеликої).
Дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікавий варіант. Можна придбати за 5-6к б/у, але ось дивлюся майже в кожного різна конфігурація...

en.wikipedia.org/wiki/MacBook_Pro
Там є список процесорів, які використовуються в моделях 2008-2012 років. Бери будь-який ноут з таким же процесором — на 95% все запрацює, крім wifi карти, яку можна легко замінити.

Я свого часу заганявся хакінтошами протягом десь 3 років, тому можу дати пораду — якщо часу для експериментів не дуже багато, то просто шукай на olx по ключовому слову hackintosh/хакинтош готові варіанти і купуй бу системник (або збирай аналогічні комплектуючі). Коли стикнешся з проблемами несумісності і перепробуєш десятки комбінацій CPU/MB/GPU, тоді вже зможеш збирати сам під власні потреби.
А потім колись обов’язково наступить момент, коли вже і на мак перейдеш повноцінний.

Якщо правильно зібрати хак, то ніякої різниці з оригіналом не буде. Перевірено.

А чем МакМини не решение — www.apple.com/mac-mini ? Starting at just $499.

За $300 можна зібрати на порядок потужніший системний блок б/у. То у тебе є гроші купити, у мене є, а в автора поки немає. От посидить пару років на хакінтоші і купить повноцінний мак.

Краще збирати самому — і дешевше, і потіжніше, і надійніше (на ноуті обов;язково щось не буде працювати)
Як збирати (конфігурацію) можна знайти тут — www.tonymacx86.com обійдеться десь в 500$ максимум

Читав, що можна кодити на swift під лінуксом.
Хтось може щось сказати з цього приводу, має якийсь досвід? Є якась ІДЕ хоча б, чи просто компілятор і компіляти з консолі ?

Кстати да, почему бы не поставить виртуалку?

Собрал себе коре-2 хакинтош для билдов не так давно. Как выяснилось — при разгоне, даже самом минимально — часы уходят от реального времени, начинаются жуткие глюки ОС из-за ФС. Такое ощущение, что там жестка прошита таблица частот по модели проца и оно считает такты.

Вообщем, любой интеловский проц, видюха интел или нвидия взлетит. Но! Частоты должны быть стандартные/рекомендуемые интелом, т.е. в ноутбуке может оказатся разгон и обычно там нет способа отрегулировать в биос.

Возьмите десктоп эры «пред i7/5/3», будет сущие копейки.

С ума сойти как все сложно...
На хакинтошах с 2008-го года (C leopard-a). Использовал сначала для разработки потом как основные системы.

Есть нюансы конечно — надо вникать как работает и как правильно поставить.
В этом ему далеко до фирмовых макбуков.

В результате пришел к дуал бутовым системам — ноутбуку и десктопу — два диска, на одном os x на другом винда. Ноутбук — из серии probook.

Hp probook 4540s, 6000грн. El Capitan i5-3210

El Capitan

Поставили основною системою чи на віртуалку ?

Основною, щє взяв ССД на 120 гб. 6гб ОЗУ. З розробкою проблем немає. Вебка не працює, треба якісь спеціальні кексти ставити, але мені і так норм.

Тебе не нужен хакинтош. Тебе нужен бу макбук или мак мини. Прошку 13 года с ретиной можно взять за 450-500 баксов (недавно знакомый знакомого отдавал за 400 в отличном состоянии). Air 13 года — в районе 400 баксов. Ретины не будет, но вполне можно работать, особенно если подключить внешний моник. Mac mini можно взять ещё дешевле, вплоть до 200 баксов, но я бы все-таки брал прошку 13 года. Она хорошо показала себя на вторичном рынке и её можно разбирать и дорабатывать, в отличие от модели 2015. Не бойся брать бу макбук — это классическое решение и, зачастую, более грамотное, чем новый леново с виртуалкой или богомерзким хакинтошем. Кроме того, макбуки медленнее теряют в цене. Ты через год продашь этот же макбук скинув максимум 100 баксов и пойдёшь за новеньким. С виндовым ноутом такой номер не пройдёт.

Прошку 2013 за 400 нереально знайти.
За 600-700 реально.
Автор створював тему про Хромбук, отже грошей мало.
Бу PC сумісний з хакінтошем буде близько 250$. FullHD 22″ 60$ TN, 100$ IPS

Хромбук був потрібний для Rails/Asp.Net, але почалися в моєму місті нарешті курси по iOS(що я й хотів), тому й вирішив запитати про хакінтош.
Але дійсно, грошей не так вже багато

Нажаль, таких цін у нас не має(або я не там шукаю), принаймні на olx, aukro за макбуки за 400$ можна взяти 08-09 року, рідко щось за 11.
Міні взагалі і по 1.500 грн є, але ж там система ще 10.5 і 1-2 ОЗУ...
Можливо на Amazon/eBay щось по таких цінам і можна знайти, але + доставка + 32% від суми що вище 150$ на кордоні і ціна стає вище ніж у нас.

А можна детальніше? Купони 15/25 для зменшення ціни і неперевищення 150$ ліміту, чи ще щось?
За рахунок чого досягається економія 50%?

У мене сімнашка з 09 року. Мене _повністю_ влаштовує після заміни блоку живлення, встановлення максимального ОЗУ та SSD в режимі fusion drive з терабайтником. Стачить і для вебу і для XCode. Якшо Ви тільки но пішли на курси, не «крутить носом» -))) До 10к грн їх на олх море

Прошку 13 года с ретиной можно взять за 450-500 баксов
Кроме того, макбуки медленнее теряют в цене. Ты через год продашь этот же макбук скинув максимум 100 баксов и пойдёшь за новеньким.

А через три скинешь 75% исходной цены. Интересная логика.

Судя по ebay-ю, оба пункта неверны.
MBP’13 обойдётся несколько дороже $500, MBP’15 дешевле чем (исходная цена — $100). Что вполне логично.

тю, збирай комп з бу комплектухи. За 6к можна зібрати на і5 1150 з 8гб, а більшого і не треба.

ноутбука не будет 100%
www.tonymacx86.com тут по гайдам можно собрать десктоп

а вообще я бы не советовал страдать фигней и купить apple, хакинтош это для сильных духом

«я бы советовал не страдать фигней а ...»

У меня хакинтош ни на одном ноуте не завёлся нормально. На правильно подобранной рабочей станции будет работать отлично, а если на ноуте — лучше смотреть в сторону макбука

А не проще посмотреть в сторону бу? Я себе 5 лет назад взял новый макбук и до сих пор вполне себе бодренько работает, правда поставил ему ссд и памяти добавил. Сразу снимется куча проблем с обновлениями и несовместимостями.

На віртуалку ще не пробував. Є вдома ноут, але не впевнений що на нього піде потрібна ОС

на віртуалку не рекомендую, бо все буде дуууже повільно працювати.. особливо, коли ви захочете відкрити storyboard. за 400 $ можна купити Mac mini, в котрий поставите 2×4 або навіть 2×8 DDR3 пам’яті та SSD і буде вам щастя. і монітор можна 2500×1400 купляти і пидключати через displayPort і тоді буде вам щастя вид свіфта і розробки.

www.tonymacx86.com/...laptop-compatibility.114 якщо все ж такі є бажання саме ноут обрати але я б не ризикував.

www.tonymacx86.com/.../april/2016#CustoMac_Mini можно обрати mini-atx наприклад з Core i3 процесором якщо важливи мінімальни розмір та бюджет.

Так, бачив цей сайт. Доведеться підбирати компоненти.
А чому не радили б дивитися в сторону ноутбуку?

мені вистачає проблем під час апгрейдів і з більш прідатним залізом(саме один з тих tonymacx86 білдов)

Можливо я чогось не розумію, але якщо підсумувати вартість усіх запчастин, то вони вийдуть приблизно на тому ж рівні, або навіть й дорожче ніж міні чи маки))) Якщо слідувати тому сайту

на топовых билдах можно существенно по экономить (те на замену mac pro )
с миниками\ай маками профита по меньше да

привіт, брав собі www.buy.ua/...0217/1400225/1704213.html, дуже подобається

Дасте мені 30.000, то я і собі візьму)))

Заработать не пробовали?

У мене як логіка працює: щоб заробити треба спочатку вивчити swift, щоб вивчити swift потрібно Mac OS X.
У вас якось по іншому логіка працює?

Це не в них, це в Apple. Розрахунок на те, що коли ви вже ВИТРАТИЛИСЯ, то будете розробляти під цю платформу.
Дивіться в бік віртуалки і не вигадуйте зайвого. Коли навчання перейде в реальне діло, ви самі це побачите. А до того часу залізо подешевшає, а може набридне, та оберете Java :)

Без Objective-C ваши знания свифта не нужны никому особо. А свифт для начинающего адски сложный, если на нем писать по-нормальному, а не как на обжективе, но с синтаксисом свифта, который приводит к чрезмерному разрастанию кода за счет статической типизации.

Странно, в магазине по ссылке модель Apple MacBook Pro 15’’ Retina Display MJLQ2 стоит 44478.00 грн, а в розетке 64 199 грн. Почему такая разница? С этим ноутом точно всё нормально?)

Это бай юа, не знаю как у них это получается но там стабильно самые низкие цены на новые апплы. Брал себе там айпад (еще второй) и прошку как по ссылке, все работает идеально до сих пор; айпад только глючит старенький

На другом магазине с похожей стоимостью нашел ответ в комментариях ( stylus.ua/...-pro-15-retina-mjlq2.html ), там гарантия 3 месяца и клавиатура американского формата + лазерная гравировка кириллицы, поэтому стоимость ниже. А у розетки походу официальный русский вариант. Тут уже каждый сам для себя решит что ему подходит :) Спасибо за ответ.

Навіть якщо мініка найслабшу модель дивитися, можна знайти варіанти від +11.900, і десь до 16.000 за ту ж модель.
Різниця в магазинах у тому, що одні дають гарантію 1/3/6/12 міс. але лише від магазину.
А розетка дає гарантію як apple(наче б то мають поміняти якщо зламається)

Підписатись на коментарі