Український хабр
Оскільки тема викликала багато закидів, що такий продукт не злетить то прошу тих кому ідея подобається зареєструватись і написати якусь замітку на devua.co
Загалом це не продукт, а ініціатива, яка потрібна всім українським девелоперам і колись втілиться це не цього разу так наступного кимось іншим.
Додам, що мета не зрубати бабла і не писати суто українською.
Мета
1) показати публічно над чим українські девелопери працюють і які теми вивчають, що десь в далекій перспективі дозволить краще позиціонувати себе на глобальному ринку і отримати кращі замовлення і бути більш конкурентними
2) отримати майданчик де можна комунікувати між собою на технічні теми. Не просто з віртуальними китайцями, а з сусідами з якими при потребі можна зустрітись офлайн на якійсь конференції, з якими можна рімоутно почати якийсь проект, з людьми врешті які живуть в однакових реаліях і однаковому правовому полі що однозначно обєднує.
Хороший приклад www.blynk.cc де засновники почали робити проект віддалено працюючи в різних місцях. Якщо б ми більше перетинались в технічній площині таких проектів ставало б більше.
Оригінальнийпост нижче.
Я займаюсь організацією комюніті та ІТ подій вже не перший рік
jug-lviv.blogspot.com з
www.jday.com.ua з 2013 року
Років два тому в розмові з колегою виникла думка що українським айтішникам бракує своєї платформи для технічних матеріалів оскільки ДОУ більш соціальний проект. Тобто появилась задумка створити свою Хабру. багато хто закидає, що власне Хабри і StackOverflow цілком достатньо, але це не зовсім так — можливо колись напишу розгорнуту статтю про роль комюніті, платформ та майданчиків у становленні та розвитку ІТ.
Відповідно рік тому я спробував зібрати айтішних блогерів www.subreader.co просто щоб побачити чи є достатня кількість людей які впринципі можуть писати щось розумне. З близько двох сотень блогів десь половина на технічні теми, що не так вже й зле. Загалом для такої справи як хабра достатньо
Буду вдячний за підказку що конкретно вас може підштовхнути доєднатись до ініціативи і що саме вас змушує триматись осторонь таких речей?
Найкращі коментарі пропустити