Відгуки про Jelastic
Цікавлять відгуки реальних користувачів Jelastic, бажано щоб воно у вас продакшені якийсь час пропрацювало, а не просто pet-project.
Основні мої питання — як воно працює взагалі, в яку копієчку влітає і які там можливості по авто-масштабуванню, автоматизації розгортання сервісів використовуючи Docker, налаштуванням мережі, які там є цікаві штуки і так далі.
Те що робота сервісу залежить від сервіс провайдеру я розумію, можете вказувати або рекомендувати свого сервіс провайдера.
Розглядаю його як дешеву альтернативу AWS EC2.
До речі давно від них ніякого buzz’у не було.
22 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівСам не напишеш — ніхто не напише.
Зробив огляд: www.rozhkov.me/post/jelastic
update:
Юзаємо в продакшені вже півроку, за цей час натикався на багато граблів і несподіванок (бо не читав доку бгг), поки що плануємо юзати далі, кому цікаво — запитуйте відповіді.
Врешті-решт я зарегався щоб подивитися що воно таке.
Нажаль знайомство наразі закінчилося тим що Jelastic ні в яку не хоче сприймати назву докер репозиторію яка містить крапки (repo.com/my.custom.domain/my-service). Ні через UI, ні через CLI.
Не знайшов куди сабмітити баги, на стековерфлоу нічого немає, такі справи.
Схоже таки доведеться перейменувати репозиторій тільки для того що jelastic його хавав :(
Схоже що ніхто й не користувався, сумно.
В чатику dev-ua одна людина відгукнулась що воно дешевше ніж AWS звісно, але провайдери шаманять з метриками спожитого CPU у свій бік коли їм треба, тому не все так однозначно.
Włodzimierz, вітаю! Хоч я і не можу дати обєктивний фідбек стосовно платформи з боку кінцевого користувача, так як маю безпосереднє відношення до розробки цією платформи, але з технічного боку готовий дати відповіді на всі питання, які Вас цікавлять. Що стосується шаманства з боку провайдерів, то ми намагаємося за таким слідкувати та недопускати такого. Якщо Вам відомі такі факти і Ви можете надати більше деталей - буду Вам дуже вдячний, ми зможемо провести внутрішнє розслідування такого інциденту.
Мене от що цікавить – навявність чогось типу VPC/ELB/EIP/ASG/ECS. Щоб можна було поставити балансер, за ним десяток нод, автоматизувати деплоймент цієї всієї штуки і платити мало грошей :)
VPC/ECS є, віртуалізація на базі Virtuozzo (openvz на стероїдах), провіженить контейнери можна як через UI, так і автоматизованими шляхами: API, CLI, JPS (останнє є форматом пакування, що дозволяє інжектити додаткову логіку стосовно автоматизації деплоймета пакунків в контейнери та їх подальшої поведінки, включаючи горизонтальне та вертикальне масштабування залежно від навантаження, переконфігурацію, оновлення і т.д.) b4f3f87c4b9a06f901956.png )
ELB, є автоматизовані кластерні балансувальники, що вміють масштабуватись, липкі сессії, TCP-балансінг, A/B балансування задежно від процентної частки
(скрін панелі управління останнього для AB тестування - image.prntscr.com/…
EIP, є можливість атачити "чесні" білі адресси прямо на контейнери з додатками та балансувальники (без DNAT на внутрішний, як це зроблено на амазоні)
ASG, автоскейлінг включається однією кнопкою, налаштувати тригер скейлінга можна по наступним критеріям:
- CPU Load
- RAM Load
- Network
- Disk I/O
- Disk Bandwidth
скрін d47cebf24b5cad184c49d.png
image.prntscr.com/…
в Jelastic майже всі провайдери надають безкоштовний тріал на 14 днів, там зазвичай можливості трохи обмежені, порівняно з біллінг користувачами, але якщо Вам для тестів необхідно буде активувати щось додаткове - можете мені сказати і я домовлюсь з провайдеми, вони активують ці можливості для Вашого тестового аккаунту.
Дякую за відповідь!
В цілому круто, дивно чому навколо вас не так багато шуму.
Ще питання, такого поняття як AZ або регіони у вас немає напевне? Тобто я не можу з'єднати під одну парасольку декілька сервіс провайдерів для додаткової надійності?
регіони також є :) c4aaab580d61d4f6a0886.png
ось скрін селектора image.prntscr.com/…
кількість підтримуваних континентів і країн залежить напряму від провайдера, деякі з них в якості інфраструктути використовують AWS/Azure/SoftLayer/PackageNet/ProfitBricks і єднають все в одну гібридну хмару, навіть процеси можна по живому катати з одного кінця планети в другий без даунтайму
ось відяшка, де я переїзджаю сервер minecraft із датацентра AWS в MS Azure і при цьому залишаюсь в грі ))))
Все круто, а чому про вас чути набагато менше ніж про AWS/і тд?:)
Про нас достатньо багато чути, але нажаль тільки на US/EU просторі, так історично склалось, але маю надію, що це тільки початок ))
ось мапа хостинг сервіс провайдерів для публічного хостингу
https://jelastic.cloud/
якщо зможу бути ще чимось корисний - дайте знати ))
успіхів Вам ;)
А є у вас якісь gitter/slack чатики де тусуються користувачі? Я нарешті зарегався і дійшов до конфігурації і в мене виникла купа дрібних питань які хотілося би більш-менш в реалтаймі вирішувати.
чатів як таких по типу gitter/slack у нас немає, користувачі спілкуються на stackoverflow та на внутрішніх ресурсах хосинг сервіс провайдерів,
як варіант — можете мені вислати приватним повiдомленням skype і я зберу команду, яка зможе дати відповіді на всі ваші питання
Потрібно наступну конфігурацію:
є декілька java-мікросервісів запакованих в Docker контейнери,
кластер Cassandra з кількох нод
кафка
Потрібен CD цієї всієї штуки + якась орекстрація деплойменту.
Полетить таке на Jelastic?
Полетить :) У вас свій власний сервер CI/CD? У нас є вже готові напрацювання, які ми використовуєм для клієнтів на базі Jenkins + Jelastic CLI клієнт + скрипти, що використовують CLI клієнт для управління платформою через API. Документація по API є на сайті, є клієнтські ліби для Java.
CI/CD Jenkins я би на тому самому Jelastic і розмістив. Якщо є CLI це круто. Воно вміє забирати докер імеджі? Щось типу Amazon ECS було б ідеальним.
Зазвичай флоу виглядає наступним чином: є дженкінс, туди встановлюється Jelastic CLI, Docker CLI, git. Jelastic CLI вміє робити з докер імеджами будь-які операції стосовно платфоми (деплой, апдейт і т.д. ), білд імеджів та пуш їх до регістрі робиться через рідний докер демон та cli, це все загорнуто в скрипти, що є базовими структурними цеглинами для побудови build і delivery пайплайнів, в даний момент пишеться дока з більш детальнішими поясненнями як це працює
Вся ця тема не канає коли ви використовуєте Jenkins Pipelines та Multibranch проекти. Там треба шаманити з cli який страшно незручний (буду писати свій враппер напевне).
Амазон с радостью троттлит тебе проц .
мне ,кстати, иногда кажется что всякие простые клауд провайдеры cpu поболее нарезают чем тот же aws на small и medium инстансах. при меньшей чем у AWS цене.
Амазон троттлить на t2 інстансах, на m3 не повинен.
У простих клауд провайдерів немає того, що є в амазону — а саме Dynamo/SQS/SNS/etc.а взять и прочитать ?
www.ec2instances.info/?selected=m3.medium
ECU есть у всех m3 , что собственно и логично . Базовая производительность таки есть , но она не фонтан .
Единственная разница что у t2 нарезается по мере загрузки гипервизора , а у m3 — как и почти у всех остальных инстансов — есть ECU .
кстати , ничего не мешает юзать
просто как сервис не располагая основные вычислительные мощности на Амазон