Купівля авто в Європі по новому законодавству
Доброго дня!
Ми з дружиною дуже любимо подорожувати країною, і ресурс поїздів/автобусів вже вичерпується, а в інші місця, яких в Україні достобіса багато, добиратись дуже і дуже не зручно, тому я розглядаю варіант придбання авто. (Ну і звісно, як всі діти чоловічого роду (до 40 років) хочу цяцьку на 4х колесах.
Так от, хтось вже знає саксесс сторі (не впевнений, що закон вже діє, не гуглив) з «недорогим» розмитненням авто з євро5 для себе? Бо здається що там сила силенна умов і тексту між рядками. І приїхавши на митницю, чогось не знаючи — ризикуєш «попасти на бабки по повному тарифу».
Розглядав варіант полетіти на відпочинок в Прагу і там щось придбати і на цьому приїхати назад в Україну заїхавши ще в пару міст (можливо Польщі).
Ціновий діапазон до 10k USD. Хочеться хетчбек типу Ford Fiesta/Focus, Fiat Punto etc.
І, я як багато хто, тримає збереження в зеленій валюті. Як краще розраховуватись в тій же Чехії? Міняти на Євро/Крони, чи закидувати на якийся валютний рахунок і ще втрачати на комісіях (але отримуючи безпеку не бути «гопнутим» десь по дорозі).
Взагалі багато і дрібних питань, але хотілось би від когось знаючого почути відповідь чи взагалі варто в цю сторону дивитись. Бо з переваг, які кидаються в першу чергу — це купити не старе авто, за менші гроші ніж вдома. З іншої сторони — чужа країна, і ймовірно тебе захоче нагріти якийся «чех,поляк,словак» і це все вийде в результаті дорожче. Розумію, що і «перекуп Василь з Луцька» може мені таке ж напарити, але в Україні я маю змогу взяти з собою експерта який знається на автівках — за кордоном такої змоги не маю.
Поїздка планується скоріш за все на весну 2017р. Авто — б/в звісно.
Може якісь ще супутні поради в цю сторону? Я ще не бував в Європі далі Ужгорода. :)
Дякую.
Найкращі коментарі пропустити