В Україні відзначили кращих ІТ-фахівців 2016 року

17 вересня у Києві відбулася п’ята всеукраїнська незалежна церемонія нагородження кращих ІТ-фахівців Ukrainian IT Awards. Подія відбувається щороку і є продовженням однієї з найбільших міжнародних ІТ-конференцій IT Weekend Ukraine. Ukrainian IT Awards має на меті відзначити кращих ІТ-фахівців у різних категоріях за видатні професійні результати та персональний внесок у розвиток ІТ-галузі України.

Цього року нагородження проводилося у 9-ти номінаціях, до вже сталого переліку додалися номінації з продуктового менеджменту та кібербезпеки. Ці два напрямки стрімко розвиваються в українському ІТ-секторі, мають якісну експертизу та винятковий потенціал.

Переможцями Ukrainian IT Awards 2016 стали:

1. Best Software Engineering — Володимир Сподарик, засновник та СТО стартапу «Підвезу»;

2. Best Quality Assurance — Олександр Майданюк, Head of Testing Center of Excellence компанії Ciklum;

3. Best Project Management — Олег Мізов, PMO Competence Manager, SoftServe;

4. Best Software Architecture — Тарас Холопкін, Senior Solutions Аrchitect, SoftServe;

5. Best Business Analysis — Денис Гобов, Senior Business Аnalyst, DataArt;

6. Best IT Eduсation — Андрій Пивоваров, засновник і CEO GoIT;

7. Best Cyber Security — Юрій Білик, Security Engineer, SoftServe;

8. Best Product Management — Андрій Березюк, Product Manager, SoftServe;

9. Best UI Design — Михайло Ракітянський, Senior Design Lead, Cogniance.

Загалом на конкурс надійшло понад 100 заявок від працівників різних ІТ-компаній, незалежних фахівців та стартапів. Визначення переможців відбувалось у 3 етапи: два тури відбору заявок, що надійшли на конкурс та фінальні інтерв’ю аплікантів з незалежним журі, що складалося з провідних експертів та топ-менеджерів ІТ-компаній в Україні та закордоном. Зокрема, в журі конкурсу працювали Олександра Альхімович, керівник Luxoft Ukraine, Андрій Яворський, директор київського розробницького офісу GlobalLogic, Сергій Черніков, Software Engineering Manager EPAM, Марина Вишегородських, віце-президент HR та організаційного розвитку у компанії Ciklum, Ярослав Любінець, голова ради директорів у компанії SoftServe, Софія Опацька, директор Львівської бізнес-школи УКУ, Павло Грозян, Senior Product Designer at Grammarly та інші.

Окрім відзнаки Ukrainian IT Awards переможці отримали подарункові сертифікати на навчання в рамках програми MS in Technology management від LvBS.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Best IT Eduсation — Андрій Пивоваров, засновник і CEO GoIT;

Мдээээ... Было бы забавно, если б в 94-м году Мавроди получил премию “Экономист года”...

Кожного року відправляю коментар щодо процедури визначення переможців і кожного року софтсерв ігнорує його. Може тут прочитають :)

1. Для багатьох хороших людей номінувати себе самостійно на award — це насилля над собою. Тому 99% спеціалістів не відправляють свої заявки, а якщо і відправляють, то лише під тиском організаторів (під тиском — в хорошому сенсі).
2. Якщо це award, то потрібно розуміти за що він отриманий. І це повинна бути певна річ, яка не буде піддаватись сумніву більшістю ІТ спільноти. А-ля прозоро, коли всім очевидна важливість та складність цього проекту.
3. Оцінити професійні якості software architect чи software QA та порівняти ці якості на великій вибірці майже не реально. Тому в усьому світі є один чіткий критерій — номінантів повинні знати, номінанти повинні вкладатись в розвиток спільноти, писати блоги та виступати на конференціях. Це не дасть 100% гарантію, але можна буде оцінити його внесок в ІТ індустрію. При всій повазі до переможців, але в більшості випадків на нагородженні всі сидять і мовчки запитують один одного «хто всі ці люди».

ГоАйті — це просто дно : (

IT Awards — чудова ініціатива, але потрібно вже щось змінювати.

З любов’ю, переможець IT awards в категорії Software Architect в якомусь далекому році.

Как-то странно всё — впервые слышу, вижу и так далее. А если завтра в своей конторке тоже выделим крутышек в каждом направлении и скажем — вот они герои Европы (ну уже какбы в Украине определились, теперь дальше пойдем) — прокатит ?

Не то, что бы я давно на ДОУ.
Но думаю его информативность в качестве ИТ-площадки для разработчиков вполне ролевантна.

И что-то я не видел, чтобы на протяжении 2016 года об этом ивенте, с весьма громким названием, было что-то сказано-рассказано. Чтобы выдвигались номинанты, проходил какой-то движ.
Ну да и фиг бы с ним, но

відбулася п’ята всеукраїнська незалежна церемонія нагородження кращих
П’ята, Карл!

Опрос:

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Softserve — во второй раз сходил с удовольствием именно из-за церемонии вручения премии, ибо докладов — процентов 30 интересных.
Имхо, никого не слушайте, продолжайте делать, любое мероприятие наберет сотни критиков, чьи мнения полезны, но не определяющи:-)

Не могут в нашей стране без цветовой дифференциации штанов. Сама идея такого конкурса — это уже полное днище. Удивляют еще люди которые сетуют на то, что не того выбрали или не так оценивают

Best Product Manager оказался из аутсорса

В Україні ПРИзначили кращих ІТ-фахівців 2016 року

Вы забыли добавить Best по версии SoftServe

Не вірю я такій оцінці. Оно буде JavaDay Київ, оцінемо спеціалістів хто чим займається і які проблеми вирішує.

Вы уже определитесь! Или сделайте прозрачный аукцион что бы в каждой номинации выигрывал кто больше заплатит (вот это будет по-нашему, по-украински). Или вместо Ukrainian IT Awards назовите SoftServe IT Awards. Многие компании именно так и делают: вот например Microsoft MVP Award (Most Valuable Professional):
mvp.microsoft.com/ru-ru
Все честно — организация может выдавать свои награды. Как Киноакадемия или Грэмми или AVN.
Но никто ведь на называет это United States Awards. Потому что такие награды тогда может выдавать или государство (оно ему надо?) — или какой-нибудь всеобщий конкурс с голосованием по всей стране (думаю достаточно желающих голосовать не найдется).

Из-за таких статей, доу становится все больше неинтересным, имхо

Такие темы — это то, ради чего я ещё открываю ДОУ, их всё меньше и меньше.

Вот с главной, темы которые я открывал и почитываю:

В Україні відзначили кращих ІТ-фахівців 2016 року
How-To: IoT / Реалізація, збір даних, консолідація
Отвечу на вопросы о жизни в США
Стартуют продажи “Казаков 3”
Почему 95% разработчиков не используют TDD?

Темы, которые я не открывал и открывать не буду, либо открыл и сразу судорожно закрыл:

Тестирование. Фундаментальная теория
Статья на LB.ua: Демонтаж упрощенной системы налогообложения и другие идеи Минфина
Из геймдева на галеры. Плюсы, минусы, подводные камни?
Топик для советов начинающим и не только
Свои проекты в резюме?
Чи використовуєте ви TypeScript в production?
Малая Компьютерная Академия ШАГ
PHP Academy и Devionity.com
Нова фріланс платформа Hopework.eu вже стартувала
Стартуем курсы по ПК, нужен совет и б/у компы
Где вы ищете девушек? ч. 5 — “Девушки наносят ответный удар”
Мой путь в ИТ. Часть 2: Сертификация OCA Java SE 8 Programmer (экзамен 1Z0-808)
Hibernate (JPA) или как с этим жить?
Хто в ІТ перейшов на спілкування українською?
Виклик програми подвійним кліком кнопки Power/Home на заблокованому смартфоні
Swift: прекрасное и ужасное в одном лице
Старикам здесь не место (к) (тм)
Ищем человека, который прошел онлайн-курсы, но ему это ничего не дало
Про ниасиливших Scala (или фигак фигак и сервисы на Go лучше)
Підтримка українського контенту
Что должен знать каждый IT-шник, который неправильно сидит за рабочим местом
Помогите разобраться новичку с API под мобильные приложения (Yii2)
Продам книги
Топик для поиска курсов
Киев, аренда жилья без посредников
Посоветуйте курсы немецкого в Киеве
Как продать в США небольшую команду IT аутсорсинга: взгляд маркетингового агентства (часть 1)
Linux Mint 18 HD6770 DisplayPort не работает
Вопрос-ответ по IT-праву
Продам книги по программированию и не только
Продаю книги о проектировании интерфейсов
Топик для поиска менторов
Обсуждение рейтинга компаний на ДОУ
Database актуальные варианты
Допоможіть задеплоїти тестове завдання на Azure

пока этот конкурс больше похож на пиар Softserve. Слишком много победителей с этой компании. Нет ниодного из маленьких компаний. Статью опубликовал сотрудник Softserve, а не независимый журналист

Как по мне, как только деньги будут поступать из бюджета страны на организацию таких мероприятий, так сразу и появятся журналисты....А пока есть компания которая на себя взяла большую часть расходов — наверное так и будет.

А на счет маленьких компаний — кто мешает заполнить заявку ? И доказать что ты достоен этой награды....

Я одного не пойму, как например член жюри из компании A может оценивать работу претендента из компании B? Особенно если он первый раз про него слышит.

Так оно к работе отношения не имеет. Оценивают за пиар и вклад в комюнити.

А как ты по другому дашь оценку на рынке Украины, а не в конкретной компании ? Если человек делает вклад в развитие области в целом, развивает джунов\студентов, делает доклады на разных конференциях, проводит мастер классы, пиарит страну на европейском и не только маркетах в той ил иной области.....

А как ты по другому дашь оценку на рынке Украины, а не в конкретной компании
Да никак, но смысла в этом я не вижу. Ну кроме того, что СС попирился.
Если человек делает вклад в развитие области в целом
Его вообще-то все делают, просто работая в этой области
развивает джунов\студентов
То он преподаватель или ментор
делает доклады на разных конференциях
Докладчик?
пиарит страну на европейском и не только маркетах в той ил иной области
Пиараст?

При чем здесь заявленные номинации?

Вот как раз если сложить в тотал эти все пункты ты и получишь лучшего из тех кто подавался...Тобиш: ментор + докладчик + преподаватель + ну и конешно пиарит (пиарит страну на «внешнем рынке» на всяких «не Украинских» конференциях, так же как и на внутренних и т.д.).

на счет:

Ну кроме того, что СС попирился.

Тут пиар не причем....Ты конечно же не поверишь, но есть люди которые платять за то, что бы послушать доклады тех, «кто чего то видел» и кто может научить своим примером...И они (наверное) видят в этом смысл заплатив определенную сумму денег.....(завтра кста РМ дэйз и я думаю туда много кто дойдет, заплатив за билет, что бы послушать «пиаристых ПМс» :) )

П.С. Добавлю что может процесс отбора и не совсем «кристал клир», но инициатива достойна того что бы из года в год награждать людей которые чего то достигли в нашей отрасли
И я думаю, как и любой глобальный процесс она будет импрувиться из года в год
И так как, наше ИТ выходит на уровель 3-4-5 % ВПП (точно не помню)старны — такие «шаги» имеют место быть
И пиариться они должны больше (поинт ту ипрув)
И деньги на организацию дожны поступать не от организаторов и партнеров, а с бюджета страны тогда и будут независимые журналисты и т.д. (хотя зная наши «независимые СМИ» не факт что будет лучше :) ) .....

Ии на последок хотел бы сказать, что как по мне я не увидел предвзятости со стороны «СофтСерва»...Да организатор, да много рекламы, да большинсво из этой компании, но к самой номинации НЕ БЫЛО предвзтости «эт олл».

завтра кста РМ дэйз и я думаю туда много кто дойдет, заплатив за билет, что бы послушать «пиаристых ПМс»
Ты сильно удивишься узнав какой процент посетителей конференций посещает их за свои собственные деньги? Думаешь их хоть 10% от общего числа посетителей?
Ах блин..
Software Engineering Manager
ах билн, ты ж наверно таки знаешь, ибо сам расходы на посещения мироприятий апруваешь :)
из года в год награждать людей которые чего то достигли в нашей отрасли
Возвращаемся а не раз звучавшему в этом топике вопросу «а чего же они достигли то»?

Может во мне говорит обида — меня никогда ничем не награждали, ведь просто хорошо делать свою работу это не достаточно, надо же ещё пиариться. Может мой опыт общения с «лучьшими людьми» монополизирующими все ресуры развития до когторых они и не желающими делиться ни чем, кроме конечно своей «мудрости». не знаю.

Не то, что бы я давно на ДОУ.
Но думаю его информативность в качестве ИТ-площадки для разработчиков вполне ролевантна.

И что-то я не видел, чтобы на протяжении 2016 года об этом ивенте, с весьма громким названием, было что-то сказано-рассказано. Чтобы выдвигались номинанты, проходил какой-то движ.
Ну да и фиг бы с ним, но

відбулася п’ята всеукраїнська незалежна церемонія нагородження кращих
П’ята, Карл!

Опрос:

«Лайк» к этому посту, если вы слышали раньше об этом, уже 5-м, ивенте для награждения.

по-моему когда-то даже банер на главной висел.. не помню правда в этом ли году..

«Лайк» к этому посту, если вы уже: «- Стоп, что уже 5-й раз? Кто все эти люди?»

Кожного року відправляю коментар щодо процедури визначення переможців і кожного року софтсерв ігнорує його. Може тут прочитають :)

1. Для багатьох хороших людей номінувати себе самостійно на award — це насилля над собою. Тому 99% спеціалістів не відправляють свої заявки, а якщо і відправляють, то лише під тиском організаторів (під тиском — в хорошому сенсі).
2. Якщо це award, то потрібно розуміти за що він отриманий. І це повинна бути певна річ, яка не буде піддаватись сумніву більшістю ІТ спільноти. А-ля прозоро, коли всім очевидна важливість та складність цього проекту.
3. Оцінити професійні якості software architect чи software QA та порівняти ці якості на великій вибірці майже не реально. Тому в усьому світі є один чіткий критерій — номінантів повинні знати, номінанти повинні вкладатись в розвиток спільноти, писати блоги та виступати на конференціях. Це не дасть 100% гарантію, але можна буде оцінити його внесок в ІТ індустрію. При всій повазі до переможців, але в більшості випадків на нагородженні всі сидять і мовчки запитують один одного «хто всі ці люди».

ГоАйті — це просто дно : (

IT Awards — чудова ініціатива, але потрібно вже щось змінювати.

З любов’ю, переможець IT awards в категорії Software Architect в якомусь далекому році.

Олександре, дякую за коментар та слушні поради. Почули.
Однак погодьтеся, що навіть якби переможцями були виключно усім відомі особистості, у яких все добре, в т.ч. з персональним піаром, до результатів усе одно будуть запитання і ми будемо активно листуватися в коментарях про #зрада #всепропало((

100% задоволених не буде ніколи. Давати нагороди розпіареним особистостям — теж не кращий варіант (для них є інші нагороди та відзнаки).

Але якщо ви хочете розвивати безумовно чудову ініціативу, то все таки хотілось би певних змін в форматі.

Наприклад, хотілось би бачити всіх фіналістів по кожній з категорій, щоб вони теж отримали частину слави. І щоб незалежні учасники могли зрозуміти, що ж зробила ця людина, за що отримала нагороду. Як я вже написав вище, людина може бути мега експертом, але сидіти з 9 до 18 в офісі, ні з ким не розмовляти і нічого не публікувати. А так як нагорода — все таки процес публічний, то і онлайн присутність (не піар, а саме внесок) експерта потрібно враховувати.

srsly? про селфпиар?:) GoIT, Карл! GoIT!

Та чтож не так с ГоАйТи? То что их хакнули?

до результатів усе одно будуть запитання і ми будемо активно листуватися в коментарях про #зрада #всепропало((

Чудовий підхід. Що не роби, все одно комусь не сподобається тому робити нічого не будемо :)

Власне робимо, хоч свідомі того, що буде багато різного фідбеку.

Олександр,

п1: чи поступали від вас\громади пропозиції як полібшити процес? (я думаю організатори будуть тільки раді). Думаю всі тут зацікавлені в покращенні процесу. І це 100% потріно робити (Глобальний процес потрібно імпрувити глобально). Хто не знав: itawards.ua
Є контакти організаторів — давайте «іпрваться»!

п2. Як по мені прозороті процессу не вистачає (як я писав вище — «поінт ту іпрув»).

п3. З кУа напрямку, журі(соррі що відповідаю за всіх), як раз керувались тим, що людина внесла в розвиток галузі\спільноти в цілому, а не в окремій компанії.

З повагою, один із жюрі 2016 року

Кожного року відправляю коментар щодо процедури визначення переможців і кожного року софтсерв ігнорує його.

Тому так, поступали і не лише від мене. Критика самономінації — з першого дня існування конкурсу.

як раз керувались тим, що людина внесла в розвиток галузі\спільноти в цілому, а не в окремій компанії.

При всій повазі, але про половину переможців гугл нічого не знає.

Best UI Design
В ролике в конце, на 1:04, битый кусок видео.

Де номінація «Кращий ІТ Наймар»?

То есть, все эти люди самостоятельно отправляли заявки на рассмотрение???

про «совок» уже писали?

За Education обидно:(

да я больше про то что они делают с образованием:) а так — да. а как ты хочешь чтоб юрист обучал IT? :)

а как ты хочешь чтоб юрист обучал IT? :)
По правде сказать, я не хочу что бы он это делал :)

лучшая IT программа Украины! Как ты вообще можешь такое говорить?!

Я думаю что к тезису выше нужно добавить что-то вроде: «Так не делается, теперь у тебя с GoIT ничего не получиться».

Твою заявку не рассмотрят!

Как теперь жить то ? :(

Тоді повертай в знак протесту отриману в 2012 «відзнаку»
а ще може поясниш за що їх тоді давали? (в відео на 27:31 кажуть що за 10 сертіфікацій і розбитя міфа про прогамера-задрота)

youtu.be/6XfhIoi2M7k?t=1651

дык я был молод и глуп :) я особо ее нигде и не показываю:)

Дима, надо делать свою премию. Иначе тут никак.

имхо DOU отличное место для проведения такой награды:)

так было ж уже, правда с компаниями
dou.ua/search/?q=Best Employer
ИМХО джинса на джинсе и джинсой погоняет:

Best Cyber Security — Юрій Білик, Security Engineer, SoftServe;
Best Quality Assurance — Олександр Майданюк, Head of Testing Center of Excellence компанії Ciklum;

Смеялся в голос :D

Как? Как отсорсрс занимает первые места, это в принципе нетехнологичные компании:)) сколько стоит награда?

Как? Как отсорсрс занимает первые места, это в принципе нетехнологичные компании:)) сколько стоит награда?

Сергей, я такое реально не понимаю. Когда вся страна собралась посмотреть на номинантов — такое вот отписываете. блэк лист. Так не делается !

Хочешь повышения зп на 50 баксов? Стань лучшим в Украине по версии Ukrainian IT Awards!

Тут скорее наоборот. Хочешь поощьрить а денег нету (+50 уже не приносят прежнего эффекта) — давайте номинируем на награду!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Как-то незаметно ивент прошел

Как-то странно всё — впервые слышу, вижу и так далее. А если завтра в своей конторке тоже выделим крутышек в каждом направлении и скажем — вот они герои Европы (ну уже какбы в Украине определились, теперь дальше пойдем) — прокатит ?

Это вы просто никогда не сталкивались с конкурсами «Людина Року».
Правда не думал, что ИТ до такого докатится.

Романе, дякую за Ваш коментар. Це щорічний конкурс, до участі у ньому ми запрошували, в т.ч. через ДОУ та кластери представників будь-яких ІТ-компаній тощо. Відбір заявок, інтерв’ю та визначення переможців здійснює незалежне журі з представників різних ІТ-компаній та професійних спільнот. Вище є їх неповний перелік. Тут усі: Luxoft Ukraine, GlobalLogic, EPAM, ELEKS, Ciklum, SoftServe, Intapp, Ostware Services, Product Management Consulting, Zeppelin International, Fancy Interactive, Grammarly, MacPaw, Київського інституту бізнес-аналізу, Львівської бізнес-школи, Henry Schein. SoftServe заснував цей конкурс і щороку є організатором події ,бо вважаємо, що такі заходи ринку потрібні)

SoftServe заснував цей конкурс і щороку є організатором події ,бо вважаємо, що такі заходи ринку потрібні)

Можете доходчиво объяснить зачем?

Повысить ЧСВ, получить новую лычку, потребовать внеочередного пересмотра ЗП от начальства. Других вариантов не вижу. )

Не-не-не. Прозвучала фраза «нужны рынку» — мне вот эта часть интересна...

Опять же, можно предположить, что таким образом фирма с ругательным названием пытается сформировать некую «элиту».
Мы же часто видим топики с предложениями создать IT-партию — так вот они, первые кандидаты. )

Щодо партії Ви, канєшна, загнули) За «ругательное название» окреме дякую. Буду рада відповісти на питання по-суті.

Почему загнул?
Допустим, откроется IT-партия Украины.
За кого охотнее будет голосовать электорат? За победителя Ukrainian IT Awards 2016, лучшего (менеджера/бизнес аналитика/разработчика/вставить своё), или за ноунейма с никому не известной компании?

Ну якщо така партія колись з’явиться, тоді будемо робити ставки) Самій цікаво, відверто

Для того, для чого проводяться галузеві конкурси та змагання — відзначити людей за круті досягнення і надихнути інших. Конкурс, як і конференція IT Weekend були засновані 5 років тому з метою підтримки та розвитку українського ІТ-середовища. Knowledge sharing, networking, best practices потрібні. Для учасників та переможців це важлива штука у побудові персонального бренду. На ІТ-ринку це важливо, погодьтесь)

Для того, для чого проводяться галузеві конкурси та змагання — відзначити людей за круті досягнення і надихнути інших

К сожалению, мотивация так не работает. В принципе не работает. Хотя бы по самой простой причине — критериев нет, они абсолютно не прозрачны. “Будь как Вася”? Ну ок, а делать-то что (для простоты сознательно упускаю более правильный вопрос — “зачем”)? А вот тут засада — чтобы “быть как Вася”, нужно просто понравиться “профессиональному жюри”. Никого из победителей не знаю, и охотно верю, что все они профи. Единственное что можно хоть как-то оценить — это явно упомянутый проект (“Подвезу”). И то что видится никак не ассоциируется с номинацией.

Костянтине, дякую за важливий коментар. Згідна, що після надсилання заявок на конкурс далі триває внутрішня робота журі і зі сторони процес може викликати питання та, як бачимо з коментів, навіть підозри. Тому питання чітких і прозорих критеріїв, а також більшої публічності відбору візьмемо до уваги на майбутнє. Будуть ідеї, як це можна зробити — будемо вдячні! Ще раз дякую!

Мария, тут не нужно изобретать велосипеда:
1) для каждой номинации подготовить и заранее озвучить публичные критерии, по которым будет вестись оценка. В идеале — измеримые хотя бы в порядковой шкале, но для старта сгодятся любые публично озвученные.
2) заранее озвучить методику обработки оценок (ну есть же масса формальных методов экспертной оценки, которые позволяют хотя-бы как-то устранить субъективизм и несогласованности экспертов, хотя-бы доисторический анализ иерархий Саати тот же)
3) как вариант — опубликовать кейсы всех претендентов и предложить их оценить сообществу (сработает только после 1 и 2, и потребует доп. усилий с точки зрения коммуникаций), вполне возможно, что с точки зрения коллективного разума победители будут другими, и это еще вопрос что ценнее — приз от авторитетного жюри или «зрительских симпатий» :)

Добавьте тогда в список еще один момент :)
Самономинация — это зло. Либо «авторитетное жюри» должно включаться в процесс намного раньше, либо каким-то образом нужно попробовать использовать экспертное комьюнити, но номинанты не должны выдвигать себя сами — их список должен формироваться независимо.

Единственное что можно хоть как-то оценить — это явно упомянутый проект («Подвезу»). И то что видится никак не ассоциируется с номинацией.

Меня тоже аж покоробило :)
dou.ua/...orums/topic/18614/#990318

Для учасників та переможців це важлива штука у побудові персонального бренду.
Как я и предполагал,
Повысить ЧСВ, получить новую лычку, потребовать внеочередного пересмотра ЗП от начальства.

Интересно узнать более подробную информацию о критериях оценки «независимого жури».

оу, а я все гадал, почему так много «SoftServe» рядом с номинантами. :)

Загалом — на мою думку, викрикування «Кращі в Україні» — ну дуже голосно звучить. Як можна оцінювати людей глобально, якщо там присутня бодай половина учасників з країни ?
«Досадно но ладно», мабуть наше керівницство має якісь інші погляди на це, раз немає в списку (мені особисто достатньо бенефітів які дає компанія, замість просто табличок і статуеток для самоствердження).
Як щодо крихітних «контор» ?
Як щодо програмерів/айтішників з державних установ ?

якби ж то хоч половина. 100 заявок...

це наклеп! Такого не може бути, бо просто не може бути ніколи і ніяк! Ви що!

кластери представників будь-яких ІТ-компаній
а можете перевести с языка PR на понятный?

Що саме, сорі? Взяти участь у конкурсі міг будь-який ІТшник, який вважає, що його досягнення та проекти претендують на перемогу у певній категорії. Інформація про старт конкурсу активно поширювалась через професійні медіа, кластери, ІТ-компанії (які погодились, звичайно:)) та соц.мережі. Оскільки процес відбору тривалий і організаційно непростий (для кожного етапу відбору потрібно було знайти час у членів журі, з чим направду непросто), прийом заявок завершився 26 липня. Відповідно, комунікації про конкурс та запрошення податися на участь тривали з середини травня до 25 липня включно.

Это межгалерные созтязания, ни один пришлый не выдержит голосования, его просто никто знать не будет.

а як вибирали переможців ? бо якось не зрозуміло ?
За які вчинки кажуть, що ви найкращий QA\BA\PM ?

Доброго дня, Олег! Дякуємо за Ваше запитання. Відбір учасників відбувався у 3 етапи: два тури відбору заявок, третій етап — це скайп-інтерв’ю із членами журі відповідної номінації. Журі кожної номінації визначили, які критерії та досягнення має мати переможець ,наприклад, для PM це досвід роботи, карєрний трек у PM, досвід в основних областях PM,активна публічна діяльність, вклад і розвиток в ком’юніті на всеукраїнському рівні.

наприклад, для PM це досвід роботи, карєрний трек у PM, досвід в основних областях PM
гігієнічні критерії, відсіяли тих хто не ПМ.
ктивна публічна діяльність, вклад і розвиток в ком’юніті на всеукраїнському рівні
Тобто для ПМ основний критерій публічна діяльність? Чому тоді ви називаєте їх «найкращий ПМ країни» чому не «накращий піар країни серед ПМ», хіба то не краще відповідає суті?

А можна конкретні речі які кожен переможець зробив ?

17 — стільки разів прозвучало «заткнись» поки я додивився усі ролики. Найбільше діставав коментатор.

Генеральный спонсор церемонии — компания SoftServe.

Тут написано, что SoftServe — организатор:
itawards.ua/en

По-факту, так — спонсор та організатор. Однак конкурс є незалежним, оскільки участь у ньому може взяти кожен, а переможців визначає журі з професіоналів у галузі з більше як 15 різних компаній.

И именно потому что «незалежний» у СС больше всех победителей :)
Мне это напоминает одну контору, где директор каждый месяц собирал митинги, чтобы вручить премию «работникам месяца» — себе и своему заму.

Для відзначення працівників компанії ми маємо внутрішній SoftServe Awards наприкінці кожного року. А щодо кількості перемог у Ukrainian IT Awards, то цього року так співпало. Минулого року SoftServe не мав стільки відзнак. Ну come on, як Ви собі уявляєте процес впливу на керівників інших ІТ-компаній, щоб вони голосували за SoftServe?)))

Ну come on, як Ви собі уявляєте процес впливу на керівників інших ІТ-компаній, щоб вони голосували за SoftServe?)))
Ну тогда расскажите как голосовали за Best Software Engineering. Или большинство оценивало лучший стартап или лучший хз что, т.к. просто не знает что такое software engineering? В это охотно поверю, ну так переименуйте номинацию. Ну вот реально интересно. Это как голосовать за “лучшие кишечные процессы”, причём непонятно, победить должно самое громкое бурчание или звонкий пук?

A number of these phenomena have been bundled under the name “Software Engineering”. As economics is known as “The Miserable Science”, software engineering should be known as “The Doomed Discipline”, doomed because it cannot even approach its goal since its goal is self-contradictory. Software engineering, of course, presents itself as another worthy cause, but that is eyewash: if you carefully read its literature and analyse what its devotees actually do, you will discover that software engineering has accepted as its charter “How to program if you cannot.”
© Dijkstra, E. W. (1988).

Сомнительное достижение — победитель в номинации “How to program if you cannot.” не находите ли? %)

0 — Миша Собин.

Best IT Eduсation — Андрій Пивоваров, засновник і CEO GoIT;

Мдээээ... Было бы забавно, если б в 94-м году Мавроди получил премию “Экономист года”...

Ну а що, Гітлер же був людиною року, по версії Тайм...

І Путін же ж, теж, по-моєму...

Я не в курсе биографии и заслуг всех остальных победителей, но только один Андрюшка Пивоваров ставит на всем списке большой жирный крест. Это дно. Вы его достигли.

Підписатись на коментарі