How-To: IoT / Реалізація, збір даних, консолідація
Всім привіт! Передмова у двох словах :)
Працюю на великому промисловому підприємстві (харчова промисловість). На виробничій дільниці у багатьох зонах є необхідність постійного контролю температури та вологості мікроклімату. Точок контролю — кілька десятків. Наразі це все контролюється встановленими портативними термогігрометрами, при чому контроль і аналіз ведеться кожні дві години. А ще потрібно постійно міняти у них елементи живлення, а же вони інколи крадуться хитрими руками.
Отож.
Для спрощення/усунення багатьох пов’язаних з цим аспектів маю ідею реалізувати систему збору даних показів температури і вологості з усіх датчиків. Умовно маю намір замінити наявні термогігрометри на заточені під передачу даних: на базі atmel 328p (arduino pro mini) + датчик вологості і температури + безпровідний модуль. Поділити на кілька умовних груп усі точки контролю. Кожну групу зав’язати на хаб, який буде у вигляді зв’язки безпровідний модуль + мк-контролер + ethernet. З усіх хабів дані мають стікатись чи на якусь машину чи клієнтську програму.
Справа в тому, що якщо реалізувати самі термогігрометри я можу, зав’язати їх на хаб можу гіпотетично (такого ще не робив), то збирати дані і робити їх обробку я взагалі не тямлю як :)
Прошу у знаючих тицьнути пальцем на помилки у моєму баченні системи, порекомендувати якісь конкретні технології, наявні рішення, літературу, щоб я міг зробити систему реально діючою.
Поки маю намір реалізувати таку міні мережу у домашніх умовах, щоб потім ввести промислову модель, так мовити.
Усім дякую за коментарі!
ЗІ: На підприємстві я простий смертний, не з IT-відділу, але маю розуміння у електроніці і С/С++
145 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів