Чому рекрутери такі дивні?
Так, небезпечно піднімати таку тему в понеділок, але я все ж спробую.
Останнім часом спробував полистати вакансії, покидав у деякі місця своє резюме. Деякі рекрутери досить адекватні і ми почали з ними спілкування. Більшість же ведуть себе досить-таки незрозуміло. Кілька прикладів:
— Відгукнувся на вакансію, HR (чоловік, судячи з імені) досить оперативно прислав мені список з 15 запитань, вибачившись про всяк випадок, якщо є дублі з тим, що вказано у мене в резюме. Я, добросовісно відповівши, відправляю назад. Теж досить оперативно, півгодини максимум, швидше на ті питання просто не відповіси. У відповідь тиша, навіть ніхто не повідомив, що, мовляв, дякую, отримали, вдумливо читаємо.
— Відгукнувся на іншу вакансію через скайп. HR відповіла, що бере резюме в роботу. Буквально через 2 хвилини задав кілька простих уточнюючих запитань, які стосувалися опису вакансії (нічого кримінального, в основному про графік) — вже кілька днів тиша.
— Багато ж хто просто мовчить. Навіть якщо вони побачили резюме і одразу зрозуміли, що я їм не підходжу, чи вакансія вже закрилася, хіба не прийнято це повідомляти? Чи хоча б налаштувати автовідповідач, як дехто, з повідомленням, що відгук на вакансію був почутий.
Це мій перший досвід такого близького спілкування з рекрутерами, на поточну роботу мене HR сама знайшла через Linkedin, а до того я взагалі фрілансив (де поведінка замовників схожа, але там нічого іншого і не сподіваєшся), так що для мене це в дивину. Невже дійсно ситуація з рекрутерами саме така?
Найкращі коментарі пропустити