Хтось колись патентував свій код?
Добрий день! Чи існує можливість справді запатентувати програму або, принаймні, захистити авторським правом. Дякую.
Добрий день! Чи існує можливість справді запатентувати програму або, принаймні, захистити авторським правом. Дякую.
Закон охороняє авторське право на твір, включаючи комп’ютерну програму, з моменту його створення незалежно від реєстрації. Реєструє авторські права на твір в Україні Державна служба інтелектуальної власності.
Подробиці тут sips.gov.ua/...
Можна заповнити документи самому або звернутися до патентного повіреного (це відносно недорога послуга, бо легко офрмлювати самому).
Щодо отримання патенту на винахід (корисну модель) на комп’ютерну програму в Україні — це спірне питання, бо багато хто вважає, що комп’ютерна програма не може захищатись патентом. Знову ж таки, краще з цього приводу проконсультуватись з патентним повіреним.
Спасибо! А куда идти, чтоб оформить? Я понимаю, можно распечатать текст кода, да? И его несколько месяцев будут рассматривать?
«авторские свидетельства» ничего не дадут, просто этот код, без твоего разрешения, нельзя будет публиковать, снимать по нему фильм и т.п. Нужно патентовать, и для этого нужен работающий прототип программы.
Вот пример патента base.uipv.org/...
детали не помню, давненько это было. Найти сайт по авторскому праву, там скачать форму, заполнить ее, на компакт диск сбросить свою прогу и исходники, заплатить мелочевку и отослать им. Если все нормально, месяца через
Спасибо! А если я опубликовал статью с описанием алгоритма в научном сборнике, которые, как обычно, мало кто читает, можно считать, что защитил?
Наскільки я знаю текст програми не патентують так само як наприклад формулу лікарства, але можливо щось помінялося і я дуже відстав...
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів