Дистанційне шкільне навчання дітей

Всім привіт.

Почав роздумувати про дистанційне шкільне навчання дітей. Жодного зацікавлення в рекламі будь-якої школи не маю. Навпаки, ще навіть не склав для себе список доступних шкіл. Чи хтось вже про це думав? З плюсів — суттєва економія часу/здоров’я на дорогу, розжовування «для найгіршого учня» (в той час як середній учень вже давно все зрозумів), втихомирювання хуліганів, здавання «на штори» і т.д. З мінусів — соціалізація дітей.

Прохання поділитися, хто має більше думок на цю тему.

Якщо вже десь тут обговорювалося, дайте лінк плз.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Вообще вопрос стоИт несколько ширше, чем в стартовом сообщении — а именно, какие задачи мы (те кто родители) ставим перед образованием для своих детей и каких целей хотим достичь. Топикстартер же рассматривает вопрос только с позиции собственного бытового удобства — не возить, не возиться, не заморачиваться никакими оргвопросами. Точно как у Бредбери в 451F — «загнал в гостиную и включил телевизор, как при стирке белья — заложил белье и закрыл крышку».

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Про дистанційну школу «Вега», готова розповідати постійно, тому що для мене це вже не звичайна школа, а як частка близького та рідного і як усі знаємо, що коли людина щось чи когось любить, постійно за це розповідає, і цей випадок не виняток. Спочатку хочу розповісти про моє перше знайомство зі школою, це було шалене хвилювання і тривога, я готувала себе як до хорошого так і поганого, але найголовніше було на той момент, що я більше не в старій школі .Тоді я навіть не підозрювала ,те що зможу відкрити для себе не тільки нову школу а й зовсім інше бачення, мислення, ставлення до навчання та людей. Важко буде прощатися, тому що вже через менше двох місяців закінчую школу, але обов’язково будемо тримати зв’язок. При навчанні у школі "Вега«,ти навіть не помітиш, як з неулюбимих твоїх предметів нічого не залишиться, вчителі переконають тебе, що все можливо, зарядять неймовірною енергетикою, що після уроку ти полюбиш і зацікавишся предметом, такі навички мають тільки майстри своєї справи, які захоплені предметом до душі. Під час різноманітних майстер-класів, позашкільних гуртків, вечірок чи просто посиденьок з учителями у зумі, ти почуваєшся як у колі рідних людей чи у великій родині. Я захоплююсь директором, що засновував не тільки школу,а заснував новий рух в шкільній освіті та своїм прикладом показав,якою повинна бути справжня школа.Школі «Вега» я вважаю немає рівних, тому що вона постійно розвивається, стає ще краще, сподіваюся про неї дізнається якомога більше людей, я готова писати ТСН, щоб вони зняли про вас випуск, а потім і до всесвітніх новин таким чином дійдемо. Ви приклад іншим школам України!

Привіт !
Теж вагалася свого часу. Боялася відводити дитину в оффлайн школу. Укриття лише має таку гучну назву, умов в укритті немає, замість санвузла одне на всіх відро. Сховищем слугувало напівпідвальне приміщення, я не готова на такі ризики. Хоча живемо у відносно тихому регіоні, але всі знаємо , що все може змінитися одним днем. Для навчання сина обрала київський дистанційний ліцей Вега, жодного разу не пошкодувала. Із плюсів дистанційки завжди знаю де дитина, маю доступ до його оцінок 24/7, всі консультації є в записі, тож можна подивитись і як вела себе дитина і в свою чергу як поводився вчитель, всі необхідні матеріали є на навчальній платформі; не потрібно рано вранці перед роботою збирати і себе і школяра, пхатися з ним в негоду до школи, тягти важкого рюкзака, голова не болить про харчування в школі). Все що потрібно гаджет і інтернет. Для соціалізації купа загальношкільних заходів , плюс з дітьми працює психолог, арт-терапевт, в наш час дуже актуально. Із мінусів, чи вірніше із відповідальності батьків, яку б їм не хотілось виконувати це контроль за виконанням уроків дитиною і треба знаходити час щоб займатися з дитиною, якщо щось не зрозуміло, та це що офф школа потребує, що онлайн. Вчителі на зв’язку практично 24/7 і допоможуть в питаннях де дитина застопорилась. Та і мій всього в 5му класі, цей клас завжди переломний для дітей. Кожна чверть була особливою, перша адаптивною, 2 й 3 в умовах відключення світла, та все вдалося, 4 тепер здається найлегшою, хоча весна і хочеться гуляти))
В цілому ми задоволені, син не хоче повертатися в стіни звичайної школи. vega.net.ua

Перевела свою доньку з офлайн школи в онлайн. Я задоволена, дитина теж. Уроки на платформі, рано вставати не потрібно, щоб встигнути. Всі завдання виконує в своєму ритмі. А живі консультації проходять у 2 половині дня. Офігенна позашкільна робота: від кулінарії до хенд мейда. Плюс супровід психолога та арт-терапевта. Для ознайомлення vega.net.ua

Так, якість дистанційного навчання у приватних школах на дві голови вища ніж у державних.
Ми закінчили початкові класи у проекті 977 ще коли це не було мейнстрімом. Враження супер. Потім захотів ходити у офлайн школу. Нажаль приватних нормальних у нашому місті нема тому пішли до «хорошої» державної. Офлайн навчання, доречі, там не погане.
Потім почалось те що почалось і знову онлайн.
От тут почалася просто відбірна кринжатина. І наче з технічного зору усе ок — google клас/google meet/електронні щоденники. Але якість освіти впала нижче плинтусу.
А покидати цю школу не дуже хочеться — все ж таки школа не погана і коли усе скінчиться все ж таки плануємо повернутися офлайн (зараз повернутися офлайн навіть не розглядаємо бо недалеко від школи важливий інфраструктурний об`єкт)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Поділіться, може хтось знає онлайн інтерактивну програму для дошкільного навчання з читання українською.

Англійською знайшов: www.starfall.com/h/abcs/letter-b/?mg=k

dou.ua/...​rums/topic/19715/#2235914

Вчаться діти далі на екстернаті, політ нормальний. Залучили молодшого
в добровільну програму для дошкільнят. З ним найбільше проблем в плані
комп’ютерної грамотності, що в принципі норм як на 4-річну малявку,
однак вирішив тут запитати, може вдасться пофіксити.

Отже, малому дуже цікаво під час навчання натискати в браузері праву
кнопку мишки і клацати все підряд що він там бачить. Якщо він
відкриває html код сторінки і не знає що з цим робити далі, то просить
допомоги. Ну і т.д.

Чи є варіант якось вимкнути праву кнопку мишки? Вже задумався чи
існують хардварні варіанти мишок лише з однією лівою кнопкою... Якщо
що, браузер Firefox, операційка — одна з свіжих Ubuntu (десктоп
lubuntu).

Пішли на екстернат.

Підручники. Керівник курсу порадила звернутися в місцеве управління освіти, там поморозилися бо курс зареєстровано в іншій області. Ну зарплата айтішна ж, забив на варіанти отримати «положені безкоштовно» підручники, замовив в магазинах. В одному місці все не знайшов, та й навіть в двох все не знайшов, але основний набір таки замовив, одна частина вже прийшла, інша ще в дорозі. Якщо що, в електронному вигляді всі підручники є, це задля зручності щоб не читати все з екрану. Роздруковувати все — теж не варіант, бо вдома лише чорно-білий принтер, а в підручниках є часом завдання з кольорами. Також до кожного підручника замовив робочі зошити — це реально зручно замість того щоб все робити з нуля в звичайному чистому зошиті.

Допоміжні матеріали: придбали бокси для зберігання всіх матеріалів і щоб можна було легко все разом з собою взяти на дачу; дерев’яні геометричні фігури, пластмасовий годинник, рахівниця, лічильні палички; блогерська підсвітка для zoom, широкий стіл-парта одна на двох, малі стільчики, підкладка на стіл для писання.

Почали ще в перших числах серпня. Каліграфія ще зовсім не впевнена, часто наводимо приклади олівцем, але вже є суттєвий прогрес. Ручки в цій програмі лише чорнильні.

Графік — повністю під наші потреби. Уроки рекомендовано проводити по 15-20 хвилин, один з наших двійнят справляється ще швидше, з другим виходить десь так як сказано, 15-20 хвилин.

Щодня в програмі уроки: математика, письмо, читання, англійська мова. Реально виходить так: щодня письмо і читання, математику можемо пропустити в робочі дні і наздогнати в вихідні. Англійська — перелистав підручник і вирішив поки що забити; річ у тім що наші вже другий рік займаються поглиблено двічі на тиждень в школі вивчення іноземної мови, тому ті таблички з правилами для мене особисто виглядають як архаїзм. Можливо, я помиляюся і тому через деякий час перегляну знову.

Також три рази на тиждень в програмі «я досліджую світ» (грубо кажучи, природознавство); один-два рази на тиждень — мистецтво (малювання і саморобки). На практиці ж — ще не почали, чекаємо другу пачку підручників і робочих зошитів поштою; потім будемо наздоганяти.

З онлайн підтримки на курсі поки що є лише каліграфія і читання в zoom, решта все на плечах батьків із рекомендаціями керівника курсу.

Фізкультура — порекомендували записатися самостійно на будь-яку секцію. Поруч є теніс, футбол, легка атлетика. Практично ж — поки що їздимо на годину-півтори кататися на самокатах.

Також в нашій домашній школі весь час «плутається під ногами» дошкільнятко і хоче теж все вчити за компанію, для нього придбали теж різні розмальовки, збірки цікавих задач. Але часом сидить разом з кимось зі старших на уроці і доволі бодро відповідає на «дорослі» запитання. Можливо, коли прийде час, в нього програма екстернату піде вдвічі швидше, оскільки колись вже це все чув.

Тепер про очікування від курсу. Нам з дружиною дуже подобається сама ідея (ми обоє постійно вдома і графік роботи дозволяє займатися з дітьми), та реальним результатом колись буде потім ЗНО і це вже будуть не тепличні домашні умови. Тому наприкінці навчального року плануємо зробити неформальну перевірку знань за допомогою репетиторів, хоча офіційно в перших класах жодних оцінок дітям не ставлять. А за результатами перевірки можемо відмовитися від такого способу і перейти на більш класичний варіант.

Гугл клас установився на 4 девайси ( ноут, 2 планшети, телефон) повноцінно робе лише на телефоні самсунг а40. На решті девайсів це танці з бубном. Прога відкриваеться, але можна відкрить жоден файл відео чи звук.

У нас местные психологи говорят, что если такое массовое дистанционное обучение продлится ещё хотя бы пол года-год, то будем иметь полностью испорченное поколение детей, которые сейчас в 1-4 классах, т.к. их ударило сильнее всего. Новых подходов нет, только долгое восстановление.

Смотря с какой стороны посмотреть.
Посмотрел на коллегу, у которого в кабинете рядом ребенок с ноутом. Оба «работают», потому что мелкому нужен присмотр, и сразу в голове пронеслась мысль как раньше детей брали на работу в поле и т.п.

Покажіть, почитаємо. Можливо, вони праві, а можливо просто їм не вкладається в голову нова парадигма. Колись люди і ровера боялися як тільки його винайшли, вважали що він страшенно шкодить чомусь саме __психічному__ здоров’ю.

В школу в младшие классы, как и в кафетерию на работе ходят не учится, а социализироваться. Именно это и забрали.

Особливо, кому край необхідно соціалізувати дитину через власну зайнятість, кар’єризм, лінь тощо...
А хто проводить і так багато часу із дітьми, подорожує, спілкується... то для тих стаціонарна школа тільки заважає...
Моя дочка вже 4-й рік (з першого класу) в школі дистатнційного навчання... і ми тільки раді тому... а соціалізація відбувається не тільки в школі... залишається багато часу на більш корисні та цікаві речі, ніж булінг та виховання моєї дитини чужою людиною зі своїми життєвими поглядами та принципами... тощо...

А хто проводить і так багато часу із дітьми, подорожує, спілкується... то для тих стаціонарна школа тільки заважає...

И как это помогает общению со сверстниками?

Моя дочка вже 4-й рік (з першого класу) в школі дистатнційного навчання... і ми тільки раді тому... а соціалізація відбувається не тільки в школі

Ну что я могу тут сказать. Дальнейшая жизнь покажет, было ли это правильно или нет, но будет поздно.

Так и для очного обучения дальнейшая жизнь покажет, но будет поздно :)

Ну как бы для очного обучения уже есть достаточно материала для выводов. А в Канаде достаточно материала на протяжении нескольких поколений и для поборников детской гиперопеки и изоляции — homeschool показала множество проблем — isolation may be the most common rural homeschooling challenges you’ll deal with.

Но люди такие интересные зверюшки, что им нужно наступить на собственные грабли, чтобы сделать выводы ценой нанесения непоправимого ущерба своим близким.

Я пойму, если оппонент выше будет готовить из своих детей нолайферов и типичных WFH, но скажут ли дети спасибо, если они захотят выбрать другой путь?

Например, табель в младших классах онтарийской школы содержит оценку следующих активностей:

lindsayadvocate.ca/...​ds/2017/10/new-report.png

Как видно, с раннего детства, а по сути с 4-5 лет в школах готовят командных игроков. Игра со сверстниками на детской площадке — это капля в море от тех уроков, что получают дети в школах.

У меня нет желания никого переубеждать, грабли поданы!

Ха-ха))
Тут ви подаєте питання дуже однобоко...
Ми маємо досвід навчання в школі та на домашньому навчанні і можемо робити висновки, як з процесу так і з результатів...
Та дивимось з точки зору меншого зла...
Бачили приклади і родичів, і друзів щодо проблеми булінга від однолітків та старшокласників, а також нав’язування власних життевих принципів та поглядів з боку вчителів...
Як на мене, то такий вплив на дитячу свідомість є значно гірший... ніж ймовірні наслідки дистанційного навчання у майбутньому...
Зрештою, бажання розділити відповідальність за виховання власних дітей із чужими та маловідомими людьми — найбільше зло, яке можуть зробити батьки своїм дітям..
А що стосується ізоляції, то це виключно ваше уявлення про те, що роблять діти на домашньому навчанні)))
Безперечно: якщо батьки не цікавляться чадом) і не вміють/не хочуть/не мають часу зацікавити свою дитину чимось корисним, окрім шкільної муштри, то краще хай дитя йде в школу «і не буде диким» ))
Таким батькам треба бути чесним перед самим собою!!!
А якщо в батьків є бажання і час, тоді і в дитини є вибір чим займатися протягом дня — я вважаю це суперово!!
Спорт та сон у зручний для дитини час — найкращі друзі для дитячої психіки;))
Щодо командної гри, то тут питання більше у характері та темпераменті, адже наше покоління в більшості навчалося стаціонарно, але це мало вплинуло на гіпер)) соціалізацію цілих поколінь...
Можна навіть подивитись на пересічного українського айтішника;))

Бачили приклади і родичів, і друзів щодо проблеми булінга від однолітків та старшокласників, а також нав’язування власних життевих принципів та поглядів з боку вчителів...

Можно подумать что ребёнок никогда не вырастет и не пойдёт на работу в коллектив, а если ребёнок — это девочка, то на работу в серпентарий. Там будет тоже самое, только не будет знать как реагировать на те или иные ситуации.

Зрештою, бажання розділити відповідальність за виховання власних дітей із чужими та маловідомими людьми — найбільше зло, яке можуть зробити батьки своїм дітям..

А я считаю, что наибольшее зло — гиперопека. Таких родителей тут называют — en.wikipedia.org/wiki/Helicopter_parent

В нашому випадку, домашнє навчання це не про ізоляцію... хоча знаю і таких...
Волейбол, баскетбол, спідмінтон, змагання по кубіку Рубіка тощо не дають жодного шансу... ))
Зараз, звісно, трохи змінилося все...
Щодо надмірної опіки, то ми ніколи не ставили собі таку задачу...
Хотілося отримати такий формат навчання, при якому ми мали б можливість більше часу проводити із дитиною (ми з дружиною працюємо з дому вже давно)... та разом подорожувати протягом всього року...
Ми часто жили в Карпатах по кілька місяців в несезон, Кам-Подільський, Трускавець тощо...
І тут виявилося, що інснує ще певна кількість позитивних моментів в такому...
Безумовно існують такі випадки, де має бути виключно очна форма навчання: корегувальна та інклюзивна школа, з спортивним профилем тощо
Я ж кажу, виключно, про наш кейс))

Не поняла, что за дискриминация по половому признаку? Девочка тоже пойдет в программисты, а не в серпентарий :)

1) или не будет знать, как реагировать, или внедрит в коллектив свое видиние и свои ценности, это зависит от софтскилз, а не от формы школьного обучения
2) хоумскулинг не обязательно все 11 лет школьного обучения
3) это прекрасно, если в окрестностях проживания есть школа с учителями, которым смело можно доверить воспитание маленького ребенка, да еще с достойной программой, а не просиживанием штанов. Если такой школы нет, приходится перекантоваться на хоумскулинге, потом в физ-мат. идти к хорошим учителям

Не поняла, что за дискриминация по половому признаку? Девочка тоже пойдет в программисты, а не в серпентарий :)

Серпентарий — он мобильный, там где больше одной женщины на квадратный километр.

1) или не будет знать, как реагировать, или внедрит в коллектив свое видиние и свои ценности, это зависит от софтскилз, а не от формы школьного обучения

Ну далеко не все будут Розами Люксембургами. Тем более, что опять же по исследованиям — в первую очередь убиваются у ребёнка leadership skills.

2) хоумскулинг не обязательно все 11 лет школьного обучения

Самые важные лет до 10. А потому уже можно как угодно.

Серпентарий — он мобильный, там где больше одной женщины на квадратный километр

Ясно, вы женоненавистник :) Не буду разубеждать, лень.

в первую очередь убиваются у ребёнка leadership skills.

Чем убиваются? Коллективы есть не только школьные и не только на детской площадке. Как-то рассказывала мне мама девочки-хоумсулера из США — приходит она за своей дочкой на театральный кружок, видит дочку там в бурной деятельности с другими детьми, кружок заканчивается, одна из девочек спрашивает ее дочку «А ты правда в школу не ходишь? Совсем? А _ты_с_людьми_общаешься_вообще?» Занавес. Стереотипы они такие стереотипы, а психологическое исследование можно подогнать под любой из них. Такая уж наука психология.

Самые важные лет до 10.

Абсолютно согласна, самые важные для привития ценностей -семейных или ценностей учительницы началки, которая «а кем мне еще работать, я же больше ничего не умею». Понятно, что семейные все равно победят, только очень много ресурса и родительского и детского уйдет на исправление напротаченного учительницей, и не факт, что все исправится, да и ресурса жалко, он не бесконечный.

Ясно, вы женоненавистник :) Не буду разубеждать, лень.

От любит наш народ клише вешать. Де два козаки, там три гетьмани — теперь я украиноненавистник?

Как-то рассказывала мне мама девочки-хоумсулера из США

Мама и не такого расскажет, лишь бы оправдать свой выбор.

Как я уже сказал — никого переубеждать не хочу, но есть исследования и статистика. Тут сейчас это очень острая тема. Онтарио с 1-го сентября запускает 5 дней в неделю школу для 1-4 класса, т.к. Больше 90% существующих учеников младших классов и их родителей высказались за школу. 10% категорически против такого шага состоит в основном из иммигрантов. Выводы никакие делать не надо — просто информация для внутреннего размышления. Это в провинции где хоумскул официально существует больше 70 лет, а неофициально ещё больше.

Пан так і не пояснив, які є варіанти обійти булінг та інші негативні сторони очного навчання...
Мені ця дискуссія нагадує спілкування із людиною 1000 чужих цитат...))
Я навожу власні приклади, а не дані якихось статтей яких 100500 з ухилом в різні боки...
От якби пан водночас навів данні ще й по побиттям, насильству, суїцидальним проявам внаслідок булінгу з боку однолітків тощо, то була б предметна неоднобока дискусія, а так... такоє))
Я ж не кажу, що очне навчання є категоричне зло...
Кому який варіант підходить, хто які цілі ставить перед собою та дитиною...
Зрештою, думка більшості часто-густо не може бути застосована для конкретного випадку...
Вважаю що сліпе слідування рекомендаціям у статтях є наслідком небажання дорослих брати ПОВНУ відповідальність за процеси пов’язані із дитиною, а розділити можливі наслідки із вчителями, системою освіти, вченими тощо...
Я за індивідуальний підхід до кожної дитини!!
З іншого боку, якщо в пана є конкретні випадки негативних наслідків домашного навчання, при умові, що батьки присутні у навчальному процесі та житті дитини, то було б цікаво знати...
Шкода, що в пана настільки негативне сприйняття жіночої присутності в колективі... я завжди намагався і знаходив виключно позитивні моменти в будь-якій ситуації..)))

Пан так і не пояснив, які є варіанти обійти булінг та інші негативні сторони очного навчання...

А кто сказал что их нужно обходить? Их нужно решать. Именно в таких случаях ребёнок получает паттерны поведения.

От якби пан водночас навів данні ще й по побиттям, насильству, суїцидальним проявам внаслідок булінгу з боку однолітків тощо, то була б предметна неоднобока дискусія, а так... такоє))

Но ты тоже ничего не предоставил, только твердишь мантру — в школе буллинг. И чем больше будешь держать ребёнка на привязи дома, тем больше будет буллинга.

З іншого боку, якщо в пана є конкретні випадки негативних наслідків домашного навчання, при умові, що батьки присутні у навчальному процесі та житті дитини, то було б цікаво знати...

Ещё раз, я никого не собираюсь переубеждать, особенно людей с догматическими взглядами. Как я уже сказал — грабли поданы.

К сожалению будет буллинг в универе или на работе. Это надо перерасти.
Из собственного опыта задним числом воспринимаю как природную защитную реакцию.
Пока я оценил силы свои, шо могу навалять всем этим булерам было пару сложных лет в средних классах школы.
Потом все стало на свои места.
А так что. Все эти школьные альфы плохо закончили. Или убили(сь) спились.
Ну да. Письку раньше понюхали...самоутвердились на младших слабших.
А шавки сели ща групповое изнасилование...

Тому що цим батькам абсолютно байдуже до власних дітей

С чего это вдруг? А я считаю, что наоборот. У меня сын дни считает до начала школы. Что с этим не так? Потому что там весело и интересно, с родителями тоже весело и интересно, но это совершенно другое, одно с другим не матчится. Это как любишь бананы и апельсины, а тебя кормят одними апельсинами, ведь ты же их любишь, так ешь.

Тому що цим батькам абсолютно байдуже до власних дітей, їм аби спихнути своїх дітей на когось, щоб не заважали батькам соціалізуватися в соціальних мережах з чужими людьми

А вообще очень интересно наблюдать со стороны — точная копия того, что происходило с BLM в США — только тут такая себе местечковая cancel culture. Кто не согласен с линией партией — мы на него навешаем клише. Хочешь отправить ребёнка в школу — тебе насрать на детей! Ребёнок хочет в школу — ребёнка угнетают дома и не уделяют должного внимания! Проецируют свои тайные желания:

родичам, звісно, вони кажуть, що в цей час працюють і дуже стомлюються, бо багато роботи.

на других. Любые действия других людей объясняют самыми низкими их желаниями.

И я скажу так, что с такими паттернами поведения взрослых действительно нужно бояться буллинга в школах. Травля и булинг пропитало общество всех возрастов насквозь.

так .дійсно=командних...коллектив,стадо... а де ж особистість зі своїм рівнем,своїми талантами..мріями....розкриттям особистого таланту здібності...ні без сумнівно дистанційна освіта на вагах..переважує ,особливо українську традиційну освіту(вчителі багатьох шкіл особливо невеличких міст взагалі не готові до змін,розвитку особистих навичок,программи НУШ..Все працює по старинці...СССР..досі виховує наших дітей і нажаль у освіті....

И как это помогает общению со сверстниками?

они уже давно общаются исключительно в коммментариях на ютубе, в вайбере, в чатах Roblox и Minecraft. Даже когда находятся в школе...
сын в 6-м классе.

Дальнейшая жизнь покажет, было ли это правильно или нет, но будет поздно.

Взагалі-то homeschoolers дуже непогано досліджені. І проблем ніяких із цим не помічено останнім часом, скоріше навпаки. www.businessinsider.com/...​type-social-skills-2017-2
От тільки дистанційне навчання із бубонящим вчителем на тому кінці — воно дофіга не homeschooling.

Що ви порівнюєте? Теж мені джерело...))) У вас якісь не правильні вчені...))))
Якщо без іронії, то так воно і є...
Я сам не розумію такого домашнього навчання...
Ми дуже ретельно обирали школу і намагалися по мінімуму звести спілкування із вчителем... принаймні, у початкових класах...
Зараз в нас виходить обов’язкова семестрова персональна зустріч онлайн двічі на рік, для перевірки засвоєного матеріалу одразу по кільком предметам... і якщо виникають якісь питання, то дочка у будь-який час, впродовж семестру, може звертатися на онлайн зустріч із потрібним вчителем... для консультації тощо...
Там же й проходить оцінка кругозору дитини та рівня соціалізації)))
Вся практична робота, фізкультура фотографується і надсилається в персональний кабінет учня...
В школи є дуже зручна інтерактивна веб сторінка для учнів... (чат із вчителем, програма навчання, оцінки, обов’язкові самостійні та контрольні роботи на весь семестр і т.і.)
Є можливість здавати роботи випереджаючи графік навчання...
Що дуже стимулює всіх нас)))))
Дочка може обрати темп навчання: напр. пройти за два дні тижневу програму...
Ми спеціально для школи купили дочці iPad Pro 12.9 із Apple Pencil та необхідний софт (GoodNotes, Procreate)... іноді малює/моделює)) у Shapr3D...
Дуже зручно стало: немає потреби у зошитах, підручниках, альбомах для малювання тощо... все зберігається в хмарі... немає в дитини страху зробити помилку — все легко нею ж виправляється... можна подорожувати і не тягти із собою купу зошитів та книжок...
В середньому, на сьогодні, витрачається на навчання близько двох годин в день.. (без віршів)))
Якщо що, це тут dou.ua/...​rums/topic/19715/#1449420
Взагалі-то, як ми побачили, то домашне навчання сильно покращило самодисципліну дитини...
Зараз ми майже не втручаємось у процес навчання... часто просто перевіряємо...

Доброго дня. Скажіть будь ласка в якій шклі вчиться ваша дитина. У нас так само з першого по третій клас то очне то онлайн навчання. Зараз через війну школи взагалі подуріли з ритям підвалів, яке так само небезпечні як і ракети. Тож хотілося б дитину перевести на дистанційне навчання. Дякую

Відомого академіка, дисидента Андрєя Сахарова навчали вдома, самі. Інакше б з нього вийшов би такий самий совок (у кращому випадку), а в найбільш вірогідному — була б ще з дитинства травмована психіка, занижена самооцінка, і т.п. Звісно, не в усіх такі стартові дані, але для свої дітей, згрубша, не бачу причин драматизувати.

«Для меня влияние семьи было особенно большим, так как я первую часть школьных лет учился дома, да и потом с очень большим трудом сходился со сверстниками.» © А.Д.САХАРОВ, АВТОБИОГРАФИЯ

С 7-го класса он пошёл в школу.

У меня малая в 1й класс должна идти как раз. Пока говорят что занятия будут в нормальном режиме (Польша), но а дальше на усмотрение местных санэпидов.
На всякий случай начал готовить её к дистанционному обучению: купил её комп, книжку по обучению детей основам комп грамотности по которой с ней стараюсь заниматься каждый день + тренажер клавиатуры, планирую начать проходить с ней уроки по Scratch (она уже освоила планшетную версию Scratch Jr.), поставил развивающую игрушку Crazy Machines 3, ну и организовал ей индивидуальные уроки польского по скайпу. При этом стараюсь чтобы не проводила за компом больше 1часа в день.
В результате на данный момент малая бодренько оперирует компом, побочный эффект — приходится теперь блокировать постоянно свой ноут, потому что лезет изучать его содержимое ))

Вообщем надеюсь дистационка в школе не станет для нее шоком, но еще больше надеюсь что занятия пойдут в нормальном режиме и вот это вот всё не пригодится :)

О, встретимся на 1 сентября в школе? Вы ж по прописке пойдете — в школу с куркой над входом?

Да, в нее самую. ) Вы что тоже уже в 1й клас идете, или это ты старшего имеешь ввиду?

Старшего, конечно.
У вас там столько желающих, что мы младшего и не будем пытаться к вам устроить.

И вообще, год еще в садик походит

Чи є статистика показників ЗНО для учнів дистанційних шкіл?

Расскажу про нашу школу. Она подходит тем, кто хотел бы чтобы его ребенка учили системно и проверяли, но при этом не занимали школой всю жизнь.

Ученики собраны в маленькие онлайн классы, в которых ведутся онлайн занятия в режиме реального времени. 0-4 урока в день. Например в 1 классе 2 урока по 30 мин. в 10 классе от 0 до 4 уроков по 60 мин в день.

На уроках у тебя есть возможность и на доске писать и в чате и голосом отвечать. С тобою работает педагог и одноклассники.

Есть профили. Например вы видите, что вам нужна физика, у вас дополнительно физика профильная. Никого не заставляют — это число решение семью.

Мы уже имеем выпускников и имеем поступивших, у нас есть сдвоенные классы 1 и 2 класс за год или 2+3 класс за год для сильных детей.

Мы следим за ребятами, администраторы напомнят ребенку если он загулялся или проспал, проверят как успеваемость, поговорят и поддержат, помогут если отстаешь.

У нас учатся и те, кто в Оптиме, школе экстернов и подобных школах сдается и те, кто в своей школе перешел на дистанционку или мы оформляем детей в школе -партнере.

Преподавателей мы собираем по крохам по всей Украине и не только.

О нас
Онлайн школа Проект 977
977.com.ua
www.facebook.com/proekt977

Наш старший не навчається дистанційно, але ми з 2го класу вирішили, що в нас свій план навчання. Всякі маразми типу: відступати 4 клітинки, примушувати каліграфічно писати, йти за програмою разом з усіма, наперед не вчити, а вчити як всі — все це ігноруємо. Він обрав 2-3 предмети, які вивчаємо поглиблено. Наприклад, обрав математику і пішов на групові заняття «шалені математики» + шахи + систематично бере участь у всяких олімпіадах, які попадаються на очі. Для третього класу їх небагато. Ось зараз готуємось до цієї з математики, може чиїсь діти також захочуть contest.rsmfoundation.org

А які є олімпіади ще до третього класу?

Для будущих айтишников — «Бобер» по информатике :) Ну и «Кенгуру» по математике.

Мои учатся в школе где надо только в 9 и 11 классе приехать.
И то в 9 можно петлянуть, а в 11 сдавать зно в любой школе рядом.

Скажу так, если есть у ребенка самоорганизация — онлайн школа это тема.
Но конечно период адаптации есть, не думайте что ррраз- и ребенок сам вьехал как строить свой день. Это касается младшей и средней школы.

Скажите, пожалуйста, в какой именно вы школе?

У нас школа, в которой идут онлайн уроки в режиме реального времени. Причем реально идут и реально учатся дети. Можно, конечно и записи смотреть, для тех кто не попадает по времени.
Учатся по 2-3-4 урока в день, всю программу проходят до мая. А как нам сказали, школа у нас сильная, так что к нам приходят из всех школ типа Оптимы на обучение. Иногда полностью переводятся иногда оставляют документы в своих школах , у нас же именно учатся в онлайн-классах или на нескольких предметах 977.com.ua или в ФБ www.facebook.com/proekt977. Это реклама, конечно, но мы именно школу для учебы создавали. И таки получается! Есть выпускники и есть первоклассники. В этом году нас попросили сделать вторую смену для детей заробитчан. И даже предложили инклюзивный класс открыть.

Не знайшов ніякої дозвільної документації, ліцензії..
Цього «Онлайн школа „Проект 977“ — сучасна дистанційна школа, працює за програмою Міністерства Освіти України» не достатньо.
Може погано шукав..
Можна просто лінк.
Дякую

«ПАКЕТЫ ОБУЧЕНИЯ
Слушатель

1,000грн.
Доступ к записям всех онлайн занятий
Доступ к презентациям урока
Доступ к практике и тестам
Проверка и комментарии учителя
Общение с учителем онлайн в личном кабинете

Ученик

2,150грн.
Доступ к практике и тестам
Обучение в онлайн-классе в режиме реального времени»
977.com.ua/...​gory/1-4-classes/2-class

За такі кошти має бути ще й харчування... Дистанційне))

За такі кошти має бути ще й харчування... Дистанційне))

+1 )

Є і такі пакети:
«Ученик
5,550грн.
Стоимость за месяц обучения
Доступ к практике и тестов
Обучение в онлайн-классе в режиме реального времени»
977.com.ua/...​/1-4-classes/3-4-classes

Хтось чув про школу з дистанційним шкільним навчанням на Західній Україні? Щоб не їздити на інший кінець країни кожен семестр/чверть.

В Ангстрем потрібно тільки на іспити їхати...

Джерело, можна не їздити взаглі. тільки у 9 та 11

Чи є статистика показників ЗНО для учнів цієї школи?

Дочка навчається тут www.angstremua.com
Вже другий рік (1 та 2-й класи).
Поки що тільки позитив.
Все проходить онлайн: ніяких посилок зошитів і т.і.
На навчання витрачаємо 1,5-2 години на день.
Додатково code.org, English, Rubik`s Cube (3×3 рекорд 1’17;)) та інші головоломки..
Спорт: скейт, скеледром
В такому виді навчання головне це мати чіткий розклад.
Із соціалізацією проблем не маємо — повний двір дітей та часто кудись подорожуємо і постійно зустрічаємо нових людей..

Ці відео можна використовувати замість резюме!

А якщо вся сім’я так вміє, то можна і субсідію оформлювати.. ;)))

Выбрал дистанционное обучение ребенка в Швеции. Чем дистанционнее от украинских школ, тем лучше. :)
ЗЫ: Есть, конечно, в Украине неплохие физ-мат школы, но их мало и они с 8 или 9 класса, да и не все ж дети в 13-14 лет захотят именно в физ-мат.
Живя в Украине тоже интересовался домашним и экстерн обучением для детей. Сейчас считаю, что это фиговая затея. Дети должны учиться среди сверстников, а не дома с родителями, и социализация не единственная причина. Главный вопрос в том, как найти ту самую школу, в которую ребенок захочет ходить и в которой не отобьют желание учиться уже во второй четверти первого класса.

а кто сказал, что нужно учиться очно именно с 6-7 лет, ане с трех или с 11 лет? Экстернат же — не навсегда, можно только началку, к примеру, т.к. с начальными школами у нас совсем-совсем грустно :((

Потому что 6-7 лет это примерный возраст, когда дети психологически и интеллектуально готовы к учебе. Не знаю, конечно, но я не уверен насколько успешно такой переход с экстерната в школу в те самые 11 лет. Есть какие-то успешные примеры?

есть :) Мои обе дочки пошли в 13 лет в физ-мат.лицей после эксетрната. Страшая немного пробовала ходить в началку, не понравилось, младшая сразу на экстернат с 1 класса. Уже старшая в КНУ, младшая в 11 классе

подскажите, а как пойти на экстернат с 1 класса, какую причину указывать?

смотря куда. Если это частная школа с экстернатом, то никакой причины не нужно. Если государственная школа экстернов, то у них есть список причин, профессиональный спорт, танцы, частые поездки в другие страны, медицинские причины ( любой диагноз, лишь бы врач написал, что рекомендует экстернатную форму обучения). Хотя в некоторых школах подходит и причина "по семейным обстоятельствам (в Оболонском районо и в 145 лицее подошло такое :)

Сергей, а могли бі подробнее написать про ДО в Швеции?

В Швеции нет ДО. Я имел в виду дистанционное относительно Украины.

Не хотел бы набрасывать и обсуждать это по 5 кругу. Мое личное мнение — что самая основная причина уезжать из Украины — это, чтобы дети не ходили в украинские школы. Вернее уезжать можно по разным причинам, но это то, что мотивирует больше всего. В садики тоже, но в Украине последние годы уже появились нормальные альтернативы, хоть и дорогие.
У моего ребенка есть один час украинского языка в неделю в шведской школе + дома мы говорим с ней по украински, на мой взгляд достаточно :)

зачем вам дистанционное обучение, если есть экстернат?

Проблема з дистанційним навчанням є та, що таки треба навчати. Тобто це мінус профіт від жінки (або того хто буде займатися). І таки теж доведеться цьому вчитись.
Технічно офіційна частина не така проблема — є школи де чимало хоумскулерів та подібних здаються.

www.facebook.com/...​rmalink/1195382213854267
— тут наче повинно вистачити інфи.
Обговорення трохи було dou.ua/forums/topic/20978

Дистанційне навчання з природничих дисциплін navigator.co.ua

Багато про дистанційне навчання пише Лєра Бєзлєпкіна, подивіться тут (та інші пости за схожими тегами в журналі) bezlepkina.livejournal.com/1361211.html

cdo.org.ua
Це найкраща дистанційна школа а Україні, мої діти та діти друзів навчаються там.
За останні декілька років я спробував декілька закладів дистанційної освіти. Всі вони якщо не кульгають на одну ногу, то на дві.
Пів року назад дізнався про Джерело. На даний момент в Україні це найкращий вибір.

Вот ви знайшли щось нове — та в захваті. Але у усіх гарних закладів є свої недоліки.

Скажите, а Ваши дети ещё там учатся? Как впечатление?

Дистанційне навчання актуальне для тих дітей, які часто преїзджають, займаються спортом чи чимось іншим. Школа не завжди може бути на першому місці. Не чула про такі школи в Україні, хоча ідея дуже класна. Думаю її треба впроваджувати.

можно глупый вопрос? автор — тезка знаменитого тренера, м?)

Так то он сам — просто он еще немножко на фрилансе подрабатывает, сами понимаете что там тренерам платят ...

Вообще вопрос стоИт несколько ширше, чем в стартовом сообщении — а именно, какие задачи мы (те кто родители) ставим перед образованием для своих детей и каких целей хотим достичь. Топикстартер же рассматривает вопрос только с позиции собственного бытового удобства — не возить, не возиться, не заморачиваться никакими оргвопросами. Точно как у Бредбери в 451F — «загнал в гостиную и включил телевизор, как при стирке белья — заложил белье и закрыл крышку».

Ну ще є дружина, яка все ж виступає за «традиційну» приватну школу.. )

Очень серьезный вопрос. Я как организатор школы, имею опыт обучения в США и пытаюсь внедрить привязку к практике. Бессмысленность в некоторых предметах зашкаливает. Борьба за возможность выбора реализована, но на недостаточном уровне (имею ввиду в нашей школе), государство настаивает на общей освите в стандарте 20 века, а надо понимать, что жизнь поменялась. Меня лично особенно прессует ЗНо по литературе украинской.

вас услышали, отменяяют зно по укр.лит. для технических специальностей

Посмотрите www.education.ua/schools/kiev/sh-opt. Работают в Киеве не первый год.
тел.: (050) 315-39-42, (068) 659-36-21, (073) 052-33-57, (044) 500-25-33;
электронная почта: [email protected];
Facebook: www.facebook.com/educationalcenteroptima
адрес: г. Киев, Тбилисский переулок, 4/10, офис 117, с 10.00 по 18.00.

Віддайте дитину на курси — ми ж ІТ нація! За рік навчится на агулярі комітити в мастер а в 10 вже синьйором буде! В 20 можна буде і на СТО замахнутися — геніально я считаю!

остается открытым вопрос с каокго возраста надо наделать тату, начать отращивать бороду, подсадить на сыр и купить зеркалку)

з.ы. только сейчас задумался о том что наделал себе тату до того как это стало мейнстрмом среди Ит)

На сир з зразу з появою першого зуба — тут і гадати нічого, татуту можна з «яйка-несподівайка» зафігачить (треба подати їм ідею — Kinder surprise з татухами для ІТ нації, замість шоколаду «сири по 500») а от з бородою можуть бути проблеми, но «господарський магазин» має всі шанси виріти її для вас: швабра + клей + вакса для взуття — ви прекрасні і в тренді :)

наделал себе тату до того как это стало мейнстрмом среди Ит 
Купола или профиль Сталина?

когда отвожу руки назад и мои лопатки соприкасаются кажется что сталин целует Русалочку)

Ну прямо как monkey fuck :)

Все більше схиляюся до думки, що шкільна соціалізація — це міф. Зараз теж почав задаватися питанням навчання дітей. Гарних варіантів дистанційного навчання в Україні поки що не бачив, але я більш схильний до гарної приватної, з «фінським уклоном» :D

Excuse-moi signore Lippi . Voulez-vous enseigner vos enfants correctement ou voules-vous parler, juste parler ?

Ou-la-la singore Lippi ! Excuse-moi , je n’en savais pas rien 8-)

Pas de problème. Je ne comprends pas pourquoi nous parlons en français.

Може я чогось не розумію, але Марчелло Ліппі — італієць і все життя грав за італійські клуби. При чому тут французька мова? Чи ви вирішили попрактикувати свою французьку (

je n’en savais pas rien
 — дуже дивно як це ви так написали).

Le nom est plutôt italien, n’est ce pas?

Согласен, для домашника будет несколько тяжело найти такую среду общения со сверстниками, где он обязан участвовать, не может отказаться, и должен общаться каждый день.

Если нужен такой безусловно полезный во взрослой жизни скилл, то — только школа , только хардкор

А смысл? В мире до сих пор нужна бумажка.

А смысл я описал ниже — а по факту падение гривны для большинства нежных бородачей / получателей зарплаты в долларах полностью разорвало связь с реальностью :D

У вас освіта дітей в одному списку «елітних» речей разом із сирами по 500 грн ?

Реальность это 40 чел в классе + из них 5-7 полных неадекватов который пошли по прописке(то есть выгнать их из класса малореально учитывая пофигизм большинства родителей).

Не думаю что моему ребенку слишком нужен опыт остановки крови однокласснику которому ручкой пробили насквозь ладонь в двух местах, и т.п. случаи.

Не знаю, как у вас в Одессе, но в Киеве валом приличных школ, но да, нужно напрячь булки и возить ребёнка каждый день туда-назад.

А смысл просто в хорошей?

Мой старший ходит в частную школу(я писал ниже) где 9 чел по списку а ходят от двух до пяти .
Никаких скидок на платность . Учат их нормально — это держится нами с женой на контроле.

Так ті школи і бумажку ж дають.

Тема швидко перетворилася в eb..it :)

Тим не менше по темі, перші школи вже є, наразі вони орієнтовані в більшості на заробіток грошей. Можливо, років за 5 буде краще.

Нпр

optima-osvita.org.ua
cdo.org.ua

Для eb..it тут як кіт наплакав. Чи там пишуть і про релігійних задрочів, які дітей дома вчать? Імхо, дистанційне навчання — це для дітей з інвалідністю, які не можуть відвідувати школу, а освіту батьки дитині хочуть дати. В решті випадків дистанційне навчання перетворить дитину на несоціалізованого відлюдька.

Примусова соціалізація — це совок (як і наша система освіти). Дистанційне навчання відкриває двері для реалізації дитини як особистість. Тобто є вільний час для гуртків, заняття спортом та ін.
А так тупо 8 годин сидиш і чекаєш доки уроки закінчаться.

якби наші школи були відділені від політичного і релігійного курсу держави,то дист.навчанням і справді займалися тільки діти з інвалідністю,а не діти з іншими релігійними поглядами ітд.

З плюсів — суттєва економія часу/здоров’я на дорогу
то есть прогуляться 10-20 минут до/от школы — это удар по детскому здоровью, да?
а сэкономленные на дороге полчаса школьник конечно же, проведёт с пользой, готовясь к олимпиаде по математике, а не просидит за играми на планшете, не так ли?

В моєму випадку це 30 хв пішки або маршрутки (де кашляють). Це поки живемо в місті. А коли/якщо переберемося за місто, то або ходити в місцеву школу в селі (з відповідним рівнем освіти, тобто ніяким), або щодня возити дітей на машині туди-назад (а я працюю з дому, тобто це не по дорозі), ну або дистанційне навчання..

Нет у нас нормальной школы с удаленным образованием.(была вроде в Крыму , но уже «все»).
Сам задавался вопросом . То есть закон есть, но так как никто не понимает то все боятся (директора школ).
Помыкались и просто нашли хорошую частную школу с гос. аккредитацией.

А які саме враження від огляду існуючих зараз варіантів дистанційного шкільного навчання?

то ви хочете виростити дитину у вакуумі, де вона не буде стикатись з бактеріями і не перехворіє на дитячі хвороби змалку? серйозно думаєте це піде на користь здоров!ю?

Наши школы, конечно, не замечены в подобном, но вот в канадских школах постоянно применяется командная работа начиная с junior kindergarten (4 года), когда класс делится по интересам на группы от 2 до 6 человек и они совместно работают над одной задачей, например, делают поделку, сами решают кто какую часть будет делать. В начальной и старшей школе просто дают тему на 2-4 человек и они сами должны договориться кто и что будет делать, в табеле есть даже отдельная оценка cooperation skills. Как этого достичь этого при удалённом образовании я понятия не имею, но получить в конце концов социопата-изгоя нефиг делать.

Да социопат-изгой то все фигня, абы матом не ругался и не курил:)

Социопат получается в нездоровом коллективе, из-за травли со стороны сверстников или учителей, у детей на дистанционном обучении психика как правило уравновешеннее и комплексов поменьше, потому как некому рассказывать в каком месте бояться надо.

О так, це окрема тема, стикатись з бактеріями ви в школі будете постійно, тому що там прибирають один раз на рік, влітку, силами батьків.

А що, в сільських школах якась особлива шкілька програма? В сільських школах більш здорові відносини між учнями, бо немає такого великого соціального розшарування.

Я вчительці зорав город (для дітей асфальту — «перекопав присадибну ділянку якоюсь технікою для приготування перед засіванням») і вона мені поставила всі оцінки.
Це ^^^ я процитував слова свого далекого родича з села.

І що? Різний вид і ціни шкільного хабарництва. В місті теж можна оцінки купувати. Але ж ми не про оцінки, а про знання.

Та ніц. Припускаю, що якби я перебрався жити в село заради свіжого повітря, то навіть би не займався вирощуванням с/г продукції взагалі, відповідно мої діти теж. Однак корінні мешканці іншого заняття собі не уявляють, ну хіба що основна робота може бути іншою, але також город і домашня худоба — обов’язково. Відповідно освіта йде на задній план — типу «ти шо, яке вчитися, зараз час бульбу копати». А ще типовий вислів «чого я маю вчитися, батьки ж вісім корів тримають». А навколишнє середовище впливає на дітей, як не крути.

І звідки ж в мене тоді золота медаль... Мабуть городи вчителям копав.
Єдине з чим в сільських школах важко це з нанглійською, принаймні так було в 90х, коли інтернету в селах не існувало і якщо вчитель поганий то самостійно мову не вивчиш. Всі інші предмети легко вчаться по підручниках.

Винятки є. Моя бабуся виросла у селі в довоєнний час і з дитинства винесла приклад про сусіда, котрий продав поля (нечувана річ!!!) заради навчання сина, а син коли вивчився, все батькові назад викупив на зароблені гроші (совєтів в нас тоді ще не було, це важливе уточнення, бо асвабадітєлі таку можливість забрали). І все ж, чомусь в кінці 90-х (не знаю, чи таке існує зараз) запровадили обов’язкову квоту для абітурієнтів з сільської місцевості, інакше би вони переважно не мали шансів поступити у виш...

Майнового може й немає, а от розумово-культурне розшарування може бути. Відчув це на власній шкурі в дитинстві.

Думаю отличная мысль, а для социализации спортивные секции.

все равно это не заменит школу) если что тему эту раскрыли в Муви 43

О илитка уже решила что нефиг ихним отпрыскам в одной школе с быдлом сидеть, да и дети у илитки одни талантища и требуют отдельного подхода для огранки таких самородков — наймите себе гувернантку чего уж там ...

Мои дети учатся в Ангстреме (Харьков). Живем в Днепре. Социализация — кружки, репетиторы, библиотеки и тд — времени достаточно, планируй, как хочешь. Как психолог +100500 в карму всем авторам таких школ. Небо и земля. Один предмет типа природоведения или основ здоровья можно пойти за 3-5 недель (семестровый или годовой курс) и уделить время более сложным для ребенка. В общем, только позитив. Ездить нужно только на ДПА — 4, 9 и 11 классы

Добрый день. Я тоже из Днепра и сейчас в срочном порядке подумываю забрать сына из школы на дистанционку или эктернат. Расскажите подробнее про харьковскую школу, пожалуйста, какие впечатления и тп. Спасибо

Добрый день, такая же ситуация. Расскажите, пожалуйста, какое приняли решение и какую школу Вы выбрали. Спасибо!

Підписатись на коментарі