Ресурси вивчення JS
ooo
ooo
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
В мережі є російськомовна версія сайту «W3Schools на русском»: w3schoolsrus.github.io. Там же є і розділ по вивченню основ JavaScript. Рекомендую всім, хто має проблеми із англійською мовою. На цьому російськомовному сайті є всі необхідні матеріали і теми, можна використовувати і як підручник, і як довідник. Матеріали майже повністю ідентичні з оригінальним сайтом W3Schools, який англійською мовою. Саме за допомогою цього сайту більшість і вивчає сучасні веб-технології.
Для тих хто ще не володіє англійською на високому рівні та починає вивчення з нуля docode.ru
Ось ця фраза особисто мене відштовхує вже на початку.
Вивчи Javascript — заради добра, заради України!
Ніколи не любив подібних «свідко-ієгововських» закликів.
Що стосується javascript.ru, то навігація, звичайно ж у вас гірша. Треба зробити бокове фіксоване меню абощо.
А взагалі, javascript.ru хоч і існує досить давно, але матеріали на ньому мені важко назвати якісними, особливо на learn.javascript.ru. Краще орієнтуйтесь на developer.mozilla.org/en-US або на w3schools.com.
матеріали на ньому мені важко назвати якісними ... особливо на learn.javascript.ruА в чем его недостатки с твоей точки зрения?
Хм, мне он всегда казался вполне себе вменяемым учебником. Уж точно не хуже w3schools.
Якщо вже якусь базу маєте, то радив би набивати руку на мініпроектах. Ось цей ресурс допоможе javascript30.com.
Нагуглити матеріалів по джс можна скільки завгодно. Цікаво було б почути реальні історії, типу, «Я Маша, 24 роки, і я вивчила джс по такій-то книжці/сайту сама за півроку» і т.п. Тоді було б ясно, які ресурси реально ефективні. Крім того, кожен ресурс має свою нішу. Наприклад, javascript.ru чудовий в якості довідника для тих, хто хоч трішки знає мову, але не підходить для вивчення джаваскрипта людьми, які до цього нічого не програмували(імхо)... Мій сайт задумувався як «методичка-додаток» для моїх учнів, яких я навчав індивідуально...
medium.com/...
Статті 2.5 роки, але всі ресурси, як на мене, залишаються актуальними.
Додав дісклеймер угору головної сторінки, щоб не було спокуси оцінювати незавершену роботу...
Відгуки і оцінки «крутих» програмістів мене не цікавлять, т.як сайт не для тих, хто вже все знає... Неодноразово стикався з тим, що досвідчений сіньйор-шміньйор джс програміст не може пояснити елементарних речей... Цікавлять відгуки тих хто саме зараз починає вивчати джс... А взагалі там ще багато опечаток, так що, якщо хтось зараз пробує читати — облиште, бо деякі опечатки можуть винести вам мозок.
Сайт ще недороблений, скидав його тільки кільком друзям з проханням не розпосюджувати... Але все ж таки процес пішов... Так що ще раз кажу — сайт не готовий, розслабтесь) На лаври javascript.ru і т.п. не претендує. Задача сайта була — пояснити самі ази доступною мовою... Що було більш-менш досягнуто... Планую дописати, але поки нема часу. Автор сайту.
Автор, ты главное не слушай говно-отзывы, которые тут некоторые мечут. Я наверное бы написался и потом больше ничего никогда не писал бы, если б когда-то услышал в свой адрес такой шквал негатива.
Помни, что «content is king». Да, с представлением можно поработать, но видно, что содержимое написано с любовью. Желаю не бросать дело и «дожать» написание хотя бы до логической точки.
Могу порекомендовать подписаться на курс информационного стиля у Максима Ильяхова: maximilyahov.ru Он поможет подтянуть «теорию», чтобы ты сам потом увидел в тексте косяки и смог бы их исправить. Там есть всё — от стратегий разбивки содержимого на части, до «выпрямления» текста написанного в стиле дампа мозга.
Удачи на нелегком поприще технического писательства!
— Александр Швец, автор https://refactoring.guru
P.S. Если будут вопросы, можешь писать мне на [email protected]
в сравнении с
learn.javascript.ru. Как по мне на
learn.javascript.ruлучше по разделам перемещаться, а не листать длиннючую страницу
learn.javascript.ru тем и хорош, что там практически каждый раздел подкрепляется задачей на практику.
Стикнувся з таким сайтом як learnjs.org.ua
взагалі без паліва реклама свого говносайтика
Був 2 години тому
Зареєстрований 23 лютого
Топіки — 1
Подтверждаю по поводу FCC — они обновляют платформу, и сейчас JS стало больше + там огромное комьюнити, которое всегда готово помочь в режиме онлайн, что говорится, in a heartbeat.
Нет даже половины того, что описано на learn.javascript.ru, нет ES2016, вообще отсутствует что-либо про взаимодействие с ДОМ, вместо этого какие-то никому не нужные азы jquery, нет описания различных API. То, что есть, описано крайне скупо и примитивно, без углубления и многих существенных нюансов.
Этот ресурс может подойти для семестрового курса по webUI в каком-нибудь универе, но совершенно не подходит для основательного изучения javascript.
И да, читать это все на украинском мало того, что мазохизм, так еще и испортит представление о терминологии.
Какой терминологии?
А как же терминология на русском, польском, румынском и других языках кроме английского?
39 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів