Плани НБУ
НБУ має намір збільшити граничну суму продажу валюти населенню в 12,5 разів
ukranews.com/...ty-naselennyu-v-125-raziv
НБУ планує дозволити українцям інвестувати за кордон €50 тис
ukranews.com/...tuvaty-za-kordon-ye50-tys
НБУ має намір збільшити граничну суму продажу валюти населенню в 12,5 разів
ukranews.com/...ty-naselennyu-v-125-raziv
ukranews.com/...tuvaty-za-kordon-ye50-tys
bank.gov.ua/...oyi-liberalizatsiyi-11850
Національний банк продовжує здійснювати кроки з валютної лібералізації
— Уповноважені установи матимуть змогу продавати готівкову іноземну валюту фізичним особам за безготівкові кошти в гривні через платіжні пристрої з використанням електронного платіжного засобу фізособи, яка здійснює таку операцію.
— Банки зможуть здійснювати операції з купівлі та продажу банківських металів із фізичною поставкою за безготівкові кошти у гривні фізособам
— Розширено можливості громадян з інвестування за кордон — фізособа-резидент зможе проводити відповідні операції за участі резидента-торговця цінними паперами.
Річний е-ліміт на закордонні інвестиції населення і розміщення коштів на іноземних рахунках збільшено до 200 тис. євро
bank.gov.ua/...bilsheno-do-200-tis-yevro
Національний банк дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом
Обов’язковий продаж валютних надходжень бізнесом скасовано
Норма, яка зобов’язує підприємців продавати 30% валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку, перестане діяти з 20 червня 2019 року. Надходження бізнесу, зараховані на їх розподільчі рахунки упродовж 19 червня, вже не підлягатимуть обов’язковому продажу.
Ну вот и наступило долгожданное 7 февраля, свобода, валюта, .... аааа
по факту — НИЧЕГО не изменилось
зарядил сегодня валютный платеж на брокера, результат — отказ, т.к. вместо е-лицензии, теперь е-лимит, также нужна справка из налоговой о доходах, также нужен договор и счет, вся та же бредятина, что и раньше.
Вопрос — что изменилось?
наверное, у привата и раньше было все ’е’, просто по факту, получилось, как всегда на##алово
А толку? Юрлицо руками не пощупает валюту, только через полную перепродажу или что-то в планах?
Юрлицо руками не пощупает валюту
Зачем юрлицу щупать руками валюту?
А толку?
Предлагаю начать с букваря.
НБУ готує нову хвилю валютних послаблень
Першими можуть зняти обмеження з продажу валютної виручки.
«Щодо скасування обов’язкового продажу — ми зменшимо з 50% до, можливо, 30%. Але це буде залежати від макроекономічної ситуації. Може ми повністю скасуємо одноразово це обмеження», — підкреслив Чурій.
Це було б перше за час роботи президента покращення у монетарному секторі, від якого була б користь мені і, думаю, багатьом експортерам-айтішникам.
Як очікувано, що якраз перед виборами...
від якого була б користь мені і, думаю, багатьом експортерам-айтішникам.
Каким образом, лол?
Ну, в мене виробилася звичка у день надходження валютної виручки взнавати і порівнювати міжбанківський і готівковий курси долара. Звичка є результатом того, що в минулому НБУ кидав експортерів на курсі. Якщо обов’язкового продажу не буде, то не треба буде хвилюватися про це, і в більш-менш вільний день зможу порівняти курси та вивести гроші з ФОП-рахунку, якщо курси будуть приблизно однакові.
Это не менее важно )
По-третє, індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість з’явиться система електронних лімітів.
Спочатку забороняємо купівлю валюти онлайн, а коли наближаються вибори — дозволяємо. Наші реформатори такі реформатори)
В Україні ПриватБанк, коли ще не був державним, давав можливість фізособам-підприємцям отримувати на руки валюту з їхніх ФОП-рахунків з комісією 0.5%. Я цією можливістю користувався: dou.ua/...rums/topic/12166/#1142067
По закону знімати валюту з ФОП-рахунку (за винятком виключень типу відрядження закордон) чи переказувати її на рахунок фізособи не можна. Треба було спочатку обміняти долари на гривні на міжбанківському ринку, і тоді можна було знімати.
Неприємність полягала в тому, що курси купівлі і продажі валюти на міжбанку були значно нижчими, ніж реальні (тобто по яких можна було купити чи продати валюту в канторах або розплатитися гривневою карточкою на іноземних сайтах). Це виглядало так, ніби НБУ займається шахрайством: курс купівлі валюти у банках і на міжбанку був низьким, але у банках валюти не було у фізичній наявності, а на міжбанку було майже нереально зібрати документи, потрібні для купівлі валюти.
Через те, що переказ валюти з ФОП-рахунку на рахунок фізособи був поза законом, ПриватБанк виконував 3 операції: продаж валюти на міжбанку, переказ гривень на рахунок фізособи і купівля валюти онлайн для фізособи по тому ж самому курсу.
Під «поза законом» Ви маєте на увазі, що порушував деякий пункт закону? Чи що закон його ні забороняв, ані явно дозволяв?
Ви маєте на увазі цей пункт з zakon.rada.gov.ua/laws/show/15-93 ?
Фізичні особи — резиденти мають право купувати іноземну валюту в уповноважених банках та інших фінансових установах, що одержали ліцензію Національного банку України, або за їх посередництвом — у інших фізичних осіб — резидентів і нерезидентів, а також у національного оператора поштового зв’язку, який одержав ліцензію Національного банку України.
На випадок, якщо склалося враження, що відбувається лібералізація фінансової та банківської системи. Не все так однозначно...
У цьому чи попередньому заборонили замовлення готівки у відділення банку, якщо потрібна сума не є на рахунку на момент заявки про замовлення.
Ситуація така: якщо сьогодні надійшла валюта на ФОП-рахунок, завтра половина її згідно з регуляціями НБУ буде продана на міжбанку і гривні поступлять на гривневий рахунок. Відтепер замовити її можна тільки завтра і забрати післязавтра. Укрсиббанк.
Ще недавно можна було замовити сьогодні і забрати завтра.
Ініціативна це банку чи НБУ, я ще з’ясую, коли матиму час зайти у відділення.
Не виключаю повністю, що по незрозумілій мені причині це впровадив тільки Укрсиббанк. Але більш імовірним виглядає інший варіант, враховуючи, що банки стараються втримати наявних і залучити нових клієнтів. Взнаю...
Цю постанову ніхто не відміняв та правки сюди ніхто не вносив
zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03/page4
Читаємо пункт 8.3
Закон ещё не подписан и не опубликован, а лишь принят ВР.
Вступает в силу через пол года.
Вот когда вступит — тогда и посмотрим на постановление.
У ППУПП есть плохая привычка подписывать законы по три месяца.
Або взагалі не підписувати: dou.ua/...rums/topic/23820/#1334491
Ну а вы где-то кроме ДОУ об этом писали? Я вот в похожей ситуации написал всем депутанам-авторам + в СМИ. ХЗ это подействовало или нет, но через несколько недель закон оказался подписан и в сентябре вступает в силу.
Ні, не писав. Буде цей закон про Приватбанк прийнято чи ні, мені якось все одно.
Я даремно потратив багато свого часу на взаємодію з нашою владою стосовно іншого питання. Якщо одним реченням, то згідно гасел по телевізору («Платежі за комунальні послуги не можуть бути більшими ніж 15% доходу домогосподарства») одній людині повинна бути надана субсидія, але по факту (через хитро підібрані соціальні норми і норми споживання) ця людина платить більше ніж половину своєї пенсії. Тобто не виключаю, що комусь деколи вдається щось добитися від влади, як Вам тоді, але моє враження таке, що середньостатистичні затрати часу, грошей і зусиль себе не окуповують. :-(
Почитав про законопроект... Так і не зрозумів, що він покращить у житті такого звичайного українця, як я, наприклад.
Тут постійно пишуть Вам різні люди, приклади яких змін були б покращеннями. Зняття валютної виручки, наприклад. Але Ви це ігноруєте.
Це печально. Є інфографіка, що пояснює.
Закон дозволяє інвестувати за кордон до 50 тис. дол на рік без отримання ліцензії, але, думаю, відсутність такої можливості раніше мало кому була серйозною незручністю.
Буде скасовано валютний контроль для дрібних операцій. Але мені якось все одно, чи моніториться те, що я продав чи купив трохи валюти з легально зароблених мною грошей.
Ну і решта пунктів у такому ж стилі.
Зняття валютної виручки, наприкладВ чому саме це буде покращенням?
У тому, що тоді я знав би тоді, що зможу знімати щомісяця X USD — 0.05 * X — ≈1000 грн. А не суму, яка «ловкім двіженієм рукі» може стати як завгодно малою, завдяки хитрому курсу валюти на Міжбанку. І буде ставати щоразу, коли в країні буде нестача валюти.
Зрада, брехня! Копіюють від Поляків всі файні помисли!
(подивимось як це будет працювати, маю надію що не «як завжди»)
bank.gov.ua/...t/download?docId=71475939
з метою вдосконалення порядку проведення операцій з готівковою
іноземною валютою
Постанова касается только работы с наличкой через кассы и банкоматы/терминалы.
И то, с последними отложили до 1 января 2019
крім абзацу п’ятого
підпункту 3 пункту 1, абзаців дев’ятого, дванадцятого — чотирнадцятого
підпункту 1 пункту 2, абзацу сьомого підпункту 4 пункту 3 Змін до
Інструкції № 502, які набирають чинності через шість місяців із дня набрання
чинності цією постановою.
Який збіг. Якраз сьогодні був в Укрсиббанку, бо на днях подзвонив керівник відділення, щоб я приніс договір, який пояснює один валютний платіж на мій ФОП-рахунок, зроблений у 2015 р. Те, що в мене договір з підписами є в електронному вигляді і я міг надіслати його на e.mail, не допомогло. Довелося йти в банк, видруковувати договір і на кожній сторінці писати «копія вірна Боярин І. П. <підпис>»...
і на кожній сторінці писати «копія вірна Боярин І. П. <підпис>»...
Да уж, в РП за тебя это клерк сделает...
а клієнт ставить лише підписи
Что копия верна? :-)
А вообще — я имею право сравнивать страны. Ненависти тут нет.
Ти завіряєш підписам копію.В чому проблема?
Вот именно в этом. Зачем это?
Процедура ради процедуры?
Если ты меняешь личные данные (в РП), тебе распечатывают листок с данными. Ты ставишь 1 подпись. Что новые данные в аккаунте верны.
Прямий шлях до підробки документів.
Понятно. т.е. ты считаешь что если человек подделал чужие документы, то и подпись не подделает?
Вот значит какая она истина: не верим людям всегда.
Собственно мне тут и нравится: к тебе не относятся как к непонятно кому, тебя знают в лицо в банке, тебе улыбаются и на доверии — многие вещи просто делаются проще.
Я понимаю, что в Украине — по другому никак, но все-же стоит начать менять и меняться.
ти сам підписався, що все правильно
Все правильно. Но это работает не так как ты подумал.
Ну бумаге выписаны все твои личные данные. Ты их сверяешь (должен как-бы, не сверил — ну тут уж сам олень), и только потом ставишь подпись. + у тебя остается копия.
Рожеві окуляри.
Не согласен. Это действительно бросается в глаза когда начинаешь тут жить.
Рожеві окуляри.
Точно нет. Это факт что у нас принцип по жизни «жди на*бки».
Завіряти договір — не найгірше. Для мене більшою незручністю було те, що треба було витрачати час на похід у банк.
Штамп «копія вірна» — 118 грн (rozetka.com.ua/...11_kopiya_virna/p3154282 )
Поныть на форуме — бесценно
Президент підписав законопроект «Про валюту» minfin.com.ua/ua/2018/03/12/32745522
Так шо, тепер можна долари виводити з ФОП рахунку без обов’язкового продажу?
Какая то дешевая манипуляция. Президент подписывает или ветирует закон после принятия его в верховной раде. А по факту законопроект еще даже не подан.
на этом форуме уже 100 топиков было на тему, как эти баксы можно снять
Ходить в банк каждый месяц с бумажкой о командировке? Так банк и отказывать начнет
У меня был счет в самом говеном банке Украины и тот не отказывал. Выгребал все что можно было раз в два месяца
ложь, піз..ж і провокація.
ніфіга не скасують — бо МВФ їм бабла не дасть, а валюту звідкись брати треба.
а затримають експортери продаж валюти на міжбанку — настане повна ж...
А кредити МВФ потрібні МВФ, а не Україні, тому будуть викручувати руки, аби лише взяли.
Хаха, з $5ККК негативного річного сальдо, виявляється кредити потрібні МВФ, щоб отримати свої срані 4 проценти річних, коли під менше ніхто Україні не дає. А якщо так потрібні, то нащо руки викручувати? Просто знизити вимоги та дати? Що заважає? Воно ж МВФ потрібно дати, а не Україні взяти...
Дай Боже, щоб знову до вимогу до 100% продажу валютної виручки не підняли. Хоч тоді відпаде питання курсової різниці.
учи матчасть, студент ©
профіцит платіжного банансу, тому що він включає взяті кредити
крім позики МВФ були 3 млрд.$ — євробонди на 15 років під 7,375%
причому половина суми пішла на викуп і погашення євробондів за попередні роки.
це називається «перезанять чтобы отдать».
ке?
2. Фізична особа-резидент має право ввозити в Україну та вивозити за
межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови її
письмового декларування митному органу в повному обсязі.
Где ты тут прочитал «без ограничений»?
Ну т.е. никаких ограничений не сняли, просто поменяли список документации, которую нужно на таможне предоставить.
Та це ще не все! Ти не повіриш — ці ізерги продовжують вимагати паспорт.
Я так зрозумів, що чорний кеш можна ввозити без декларування походження. Сумнівне нововведення.
Жук, не нужно пессимизма. Много маленьких перемог == одна большая перемога.
Не зовсім в тему, але не хочеться їх плодити. Ще трохи позитиву: biz.nv.ua/...ati-podatkiv-2240944.html
Кращий результат ніж у, наприклад, Польщі, Словаччини, Чехії, Бельгії, Франції і тд.
А в межах «покращення» буде повернення Бєнєю Коломойським 150 млрд вкрадених у людей гривень? Чи може Лєра «200» Гонтарєва поверне мільярди, які були вкрадені через введення цих самих обмежень, маніпулювання курсом та злиттям в росію активів банків, які вона сама позакривала?
О, ти диви! Не знав таких подробиць... Охоче вірю, що там були і трильярди.
фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати без обмежень за сумою.
А по факту, больше 14800 через банкомат теперь не снять, да и снять доллары как то не появилось возможности через банкомат :)
Це що за сума?
Максимальная сумма за одну транзакцию через банкомат. По крайней мере 14900 он уже не выдал.
Це питання до вашого банку. В моєму наприклад в залежності від типу карти ліміти від 5 до 50 тисяч на день. Ну і звичайно за раз більше 20 тис банкомат не віддасть, це вже технічне обмеження).
Бляхо мухо, уже который год сижу и жду этого решения от НБУ, ночами, понимаешь, не сплю.
Не беда, что еще €49 990 осталось, а как только — так можно сразу инвестировать и за границу !
Мінстець вже й сюди своїх ботів наслав? Топлять за «перемогу» і всіх собак вішають на Коломойського та Садового?
Яркий пример слабого аналитического интеллекта и массовой паники. В 9 случаях из 13 эти люди будут голосовать за гречку в пенсионном возрасте: «Но ведь по телевизору/помойному интернет-ресурсу сказали что кандидат хороший и все обещания выполнит! А тут еще и гречка!». Воистину вы достойны такого правительства.
А кто мне объяснит, почему безналичная валюта не продается населению никем, кроме Привата? Почему не могу, например, в Альфе (да где угодно) с гривневой на долларовую карту деньги переводить? Или даже с долларовой на евровую, что по сути даже не покупка валюты, а конверсия.
Есть какой-нибудь НПА на этот счет? Если да, почему никому нельзя, а Привату можно?
З конвертацією долар-євро все ок — відкрийте в банку два рахунки (євро і доларовий) і конвертуйте між ними. Щодо курсу конвертації — в різних банках по різному. Колись прийнятний був в «Універсал-банку», зараз не скажу.
Открыто у меня в Альфе три счета — гривневый, долларовый и евровый (карточные). С долларовой на евровую не могу переводить онлайн — только снимать кэш, делать конверсию в кассе и по приходному ордеру зачислять на евровый счет. В Кредит Агриколь вроде та же ситуация.
Я не про карткові рахунки. А про поточні. Для конвертації ви оформляєте доручення, банк проводить конвертацію через міжбанківський валютний ринок.
Креді-Агріколь:
Операція
Тариф
Примітка
Конвертація безготівкової іноземної валюти на МВРУ за дорученням Клієнта
0,20%
від суми валюти, яку необхідно купити/продати min 10 USD (сплачується в гривні згідно з курсом НБУ на день проведення операції)
Ну, а я про карточные. В чем проблема с карточками? Почему кроме Привата никто не делает?
Цю тему вже колись розбирали на банківському форумі. Приват якусь-там постанову НБУ цим порушує.
Чому йому можна порушувати, а іншим ні? Тому що quod licet Iovi, non licet bovi.
Короче говоря, единственная более-менее релевантная инфа по этому поводу — dengi.ua/...
Аж 2013 год. Больше интернет ничего не знает. Буду благодарен, если кто-нибудь поделится ссылкой на нормативку, регулирующую этот вопрос.
Карточные курсы настолько неинтересные, что даже нет желания это искать. Например, вчера по карточкам покупка бакса во многих банках была по 26.00, а продажа по 27.05 (у них же!). Нафейхуа такое нужно?
У Альфы норм, 26.9 \ 27.1
Меня дико выбешивает, что в 2017 году я должен валютно-обменные операции проводить строго с кэшем в кассе. В несчастной Беларуси все банки умели менять валюту онлайн еще аж в 2008 году.
Вам же уже написали — заводите два счета и перекидываете с деревянного на валютный и обратно онлайн. Я это делал в ОТП еще до 2008 года. В чем тут проблема?
Вы же пытаетесь рвать гланды через новые места. Карточка по самой задумке не предназначена для этого. Это всего лишь АНАЛОГ ЧЕКА, который позволяет удаленно снять деньги с вашего счета. ТОЧКА.
А Приват всех разбаловал, сделав вокруг своей карточки сервисы, которые противоречат и сути карточки, и законодательству. НА КАРТОЧКУ НЕЛЬЗЯ ПРИНИМАТЬ ДЕНЬГИ, а потому и операции обмена производить нельзя. Спасибо Коломойскому, конечно, но не нужно теперь думать, что карточка является чем-то вроде кошелька.
Ок, у Альфы, как оказалось, нет никаких карточных счетов — есть только текущие. Как мне гонять деньги между «текущими счетами» так, чтобы не ходить в кассу при этом? Платежные поручения по факсу сбрасывать, потом ждать пару дней, пока банк с моими тремя копейками выйдет на межбанк и там их сконвертирует? Круто, спасибо.
К тому же что-то мне подсказывает, что ничего такого проделать не получится.
Правильно, карточка привязана к текущему счету, т.к. это всего лишь электронный чек для списания денег со счета. Карточный счет — это виртуальный счет для внутрибанковских нужд работы с карточкой.
Самый дешевый вариант — открываете два текущих счета: гривневый и валютный. Перегоняете с гривневого на валютный и получаете валюту на валютном счете. Позвоните и спросите в банке.
Можно к этим счетам карточки привязать. Не забываем про двойную конвертацию, бывает такой облом. Все это гуглится.
Да есть счета, все есть. На одном счёте 2700 гривен, на другом 0 долларов. Я хочу купить У БАНКА по курсу банка 100 безналичных долларов, заплатив 2700 безналичных гривен. Хочу нажать кнопку и перевести. Чтобы на гривневом счёте моментально стало 0, а на долларовом — 100. Приват это умеет, белорусские банки умеют. Украинские — не умеют (точнее, умеют покупать доллары за гривны, а наоборот или конверсию — не умеют).
А Приват не украинский? Если лично ваш банк этого не умеет, то меняйте банк на тот, который умеет.
Расскажите, кто умеет в интернет-банкинге в мгновенную конвертацию между счетами в разных валютах. Уйду туда завтра же.
Позвонил в OTP — они такого не умеют. Креди Агриколь — leproimg.com/2560910
У Приора курс в банкинге всегда был даже лучше, чем наличный в кассе.
Ну потому что переехал и оказалось, что мало того, что наличных долларов не бывает в банкоматах, так еще и онлайн валюту менять нельзя. И мест, где можно карточкой заплатить, меньше. А еще некоторые банки (не буду показывать пальцем) обнаглели настолько, что берут комиссию за снятие даже в собственных банкоматах. А некоторые берут еще и за зачисление. И за оплату всякой коммуналки — комиссия. И если транзакция не в валюте счета — комиссия. Короче, я негодую.
Ну, я знаю что в Киеве, например, банки дают мелким мерчантам терминалы в аренду за символическую плату. И не нужно их покупать по 500 баксов, как в Минске.
Расскажу об этом своему банку, который на евро счёт принял баксы без дополнительных усилий с моей стороны.
Знатоки подтянулись. Это называется не «евро счет», а «мультивалютный счет». Причем тут обмен валют по карточке?
Это обычный самый дешёвый текущий евро счёт без мульти. Ну и карта к нему есть, да.
Насколько мне известно, счета делятся на гривневые и мульти, иначе никак.
Это идиотизм Украины. В NL я не парился всеми этими вопросами.
Настолько глубоко я не копал. Комиссия будет при любой конвертации, у меня было что-то в районе 0.35%, в Украине 0.7% (для СПД счетов)
Там все просто — если подключен к SWIFT (аналог нашего МФО), значит валюты и ходят по «мультивалютным». Юань не подключен, и не стремиться подключаться. Они свою систему строят. Будем тоже их считать лошарами ;)
На самом деле вся эта тема ни о чем, просто долл./евро счета имеют один номер, а в банке формируются виртуальные счета под две валюты. А фактически все конвертации проходят так же, как у нас.
В Укрсибе, например, даже так нельзя: переводы только между счетами в одной валюте (что карточные, что обычные счета).
Меня дико выбешивает, что в 2017 году я должен валютно-обменные операции проводить строго с кэшем в кассе.
Если я скажу вам, что это сделано специально с целью усложнить уход с гривны, вас это успокоит? :) «Это не баг, это фича»
(на самом деле я не знаю, так ли это, но не удивился бы, если да)
НБУ планує «выравнивание налоговой нагрузки между упрощенной и общей системами налогообложения».
internetua.com/...
Не читайте статей с мусорки, опасно для переваривания. Питайтесь тут: bz.ligazakon.ua/…magazine_article/BZ009509
З врахуванням того, що останнім часом готівковий та безготівковий курси зблизились (сьогодні навіть можна було дешевше в банку взяти на 10 копійок), це може бути цікаво.
1. Уже давно можно сколько угодно купить. Да. У менял. НБУ тут в пролете.
2. И кто эти инвестиции светить будет? Чтобы НБУ захотелось налогов или какой-то «обязательной продажи»?
#зрада #нічівоніміняіцца
Я верю в «мудрость» нашего правительства. Они что-то придумают. Однако есть факт — сначала их указы стали бесполезными, потом их отменили.
Это как если я издам указ что с 1 Апреля, всем подтирать задницу 40вым наждаком, а когда контрабандная туалетная бумага будет продаваться на каждом углу, разрешу подтираться 200тым наждаком, а потом разрешу продавать туалетную бумагу легально: и все довольны и целых два покращення!
А еще устроила панику отжав самый передовой банк Украины. Это то что сразу в голову пришло.
Да. Отжав. После этого банк фантастической скоростью превратился в банкрота.
Банк слишком крупный. Коломойский мог и страну положить. Спасибо ему. Но фактов это не меняет.
Коломойский мог и страну положить
Потому и отжали. Ибо нехер. И это правильно
да, несчастный банкрутируемый злочинной владой банк за 2 дня до национализации мне поднял кредитный лимит с 15 до 50к. хотя я не просил об этом. а коломойский молодца, сплавил государству системообразующий чемодан без ручки.
Поставили перед фактом что банк слишком большой чтобы быть частным.
Вообще-то какой-то какому-то трасту европейскому. Хотя, я не удивлюсь, если конечным владельцем однотуровый окажется.
Довольно смелое заявление. Вчера был в известной в Харькове серой обменке — небольшие очереди есть и в розничной кассе, и в оптовой. Смоктания лап замечено не было
Чтобы НБУ захотелось налогов или какой-то «обязательной продажи»?
Ну а как ты думал: во первых, с дохода по инвестициям нужно заплатить налог. Во вторых, происхождение денег нужно как то объяснить.
Ну это только планы. Обычно в нашей стране на выходе получается что-то не привлекательное и отвратительное. Поживем — увидим.
Лол, я в укрсоце, например, прекрасно покупал новенькие купюры неделю назад по курсу 1-в-1 как на черном.
Кому то удобнее менять в банке, кому то лучше покупать нужное количество валюты за один раз без ограничений и не светя суммы.
221 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів