Що з Тернополем?

Власне цікава думка форумчан. У Тернополі досі немає хороших веб студій які займаються нормально аутсорсінгом. Чогось по типу Логіка абощо.
Власне є представництво елекс софту, проте ну там працює порядка 10 людей, і все.
Загалом більшість маленьких фірм у Тернополі ні над чим серйозним не працюють, і штат обмежується 5–6 працівниками.
Знайти роботу junior програмісту фактично нереально, як і отримати перший досвід також. І це стосується не тільки звязки РНР, Mysql та інше. Відносно Java та .Net аналогічна ситуація навіть гірше.
Повчившись на книжках та університеті, загалом розумієш що далі йти фактично нема куди. Або займатись бидлокодуванням або...
І не розумію чому така ситуація власне склалась саме з Тернополем. Місце географічно в центрі Західного регіону, багато навчальних закладів, дуже багато студентів та молоді.
Здавалось би саме тут зручно відкривати філію компанії, сюда і можна запрошувати на роботу спеціалістів з сусідніх міст. (досить хороше транспортне сполучення)
Чому у Вінниці ми маємо порядка 6–7 фірм, у Чернівцях кілька студій, а у Тернополі лише кілька студій які беруть на фріланс сайтах замовлення і працюють і ні однієї серйозної компанії.
Власне не розглядаємо можливість переїзду до Львова (як джуніор розраховуючи за зп 400—600$ проплативши оренду харчування лишиться 200—300$ тих самих які можна заробити працюючи на місцевих проте росту і цікавих проектів не буде)
Читаю які умови в Києві доприкладу, просто нереально, тебе і навчать і візьмуть на тест і тд і тп. А у нас чомусь забуте місто, і не зрозуміло чому. І з рештою уже більшість хто розбирався в галузі переїхали у великі міста, а хто лишився і виріс дещо, набрали студентів на зп 200–300 уо і ті їм пишуть фріланс-проекти.
Власне що думаєте що порадите?
Якщо будуть якісь цікаві пропозиції, готовий представляти інтереси якоїсь великої компанії, допомгти з розвитком і тд.
(Власне на разі працюю в іншій галузі, проте галузь програмування є досить цікава для мене і не розумію чому така складна з цим ситуація склалась у місті Тернополі)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

«компанії мрії» це коли вони використовують нас, а ми — їх i всi задовольненi)

Та я вже знайшов давно. Той пост був про мій варіант «компанії мрії».

От якби в тих містах казали — ось тобі GCC девелопмент, або ядро лінукса, або AI, або паралельні обчислення — вибирай що хочеш
от якщо-б да каби, та росли у ротi гриби... то був би не рот, а огород.
щукайте i знайдете.
пiд лежачий камiнь вода не потече

або куйте лiнуксовi ядра по селаx;)

в большом городе и в больших конторах есть выбор

Якщо вибір полягає в тому, що можна писати юай до бази на Java, а можна на C#, то це не той вибір, за який можна місто змінити. Або велика аутсорсингова контора спамить повідомленнями про чудовий забугорний стартап на С++ (прямо мега-круто, нічого кращого аніж С++ не прийшло в стартаперські голови). От якби в тих містах казали — ось тобі GCC девелопмент, або ядро лінукса, або AI, або паралельні обчислення — вибирай що хочеш, у нас тут є гуру і гарний тім, вливайся — це інша річ. Багато ви таких контор знаєте?

в большом городе

крысиные бега.

тобто жити там нема особливого кайфу, а от поїхати гастарбайтером за довгим карбованцем можна

в большом городе и в больших конторах есть выбор
и возможность менять — искать то что по душе
при всех вышеописанных граблях и минусах.
старайся все делать быстро и в темпе.

переезжать зимой морально сложнее.

квартиру можна знімати так, щоб на роботу пішком ходити.
А ганятись за термінами — то біда ПМів і лідів які естімейти не вміють складати,
або менеджерів, які навмисне їх роблять стиснутими.

Хоча жвавість тре лише при ловлі блох, а не при розробці.

ну да, конечно. только не мастером-же «спорта».

Я просто намекаю человечку, что пока он имеет очень хорошие условия для прокачки. Потому что потом будет гонка за сроками, съемная квартира и потная маршрутка.

у велику контору варто найматися вже прокачаним

ну да, конечно. только не мастером-же «спорта».
я сам вообще зеленым ламером вошел когда-то в контору.
не стеснялся учиться и вопросы (внятные и подготовленные) задавать.
зарплату платили в той конторе маленькую (и сейчас там нежирно) зато после того как я научился по-быстрому выполнять возложенную работу, появилась возможность тырить время на учебу.
потом на время бросил работу — учился. потом удвоил з\п в другой конторе.

с тех пор — ничего принципиально нового — последняя итерация просто повторяется.

Просто проблема що у нас хочуть зразу готового спеца, натомість як у великих містах можуть дати шанс початківцю, а тут не зовсім хочуть.

Інтернет маєш? Книжкова крамниця є? От і користуйся тим, що живеш у маленьклму місті із спокійним темпом життя — навчайся, бо якщо не попадеш не знаючим у велику котору у Києві будеш персонажем подібного топіка www.developers.org.ua/...rum/topic/2265 бо ніхто тебе вчити не буде, а самому вчитися не буде часу. Не створюй собі ілюзій — у велику контору варто найматися вже прокачаним.

Так трошки відпочивав від компутера. Власне ситуація зрозуміла, ще трошки підівчусь і буду пробувати з місцевими, а якщо не вийде спробую свої сили у великому місті. Просто проблема що у нас хочуть зразу готового спеца, натомість як у великих містах можуть дати шанс початківцю, а тут не зовсім хочуть. Гадаю звідси і проблема, у Тернополі не дуже хочуть вкладати, інвестувати в програміста, а більше хочуть отримувати з готового, проте їх з часом стає меньше адже знову ж таки їдуть у великі міста.

@ kernez
придется тебе выбирать: либо родной уютный Тернополь, либо ехать во Львов (Киев etc).
если хочешь развиваться в специалиста — второе неизбежно.
программирование- эт не только книги и теория.
надо вариться в соответствующей среде.
попробуй хоть на полгода вырваться в большую контору- поймешь о чем речь.
надо сначала побыть маленькой рыбкой в большом пруду, подрасти,
потом можешь возвращаться в родной город и становиться большой рыбой в малом пруду (если тебя это устроит)

PS ты, братко kernez зарегистрился, спросил и знык кудысь.

міграція в більші (Київ, Львів)

А платить вы не пробовали?

Панове
Давайте проясню ситуацію з Тернополем
В Тернополі є багато невеликих ІТ компаній/команд, сидять по офісам/квартирам.
Найбільша MagneticOne (Я є директором компанії MagneticOne) — 30 чол.
Є офіс Елекс-а.
Є старші команди по 5−10 чол — 3−5
Приблизні оцінки по 3−5 чоловік — біля 10−15
Досить багато людей сидять по домам просто на аутсорсингу.
Актуального списку видати не готовий. Постійно зявляються нові команди, але вони не постійні.
Останні 10 років цікавлюсь місцевими командами, знайомий з значною частиною керівників.
Основні проблеми типові для невеликого міста: — міграція в більші (Київ, Львів), останнім часом тенденція зменшилась в силу кризи чи ще чого. — є тенденція до повернення більш досвідчених людей додому, хто не бачить перспективи в бодішопах, отримали досвід 3−5 років етс — відсутність досвідчених людей, разом з складними умовами до їх появи (немає де навчитися) — швидке створення/розпад молодих команд (зібралися, щось створили, не поділили/набридло, розбіглися)

Ми самі (MagneticOne) займаємось виключно власними продуктами/вебсервісами, нам не цікаво активно фігурувати на місцевих ринках.

В Тернополі мені відомі дві кантори по програмуванню
-Frontier Web Development
-MagneticOne
Працюють там знайомі, перша має офіс в США, друга працює з своїми сервісами, які також орієтовані на закордон.

Якщо бути хорошим спеціалістом, то можна там по мірках Тернополя більш-менш заробляти нормально.

@ Киянуш
во вселенных Саймака вроде бы еще не было глобальных компьютерных сетей

и вообще его нельзя назвать особенным оптимистом по части перспектив человечества, вспомните хотя бы «Город»

Пам’ятаю як у дитинстві подобалися герої книг К. Саймака, люди які живуть поза великими містами, та як завдяки новітнім технологіям вони

наче у центрі Лондону...Потяг до столиць та метрополій то психологічна звичка, що лишилась у спадщину від тьомного та дремучого XX століття...

А что это значит? А значит это что есть будущее и у Киева и у Тернополя. Новые Кверти будут «понаезжать» на бурлящий столичный рынок труда и новые Флаймены будут возвращатся на историческую родину, и все в итоге будут счастливы, каждый по своему

консенсус, однако

Програмістів скрізь не вистачає.
Я минулого місяця два рази в Харків їздив.
Так що виходить в Харкові нема прогерів власних.

Одні понеєхи, хто з Полтави хто із Запоріжжя.

Вот например в Житомире компании появились, а программистов не хватает
www.developers.org.ua/.../#comment-14510
www.developers.org.ua/...company-db/qap

Возможно подобные проблемы могут и в Тернополе появляться.

Отстаньте вы от qwerty_smerty, этот спор все равно имеет характер безысходного противоречия между тем, как люди интерпретируют мир.

А что это значит? А значит это что есть будущее и у Киева и у Тернополя. Новые Кверти будут «понаезжать» на бурлящий столичный рынок труда и новые Флаймены будут возвращатся на историческую родину, и все в итоге будут счастливы, каждый по своему

@ Сергей Волошин

размер хромает: (низачот

Вспомнилось:

Я часто слышу: «Чем переть сюда к нам табуном,
Лучше бы сидели дома, поднимали свой регион»
Да уж, как ни старайся, круче совета не дашь,
Есть лишь один вопрос — кто же поднимает ваш?
Не те ли, кто сидит на шее у предков до тридцати,
Жалуясь, что из-за приезжих работу не найти?
Не те ли, кто живёт на арендную плату
За доставшуюся в наследство от бабушки хату?
Круто родиться там, где ты хотел бы трудиться,
Где маза есть реализовать свои амбиции.
Круто гордиться тем, что ты родился в столице,

Но только не тогда, когда больше нечем гордиться!

Да, хватит обсуждать бесполезные темы.

Вы лучше скажите как мне домой ехать — через «Южный» или через «Патона»?

qwerty — от того что ты переехал в Киев — ты не стал столичным, просто в Киеве прибавилось немножко зажопинского духа

Бггг, вот и еще один монстр от ИТ выпустил отравляющие газы... Отстаньте вы от qwerty_smerty, этот спор все равно имеет характер безысходного противоречия между тем, как люди интерпретируют мир.

В Києві жив — не приживусь я там — хіба селитись в ботанічному саду

Я очень рад, что тебе в Тернополе хорошо, но таких историй мало...

Я в свому маленькому Тернополі на вихідних їзджу або в печери, або ж на велопрогулянку по лісі з сином, рибалка, а як багато вихідних — з друзями в сплав по Дністровському канйоні, їзджу по замках (2−3 год машиною і навколо багато цікавіших ніж у Києві місць), більшість друзів тут, багато вертаються на вихідні з Києва з радістю. Щодо мат. достатку — купив будинок, планую трохи перебудовувати, планую свою справу не в сфері ІТ, щоб дружина дома не сиділа і не скучала. В Києві жив — не приживусь я там — хіба селитись в ботанічному саду.

от того что ты переехал в Киев — ты не стал столичным

Мне собственно пофик каким я стал, главное что я получил от переезда. Каждое воскресенье (ну почти каждое) я т. сказать приобщаюсь к прекрасному: бот. сад, музеи, парки и т.п. Часто бывает, что по историческим местам Киева вожу киевлян я.
Ты считаешь, что в родном городе с четырьмя музеями один из которых перманентно закрыт, загаженным парком и грязными улицами я получу вышеперечисленное? Это помимо материального достатка, спорта и какой — никакой, но самореализации в проф. плане.

Ехать от всего этого обратно в зажопинск поднимать местную багфиксерную промышленность? Благодарю покорно!

qwerty — от того что ты переехал в Киев — ты не стал столичным, просто в Киеве прибавилось немножко зажопинского духа,

Вся суть спора в том, что ты тихо ненавидишь свой родной город, а тернополяне любят и хотят там жить. Тебе этого просто не понять.

підпис:
Капитан Очевидність
qwerty

ти типовий провінціал містечка Нська, для якого попасти і жити в метрополії — квінтесенція існування

маленьких городках эльфии работы тоже не много.

В маленьком городке эльфии Сиэтле (население жалких 600 тысяч), работы для программиста совсем нету, бедные эльфийские программисты.

тихо ненавидишь свой родной город

Скажем так, жить в столице мне больше нравится. Но меня несколько удивляет, что люди хотят чтоб овес пришел к лошади. Кстати, в маленьких городках эльфии работы тоже не много.

qwerty! Вся суть спора в том, что ты тихо ненавидишь свой родной город, а тернополяне любят и хотят там жить. Тебе этого просто не понять.

Якщо людина в Тернополі на $1000 має вирішені всі матеріальні питання, то їхати в Київ на $2000 може і не варто

А на три:)

Ну, це вже зовсім інша справа:)

Комусь не подобається, якщо заплата менша.

А комусь не подобається покидати родину і їхати кудись далеко.

Дело в процентном отношении, для большинства переезд — вопрос денег.

Якщо людина в Тернополі на $1000 має вирішені всі матеріальні питання, то їхати в Київ на $2000 може і не варто

А на три:)

Знайти людей з Тернополя, які хотіли б туди вернутись на нормальну зарплату.

Где? Я когда приезжаю в родной город не знаю куда там себя деть: друзья разъехались, кабаки не интересуют, пойти совершенно некуда — тоска зеленая. В Киеве я не могу выбрать на выходных куда мне податься: музеи, выставки, концерты, IT — мероприятия, в конце концов по улицам пройтись где каждый дом — история. И потом, за годы люди уже обжились там, куда переехали, завели друзей, семьи.
Короче, чтоб не переливать из пустого в порожнее:
1) Маленькие города всегда будут отставать от больших в плане работы

2) Вместо того, чтоб ныть “как страшно жить” возьмите да откройте свою фирму где угодно.

Можливо якщо тернопільчани будуть проявляти більшу IT активність, буде більший шанс, що їх помітять і організують в компанію.
Якщо дивитись тут:
www.developers.org.ua/...owse/Тернополь
бачимо тільки 9 представників Тернополя (в Вінниці більше в 4 рази).
Тут
www.developers.org.ua/calendar
ще жодного разу не публікувалась інформація про якісь події в Тернополі — зустрічі, конференції.

і т. д.

Я вот достаточно мобилен, могу из — за хороших условий куда угодно приехать, если — же господа тернопольчане к этому не склонны, что ж... овес к лошади не пойдет.
«Хороші умови» кожен розуміє по своєму.
Комусь не подобається, якщо заплата менша.
А комусь не подобається покидати родину і їхати кудись далеко.
Хтось не любить великих міст або йому більше подобаються люди в Тернополі.
В когось є в Тернополі будинок з вишневим садочком, чистим повітрям
і прекрасною панорамою:)
і жити в Києві в панельці йому зовсім не подобається.
Не треба переоцінювати вартість грошей.
Починаючи з певного рівня, коли матеріальні потреби задоволені, подальша цінність грошей визначається суб’єктивно.

Якщо людина в Тернополі на $1000 має вирішені всі матеріальні питання, то їхати в Київ на $2000 може і не варто, особливо враховуючи додаткові затрати на життя і переїзд + ризики.

См. выше, в зажопинсках проффи мало, в достатке только джунов.

1) Багато і не треба. Двох може бути достатньо для проекту.
2) Можна для початку тримати в Тернополі тільки частину тіма (джунів)
3) Практика 3 місяці у Львові і далі працюєм в Тернополі

Одним словом, якщо шукати можливості, а не причини, то знайти щось можна

Значит хотя бы на первое время их нужно туда перевезти из Киева/Львова/Харькова и т.п.

Не обов’язково, але теж не велика проблема, якщо сильно захотіти.
1) Дати + 500 до з/п на пару місяців. Різницю компенсувати з економії на зарплатах інших.

2) Знайти людей з Тернополя, які хотіли б туди вернутись на нормальну зарплату.

каких-то жертв или конкурентных качеств так или иначе место на рынке не получить

Мне — то это зачем? Я желаю Тернополю всяческого процветания, но ехать туда и работать за копейки — увольте. Как говорится рыба ищет где глубже, а человек где больше рыбы (т.е. тоже где глубже:)), и в этих поисках нет ничего зазорного. Я вот достаточно мобилен, могу из — за хороших условий куда угодно приехать, если — же господа тернопольчане к этому не склонны, что ж... овес к лошади не пойдет.

Если отрасль будет развиваться будут появляться новые места — как в пирамидах, и те кто вчера работали за 200 будут потом получать 1000 и больше организовуя тот народ... я такие истории к примеру от индусов слышал... да и думаю сейчас теже Корейские бренды подтянусь к цене к японским и наверное ЗП тоже...

вспомните, как когда что-то новое выходит на рынок оно вначале так и заманивает, а потом если качества хватает то можно выравнивать цену, как к примеру многие супермаркеты делают... (просто каких-то других, новых Украинских брендов на ум не приходит)

если хотите получить мировой центр аутсорса то да

А дальше? Рост зарплаты или так и продолжаем за $200?

Кстати насчет вариант стоимость Таврии из-за того директор себе хочет новый Каен тоже не катит, чтолько там Каена в маштабах всего завода итд... ведь там куча не эфективного оборудвания, процессов итд..., а не только корупция и жадность руководства, перенесите вы его сейчас на земли Баварии, все равно что бы вышел конкурент нужно будет много бабла в него вбухнуть на модернизацию, а если бабла нет то потуже затянуть пояса... без этого никак, или проедать его дальше, надеясь что на твой век хватит...

никто не говорит что рабочий должен голодать на благо компании, особенно если других этого не собираються или не понимают..., но каких-то жертв или конкурентных качеств так или иначе место на рынке не получить...

Понимаешь, я не правительство, не ассоциация IT Украина, не руководитель профсоюза, даже не директор крупной (и мелкой тоже) фирмы — думать «за всех» не могу.

эээ вообщето я так и сказал

но скорее всего это не будет вязаться с вашими и многих других людей меркантильными соображениями сегодня

вы спросили:

Ты предлагаешь поработать за $200 чтоб к нам пришел оутсорс?

ответ:

если хотите получить мировой центр аутсорса то да

никто не заставляет вас этого хотеть или так работать..., но когда вы говорите Таврию, за такие деньги, да ну нафиг, лучше БУ иномарку куплю, вы посути отвечаете на свой вопрос;) рабочие, начальство итд... АвтоЗАЗ может мыслить как вы-девелопер, но будучи покупателем вы теперь выспупаете как заказчик и можете чувствовать эфект;)

если хотите получить мировой центр аутсорса то да, но скорее всего это не будет вязаться с вашими и многих других людей меркантильными соображениями сегодня, но через годы оно могло бы дать эффект

На rsdn читал интересный топик, примерно похожего содержания. Один товарищ пишет что вот понаехали здесь, плохие вы, кто будет налаживать жизнь в регионах? Другой ему отвечает, мол какие проблемы — приезжай и налаживай, я озабочен исключительно своими проблемами.
Понимаешь, я не правительство, не ассоциация IT Украина, не руководитель профсоюза, даже не директор крупной (и мелкой тоже) фирмы — думать «за всех» не могу.

Как сказал классик: «х...е мы, рядови аспиранты, наше дило кал». Если мне будет «за державу обидно», то получится смешно. Читал Золотого Теленка: Вассисуалий Лоханкин и судьба русской революции, на размышление не наталкивает?

2qwerty_smerty — если вы сегодня создадите полную копию Мерседеса, у вас его никто ни купит по цене Мерса, как бы не старались, тут вступают других заноны рынка кроме цена/качество, а еще и доверие, история, надежность и куча других субьективных и обьективных... (цена бренда) и когда появляеться что-то новое на рынке не под «известным брендом» то нужно сделать на это скидку что бы первично привлечь покупателя, поэтому как бы ни было обидно, но клона мерседеса в большинстве случаев по его же цене не продашь

ну різниця 250−350 юсд, між Тернополем і Києво у з\пл цілком реальна, особливо для джуна,
оренда теж у як мінімім у 2 рази менше

так що коли у Києві буде 700, джуну, а тут 350, то ніби всім добре, стратегія він-він.

столичного топ-менеджера можно переманить в регион, ежели накинуть к его киевской зарплате еще 25–30%.

на одного столичного-топ менеджера виходить в FPMG 100−200 рабоцяг, на яких економія набагато більша

ну тут же не йде мова відкрити новий гіпермакет

У рядовых корейцев и индусов не было возможности поехать в Киев.

В 93 м кажись отнють не рядовые индусы работали в ИС и для них была возможность поехать в США

Зависит от цели, если хотите получить мировой центр аутсорса то да, но скорее всего это не будет вязаться с вашими и многих других людей меркантильными соображениями сегодня, но через годы оно могло бы дать эффект

Кстати менталитет, хорошо заметно на примере курортов, в период кризиса Турция и Египет снизили цены что бы привлечь больше туристов и тем самым поддержать отрасль, а Украина-Крым подняли что бы компенсировать потери... интересно чья модель окажеться в выигрыше во времени?

Аутсорс же пришел в Индию не потому что там програмист эквивалетный американскому колеге стоил одинаково, а намного дешевле

теже корейцы когда выходили на мир со своей электроникой, клепали почти японское качество, но на порядки дешевле

У рядовых корейцев и индусов не было возможности поехать в Киев.

их не парила жадность, как же так мы делаем почти как японцы, а просим меньше

Ну попробуй, собери. Скорее всего столкнешься с тем, что в наличии только джуны, которые подучившись валят.

дык, по мере их обучения и зп соответственно подымать надо. как раз на разницу стоимости жизни в столице. чудес не бывает. или вы хотели, чтобы за копейки всю жизнь на вас работали?

Где же вы видели экстра специалистов по цене в пять копеек? Вот он наш подход делу, чтобы был супер-пупер и работал за еду, а ты токо бабос стриг, да? Вот потому и нету.

Аутсорс же пришел в Индию не потому что там програмист эквивалетный американскому колеге стоил одинаково, а намного дешевле во времена восхода InfoSys там разница была куда больше чем сейчас...

Вот потому и нету.

вот поэтому и нет мировых брендов, теже корейцы когда выходили на мир со своей электроникой, клепали почти японское качество, но на порядки дешевле, и их не парила жадность, как же так мы делаем почти как японцы, а просим меньше...

Вспомниласть старая статья:

dengi.ua/...38158/all1.html

столичного топ-менеджера можно переманить в регион, ежели накинуть к его киевской зарплате еще 25–30%. Плюс — всевозможные социальные блага и компенсационные пакеты.

молодые подающие надежду учёные

А я не употреблял этого термина

наприклад на РНР

Я думаю, что в данном случае это ключевое замечание

Конкретно меня звали в Житомир, я сказал: без проблем, + 500 баксов к моей киевской з.п. ибо в Ж. уныло

+100

М-да, прикольно получилось. Сходная история была с моим знакомым, которого звали в Ивано-Франковскую область стратегическим маркетологом... и конец такой же точно самый, когда он запросил 4К...

хоча так як ти з глухого села

Да из Николаева он, сколько можно об этом говорить

Вот автор открой сам контору в Тернополе. Бери работу на каком нибудь Елансе и бацай. Начнешь выигрывать много проектов, наймёшь в Тернополе кучу профи и вот она фирма.

щоб не їхати гаст арбайтером, а працювати в рідному місті

См. выше, в зажопинсках проффи мало, в достатке только джунов. Значит хотя бы на первое время их нужно туда перевезти из Киева/Львова/Харькова и т.п. Ехать в глушь на такую — же, тем более меньшую з.п дураков нет — нужно платить больше, чем в столице. Т.е. имеем дешевых джунов и дорогих проффи, в лучшем случае соотношение цен будет 1: 1. На самом деле не будет т.к мне, чтоб я переехал в Задрищенск нужно платить баксов 500 сверх рыночной суммы, ну заплатишь ты джуну вместо киевских 500, 250 и шо? Учитывая, что в Киеве офис уже есть и на рыночную з.п. туда нанять людей не проблема, какой смысл переносить филиал в Тернополь?

2qwerty_smerty
мова іде щоб не їхати гаст арбайтером, а працювати в рідному місті.

хоча так як ти з глухого села, то тобі що Київ, що Житомир аби баблом завалили

Зарплата — це ще не все в житті, і багато хто хотів би працювати саме в Тернополі, а не переїзджати кудись.

Ну так в чем проблема: поднимаем попу, создаем офис, набираем людей. Только чур не плакать потом, что Тернополь такой классный, а туда ехать не хотят. Конкретно меня звали в Житомир, я сказал: без проблем, + 500 баксов к моей киевской з.п. ибо в Ж. уныло. После этого энтузиазизьм как — то пропал.

Скорее всего столкнешься с тем, что в наличии только джуны, которые подучившись валят.

В Рівному було навпаки:)
Люди верталися зі Львова.
Правда коли фірма почала розростатися, деякі захотіли на більші гроші у Львів — їм запропонувати працювати у Львівському офісі от і все.
Звичайно хтось поїде з Тернополя з часом, але в цілому зарплати там будуть давати економію фірмам.
Зарплата — це ще не все в житті, і багато хто хотів би працювати саме в Тернополі, а не переїзджати кудись.

Крім того, вартість життя в Тернополі менша, ніж в Києві.

команду (наприклад на РНР) вже дешевше зібрати в Тернопол

Ну попробуй, собери. Скорее всего столкнешься с тем, что в наличии только джуны, которые подучившись валят.

дешевле собрать команду в Киеве или Львове, когда будет дешевле в Тернополе соберут там.

Я думаю, що команду (наприклад на РНР) вже дешевше зібрати в Тернополі, просто потрібно щоб хтось почав.

Я вже приводив приклад, як було в Рівному.

сам був колись «юним техніком», але від «любительських подєлок» — до промвиробництва ще довгий шлях

крім того, не тре змішувати практицизм «кулібіних» — і академічну затеоризованість «науковців»

flyman — 36 мин. назад! ти трохи помилєяшся
молодые подающие надежду учёные — це дідугани за 60.
А прогерів після 30 сплавляють вниз по Дніпру і що далі з ними — нікому не відомо©.
Дозволю собі засумніватись

www.youtube.com/watch v=VnZO3-qYksM& feature=related

ти трохи помилєяшся
молодые подающие надежду учёные — це дідугани за 60.

А прогерів після 30 сплавляють вниз по Дніпру і що далі з ними — нікому не відомо©.

А зара на ринок студіків буде виходити мало (демографічна яма), а ті що стартанули в аутсорс 5 років тому, їм доходить до 30

я тут не буду разводить антимонию про "интересные проекты"©, а только намекну, что 30 лет — это как бы расцвет творческих потенций человека, занятого интеллектуальным (ну, хотя бы псевдоинтеллектуальным) трудом.

В ембеддеде так уж точно, гм?

Анонимус по Що з Тернополем
Нет экстра специалистов по цене в 5 раз ниже конкурентов
Где же вы видели экстра специалистов по цене в пять копеек? Вот он наш подход делу, чтобы был супер-пупер и работал за еду, а ты токо бабос стриг, да? Вот потому и нету.

Так предложите fluman -у. Он же на месте — с него можно начать.

закрывать глаза на суровую реальность рынка труда: -)

так от реальність така, що тим кому за 30 бачать, що в Києві закріпитись (купити житло) і завести сім"ю ще той гемор
набагато прстіше набрати суму на житло дома (напр. Тернопіль) і там осісти.
А зара на ринок студіків буде виходити мало (демографічна яма), а ті що стартанули в аутсорс 5 років тому, їм доходить до 30.

Так що не кажи гоп

Ну вот развели демагогию

2hellip

да хоч нема ніщебродів і бомжів, і то вже +

звікна поїзда було видно, що у Львові рівень культури на пор"ядок вище, а в Києві — зашкалює

Да в Киеве вообще много чего зашкаливает, начиная от транспортной связности и кончая экологией, но это не повод закрывать глаза на суровую реальность рынка труда: -)

Нет экстра специалистов по цене в 5 раз ниже конкурентов

і звікна поїзда було видно, що у Львові рівень культури на пор"ядок вище, а в Києві — зашкалює

я хоч жив і у Львові і Києві і Тернополі, тому маю що із чим порівнювати

Да был я во Львове и Тернополе, был. Тоже есть с чем сравнить.

щоб у них не виникало потреби мігрувати до Києва чи Львова у пошуках роботи

Угу, если Магомет не идет к горе... В общем краткий ответ топикстартеру таков: дешевле собрать команду в Киеве или Львове, когда будет дешевле в Тернополе соберут там.

Может и откроют, но своих программистов там нет,

Свої програмісти там є, наприклад:
http://www.magneticone.com/

З цими я випадково познайомився у Львові, але напевно є багато інших

а из другого города нет смысла переезжать: с какого это перепугу я поеду в Тернополь на меньше денег?

Думаю, ставка буде на місцевих програмістів, а не приїзджих, але в принципі може хто би і переїхав на нормальні зарплати або їздив би кожен день на роботу.
Зняти кваритиру в Тернополі напевно дешевше ніж в Києві.
А добиратися на 30 км — не те що на 300.
Я знаю людей, які іздять на роботу кожен день 70 км

Це приблизно година маршруткою або електричкою.

2qwerty_smerty: Та тебе ніхто і не просить до Тернополя переїжджати. Питання, наскільки я розумію топікстартера, у тому, щоб у Тернополі відкрили свої філії чи якимось іншим магічним чином з’явилися софтверні компанії, в яких могли б працювати тернопільські програмісти та випускники відповідних спеціальностей вузів, з тим, щоб у них не виникало потреби мігрувати до Києва чи Львова у пошуках роботи.

відчують серйозну потребу шукати працівників на нижчі зарплати, то може і в Тернополі відкриють філію

Может и откроют, но своих программистов там нет, а из другого города нет смысла переезжать: с какого это перепугу я поеду в Тернополь на меньше денег?

2відок,

судячи по вживаній мові, ти не з села в Тернопліьскій обл.

Следует учитывать еще то что в таком городе как Киев программистов становится только больше каждый день

пруф лінк в студію

Следует учитывать еще то что в таком городе как Киев программистов становится только больше каждый день, а в Тернополе в лучшем случая не уменьшается. Вот живу я например в селе, изучил программирование, куда я поеду работу искать в Киев или Тернополь?

А в музей западного и восточного искусства пойти можно?

Звичайно є міста, де музеїв більше.
А в Ріо карнавалів більше, і напевно дехто буде аутсорсити туди:)
Але напевно є і такі, хто взгалі не вважають музеї критерієм вибору в цьому питанні.
Пару років тому аналогічна ситуація була в Рівному — чомусь ніхто туди не аутсорсив.
А потім якось почалося, і до сих пір продовжується.
Так що я думаю, всі вищеназвані причини не перешкоджають робити діло в принципі.
Просто напевно почати непросто, от і все.

Якщо великі аутсорсери відчують серйозну потребу шукати працівників на нижчі зарплати, то може і в Тернополі відкриють філію.

хелліп
я хоч жив і у Львові і Києві і Тернополі, тому маю що із чим порівнювати, ,

а ти як той критик: «я єтой кніні нє чітал, но магу сказаць»

повна опера заповнена коден жень бидлокодерами, які посягають високе і прекрасне

Ты, как обычно, выбираешь в обоснование своей позиции самые радикальные и оттого откровенно ернические примеры.

Є інет є тарілка\кабельне, сральник у вигляді унітазу, вода в крані, газ на кухні
Вот, одного слова СРАЛЬНИК в данном случае достаточно, чтобы составить хорошее впечатление о твоем raison d’etre.

"Я не за и не против, я не добро и не зло. Тебе со мной, моя Родина, до фига повезло! "©

Чи ти натякаєш, що прогер після того як прийшов в 11: 00, а пішов у 20: 00 (в кращому випадку) з роботи в нього починається тяга до високих цінностей
Я ни на что не намекаю. Тоже мне, призрак оперы. Уже с плохишом 22 см тут был спор по сходному поводу.
* * *

Сказано же, Тернополь не выдерживает конкуренции со Львовом, это достаточно доказано на практике. Некоторым кафельного быдлосральника с тараканами недостаточно, хочется еще дезинфектант в унитаз и теплый пол.

с Львовом Тернополь вообще глупо сравнивать, тут еще культурный аспект вступает в игру. Количество хрущоб на квадратный километр, число исторических памятников и тэ дэ и тэ пэ

Куда там, в Львові повна опера заповнена коден жень бидлокодерами, які посягають високе і прекрасне.
Чи ти маєш на увазі посидіти потягати пивасик в пабі — культура?
Всі ті брєдні про «високу культуру яка десь є в Києві\Львові» якось дістають.
Ще напиши — трава зеленіша і небо голубіше.
Як казали колись — то все — пережитки дрібного міщанства.
Є інет є тарілка\кабельне, сральник у вигляді унітазу, вода в крані, газ на кухні.
Чого ще не вистачає?
Взяв у суботу поїхав в оперу у Львів, якщо вже так приперло.
Хочеш — в Хмельницька на базар, якщо є бажання скупитись до школи.

Чи ти натякаєш, що прогер після того як прийшов в 11: 00, а пішов у 20: 00 (в кращому випадку) з роботи в нього починається тяга до високих цінностей.:

только потому что партнеров и клиентов куда проще и приятнее пригласить в Киев

Это кто у нас такой был? Нешто Логика?

А вот тут истинная причина — уже раскрученная локация в двух шагах от

с Львовом Тернополь вообще глупо сравнивать, тут еще культурный аспект вступает в игру. Количество хрущоб на квадратный километр, число исторических памятников и тэ дэ и тэ пэ.

Сергей Волошин 12 час. назад!

У мене квартира за 150,

уточняй, що в Білій Церкві, а не в Києві ж

вот и выходит что у него нет каких-то особенных плюсов по сравнению со Львовом

А вот тут истинная причина — уже раскрученная локация в двух шагах от.

Нет экстра специалистов по цене в 5 раз ниже конкурентов (ради которых можно точечный офис открыть)
Нет большого числа материалов (ради котрого можно затевать открытия бизнеса в регионе)
Нет преференсов для входа бизнеса (ради чего можно выбрать его, а не более обжитые места)
Нет удобств в плане транспорта со внешним миром (простоты комуникаций)

Нет большой разницы в цене в общем виде (средняя ЗП отличаеться от Львовской на пару сотен баксов, это не отобьет риски)

это да, поэтому нет проблем в Киеве, Харькове, Львове, Одессе итд..., а сколько девелоперов в Тернополе? про это уже писали, я просто не хотел повторяться... вот и выходит что у него нет каких-то особенных плюсов по сравнению со Львовом

я не говорю что Тернополь плохой город, или что он захолустье, но вы просто попробуйте представить себя на месте человека который ничего не знает о городе, итд... как ему там вести бизнес?

Если в городе Н присутсвует достаточный пул нужных специалистов и офисных площадей по хорошей цене — найдут и как доехать и где жить. Бизес это такая штука, в которой преуспевают те, кто ищет новые возможности.

2вчись користуватись нетом — спасибо, этой версии действительно Тернополь есть, но я не силен в Немецком и Гугль меня по словам Deutsche Bahn
отправил туда www.google.com/#hl=en& source=hp& q=Deutsche+Bahn& aq=f& aqi=& aql=& oq=& gs_rfai=& fp=7dce09f2527cce6b
я потыкался на том сайте пробуя купить билеты по кредитке не получилось, насколько я знаю УЗ не предоставляет такого вервиса в принципе, может я тут тоже что-то не знаю?
насчет ресторанов, запрос в Гугль мапс — Ternopil’ restaurant дал 6 результатов, и все при гостиницах, ни одного автономного или приведеного вами в ссылках...
я не говорю что Тернополь плохой город, или что он захолустье, но вы просто попробуйте представить себя на месте человека который ничего не знает о городе, итд... как ему там вести бизнес?
к примеру один из Украинских аутсорсеров, при наличии больших ДевЦентров в Одессе и Львове открыл офис в Киеве и как говорил его СЕО, только потому что партнеров и клиентов куда проще и приятнее пригласить в Киев, где есть более менее сервисы на любой вкус и регулярное авиасообщение...

не каждая нация готова будет есть Украинскую кухню... и даже банальный выбор ресторанов с национальными особеностями есть плюс... не все готовы рискнуть в бизнес поездке что бы проверить как их желудок отнесеться к национальной кухне, которую они ни разу не пробывали до этого...

Да нет, просто он домогался от меня подробного отчета о «приложении рук» не токмо в лабе, но и в быту...

Помню, как меня научрук за это нежелание 3.14здил

Ыыыы, ты жил с научруком?

Я вообще не знаю, что это такое

just google it, dude© ru.wikipedia.org/..._EOS_5D_Mark_II

Гвозди я и в своей квартире не забиваю — лень.

Я тебя понимаю. Помню, как меня научрук за это нежелание 3.14здил...: -)

на вихідних можна з"їздити до духовників або в Почаїв або Зарваницю, мона на Шацкі озера можна в Карпати, печери,
курорти під боком — Медобори і Нафтуся

А в музей западного и восточного искусства пойти можно?

Спитав у дружини скільки іде на хавчик в місяць — 1500 грн. на сім"ю.

Она готовит, если б ты все покупал, как я столько б и вышло.

а які зручноості є в квартирі за 350 і що можна покращити без втручання хазяїв
Все, кроме автономного отопления, но у меня обогреватель — нормально. Гвозди я и в своей квартире не забиваю — лень.

Далее, какие — то спортсмены в Тернополе есть, но по моему виду нет точно.

Canon 5D Mark II ты тоже назовешь говнозеркалкой с линзами из оргстекла?

Я вообще не знаю, что это такое. Понятия не имею, что это и почему красноглазые фотодр.очеры выделяют столько протеина при одном только упоминании букв в такой последовательности.

Можно ли меня назвать потребля.д.ью по твоей классификации?

Входных данных недостаточно. Единственное, что настораживает это категоричность при выборе такси. Потребл.яди они такие...

Цель его жизни — это новый айфон раз в полгода, пластмассовая говнозеркалка с линзами из оргстекла и кредитный ланос

Разберу по пунктам на своем примере.
1) Я айфонов не употребляю, равно как и любую другую продукцию компании Эппл. У меня Самса средней ценовой категории для разговоров и КПК чтобы почитать.
2) Что понимать под пластмассовой говнозеркалкой, х.еромант ты наш д.р.оченный? Canon 5D Mark II ты тоже назовешь говнозеркалкой с линзами из оргстекла?
3) Если нужно такси, еду на такси, предпочтительно на Chevrolet. В остальное время обхожусь метро и состою в сообществе диггеров-метродрочеров.

Можно ли меня назвать потребля.д.ью по твоей классификации?

а які зручноості є в квартирі за 350 і що можна покращити без втручання хазяїв — автономне опалення — кабельне\сателітарка — інет\тел.

У мене квартира за 150,

— автономне опалення

поставили за рахунок хазяїв бойлер

— кабельне\сателітарка

відмовились:)

— інет\тел.

від телефона відмовились, а інтернет провели:)

абої поміняти, плитку перекласти, цвяшок забити...

дитина частину поміняла:) дірок теж наробили для картин, витяжки і т д

Сегодня в какой-то передаче типа «Провокатор» сказали, что такие вот теточки всегда держат два вида картошки, одна для себя, другая — для продаж и никогда, никогда не путают их между собой.

Так і є. Зараз чув, що можний преперет від жуків, яким обробляють картоплю ще при посадці чи хз, коли картопля виростає її травити уже не потрібно, вона виростає отруйною для жуків. Аналогічно з нітратами і т д: (

Вот этого вообще никогда не понимал — какой смысл жить в чужой квартире, платить баснословные деньги хозяину и еще устраивать ему ремент в его же квартире за собственный счет. Это такая тонкая форма самобичевания и нелюбви к себе?

а які зручноості є в квартирі за 350 і що можна покращити без втручання хазяїв — автономне опалення — кабельне\сателітарка — інет\тел....

а те, кто на себя, могут только разные суммы зарабатывать.

О, да. Это как раньше пыжились фрилансом, нашел вот такой юный задрот удаленного дядю на фрилансерском сайте и все, он уже работает на себя, а в офисах только лохи пылятся.

Я покупаю такой же натурпродукт у знакомых теток под домом каждый четверг и воскресенье

Сегодня в какой-то передаче типа «Провокатор» сказали, что такие вот теточки всегда держат два вида картошки, одна для себя, другая — для продаж и никогда, никогда не путают их между собой.

Такие теточки могут с улыбкой Монны Лизы задвигать тебе натурпродукт, выращенный на поле, где складируются какие нибудь отходы мышьяка или прочие разлогающиеся силикатные удобрения.

з іншого форума
Работу теряют те, кто по найму работает, уважаемый Вы наш...а те, кто на себя, могут только разные суммы зарабатывать.

рабацяга ти наш на сйомній квартирі

На одного в обоих случаях.

я так і подумав.

Спитав у дружини скільки іде на хавчик в місяць — 1500 грн. на сім"ю.

Качество этого репетитора?

дитина задоволена, в мене претензій нема теж

Я покупаю такой же натурпродукт у знакомых теток под домом каждый четверг и воскресенье

ти впевнений?

Тренируюсь у специалиста, таких в Тернополе нет,

ти впевнений, що тут нема м.с. по східних єдиноборствах, я знаю що багато тренерів супер класу є навіть в райцентрах, не те що обласних містах

Такого количества айти и не очень мероприятий как в Киеве, в Тернополе нет и никогда не будет — комьюнити.

у Львові ще більше, але прогерами світ не закінчується,
на вихідних можна з"їздити до духовників або в Почаїв або Зарваницю, мона на Шацкі озера можна в Карпати, печери,
курорти під боком — Медобори і Нафтуся
Театр є філармоніє, ну от не знаю, яка тобі ще тре культура. В бібліотеку ти не ходиш, бо всі книжки з нета:)
Нема шуму як в Києві, від машин.
Нема забрудненості від промисловості.
Тобто саме чисте місто.

Як ти думаєш, скільки то мають платити в Києві, щоб компенсувати переїзд туди?

Научил — иметь про запас пачку долларов:)

Видимо ты не знаешь в какой стране ты живешь. В следующий кризис тебя поимеют на другом. А пачка баксов, которую ты будешь копить экономя на здоровье, тебе банально не пригодится. Могут выдумать все что угодно, например запретят обмен долларов на национальную валюту больше чем $100 в пол года и то с специальным разрешением. Или вообще запретят хождение американской валюты. Цель — поиметь тебя, всегда одна, способов — сотни тысяч.

Похоже кризис потребл.ядей так ничему и не научил...

Научил — иметь про запас пачку долларов:)

розрахунки на одного чоловіка, чи на сім"ю з 3х? розрахунки на одного чоловіка, чи на сім"ю з 3х?

На одного в обоих случаях.

репетитор англійської скільки коштує? тут 25 грн за годину і т.д.

Качество этого репетитора? Я занимаюсь с к.ф.н.

натурпродук на столі, а не доширак

Я покупаю такой же натурпродукт у знакомых теток под домом каждый четверг и воскресенье, на работу добираюсь 40 минут.

вільний час, здоров"я, ком"юніті

Тренируюсь у специалиста, таких в Тернополе нет, по крайней мере в моем виде спорта — свободное время и здоровье. Такого количества айти и не очень мероприятий как в Киеве, в Тернополе нет и никогда не будет — комьюнити.

"нас і здєсь нєплохо кормят"©

И на здоровье, если тебе хорошо живется в Тернополе я только рад, но таких мало.

не забувай що оцінюється не тільки заробіток, а й вільний час, здоров"я, ком"юніті, і т.д.

Потребителям этого не понять. Цель его жизни — это новый айфон раз в полгода, пластмассовая говнозеркалка с линзами из оргстекла и кредитный ланос, но последнее время особым шиком становятся кредитные сьемные комнаты, даже не квартиры. Потребляйте дальше.

не забувай що оцінюється не тільки заробіток, а й вільний час, здоров"я, ком"юніті, і т.д.

Потребителям этого не понять. Цель его жизни — это новы

Знайшов на ДОУ ще таке:

У нас еще есть офис в Украине — в Днепропетровске, а также есть удаленные разработчики в Тернополе и Николаеве.

www.developers.org.ua/...ento-interview

www.magneticone.com

MagneticOne developed a series of software to improve your e-business. We love automating things and strongly belive that Internet-based business should be automated as much as possible.
Address: Ukraine, Ternopil
Gayova 21

Zip: 46000

ну і

www.developers.org.ua/...owse/Тернополь

2qwerty_smerty
розрахунки на одного чоловіка, чи на сім"ю з 3х?
$30 на проїзд — то вибач це вже на таксі через день на роботу їздити, чи як?
там юджин складав калькуляцію для Києва.
п.с.
репетитор англійської скільки коштує? тут 25 грн за годину і т.д.
крім того тут теща на молокозаводі і дача під містом, так що натурпродук на столі, а не доширак
так що не розписуй про Київ, були там, знаєм,
а на роботу і назад скільки добиратися, 3 години? тут пішки можна за 30 хв з одного кінця міста в інший
і т.д.
п.п.с.

"нас і здєсь нєплохо кормят"©

Да, я хочу потреблять — имею право

Похоже кризис потребл.ядей так ничему и не научил...

Да, я хочу потреблять — имею право

Красиво потреблять не запретишь.

А що з витаратами? Вони теж ростуть на порядок.

Нет, не на порядок, по крайней мере у большинства людей. Смотри, средняя з.п. в том — же Тернополе — $624, анкеты всего две, но “маемо, шо маемо” ©. Положим у тебя уже есть там жилье (хотя оно есть далеко не у всех) тогда вычитаем пусть $200 на еду, $50 на одежду, $30 на проезд, остается 344 доллара. Теперь возьмем Киев, средняя з.п. — 1500. Вычитаем 350 долларов за однушку, $300 на еду, $60 на проезд остается — $790. Только не нужно рассказывать, что 344 в Житомире равны $790 в Киеве. Возможно ты там с данной з.п. — первый Ванька на деревне, но купить то можешь меньше.

Кроме того, в Киеве работу с з.п. 1500 найти как два пальца об асфальт, а в Житомире... попробуй найди работу если на весь город две — три фирмы.

люди яким добре дома нікуди їхати не будуть

Если ты домосед, да: это твой выбор, я его уважаю. Но большинство не склонно к твоей даосской философии. Многим, в том числе и мне, хочется денег, красивой машины, возможности путешествовать и т.п. Да, я хочу потреблять — имею право

їхати просто так в Київ, бо то столиця — попитай юджина — він розкаже

Да eugene_n в этом вопросе не авторитет, а ходячее собрание демотиваторов.

Короче, мнение коммьюнити сходится в том, что Тернополь — на любителя. Ну, как Санкт-Антон и Куршевель в мире горнолыжного спорта.

2qwerty_smerty
Ну скільки разів тобі пояснювати, люди яким добре дома нікуди їхати не будуть,
кому хреново — їдуть гастарбайтерами, поки не порішають питання, в основному фінансові,

а їхати просто так в Київ, бо то столиця — попитай юджина — він розкаже.

С другой стороны, всем понятно, что в Киеве платят больше: зачем добиваться чегото в Тернополе, учить мануалы, перерабатывать если можно переехать в Киев и увеличить свою з.п. на порядок?

А що з витаратами? Вони теж ростуть на порядок. Чи бути ніщебродом ти пропонуєш, але в столиці\мільйоннику?

При всем уважении к этому славному городу, главная его проблема как и остальных не дотягивающих до миллиона городов — малое количество разработчиков. В Киеве можно найти программиста под любую систему, с любыми я.п. вопрос только в том, сколько ты готов платить, Тернополь подобным похвастать не может. С другой стороны, всем понятно, что в Киеве платят больше: зачем добиваться чегото в Тернополе, учить мануалы, перерабатывать если можно переехать в Киев и увеличить свою з.п. на порядок? Не хочешь в столицу — Львов рядом.

ось варіант
Студія Максима Трикоза шукає пхп прогера

www.trikoz.com

Щось таке смішне ви пишите, я взагалі незнаю хто їде до України, в основному наші їдуть до них. (Зокрема знаоймі зі Львова літають у Голаднію, та США)
Аеропорт в Тернополі відкрився, магістральне сполучення супер. Принаймі якшо порівняти ось до прикладу у Бердянську є якась фірма бачив тут на сайті ISD. Аутсорс, мережа представництв по Україні, і одне з них

у Бердянську. Ну там точно нема багато чого що описано вверху, і навіть універів думаю не так є як у нас. Дійсно мабуть звязки і вирішують такі справи...

Готелів в Тернополі аж забагато, особливо в приміській зоні (мережі типу «Глобус» ), тарганів точно немає, новий готель он мають відкривати іще біля аеропорту... А щодо музеїв/театрів то на 150−200 тис населення достатньо, якщо іще й врахувати що десь 35−45 тис населення — студенти, а в музеї вони рідко ходять — частіше всякі бари/сауни/кіно.

Як мінімум в кількох вузах є ІТ спеціальності + фіз-мат. нехай з кожного потоку, но 20−30 толкових студентів в рік виходить... правда більшість потім роз"їзджається чи працює віддалено або ж фріланс...

попробывал найти Тернопыль тут Deutsche Bahn (Germany)

www.bahn.de/...iew/index.shtml
Bahnhof/Haltestelle Datum Zeit Dauer Umst. Produkte Normalpreis
Berlin Hbf
Fr, 04.06.10 ab 12: 29 21: 25 3 EC, IR, D Preisauskunft nicht möglich
Ternopol Sa, 05.06.10 an 10: 54
Berlin-Lichtenberg
Fr, 04.06.10 ab 21: 47 26: 52 2 D Preisauskunft nicht möglich
Ternopol So, 06.06.10 an 01: 39
Berlin-Lichtenberg
Sa, 05.06.10 ab 04: 30 21: 07 4 S, EN, IR, TLK, D Preisauskunft nicht möglich
Ternopol So, 06.06.10 an 02: 37
Berlin Hbf
Sa, 05.06.10 ab 04: 23 21: 14 3 EN, IR, TLK, D Preisauskunft nicht möglich

Ternopol So, 06.06.10 an 02: 37

2junoir_dev: Якщо тебе таки занесе раптом у приступі wanderlust до Тернополя — зайди у ресторанчик Старий Млин (www.doroga.ua/...antDetails.aspx CatalogRestaurantID=540, photofile.ru/...ufryk/3089051/

Спеціально для диких ельфів, які хочуть добратися до Тернополя, гайд на ельфійській мові: iguide.travel/Ternopil і далі по гуглу ще можна знайти. Хоча це має бути проблемою вже української сторони — як зустріти і поселити замовника.

тернопільський аеропорт відновив роботу
Аеропорт Тернопіль (вікі)
Гарна локація. Від аеропорту до центра міста 10 хв на таксі.
До Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Львова, Хмельницького — майже однакова відстань.
За 604 грн (дешевше чим СВ у поїзді) і 1 год. — ти в Києві
У 2004 аеропорт отримав статус міжнародного.

Кажуть, що стара смуга зберіглася досить добре, навіть ліпше чим нова.

Вот не жадничай, потрать 200 баксов и прокатись в тот самый Тернополь, для эрудициии.

Напр. у гарному кафе є вайфай
Кава\чай\пиво 10 грн.

За 200 уе тут можна гудіти і гудіти.

В туристических центрах типа Львова возможно, но в Тернополе сомневаюсь — кому там в рестораны ходить?

Вот не жадничай, потрать 200 баксов и прокатись в тот самый Тернополь, для эрудициии. Говорят же тебе — это не совок.

Учусь, вот подскажите, как найти простому ковбою, как доехать из города героя Оустин к примеру в Тернополь?

Очевидно надо лететь до венского хаба, оттуда во Львов австрийцами и час на машине.

(напомнаю, что по моему мнению, Тернополь сможет заиграть только после перенасыщения Львова)

можно пару примеров?

Скорее не мне, а Тернопольским парням, как руковоство к действию, как заманить к себе аутсорс

ти на мейнленд візьми подорож, хочаб 50 км від берега, Жак Кусто з “клубу мандрівників”

а сколько туда идет аутсорса? вопрос не в том где бы найти такую Ж что бы не найти билетов туда, а где бы найти такую Ж куда не найти билетов что бы там был расцвет аутсорса? можно пару примеров?

слухай, от дойчебан і польска

попробывал найти Тернопыль тут Deutsche Bahn (Germany) www.raileurope.com/...triprequest.htm

не знает, может вы другой ДоучеБан имелли ввиду? Тернопольский?

хоть тирнетом навчився користуватись

Учусь, вот подскажите, как найти простому ковбою, как доехать из города героя Оустин к примеру в Тернополь?

ще раз повторю — вся біда у феодальних відносинах “аутсорсер-бидлокодер”.
замовнику пох. чи ти в чумі сидиш чи в хмарочусі, в землянці чи дерев"яному зрубі, віндовз в тебе чи лінюкс
код написав супер пупер гуру, чи 1000 мавп випадково набрала працюючий код. — головне щоб було вчасно, в бюджеті, аплікуха не крешивлась і функціонал фуричив як то написано в доці

все решта — від лукавого.

это то да, но ведь вы хотите иметь какую-то увереность что заказчик выполнит, а не пропадет и тут у вас вариант либо через прокси взаимодействовать типа Одеска или Рентакодера,
или самому организовать свое представительство, или хотя бы представителя своих интересов...,

а для этого нужно кому-то в гости приехать?

ресторанный и гостиничный бизнес там на хорошем европейском уровне

В туристических центрах типа Львова возможно, но в Тернополе сомневаюсь — кому там в рестораны ходить? Почему народ из маленьких городов валит в большие, имхо по двум причинам: заработок и цивилизация. Те, кто остаётся возможно достойные люди, но рестораны их мало интересуют и ходят они туда редко.

p.s. Я был удивлен, что самая обыкновенная одежда, что продается в стоковом магазине «Сова», что в макросе, неподалеку от Петровки стоит в Николаеве дороже. Одни и те — же пошитые в Китае штаны, в Сове 350 гривен, в Николаеве — 500. Обувь Эко, в Киеве тоже дешевле, парадокс! Однако поясняется просто: туфли за 800 — 1000 грв. в Николаевском магазине будут лежать долго и нудно ибо покупателей на них нет. А завоз небольшими партиями нужно компенсировать ценой

Положим встретил, привез эээ, куда? В тернопольскую гостиницу, так? Американец как её увидит испугается и убежит прям до своей эльфийской страны.

Может быть у вас в Николаеве, такое и творится в гостинице «Большевик». В западных областях еще живо поколение родившееся до совка, поэтому ресторанный и гостиничный бизнес там на хорошем европейском уровне. Кстати и общий стиль бизнеса тоже на голову выше Советской Украины.

Ще раз кажу, якщо ти не був ні в Канаді ні в Тернополі, ні Китаї — то розписуйся, що де і як.
Якщо ти приїхав із депресивного донбаского пгт. до Києва, то не думай, що світ побачив.
і Тернопіль десь там in mіddle of nowhere.

Не думай, що якщо ти виріс серед зажопинсьої гопоти городського типа і не бачив людських місць та ресторанів і ночуєш з колопами, то срізь одна убогість така як ти, немитість бидлокодерська, а театри та музеї тільки в Києві разом із всією богемністю і високою культурною духовністю та інтелеGенціюєю.

пойдет он вечером гулять по городу... тут я теряюсь в догадках... если не местные гопы семок захотят

признаяся чесно, на яких районах кут знімаєш?

тяжко топ-манагеру взяти машину\таксі і зустріти клієнта?

Положим встретил, привез эээ, куда? В тернопольскую гостиницу, так? Американец как её увидит испугается и убежит прям до своей эльфийской страны.

Ладно, допустим к приезду высокого гостя гостиницу помоют, тараканов с клопами потравят. Захочет мериканец есть, куда пойдет? В ресторан, правда? Оппа... тут мы и приехали, кто в Тернополе ходит по ресторанам не мне тебе рассказывать:) Ладно, допустим дяде мериканцу еду принесут в номер помытой гостиницы. Пойдет он вечером гулять по городу... тут я теряюсь в догадках... если не местные гопы семок захотят, то дикие кривоохранители постараются... Как пояснить мериканцу, что у нас несколько больший, мягко говоря, процент оборотней в погонах?

ехpedia и попросил забукать мне путешествие в Гонконг на неделю, полный трип: перелет, гостиница, трансфер и машина около 1700 баксов...

в Гонгконг він забукав.
там же руским по бєлому написано «Чіна» і описано путь з материка на острівну територію.
ти на мейнленд візьми подорож, хочаб 50 км від берега, Жак Кусто з «клубу мандрівників»

Там ніби плохіш писав, якщо спрощеного китайського не знаєш, фіг зна куда забукаєшся

слухай, от дойчебан і польска колєє, знає, а джундев на знає маршрутів,
ти би хоть тирнетом навчився користуватись
п.с.
піду збирати стартап для інформативного ресурсу:
«як з ельфії попасти в Тернопіль»
п.п.с.,
а що тяжко топ-манагеру взяти машину\таксі і зустріти клієнта? .
ще раз повторю — вся біда у феодальних відносинах «аутсорсер-бидлокодер».
замовнику пох. чи ти в чумі сидиш чи в хмарочусі, в землянці чи дерев"яному зрубі, віндовз в тебе чи лінюкс
код написав супер пупер гуру, чи 1000 мавп випадково набрала працюючий код. — головне щоб було вчасно, в бюджеті, аплікуха не крешивлась і функціонал фуричив як то написано в доці

все решта — від лукавого.

дело, не в крутизне аэропорта, а в доступности инфы о месности

в ельфії.

не каждый там знает как добраться в Тернополь, Житомир итд... и дело не в том кто это CEO или сейлз, и тот и тот в общем случае ничего к примеру не знают о Украине и о жизни там...

в Киев они могут добраться через тревел сайты итд..., а вот насчет Тернополя и еже с ними то сложнее...

2 2junior_dev
открыл expedia и попросил забукать мне путешествие в Гонконг на неделю, полный трип: перелет, гостиница, трансфер и машина около 1700 баксов...

теперь открыл туже expedia и попробывал для Тернополя... не получилось... может я что-то не так делаю?

А договори щоб окучувати клієнтів і підписувати договори для цього є найтів сейли в ельфії.

а они силой разума контролируют процесс, что бы не получилось как сказал выше аноним?

или каждый Тернопольчянин может получить B1-визу без проблем что бы самому поехать обсудить все с заказчиком?

Юначе, ще раз прошу, перестань фантазувати
Видно ти не уявляєш як то аутсорс працює.
Клієнт з теплої каліфорнії в холодну Україну носа не посуне, а Китай їде.
А договори щоб окучувати клієнтів і підписувати договори для цього є найтів сейли в ельфії..
І міжнародні рейси туд до нідо чого з аеропортами та інфраструктурними наворотами.
Можна подумати літаки в Києві на майдані сідають, а не з Борисполя через усі пробки в цент Києва..
А аеропорти в Україні схожі як не на хліви облуплені, то на хатинки на курячих лапках.
Ти би хоч у сральник заглянув у львіському аеропорту, а потім фантазії розливав по тирнету..
В Китаї в Шенжені щоб попасти в аеропорт в Гонгконгу, тре їхати з годину на таксі, потім чекати в якомусь бараку біля причалу з годину і грести на катері з півгодини, потім спец-автобусом 20 хв від пірсу до ближчої станції метро, далі підземкою, і о нарешті ти в аеропорту де Вайфай і всі блага західної цивілізації.

І нічого, якось клієнти з далекої Америки добираються і назад їдуть тим же шляхом, і так досить часто, туди\сюди.

и скажет что они готовы предоставить качественый код за 50−100 доларов в месяц?

Та я сам тебе таких обещаний хоть 100500 штук выдам и про качество нараскажу и про надежность и что будет все протестировано и работать как нативный код, хоть и писано будет на жабе и что стоит будет пять копеек и выполнено за три недели. Потом главное делать морду кирпичем и говорить «начальника фсё намальна, по науке сделали». Индусы да и местные «молодые, но перспективные» фирмы впринципи по такой схеме проекты все и отрабатывают. А Киевские гиганты аутсорса, ну впринципи тоже самое, только масштабы другие.

Якщо вже з Америки в Україну аутсорсяться, то який їм фіг, де роблять в якому місті, аби робота робилась

Знаю случай, когда один только приезд Омериканца в один зажопинск украшки стоил дороже чем проект, который он заказывал. Он потом даже сам смеялся.

Для Флаймана и ребят из Тернополя — на каких условиях вы например готовы перенести аутсорсинг в Nagrup что в Индии если с вами свяжеться месный студен-преподаватель вуза и скажет что они готовы предоставить качественый код за 50−100 доларов в месяц?

за 500 у.е. в Луцьку працювати і радуватись життю, і ніхто навіть не подумає звалювати. Ті хто хотів і міг — звалили вже давно, хто в Київ, хто далі.

Тех, кто не хочет мало, очень мало.

ти стаєш понаїхом і здається тоді, що за окружною життя нема, а Київ = нью Васюки

Есть, конечно есть Нью Йорк, Лондон, Сингапур, Копенгаген — явно за окружной.

назвати Тернопіль “захолустьєм”,

Я уважаю твои патриотические порывы, однако, давай по фактам: сколько в Тернополе музеев, театров, спортивных секций с тренерами мирового уровня (я тренируюсь у чемпиона мира, самого натурального), каков там сейчас выбор работы?

щоб мені захотілось відірвати задницю і поїхати у “цивілізацїю” в мільонник (чи бодай бо стольний град) це нехіло тре аутсорсерам розкошелитись.

При всей моей к тебе симпатии ты довольно оригинальный человек — таких мало. Большинство хочет быть богатым, но здоровым

Якщо вже з Америки в Україну аутсорсяться, то який їм фіг, де роблять в якому місті, аби робота робилась.

Наверное все таки имеет, так как аэропортами с международными рейсами не каждый город похвастает..., ,

а заказать билеты на поезд, я молчу про электричку Киев/Одесса/Харьков/... — Нью-Васюки очень сложно, а жилье? и теперь представьте какого Американцу, Немцу, Голандцу переносить аутсорс, куда он не пожет поехать из своей страны на прямую, не зная жизни в стране и не имея связей? что бы это представить, попробуйте себе спланировать путешествие в какой-то небольшой городок в Индии или Китае... кто рискнет поехать без контактов в стране?

я не кажу що хочу там відкрити фірму, набрати рабів

А вот я бы так и поступил — открыл бы контору, хотя даже нет — просто где то бы орендовал конуру площадью в 40 квадратных метров. Набрал бы толпу студентов по 3 рубля за пучок. Баксов за 300 в месяц не больше и контролем выполненной работы — нету результата — нету денег. Качество кода меня бы не интересовало, главное чтобы что-то как-то работало и не крашилось в первый же день. И пускай говнокод себе месят. Проекты можно спокойно на фрилансерских сайтах искать, но для этого там надо прикормить парочку другую заказчиков — года два надо на собственный рейтинг самому поработать, а потом пускай месные высококвалифицированные дипломированные специалисты говно месят.

2qwerty_smerty

Желающих приехать из Киева будет не много: это по началу человека может пугать ритм жизни и заоблачные цены, а потом он втягивается и уже ради родного захолустья от какого — никакого выбора вакансий и большой з.п. отказываться не захочет.

ти стаєш понаїхом і здається тоді, що за окружною життя нема, а Київ = нью Васюки
Юначе, це з якого тоді зажоп«я ти сам?
назвати Тернопіль «захолустьєм»,
ти знаєш, щоб мені захотілось відірвати задницю і поїхати у «цивілізацїю» в мільонник (чи бодай бо стольний град) це нехіло тре аутсорсерам розкошелитись..
А дійсно, чому не організувати роботу дистанційно, з маленьким офісом тут, у Тернополі без ніякого опенспеса, я обома руками за, якщо тут буде той же ГЛ і не тре ломитись в чуже місто за три-дев"ять земель.
Якщо вже з Америки в Україну аутсорсяться, то який їм фіг, де роблять в якому місті, аби робота робилась.

Це ще якісь залишки феодалізму, що має погонич-манагер стояти над тушкою і дивитись чим вона займається.

Ну хлопці дякую за відповіді. Ну ми говоримо не про Житомир, а про Тернопіль, маленьке красиве місто, в якому дуууже багато студентів. І багато приїжджає вчитись людей з західної України.
Власне я не кажу що хочу там відкрити фірму, набрати рабів, ні. Просто лякає ситуація яка склалась. Ну власне розвиток по знайомиствах я уже зрозумів. Мабуть у нас нема людей з хорошими контактами в Голаднії, США, та решта...
А відносно фірми, так можливо колись займусь цим, проте не я один такий розумний, чому ще ніхто цим не зайнявся?
І власне відносно Києва, Львова, фішка у тому що там є купа тренінгів і самі фірми беруть і готують собі людей. А у нас закінчивши універ і без досвіду нереально складно, навіть якщо ти вундеркінд.
Відносно цін та життя, у Тернополі при зп 500−600$ доларів це аналогічно як у києві 1000−1200, (якшо відняти з того і з того житло і харчування залишиться 200−300$, і у Тернополі відносно цього спокійніший ритм життя що є великим плюсом).
І питання не в тому як цінять кого. просто цих коштів більш меньш достатньо початківцю (як у тернопол 500−600 так і у Києві 1200). Проте проблема в тому шо навіть на цих 500−600 фактично нереально знайти робоче місце.
Ось тому і створив тему обсудити, становлення айті аутсорс фірм у меньш привабливих містах. (Без образ не розумію як у Вінниці, та Херсоні доприкладу з поганим сполученням, малою кількістю студентів стільки фірм і філіалів, а у здаволось би такому географічно вигідному Тернополі, де така кількість молоді то фірм 1 максимум 2) (Я не розглядаю ще технолгії та мови, адже якшо рнр ще щось на 200−300$ можна спробувати знайти то на Java та.Net та інше нереально.)

Дякую за увагу та чекаю на коментарі. (Ще раз відносно Вінниці, Херсону та решти без образ я просто навів приклад)

>> Вадим Міхневич
Абсолютно згоден. Тут замкнуте коло. Чого нема айті контор? — бо нема людей;, а чого нема людей? — бо нема контор. Я сам з Луцька, там така ж ситуація. Тут знайти людину яка знає чим відрізняється Целерон від Пентіума дуже складно.
>> qwerty_smerty

Повір, люди будуть і за 500 у.е. в Луцьку працювати і радуватись життю, і ніхто навіть не подумає звалювати. Ті хто хотів і міг — звалили вже давно, хто в Київ, хто далі.

якщо там є якась критична маса спеціалістів, і з’явиться один або декілька “центрів кристалізації”, то процес піде.

Куда пойдет? Положим у вас есть 10 — 12 толковых товарищей и студенты, семь из них вы заманите к себе на фирму. Ну наберете вы студентов, не сложную работу они делать будут, но... вдруг откуда не возьмись появилась необходимость найти ещё двоих проффи, причем по житомирской цене, где вы их возьмете?

Желающих приехать из Киева будет не много: это по началу человека может пугать ритм жизни и заоблачные цены, а потом он втягивается и уже ради родного захолустья от какого — никакого выбора вакансий и большой з.п. отказываться не захочет. Ставки на молодых, но перспективных вы тоже сделать не можете — Житомир ну никак не университетский центр, даже близко.

to flyman:

40 К то з досвіду (купляли в лютому, та ще й 9-й поверх панелька), не думаю що так кардинально ціни впали. В новобудовах коробка подекуди дорожче буде. А пів години їзди то на тернопільські мірки уже далеко. і за 30 тис купиш хіба стару 1950−60 рр забудови

qwerty_smerty, власне, настав момент, коли всіх наявних людей з досвідом «розібрали». Далі доводиться займатись вихованням молодих спеціалістів з випускників ВУЗів чи перепрофілювання людей з інших галузей (держслужби, банки), або ж переманюванням готових з інших фірм.
Стосовно звалювання в Київ — то на любителя. Там специфічний ритм життя і захмарні ціни на житло. Відповідно, кому це цікаво — той звалює. А для сімейні люди, в яких є якесь коріння чи житло, пераїзд до іншого міста рідко буває цікавим.

Повертаючись до нашого Тернополя — якщо там є якась критична маса спеціалістів, і з’явиться один або декілька «центрів кристалізації», то процес піде.

у Чернівцях є толкові програмісти, яким можна платити значно менше, ніж голандським аналогам

Проблема в том, что этих самых толковых программистов в Черновцах можно пересчитать по пальцам. Ну появится там одна фирма, ну выберет она тот десяток толковых людей, которые по каким — то причинам не свалили в Киев или ещё дальше, а что потом? Желающих переехать из более крупного города чтоб получать в два раза меньше дураков нет, а за Киевскую з.п. можно и в Киеве нанять

Справа в тому, що у будь-якому місті аутсорс чи щось подібне потрібно започаткувати.
На прикладі Чернівців, як там було з аутсорсом:
Кілька підприємливих голандців дізнались, що у Чернівцях є толкові програмісти, яким можна платити значно менше, ніж голандським аналогам. Але це не критично, бо такі ж толкові програмісти є і в Китаї, Кореї, Польщі чи навіть у Тернополі. Критично це, що завдяки певним родинним зв’язкам та особистим знайомствам ці голандці мають можливість представляти себе в окремо взятих Чернівцях мінімізуючи свої ризики — тобто мають певні гарантії того, що толкові українські хлопці їх не ошукають, а будуть робити роботу. Толкові хлопці також були чиїмись знайомими — ніби та ж соціальна мережа.
Поволі бізнес почав просуватися. Виникла потреба і можливості нарощувати штат програмістів — тоді крім свої знайомих до роботи стали залучати вже знайомих другого порядку, чи шукати за оголошеннями. Потім почали виникати деякі внутрішні конфлікти — у власників між собою та між власниками і деякими програмістами. Почався період феодальної роздробленості, і шляхом поділу та брунькування Чернцівці отримали замість одної голандської компанії близько п’яти, а деякі програмісти, набравшись досвіду, обрали співпрацю, скажімо, з американціяим чи росіянами. Так сформувалися невеликі компанії, що мали змогу конкурувати між собою за програмістів. Потім одні росли, інші занепадали... Але процес пішов.

Тобто можна припустити, що якщо у Тернополі хтось налагодить той же аутсорс, то місцеві програмісти туди потягнуться. А чи буде це хтось з Голандії, чи з України — не надто суттєво. Головне — початковий поштовх... і стартовий капітал для такого поштовху.

2k=40kye
коли такі ціни були? у 2008?
почекай другу хвилю. то будуть по 15−20Куе.
А хоч беру малометражну йк в новобудові за 13−14куе.

За 30 куе можна купити хату в півгодини від міста автобусом

і ще, kernez,
замітив не те що в Тернополі, а навіть в досить великому Львові бізнес організовується по принципу тато- мама-я — дружна сім"я.
Так що більшість навіть якщо тут буде аутсорс, то не думаю, що тобі дозволять сильно піднятись.
Хоча я бачу ти хлоп діловий і гарячий. Зразу берешся за організацію бодішопа.
Самому не вкалувати, а так білих рабів поганяти.

ну-ну, замруж око і помрій

Наколядовать — это неверное слово в данном случае

та не:) на хатку в Тернополе можно даже наколядовать, потому что хатка будет раза в 3 дешевле

Все это очень грустно, но:

Власне не розглядаємо можливість переїзду до Львова (як джуніор розраховуючи за зп 400−600$ проплативши оренду харчування лишиться 200−300$ тих самих які можна заробити працюючи на місцевих проте росту і цікавих проектів не буде)

А вы думаете, в Киеве и Москве, и даже в Эльфятнике — будет иначе?

Ти не можеш уявти яка “радість” мене охоплює, коли два молодих ботана стоять у Львові на вокзалі і за спиною в черзі за квитками розказують про зеркалки\круті проекти\і всяку іншу муть

Снобизм — это не есть гуд...

Та власне поїдь в який мільойонник, накодуй за 2−3 роки на маленьку хатку, та й назад в Тернопіль.

Наколядовать — это неверное слово в данном случае, но твой стиль, как всегда, неповторим и узнаваем...

як джуніор розраховуючи за зп 400−600$

У меня три года опыта работы на JavaEE, JavaSE, JavaME. ЗП 400 баксов, город вроде твоего Тернополя. Вот и думай какая будет зарплата у джуниора в Тернополе...

Нах той аутсцорс в Тернополі?
Його наявність впливає на красоту міста чи на сіскастість баб, на голубизну ставу?
Ти не можеш уявти яка «радість» мене охоплює, коли два молодих ботана стоять у Львові на вокзалі і за спиною в черзі за квитками розказують про зеркалки\круті проекти\і всяку іншу муть.
Якщо в тебе є хата, взагалі, чого паритись аутсцорсом є він, чи нема.
Та власне поїдь в який мільойонник, накодуй за 2−3 роки на маленьку хатку, та й назад в Тернопіль.
п.с.

А чого не піти в який банк кодером\адміном\енікейщиком?

Підписатись на коментарі