Compilers Development?
Виникло в мене запитання — чи є в Україні компанії, які працюють над компіляторами (зокрема GCC)? Мені якось так пощастило, що я ще до закінчення універу потрапив у гарний тім, і вже третій рік потроху цим займаюсь. Правда, у нас не GCC, а закритий компілятор.
Мої запитання:
1. Де в Україні є вакансія Junior/Middle GCC Developer (юніор, бо саме з GCC Internals не знайомий, але все-таки певний досвід в компілерах є, тому мідл). За кордон зараз на такі позиції важко потрапити, там більше сіньйор інженерів шукають.
2. Які є суміжні області, де досвід такого гатунку цінується? Чи є GCC хорошим вибором? Наразі мені здається, що він найбільш популярний як складова резюме розробника компіляторів.
3. Як така спеціалізація в перспективі? Доведеться пакувати валізи з України? Чи краще перекваліфікуватись, поки ще молодий, бо, наприклад, для Linux Kernel девелопера ще можна нагуглити в Україні якісь вакансії (навіть для джунів, бачив на сайті ГЛ), але по компіляторах все тихо, мені такі вакансії не траплялись.
Роботу «вже і зараз» не шукаю, просто цікаво, які в Україні є варіанти розвитку в цій області — хоч вітчизняні вимоги знатиму:)
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів