Старі стаціонарні PC або ноутбуки WANTED!

Друзі, перепощую заклик з спільноти на Фейсбуці, мабуть в вас є можливість та бажання допомогти?

Посилання: www.facebook.com/...​.710663150&type=3&theater

Запостив www.facebook.com/yaroslav.azhnyuk

Як дехто з вас знає, мої батьки — науковці і працюють в Інституті мовознавства ім. Потебні НАН України. Маю дві новини про інститут: хороша — нещодавно мого батька, Богдана Ажнюка, обрали директором Інституту, погана — науку майже не фінансують. Щоб вивести інститут на рівень провідних світових установ знадобиться креативний підхід.

Одна з перших речей, які впали в око — більшість техніки в інституті — древні комп’ютери на яких навіть Windows 7 не працює, а за час, доки відкривається Ворд, можна випити чаю. Це має бути легко виправити — потрібно всього 40 комп’ютерів, які в сучасній компанії вже би списали, а для науковців головне щоб запускався Windows 7 і Ворд з поштою не гальмував.

Навіщо нам Інститут мовознавства? Наприклад, для того, щоб рішення в державній мовній політиці спиралася на роботу вчених і світовий досвід, а не на інстинкти політиків.

Ось назви кількох проектів, над якими працює інститут:
1. Онлайн бібліотека українських і зарубіжних публікацій з соціолінгвістики, мовної політики і мовного планування
2. Онлайн хрестоматія в чотирьох частинах: «Мовне законодавство: Європа», «Мовне законодавство: Азія», «Мовне законодавство: Америка», «Мовне законодавство: Африка»
3. Монографічне дослідження «Європейські засади мовної політики і українська перспектива» (вийде книжкою)

Petcube ще не має списаної техніки, тому я вирішив звернутися до фейсбук-спільноти. Якщо у вас чи у вашої компанії є старий стаціонарний PC або ноутбук, на якому працює Windows 7 — напишіть Les Beley у ФБ або на пошту — [email protected] і домовтеся про передачу техніки Інститутові Мовознавства. Щоб почати цю акцію, я купив один ноутбук за власні гроші і купуватиму по ноутбуку за кожні 10 комп’ютерів, які вдасться зібрати спільнотою.

Що ви отримаєте? Ви позбудетеся непотрібного заліза і зробите свій внесок у модернізацію української науки. Інститут мовознавства розмістить імена усіх добродіїв на своєму сайті. Невеликим зусиллям, ви власним прикладом покажете, як любити Україну не лише до глибини власної душі, а й до глибини власної кишені.

Навіть якщо у вас немає техніки, ви можете допомогти поширивши цей пост. Дякую усім небайдужим!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для чого там віндовс7 і ворд? Xubuntu i Libre Office буде саме те !

...а за час, доки відкривається Ворд, можна випити чаю.

Это какая же там конфигурация? Недавно видел Word на 1.6GHz, 192Mb памяти, Windows XP — нормально вроде открывался. Правда, я не открывал большие документы... Потом поставил на нем Debian + LXDE + Libre Office + Midori.

P.S. Я бы советовал рассмотреть вариант добавить оперативной памяти на компьютеры + поставить Debian + Apache Open Office или Libre Office.

Минус — некоторые принтеры/hardware могут не работать.

Так и офис может быть 2010 по какой-нибудь Microsoft OL Government.

Причём тут запросы, когда выделили деньги на лицензию — купили, какой был на тот момент.

Ситуация конечно теоретическая, но в бюджетных предприятиях лучше потратить выделенные деньги в срок, ибо, если что-то окажется лишним — на следующий год выделят бюджет гораздо меньше.

Есть большой опыт подготовки/утверждения подходящей документации под выделенную сумму в авральном режиме?

И какое программное обеспечение/в каком количестве было закуплено?

А 6-ой ворд разве купленный был?

То есть, без операционной системы?

А что тут читать? Лицензия? — не помню, Количество? — молчание., В чём непосредственно заключалось твоё участие в закупке этого ПО?

ps. Word oem без системного блока не продавался, olp в 90-ых сомнительно, box наверняка стоил дороже nt4.

И у нас продавался(вспомнилась выставка 92-го и Borland Pascal 7 за невообразимые 300к карбованців примерно), но тут вопрос в лицензиях, и в вашем личном участии в подготовке закупки.

Отлично, и MS Word соответственно требовалось 5шт?

Замечательно, а по какой статье были выделены деньги на покупку ПО?

И что? Ты же выше утверждал, что что-то знаешь, и опыт имеется, и думалка с пальцами дружит в отличие от остальных.

Какая разница, если сил нет что-то вспомнить — на кой здесь флудить с претензиями практически в каждой теме?

Раз хочется, тогда не стоит удивляться, что кто-то может засомневаться в твоей компетенции по затронутым вопросам... Т.к. отмазки в виде бюрократической хрени и давности лет никого обычно не интересуют.

Логично — так к чему что-то утверждать, раз не можешь ответить на вопросы?

Конкретней пожалуйста — гугла в 90-ых не было.

Наприклад, для того, щоб рішення в державній мовній політиці спиралася на роботу вчених і світовий досвід, а не на інстинкти політиків.

Назависимо от того, сколько и каких результатов достигнут люди в науке, политики не будут опираться на работу ученых и мировой опыт. Они на них будут опиратсья только в случае, когда они их устраивают. Если нет — про них просто не вспомнят.

Не зрозумійте мене неправильно, але якось не сходиться в одному моменті.
40 слабких компів, нехай по 300-400у.о. кожен, 12-16к у.о, а то й дешевше якщо піднапрягтися. Невже СЕО такого стартапу як Petcube не може зробити подібну пожертву, тим паче, своїм батькам? Чи в цій «волонтерській акції» закладений більш глибокий зміст — піар, спроба залучити суспільство і т.д.? Без сарказму та іронії, дійсно не розумію для чого піднімати стільки шуму, сума ж не космічна, в сотні тисяч доларів.

Працюючи в маркетинг відділі скажу, що як для піара — це дуже слабкий новинний випадок. Гроші в CEO відомої компанії мабуть є, але я все ж таки сподіваюсь, що людина просто збирає компи, якім прямий шлях на сміттєзвалище, а не на olx

такого стартапу

"Что бы продать\отдать что нибудь ненужное, нужно купить что нибудь ненужное, а у нас на это денег нету."© Кот Матроскин
12к — это полгода зарплату нормальному инженеру можно платить, который должен вывести стартап в стадию компании, а не не благотворительностью заниматься.

для чого піднімати стільки шуму

Написав пост в фейсбуке, я вас таки умоляю))

Ирония текстом не передаётся, поэтому отвечу, как на серьёзный и прямой вопрос. Варианты всегда есть, просто нужно их самому для себя определить и проявить проактивность — гляди, и помогая кому-то менее привилегированному повысится и личное качество жизни (ведь по умолчанию мы не склонны сравнивать себя с нуждающимися)

Ирония текстом не передаётся
с каких пор?

Неточно выразился, сорри, переформулирую: не буду гадать, есть ли ирония в комментарии выше или нет :)

Компов нет, но я бы отдал ненужную комплектуху. Хотя уже почти все раздал или продал. Остался, вроде, только почти не юзанный DVD+RW, а в родном городе предки уже выкинули мониторы и мфу

Підписатись на коментарі