ВОПРОС-ОТВЕТ касательно СПД-2

Друзья, в связи с тем, что в топике «ВОПРОС-ОТВЕТ касательно СПД» комментариев перевалило за 5000, топик очень долго грузится, что является раздражительным фактором в нашем общении. Поэтому создала «топик-продолжение».

Здесь Вы так же как и раньше можете задавать вопросы касательно работы СПД, читать комментарии, а я в свою очередь, буду максимально помогать Вам разобраться в вопросах СПД.
Всем благополучной работы, удачного бизнеса и хорошего настроения в его ведении, без штрафов и пени :)

Наталя Юдіна,Директор в bip.net.ua, t.me/bip_net_ua ; моб.: +380506290469 (telegram)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго вечора. Я ФОП 2групи . Роздрібна торгівля. Що потрібно робити щоб у мене можна було розрахуватися картою пакунок малюка?

Доброї ночі.допоможіть вийти з цієї ситуації.Діло в тому до мене звернувся знайомий і попросив щоб я на себе відкрив ФОП він забов’язався все вчасно проплачувати і заплатив мені за це.зараз зайшов я в кабінет ФОПа а там борг за 3місяці.Підскажіть будь ласка що мені зараз робити.чим я можу його напугати щоб він все проплатив?складна зарас ситуація з грошима тому согласився,якби не це не пішов би на це ніколи

Доброго ранку. Нажаль, нічим. Лише намагатися по-хорошому домовитись( оскільки, коли ви відкриваєте ФОП, то робите це добровільно і берете на себе всі зобовʼязання стосовно всіх наслідків, сплати податків, подання звітності, ведення обліку

Добрый день! Подскажите, пож-та, ФОП 2 группа продает бюджетной организации товар. Оформление док-тов (договор+счет+накладная+доверенность(вписанная в нак-ю,датой отгрузки, иначе бюджет не пропускает))- допустим в мае, оплата — допустим в августе. Каким месяцем ФОП оформляет себе доход (отгрузкой товара или поступлением денег на р/с). Заранее благодарю за ответ!

Добридень! Я ФОП купив мікроавтобус і подав його до 20-ОПП. Чи потрібно мені його вказувати і в майновій декларації?

Добридень! ФОП відкрито 22.03.2024. З 01.04.2024 — 2-а група. Як відобразити в річній декларації 9 днів березня за загальній системі оподаткування? Чи це повинні бути 2 декларації?

Добрий день. Так як ви зареєстровані як ФОП у 2024 році то подавати звітність будете вже у 2025 році. Подавати потрібно буде 2 декларації за підсумком 2024 року вже в наступному 2025 році:
1-ша — Декларація про майновий стан і доходи до 01.05.25 (тут вказуються й доходи ФО)
2-га — Декларація платника єдиного податку 2 група до 01.03.25.

Подскажите, ФОП 2 группа единый налог, сдавал помещение в аренду, в феврале 24 продает помещение и убирает этот адрес с выписки единого налога. Но по данному адресу есть задолженность арендатора и сейчас он готов ее оплатить. Будет ли это нарушением — ведь этого адреса уже нет в выписке единого налога?

Доброгоо дня
податкова відповідає що це порушенням не буде, головне щоб у вас був відповідний КВЕД, а саме 68.20

також раджу щоб платник в призначенні платежу вказав оплата за той період коли була така власність

Новый альбом __________(не выйдет) две недели назад

Доброго часу доби. Підкажіть будь-ласка, ми зареєстровані як салон, з конкретними годинами роботи. у нас стоїть прро.
Чи можемо ми отримувати гроші, від кліентів на рахунок ФОП, коли зміна закрита. Якщо вони бажають оплатити процедуру наперед

Доброго дня
в такому випадку ви можете відкрити нову зміну. Наразі немає жодних обмежень протягом дня формування Z-звітів
Якщо потрібна допомога звертайтесь на консультації в особисті)
t.me/julia_lisakovska_bip

Добрий вечір всім. Підкажіть, будь ласка, стосовно такого моменту. Рахую дохід для заповнення річної декларації ФОП на ЄП 2 групи. У виписці банку є платежі від покупців з дуже дивними призначеннями — десь вказано просто «Сплата», а хтось взагалі просто смайлик поставив(( Звідси питання, можна все це враховувати у свій дохід чи ні? І якщо ні, то що з цим робити? Може хтось взагалі стикався з перевірками податкової, як вони дивляться на такі призначення? Як тут можна довести, що це продаж по твоєму КВЕД? Чи все, що заходить на рахунок ФОПа рахуємо у дохід, не дивлячись на призначення...

Добрый день. Подскажите, пожалуйста, ФОП 9 месяцев работал на 2 группе , в четвертом квартале перешел на группу 3. Какой лимит продажи должен быть у ФОПА за год. Делить допустимые годовые лимиты каждой группы на 12 и умножать на количество месяцев нахождения на данной группе, а потом суммировать или же чтобы годовой оборот не пре высил суммарно лимит 3 группы? Спасибо.

Доброго дня
так, при зміні групи оподаткування посеред звітного року, вам потрібно ділити ліміт на 12 та множити на кількість місяців перебування на кожній із груп

Добрый вечер. подскажите пожалуйста. Планирую открыть ФОП 2 группы и закупать товар с Алиекспресс, Амазон и тд и продавать через инстаграмм. Вопрос могу ли я на этих сайтах рассчитываться картой-ключ к Фопу или как правильно их оплачивать? Спасибо

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Добрый день)
Подскажите!
Нужен ли ФОП а если да то какой категории и какие кведы ?
Суть для каких действий собираюсь использовать.
Это — покупать usdt на бирже через P2P торговлю, то есть перевод на карту. Конвертировать внутри биржи и выводить на карту с небольшим процентом +
Правда есть загвоздка, я не знаю платит ли биржа на карту ФОП.
Если это все сработает, то как будет считаться налог.
Спасибо за помощь, если кто поймет что тут написано )

карта фоп :) чего себе только не придумают... этот тип дохода не предпринимательский, самое близкое — доход от азартных игр, 18+1,5% налог

Здравствуйте, подскажите как можно оформится для выкупа и перепродажи автомобилей б/у. Фоп или тов? Какие налоги платить?

Я сомневаюсь, что операции с авто получится проводить на 3-й группе, т.к. они слишком дорогие для этого. В принципе можно и на ФОПе, но на общей системе. Стоит ли оно того — это большой вопрос. ТОВ в этом случае лучше, т.к. Вы рискуете только вложенными в него средствами и не отвечаете по долгам ТОВ. Но тут нужно будет в любом случае разбираться с особенностями налогообложения этого вида деятельности. Ну и ТОВ могут рейдернуть, а ФОП рейдернуть не получится.

Здравствуйте. Можно ли для интернет магазина отрыть несколько фопов на разных людей, что бы получать средства и не переходить на общую систему из за превышения лимитов?

Тут, кстати, интересный вопрос, как грамотно юридически организовать маркетплейс, на котором торговать будут именно разные 3-и субъекты, а сайт будет только брать комиссию за продажу товаров. Я бы советовал копать в этом направлении.

Есть, кстати, ещё одна идея, как это сделать. Есть E-commerce CMS, которые поддерживают мультисайтинг на одном хосте, в частности Magento. Можно сделать по сайту для ФОПа и блокировать продажи, если происходит подход к лимиту продаж. Если у Вас Magento, то я в принципе знаю, как реализовать модуль для такого. Ответьте, если Вам это интересно и я предоставлю свой контакт.

Доброго дня. ФОП перейошов з 3-ї на 2-гу групу з другого кварталу. У першому кварталі доходів немає. Який ліміт за три квартали на 2-й групі?

Доброго дня
пропорційно до кількості місяців перебування на 2 групі. Тобто ліміт для 2 групи за рік ділите на 12 і множите на 9 (з квітня по грудень — період перебування на 2 групі). Сума яка вийде це ваш ліміт до кінця року

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, я ФОП 2 група медична практика, чи можу я приймати випускників медичних закладів в інтернатуру або проводити стажування, підвищення кваліфікації в медичній сфері?

Доброго дня
стосовно вашого запиту, можуть допомогти наші експерти. Ви завжди можете звернутися за отриманням консультації нашим експертам t.me/julia_lisakovska_bip

Доброго дня!
Склалася наступна ситуація: приподачі деколарації за ІІ півріччя врахував транзакцію, що надійшла у Липні. ФОП ІІІ група. Декларацію подаю через Дію
Що робити у подібній ситуації? Подавати декларацію за ІІІ квартал без урахування Липня? Чи подавати із урахуванням і сплатою, а потім якось звертатися за перерахунком?
Дякую

Доброго дня
я вам раджу подати уточнюю декларацію за перше півріччя (зменшивши суму доходу та ЄП відповідно) та за 9 місяців вже подати вірну із даними за період із липня по вересень
Але раджу подавати уточнюючу через кабінет платника податку cabinet.tax.gov.ua та не забудьте заповнити вріно розділ VI декларації

Доброго дня! Допоможіть! ФОП на єдиному податку 2 група чи може продавати ВИНО газоване 11,5% в КЕзі 20л з акцизною маркою код УКТЗЕД 2204291000 ?.

Доброго дня
ФОП на 2 групі має право продавати столові вина (п.3 п.п.291.5.1 ПКУ)
При здійсненні роздрібної торгівлі саме столовими винами ліцензія не потрібна (ст. 15 Закону № 481). При цьому дане вино з кодом УКТЗЕД 2204 29 10 00 підлягає маркуванню марками акцизного податку (226.10 ПКУ) та дотриманням Закону про РРО: використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування столових вин, їх ціни та обліку кількості.

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, сума річного ліміту на 2 групі єдиного податку для фоп діє в незалежності від того, в якому місяці цього року ФОП був відкритий?

Доброго дня. Так, не залежно

Понятно. Касовый апартат вообще как то не очень у нас как всегда услажняют жизнь людям. Я занимаюсь обработкой фото, создаю различную графику и тд.

Если не хочется морочиться с кассовым аппаратом, надо принимать платежи по реквизитам на расчетный счет ФОП

Добрый день. Подскажите пожалуйста я фрилансер ФОП какой группы мне открыть и возможно ли как то обойтись без кассового аппарата.

Как тут мне пояснили, что если работать с иностранными клиентами и оказывать им услуги, то нужна минимум 3-я. Если продавать товары, включая програмные модули и вписываться в лимиты группы, то хватит второй, но нужен кассовый аппарат.

Доброго дня
залежно від виду діяльності який плануєте здійснювати, адже всюди є свої особливості
якщо ви плануєте надавати послуги, як вам вже раніше написали, то якщо оплати на поточний рахунок, послуги дистанційні та якщо послуги також будуть надаватися нерезидентам — то це однозначно 3 група і РРО/ПРРО в такому разі не потрібно

якщо вам потрібна більш детальна консультація саме по вашій ситуації та по виду бізнесу який ви плануєте здійснювати, раджу звернутися за індивідуальною консультацією t.me/julia_lisakovska_bip

Добрый день. Как физ лицо взял коммунальное помещение в аренду, планирую вести деятельность ФОП. Необходим ли договор субаренды между мной физлицом и мной ФОП?

Доброго дня
якщо плануєте здійснювати діяльність у відповідному приміщенні то варто заклюдчити договір оренди саме між вами як ФОП та вашим орендодавцем
Також після підписання договору оренди потрібно протягом 10 днів подати повідомлення 20-ОПП до податкової

Доброго дня, 1 квартал була на загальній системі, далі перейшла на спрощену. За 1 квартал не подала декларацію про майновий стан, як тепер бути. Нічого не робити? Чи зараз подати за 1 кв майнову?

Доброго дня. Я ФОП 3 група на єдиному податку 5%. Планую продавати додатки у Google Play. Там є комісія маркетплейсу (30%) яку Google знімає автоматично, виплачуючи на рахунок ФОП гроші уже після комісії. Чи потрібно враховувати цю комісію при розрахунку бази ЄП при декларуванні? І якщо так, чи не буде вона сприйнята, як готівковий розрахунок, оскільки на рахунок ФОП у банку заходять суми без цієї комісії?

Як правильніше поступити, декларувати повну суму включно з комісією, чи декларувати фактичну суму, яка поступила на рахунок ФОП?

ты должен декларировать ту сумму, которую получил на фоп счет, что с ней произошло до того как она к тебе пришла не учитывается

Доброго дня
ФОП платник єдиного податку, включає в суму отриманого доходу комісію яку утримав банк
Але якщо по всім первинним документам (в договору оферти, в інвойсах які надає Google Play) ніде не йде мова про комісію маркетплейсу, то ви можете самостійно готувати інвойси вказуючи лише ту суму яка надійшла на рахунок ФОПа

Помилився при оплаті ЄСВ, не зазначив номер кварталу. J/F1407201 від податкової не приходить. Що робити? :)

Доброго дня
при оплаті ЄСВ ви не вказали номер кварталу за який оплачували?
перегляньте в електронному кабінеті в стані розрахунків із бюджетом чи кошти зарахувалися
Але стосовно "

J/F1407201 від податкової не приходить

"- це стосується коли сплата відбувається на єдиний рахунок в ІТС

У «Стані розрахунків з бюджетом» цих коштів нема (вже 14 діб).

коли сплата відбувається на єдиний рахунок в ІТС

Хм, я думав, вони надсилають цю форму у будь-якому разі при виявленні помилок. Єдиний рахунок не використовую. Якщо так, вони взагалі що-нибудь пришлють чи треба щось ініціювати зі свого боку?

якщо кошти ще не заразовані — перевірте чи вірно ви вказали реквізити ЄСВ
якщо так то краще зателефонуйте до податкової щоб з’ясувати куди пішли ці кошти
якщо ж допущена помилка в реквізитах то потрібно писати листа про уточнення та зарахування коштів на вірні реквізити ЄСВ

Реквізити ЄСВ вірні, просто квартал відсутній. У мене таке враження, що вони просто тягнуть з зарахуванням або відображенням в кабінеті, як раніше бувало.

дуже дивно, ніколи такого раніше не зустрічала
Тим більше що затримка вже більше двох тижнів

Добрый день. Подскажите для того чтобы закрыть ФОП 2 группа с ПРРО, какие отчеты нужно подать? Нужно ли подавать 4-РРО? С декларацией все понятно. Спасибо за ответ заранее.

Доброго дня
це досить поглиблене питання та потребує консультації спеціаліста який саме працює із РРО
Якщо бажаєте то можете звернутися в особисті та я вас поєдную із колегою яка зможе проконсультувати

Будь ласка, підкажіть.
ФОП ЄП 2 групи у червні цього року перевищення ліміту. Які дії? Сплатити 15% на суму перевищення ліміту, так? Подати заяву про перехід на третю групу ЄП з якого числа? Яку звітність, та за який період, та до якого числа подати? Дякую щиро. Доброго Божого дня всім

Доброго дня
Платники які перевищили ліміт допустимий для 2 групи, до суми перевищення зобов’язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків.
Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу

в липні подаєте декларацію Форма платника ЄП 3 групи (квартальну — за 1 півріччя, із показниками для 2-ої групи)
Термін для подачі декларації із 01.07 по 09.08

Щиро дякую за змістовну відповідь. Здоров’я та добра Вам.

Добридень! Підкажіть, пож-та, я ФОП 2 група, надаю благодійну допомогу юр.особі. Питання: чи маю я збільшити свій обсяг (дохід) на суму цієї бл/допомоги? І хто цю допомогу показує у 1-ДФ, 169 символ (я чи одержувач)?

1-ДФ подаётся только в случае, если ФОП-единоналожник делает какие-либо оплаты физ. лицу или ФОПу. ФОП-единоналожник переводя средства юр. лицам 1-ДФ подавать не должен, т.к. никого не интересует, куда он тратит деньги, ибо налоги рассчитываются с полного оборота без учёта расходов. Что же касается пожертвований БФ, то их должен отражать в отчётности БФ, но не ФОП-единоналожник.

Доброго дня
вам в звітності не потрібно це показувати, якщо ви надаєте то це ваші витрати, а питання стосовно 1-ДФ (це звіт про суми доходів виплачений іншим фіз особам чи ФОПам)

також турбує ваше запитання, адже ФОП на спрощеній системі не може надавати Благодійну допомогу, такого КВЕДу не має
З яким КВЕДом ви здійснюєте такі операції?

Доброго дня! таке питання: якщо я фоп на 2 групі і сплачую 20% ЄП кожного місяця, але в свідоцтві стоїть 10% ЄП( такий в мене був бухгалтер... я не контролюв нічгог- тепер побачив переплату і поцікавився чому)- відповідь мене трохи шокувала, тому що бухгалетр мав перевести на 20% ще з 21 року. Що тепер робити і чим це загрожую?Переплата в кабінеті — так і є....Дякую та дуже чекаю відповіді.

Доброго дня
Тут нічого страшного, якщо ви вели/проводили свою діяльність лише за місцем реєстрації ФОП, а не по всій території України (наприклад у вас кафе чи магазин). Бо в такому разі при перевірці вам можуть накласти штраф в розмірі 50 відс. ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ
А також позбваити перебування на спрощеній системі, це в тому разі, якщо ви також сплачували ЄП не 20% (як потрібно було б), тоді не позбавлять
Але все рішення буде за податковим інспектором

Але моя порада, вам потрібно провести перевірку по вашому ФОП та переглянути в кабінеті і тоді я вже зможу зробити висновки які можливі наслідки та як їх уникнути
Звертайтесь в особисті в телеграм t.me/julia_lisakovska_bip

Добрый день!вопрос:считается ли работающим пенсионер по возрасту,если он является ПП ,юридическое лицо,на упрощенной системе,ставка единого налога 3%,плательщик НДС.Вопрос актуален для ПФ.Заранее багодарназа ответ

Доброго дня
потрібні уточнення по вашому запитанню
— ви пенсіонер за віком
— маєте офіційне місце роботи як найманий (можливо як директор на ПП у юр особи, де ви також і засновник)

Напишіть розгорнітіше, або напишіть мені в телеграм щоб все вияснити по вашій ситуації t.me/julia_lisakovska_bip

Доброго дня. Підкажіть будь ласка, максимальна сума отриманих доходів на протязі року для юридичної особи на 3 групі.

Доброго дня! Я так зрозуміла Ви мали на увазі
ФОП 3 група. В такому випадку на. 2023 рік ліміт (1 167 мінімальних заробітних плат) — 7 818 900 грн.

Доброго дня Світлано
в 2023 році — за календарний рік дозволено отримати 7 818 900 грн доходу (це 1167 мінімальних зарплат). Будьте уважні, адже якщо перевищите ліміт — будете змушені перейти на загальну систему!

Добрий день. Хочу зауважити, що якщо це 3 група 2 %, то на даній ставці відсутній «ліміт» щодо обсягу доходу.

Я ФОП 3 група. Спрощена система(5%) Працюючи офіційно, також сплачував мінімальне ЄСВ(що б не закривати ФОП). Недавно дізнався, що наче в такому випадку можливо не платити ЄСВ. Чи так це? Якщо так, чи є шанс повернути сплачені кошти(куди в такому разі звертатись, в налогову чи пенсійний)?

Доброго дня
так, якщо ви маєте пільгу не сплачувати ЄСВ, а це:
— ви ще працевлаштовані за основним місцем і роботодавець за вас сплачував ЄСВ не менше 22% від мін ЗП (можете перевірити через портал ПФУ — подати запит на отримання довідки ОК-5, або в Дії
— якщо людина пенсіонер за віком
— та якщо особа має інвалідність

за таких умов ФОП може не сплачувати ЄСВ за себе як за ФОПа! Але сперш ніж повертати потрібно все ретельно перевірити
Як повернути? — вірно заповнити та подати заяву, але також є нюанси
якщо є потреба в консультації та допомозі з цим, напишиты мені в телеграм в особисті t.me/julia_lisakovska_bip

Доброго дня!

Як правильно написати «Умови оплати та передачі» в інвойсі?
Послуги надаються за місцем реєстрації (Замовника чи Виконавця).

Я ФОП 3 група. Спрощена система. У графі Місце провадження господарської діяльності — Будь-яке місце на території України
А мій Замовник із Європи.

Я так розумію, правильніше буде вказати, що послуги надаються за місцем реєстрації Виконаваця?

Добрий день. Дивлячись про які послуги йдеться. Якщо ви надаєте послуги, зазначені в статті 186.3. ПКУ, то місцем постачання зазначених у цьому пункті послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання, тобто місцем надання послуг буде територія Замовника.

В такому разі, в договорі ви можете зазначити: Сторони погоджуються, що місцем надання Послуг за цим Договором є територія __________, місця реєстрації Замовника. __________вважається місцем постачання таких послуг відповідно до параграфу 186.3
статті 186 розділу 5 Податкового Кодексу України.

При заповнені декларації вирішив перевірити за попередній податковий період, і там виявилась неточність в нарахуванні загальної суми доходу — недостача в 0.1 грн (10 копійок)
Якщо подавати уточнюючу декларацію, тоді якщо недораховано було 0.1 грн, це значить недоплачено було 5% ЄП — 0.005 грн, а заокруглити — 0.01 грн, тобто 1 копійку.
Ок, це можна ще доплатити, але як порахувати «Сума штрафу, яка нарахована платником податку самостійно у зв’язку з виправленням помилки», тобто 3% від недоплаченої 1 копійки?
Ці 0.0003 грн або 0.03 копійки округлюються як звичайно вниз до 0, чи вверх до мінімально можливої суми яку можна провести через банк(та сама копійка)? чи є якась законодавчо встановлена мінімальна сума штрафу в таких випадках?

Доброго дня
вам потрібно вказати вірні дані в рядках 06, 08, 11,12, 13, 14.1 та 14
а також, щоб не було задвоєнь суми Єдиного податку: заповніть рядки 15 та 16 суми в них будуть дорівнювати сумі в рядку 14
тобто не буде суми збільшення чи зменшення Єдиного податку в рядках 17 та 18

Чому ж не буде?
В уточнюючій декларації виходить так:
рядок 06, 08 — загальна сума доходу за звітній період — збільшена на 0.1 грн
11,12 — сума податку за 5% і всього — збільшена на 0.01 грн
13 — залишається незмінним з попереднього періоду
14,14.1 — загальна сума податку за поточний період — нова сума, збільшена на 0.01 грн
тоді
рядок 15 — сума з попередньої помилкової декларації
рядок 16 — уточнена сума, яка дорівнює 14,14.1 і відповідно більша за попередню помилкову суму з 15 на 0.01 грн

Якщо рядок 16 > рядок 15, значить розраховується ’Збільшення суми, яка підлягала перерахуванню в бюджет’ - рядок 17 = 16 — 15 = 0.01 грн

Як тепер в 19 з цього нарахувати штраф? Форма з 0.0003 грн заокруглює до 0

це у випадку, якщо при округлені сума Єдиного Податку також збільшиться
І на час карантину та дії воєнного часу скасовано нарахування штрафів, при виправленні помилок в звітах які припадають на дію воєєного стану та карантину

А может dou как-то оптимизировать свой сайт?

DOU? що саме ви запитуєте стосовно оптимізації?

"

Друзья, в связи с тем, что в топике «ВОПРОС-ОТВЕТ касательно СПД» комментариев перевалило за 5000, топик очень долго грузится, что является раздражительным фактором в нашем общении.

"

вихід із ситуації завжди можна знайте) що ми й зробили)

Тут жеж программисты вроде собрались, почему не исправить проблему?

А то что пере-создаете топик — это обходные пути.

Об этом разговоры уже лет 10, не помогает. Кому-то там очень нравится нынешний чудовищно кривой UX...

Здравствуйте, оформила ФОП 2 группа 25.02.2023( Харьков ), когда нужно платить первый налог и какая сумма?

Добрий день, Ірина. Ви напевно помилилися, 25.01.2023 дата реєстрації? Єдиний податок для 2 групи становить 20 % від мінімальної зарплати — 1340 грн., також ЄСВ 1474 грн. за місяць (22 % від мінімальної зарплати).
Теріни: ФОП 2 групи сплачують ЄП щомісячно, авансовим платежем не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Пам’ятайте, що наразі діють певні пільги, сплата ЄСВ та ЄП є добровільною, тому якщо правильно все оформлювати — можна дані податки наразі не сплачувати.
Якщо потрібна допомога — звертайтеся :)

Я би уточнила, що ЄСВ добровільне а ЄП 2 % тільки якщо перейти на спеціальну групу оподаткування. А то з Вашого формулювання виходить, що ці податки можна не сплачувати, це вводитть в оману. В потрібно мати на увазі, що зараз у владі йде активна дискусія про скасування цих пільг з 1.07.2023 р

Вообще-то, в Харькове ЕН состовляет 10% минималки для второй группы. Есть решение городского совета на этот счёт.

без питань, якщо ставка становить 10% то суті моєї відповіді це не змінює)
але на що хочу звернути увагу, понижена ставка може бути, лише в тому разі, якщо підприємнецька діяльність здійснюється на території Харькова, якщо ж наприклад за межами чи по всій Україні, тоді потрібно внести відповідні зміни в податкову та перейти на ставку 20%

Доброго дня
Якщо ви лише подали заяву, то на 2 групі спрощеної системи, ви будете із 01.02.2023. Перегляньте у Витягу із податкової, або в Електронному Кабінеті платника податків cabinet.tax.gov.ua, в роозділі «Облікові дані платника»
Якщо ви все ж із лютого на спрощеній, то до 20.02.2023 потрібно оплатити Єдиний Податок, а до 19.04.2023 — ЄСВ

У меня возникла странная ситуация. Подала декларацию за декабрь, уплатила в январе. 30.01 в кабинете налогоплательщика прошло 2 начисления вместо одного. В итоге появился долг. Перезвонила в налоговую, сказали, видимо, не было света, программу заглотило, отсюда и двойное начисление. И посоветовали подать уточненную декларацию))) ОК. Но какую цифру тогда укажут в 5 строчке? Ту, что была или двойную, неправильную, которой по факту и не было в декларации?

Доброго вечора
не подавайте уточнюючої звітності, якщо ви все подали і вказали вірно то утончювати нічого не потрібно
вам варто написати офіційний лист в податкову про приведення впорядок картку по Єдиному Податку, бо задубльовані суми
якщо потрібна допомога звертайтесь в особисті, маю успішну практику t.me/julia_lisakovska_bip

Спасибо большое! Собиралась так сделать, но их совет смутил.

доречі, у багатьох моїх колег у кого задублювалися нарахування, вже все вирівнялося в кабінеті саме собою) і зайві суми податків списалися

Значит, я не одна такая))) К сожалению, у меня пока долг был на месте, и на всякий случай, заплатили налог еще раз, чтоб недоимка не возникла. Будет в счет оплаты за январь, когда откорректируют (надеюсь, это произойдет). Письмо в ГНС написала, ждемс... В кабинете нашла еще кнопку «сообщить об ошибке», пыталась отправить, но не получилось. Написано было, что работает в тестовом режиме

добре що написали, бо спілкувалися із податковою, вони зараз приводять впорядку стан розрахунків із бюджетом по тим підприємцям, які написали листа
але виправлять по всім, просто це буде згодом

И снова я, здравствуйте)) Так ничего и не происходит: письмо зарегистрировали, ответа нет, задолженность никуда не уходит, мало того, добавился еще ЕСВ в двойном размере, так как в той декларации был додаток по нему. Удивительно то, что нигде не пишут про это задвоение. По вашим словам я поняла, что это какое-то массовое явление? Так и не понимаю, дальше продолжать ждать или бить тревогу? На всякий случай отправила второе письмо, упомянув про ЕСВ, его так же зарегистрировали, но так же ничего не происходит...

Доброго дня
Важливо щоб ви дотримались всіх умов офіційного листування
Але я б вже краще телефонувала саме вашому інспектору у вашошу податкову
у мене був випадок, і я додзвонилася до інспектора в якого мій лист та який має опрацьовувати мій запит, на що мені відповіли : я не знаю чи я можу скасовувати ваші задвоєні нарахування, чи система сама то зробить. Бо я зараз вам скасую ці нарахування, а потім скасуються взагалі всі.

тому я вам скажу так, що може це і нормально, бо в податковій самі не знають що робити та на що чекати
Але я всеодно раджу зателефонувати і дізнатися чи все у вас ок

Нашли исполнителя, связались, выяснилось, что проблема решается на уровне Киева, и наши письма ни на что не влияют... и таки да, много таких задвоений случилось... Видимо, не так просто решить проблему... Сказали, чтоб не переживали))

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка. ФОП 2 група. При заповненні декларації по єдиному податку є два додатки. Треба заповнювати другий додаток чи ні?
І ще питання. Чи треба десь при звіті вказувати суму коштів,які зайшли на рахунок?

Доброго дня
інший додаток не потрібно заповнювати якщо у вас не має даних для нього і він пустий
і звісно, якщо у вас був отриманий дохід в 2022 році це потрібно вказати в декларації в головному документ
Ви можете звернутися в телеграм, допоможу вам із подачею звітності t.me/julia_lisakovska_bip

Доброго дня. Підкажіть будь ласка, якщо ФОП 2 група отримав передплату у 2022 року, а повернув у 2023, можна не відображати її у доходів за 2022 рік?

Доброго дня
все вірно, якщо повернення відбулося в одному звітному періоді що й надходження, то до загальної суми отриманого доходу можна не включати

Добрый день. Подскажите, что делать, если ФОП на 2 группе за 2021 год случайно подал декларацию для ФОП 3 группы? Как исправить ошибку?

Доброго дня. Якщо декларація прийнята, то потрібно написати листа до вашої податкової про відкликання помилково поданої декларації і подати нову по вашій групі.
Якщо потрібна допомога із підготовкою листа, звертайтесь) маємо дієві шаблони! t.me/julia_lisakovska_bip

Добрий вечір!
Юліє, підкажіть будь ласка, чи буде зданий звіт штрафним (якщо ФОП на 2 групі подав декларацію для ФОП 3 групи)? Мені в податковій сказали, що листи подаються до місцевої податкової, а розглядає їх Київська, і розгляд може відбуватися дуже тривалий час. Лист я ще не подала, чи можу звернутися до Вас за допомогою?

Доброго вечора
так звісно, напишіть мені в телеграм t.me/julia_lisakovska_bip

Доброго вечора. Підкажіть, будь ласка, що робити: у 2022році працювала, як ФОП 2 групи, але за рік дані (як з’ясувалось зараз, помилкові) перевищили мінімум, я подала звіт і перейшла на третю групу.
Чи можу я вказати на помилку, подати уточнюючий звіт та перейти знов на другу групу?

на свою ошибку указывать смысла нет, это ни на что не повлияет
а перейти на другую группу можно раз в квартал, соответсвенно, сча подавай перевод и на 2й квартал будешь на 3й группе, вроде так

мб даже на 1й квартал можно, не уверен тут

Доброго вечора
перше — постає питання як ви зможете собі зменшити суму отриманого доходу, щоб вказати це в уточнюючій звітності?
друге — ви маєте розуміти що буде ризик отримати перевірку податкової, якщо ви проведете такі маніпуляції

що можу порадити залишайтесь на 3 групі, перейдіть на ставку 2% до липня (поки не скасують) таким чином ви хоч трішки мінімізуєте свої податки
І якщо протягом року ви відповідатимете умовам для 2 групи то вже із наступного року знову зможете повернутися

До уваги! Стосується тих ФОП, які ще НЕ подали річну звітність
У електронному кабінеті платника податків змінились форми річної звітності:
🔹ФОП 1 та 2 груп — подаєте за формою F0103406 до 1 березня 2023 року
🔹ФОП 3 групи — подаєте за формою F0103308 до 9 лютого 2023 року

Хто вже подав звіт, не хвилюйтесь ‼️

Звертаємо увагу, повинна прийти квитанція 2 «Пакет прийнято...»
Зміни пов’язані з ти, що декларацію доповнено додатком про розрахунок мінімального зобов’язання за податковий (звітний) рік.- tax.gov.ua/...​tsentr/novini/650672.html

Якщо маєте більше питань стосвоно звітності t.me/julia_lisakovska_bip

Здравствуйте! Поскажите ,если зарегистрирован в одной налоговой,а платежи по налогам случайно отправил на счета другой налоговой на каккую налоговою отправлять письмо для переброски?

Доброго дня
лист для повернення помилково сплачених коштів потрібно писати на ту податкову куди ви їх помилково оплатили
якщо ви оплачували за грудень, то краще зараз заплатити у вашу податкову ще раз, щоб не отримати штрафи за несвоєчасну сплату податків (адже по багатьом платежам підходять терміни оплати січень-лютий). Пізніше виникне переплата, яку ви можете врахувати в наступних періодах
Або в листі на повернення вкажіть реквізити вашого ФОП рахунку, щоб кошти туди повернулися, тоді переплати не буде

Добрый вечер! Подскажите, пожалуйста, в 2022 году за третий квартал был сдан отчёт по наемным работникам. Пришла квитанция о приеме. Но позже как оказалось приходили квитанции по этому же отчёту о непринятии. Выяснилось это только в сейчас. Т.е. отчёт таким образом не сдан. Как теперь его можно сдать?

Доброго вечора
перегляньте Кабінет Платника Податків та квитанцію № 2 і що саме там вказано, в чому була причина відмови в прийнятті
Можете звернутися в особисті та написати мені в телеграм t.me/julia_lisakovska_bip
потрібно побачити в чому причина щоб могти вам допомогти

Доброго дня. ФОП-3 групи на спрощеній системі (2%) підкажіть чи є звіт F0103307(за 2022 рік) окремий, чи як правильно вказати 5 рядок «Обсяг доходу» якщо у звіті лише 3%.

Доброго дня
якщо ви наразі ФОП спрощеної системи на спецставці 2%, ви подаєте декларацію за формою F0103203, звітній період — Грудень 2022 року (наказ мінфіну № 394 від 24.11.2022р.), спосіб практично такий самий як ви подавали і за листопад і за жовтень і за інші місяці коли ви перебували на спецставці, але лише зміна що будуть добавлятися Додатки. Для ФОП важливо подати декларацію із Додатком по ЄСВ (якщо ви не були звільнені від сплати ЄСВ в 2022 році)

А что будет, если подать отчет «Податкова декларацiя платника єдиного податку фiзичної особи — пiдприємця» в налоговою заранее?
Я сегодня подал уже F0103307 за 2022 год

Доброго дня
скоріш за все вона у вас не прийметься

очікувано) адже термін коли подаємо — протягом 40 календарних днів по закінченню періоду за який звітуємо

Доброго дня! Намагаюся у Дії зареєструвати новостворене ФОП 2 группа ( КВЕД 47.11) , показує що могу почати працювати з 1 січня 2023, а не з дати реєстрації. Думала що з 1 числа наступного місяця тільки при переході. Підкажіть як правильно?

Доброго дня
так, якщо ви обираєте 2 групу спрощеної системи, то лише на даній групі ви будете лише із першого числа наступного місяця. З дати реєстрації на спрощеній — лише для ФОП 3 групи.

Здравствуйте. Прошу помощи. Может не в тему но все же.Помогите у кого есть опыт перепродажи товаров с Китая в Украине. В частности с алиекспрес и других подобных магазинов. Так же интересуют нюансы по регистрации ФОП и тд.Спасибо

Добрий день. Можемо допомогти в питаннях оформлення вашого бізнесу. Якщо актуально — можемо домовитися щодо консультації :) Пишіть в телеграм — t.me/viktoria_chushenko_bip

Юрист компанії «Бухгалтер ідеального підприємця»
Вікторія

Доброго дня.
Питання про податкову декларацію і її заповнення. Була зроблена помилка що вона була подана не наростаючим підсумком за піврічча. Подана і прийнята.

Приклад мого доходу за рік:
1 квартал — 150
півріччя — 100
3 квартал — 300

Була подана декларація з такім доходом
1 квартал — 150
півріччя — 100

Помилку було знайдено тільки зараз.
Чи треба зараз подавати виправну декларацію на 250 за піврічча і потім окремо за 3 квартали 550 або можна відразу подати трьохквартальну на 550 і відобразати цей невідображений дохід начебто весь він був отриманий в 3 кварталі?
Чи буде це порушенням?

Дякую.

Доброго дня
Звісно, краще виправити зараз цю помилку самостійно, адже я так розумію що і сума єдиного податку в рядку 14 у вас не вірна і таким чином за півріччя ви собі занизили нарахування. Відповідно в кабінеті переплата.
Але будьте дуже уважні, при заповненні рядків 15 та 16 декларації, щоб не нарахувати собі зайвого. А якщо все ж таки будуть питання, то звертайтесь за допомогою із подачі звітності)

Доброго дня! Можу я зараз перейти з загальної системи на 3-групу? Дякую

Добрий день! Так, ви можете перейти із загальної системи на 3 групу, на 5 % або на 2 %. На кожну з цих ставок свої терміни переходу. На 2 % можна перейти з наступного дня після подачі заяви. На 5 % перейти можна буде вже з 1 січня.
Якщо вам потрібна допомога — звертайтеся t.me/viktoria_chushenko_bip
Вікторія, компанія «Бухгалтер ідеального підприємця»

отображаем в табеле работника буквой(і), как правильно показать его в квартальном отчете

Владислав, якщо вас цікавить якась бухгалтерська допомога або консультація — ми можемо зв’язати вас з бухгалтером і вас зорієнтують по питанням :)
t.me/viktoria_chushenko_bip Вікторія

Доброго дня!

Підкажіть будь-ласка в чому може бути причина того, що рахунок для сплати ЄСВ (ФОП, 3 група, зареєстрований в минулому місяці) відсутній в кабінеті платника в «Стані розрахунів з бюджетом»? Там присутній лише рахунок для оплати єдиного податку.

Це не у мене, а у знайомого така проблема. У мене як раз відображаються 2 рахунки в кабінеті платника — для ЄП і для ЄСВ, а от у нього тільки для ЄП. Я передам йому посилання, дякую.

Доброго дня
Це зазвичай так буває, коли ФОП лише зареєструвався, в кабінеті відображатиметься лише Єдиний Податок (якщо спрощена система), а от ЄСВ — ні. Потрібно самостійно з’ясовувати, і тут дуже важливо не помилитися
t.me/julia_lisakovska_bip нехай ваш товариш звертається, допоможу знайти вірні реквізити

Доброго дня!
На жаль, останнім часом це звичайна практика податківців підтягувати картку ЄСВ, лише після першої сплати.

Добрий день ! Будь ласка підкажіть, якщо на момент припинення господарської діяльності у ФОП на загальній системі оподаткування (не платник ПДВ) залишились нерозпроданими певні залишки (тютюнові вироби та алкогольні напої) наприклад на суму 100000-00 грн. по закупівельних цінах. Чи повинен ФОП платити щось з цієї суми, якщо повинен, то у якому обсязі ? З Повагою !

Друзі, допоможіть будь ласка :)
Створив ФОП (3-я спрощена у договорі) ще не було ніяких переказів та у Дії пише що у мене загальна система оподаткування. Це тому що не було переказів?

Ні. Коли створювали ФОП у «Дії», вказували спрощену систему оподаткування?

Авжеж! У мене також і у заяві написано що спрощена та 5%. Дуже уважно все читав та обирав. Зараз консультант із taxer сказав мені що переведення може тривати 3-5 днів але зазвичай це миттєво. 31 травня подав заяву, 1 червня податкова поставила мене на облік.

Resolved. Треба було почекати ще один день :)

Вітаю з реєстрацією!
Загалом так, у вас є 10 днів з дня реєстрації щоб стати на облік платником єдиного податку, тому це може бути і не миттєво.
Якщо потрібна допомога у подальшому бухгалтерському обслуговуванні вашого ФОП — звертайтеся, будемо раді допомогти: t.me/viktoria_chushenko_bip Вікторія

Компанія «Бухгалтер ідеального підприємця»

Добрый день.Может кто-то сталкивался с ситуацией когда ФОП на 3 группе неправильно сдал ДОДАТОК 5 за 2014 год.Как его можно аннулировать?Только через налоговую7

Здравствуйте. Есть вопрос о том как легально вывести средства за предоставленные услуги на ключ-карту ФОП 3 группа.

Дело в том, что услуги я предоставляю только одному человеку. Оплату получаю на кошелек криптобиржи в USDT. Планирую выводить через P2P, то-есть с укр. карты мне на мою ключ-карту будут поступать платежи в гривнах. Насколько это легально? Какие могут быть проблемы?

И как тогда лучше поступить?

основною загрозою при поповненнях рахунку ФОП через карту-ключ — є підключення РРО. РРО не підключається тільки в тих випадках, якщо приходить оплата за послуги. У Вашому випадку потрібно заключити договір із замовником, в якому описати ньюанси роботи. І виводити кошти краще буде не через ключ-карту, а напряму з гаманця чи чи P2P на рахунок ФОП

Якщо залишились питання — з радістю відповім! 0971242995, t.me/marta_syvak_bip

з повагою, бухгалтер компанії «Бухгалтер ідеального підприємця»
Сивак Марта
t.me/marta_syvak_bip

Хочу делать зачисление на счет ФОПа в гривне.
Есть возможность делать п2п перевод на счет с нужным мне назначением. Но вот договоров и инвойсов не будет.
Насколько это плохо? Мне сказали , что за п2п перевод договор не требуют, но насколько это правда...

Доброго дня
Критично при перевірці податковою, або у випадку коли банк не пропустить надходження і може попросити у вас надати документи що підтверджують за що оплата
При перевірці податкова у ФОП на спрощеній системі перевіряє також і первинні документи що підтверджують походження доходу
Адже є нюанси за які вас можуть позбавити спрощеної системи
якщо потрібні шаблони чи консультація, звертайтесь t.me/julia_lisakovska_bip

Добрый день! у ФОП ( 2группа) наемный отработал 1/2 февраля 2022, получил аванс и ушел в отпуск за свой счет. Должен ли ФОП за него, в военное время, делать доплату до мин.ЄСВ?

Доброго дня, Емма!
щодо сплати ЄСВ за найманих працівників оновлень не було. Тому як і в звичайний час — потрібно донарахувати ЄСВ до мінімальної суми. Просто Вам дозволено виконати це зобов’язання по закінченню воєнного часу. Якщо залишились питання — з радістю відповім! 0971242995, t.me/marta_syvak_bip

з повагою, бухгалтер компанії «Бухгалтер ідеального підприємця»
Сивак Марта
t.me/marta_syvak_bip

Привет

У всех оплата по есв не снимается?
Накопилось оплат согласно кабинету плательщика уже за два квартала, реквизиты соответственно правильно, раз доходят.
Но остаются нетронутыми.

Ранее налоговая списывала обязательства по ЕСВ квартально, но в 2021 г., уже два квартала подряд налоговая списания не проводит и пока никак это не комментирует. Некоторые местные налоговые говорят о том, что списание пройдет общей суммой за год, но каким-то официальным заявлением это не подтверждено.

Если ведете учет самостоятельно, советую попробовать использовать ТАКСЕР ( taxer.ua/ru/.90521772 ). В течении всего срока подписки пользователям Таксера доступны бухгалтерские и юридические консультации по вопросам предпринимательской деятельности в неограниченном количестве.
Если понравится вводите промокод при оплате на максимальную скидку 15% — K90521772-2016KS . О преимуществах можете почитать на их сайте или на странице моего профиля.

К сожалению или счастью, но платим без изменений.)

Переживать точно не за что. Просто небольшие неудобства 🤷‍♀️

Добрый день, подскажите пожалуйста, фоп на едином налоге 3 группа по не знанию провели взаимозачёт денежных средств с ооо на общей системе. Ооо взаимозачёт у себя провели и отменять не хотят, что можно сделать единщику чтоб не попасть на штрафы и перевод на общую систему при проверке. Спасибо

Добрий день! Маю питання стосовно написання реквізитів власного рахунку в актах виконаних робіт. На початку цього року Приватбанк змінив реквізити усіх рахунків. Старі рахунки були закриті та кошти з них автоматично перевелися на нові.
У мене ж був підписаний договір із замовником до цього моменту (відповідно, зі старими реквізитами), також в актах вказувалися до теперішнього моменту старі, хоча замовник уже пів року надсилає оплату на нові реквізити.
Наскільки така ситуація критична зі сторони податкової, якщо була б перевірка? Тобто в актах вказаний один рахунок (мій, але закритий), а гроші надходять на інший і податки сплачуються з нього же. Додаткова угода після зміни реквізитів між мною і замовником не укладалася.
Заздалегідь дякую!

Доброго дня! ФОП 3-ї групи 5%. Хочу виставити інвойс для оплати виконаних робіт зарубіжній фірмі. Чи можу я вказати свій ФОП рахунок у гривні? Чи пройде конвертація автоматично? Чи треба відкривати рахунок у валюті?

Доброго дня!

Чи можу я вказати свій ФОП рахунок у гривні?

Це виключено. Для того, щоб отримати кошти від іноземного замовника, обов’язково треба відкривати поточний рахунок ФОП у іноземній валюті. По Вашому запиту банк це зробить швидко і безкоштовно. І уже реквізити цього рахунку вказуєте у інвойсі. На нього ж і отримуєте кошти за виконані роботи.

А як бути з конвертацією у гривню? Читав що зараз обов’язково перевести у гривню не менш 75% коштів. Це якось потрібно самому робити на міжбанку? Як я розумію, 75% не проблема вказати у податковій декларації, так як вони будуть зараховані на мій гривневий рахунок. А от якщо я захочу залишити на рахунку 25% у іноземній валюті, по якому курсу його рахувати для внесення у декларацію? Та чи можливо взаагалі цю валюту знімати?

Вже років 2 як відмінили обов’язковий продаж валюти. Ви маєте право самостійно визначати коли та на яку суму здійснювати продаж валюти. Після її продажу сумма у гривнях зараховуватиметься на поточний рахунок ФОП у гривні.

по якому курсу його рахувати для внесення у декларацію?

Дохід ФОП — сумма, перерахована по курсу НБУ, на дату зарахування валюти на поточний рахунок ФОП в іноземній валюті. Після продажу, повторно зараховувати до суми доходу не потрібно.

Та чи можливо взаагалі цю валюту знімати?

Обмежений перелік потреб, на які можна зняти валюту одразу. Наприклад, на відряждення. Або розрахуватися валютою за товари та послуги, які викоритовуються лише у потребах ФОП. В інших випадках, — лише шляхом продажу валюти. А вже потім знімаєте як дохід підприємця.

Оплатил 12.07 єсв через форму таксер, после оплаты посмотрел в электронном кабинете налоговой в разделе" Стан розрахунків з бюджетом" и там совсем другой счет указан для оплаты, но на сайте налоговой даны такие же реквизиты что и в таксере. Это норма и у налоговой не обновили реквизиты? кто то сталкивался с таким? Потому что все еще пишет что по нулям в «Сплачено до бюджету»

Обычно зачисления проходят на следующий день. Проверьте еще раз завтра, если не будет зачисления, то советую позвонить в налоговую

Здравствуйте, подскажите , где то можно посмотреть уплату єсв?

а через какое время там обновляется информация?

а если с 2021 нет начислений, то в чем причина?

Добрый день,подскажитеквед 85.60 -этот КВЕД походит к 3 группе упрощёной системе единого налога?

Добрий день. Перелік заборонених видів діяльності передбачений ПКУ. Діяльність у сфері освіти не є забороненою на спрощеній системі оподаткування, тому можете обрати код КВЕД 85.60 для діяльності на 3 групі.
Якщо потрібна допомога в реєстрації чи внесенні змін щодо видів діяльності — звертайтеся. Адже це потрібно змінити і в реєстратора і в податковій.

Единый налог, после закрытия ФОП и повторного открытия.
Если внимательно прочитать оригинал
zakon.rada.gov.ua/...​w/2755-17/paran7201#n7201

Согласно ст.298.1.4. — переход на упрощенную систему можно сделать один раз в календарном году.
Согласно ст.298 — для выбора (когда новый ФОП) или перехода (для существующего) на упрощенную систему — подается заявление.
Например ФОП открыт в 2020 году на упрощенной системе, и потом закрыт в 2021.
Т.е. заявление подано в 2020 году, и право было использовано в 2020 году.
В 2021 году — заявление нет — значит право еще не использовано.

У налоговой свое мнение — если 5 лет назад выбрал упрощенную систему, то при закрытии, ты минимум год не можешь воспользоваться правом перехода.
Мол, если на начало года ты был на упрощенной системе — значит уже в этом году воспользовался правом, согласно 298.1.4
298.1.4 — валидна только в случае, если переход и завление на упрощенную систему были поданы например в 2021 году, и также позже в 2021 году пытаться заново перейти на упрощенную систему, после закрытия или смены системы.
Тогда да — первое заявление в 2021 году, будет доказательством, что уже воспользовался правом в 2021 году.

Но в итоге все консультанты, ссылаются на разъяснение налоговой, которое явно противоречит ст.298.1.4

К счастью, суды не согаслны с налоговой
reyestr.court.gov.ua/Review/95438416
reyestr.court.gov.ua/Review/89778678
reyestr.court.gov.ua/Review/87417883

Решение, когда инспектор подделал заявление о выборе упрощенной системы
reyestr.court.gov.ua/Review/97082488

так в итоге, позволяют переходить на упрощенку раз в год или надо судиться?

dn.sfs.gov.ua/...​ews-ark/print-269926.html
Вроде запрета нет, но тут консультанты говорят, что нельзя и не могут сослаться на закон.
Мол такое мнение налоговой...

Вот выдержка
298.1.4. Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Т.е. переход подтверждается заявлением о выборе упрощенной системы.
Нет заявления датированного текущим годом — значит в текущем году не было перехода, и значит переход еще возможен.

Закрытие ФОП — это закрытие, как бы с одновременным отказом от упрощенной системы.
Отказ это не переход на упрощенную систему.

Можно запросить индивидулаьную налогововую консультацию, или попробовать открыть ФОП с выбором упрощенной системы
кстати суды, обращают внимание, что 298.1.4 — касается перехода, т.е. это для ФОП который уже например на общей системе и желает перейти, и 298.1.4 вообще не касается нового ФОПа.

А если откажут, то обжаловать выше и/или суд.

Незнаю насколько правильно обжаловать выше в стиле:
мол, я верю, что налоговая действует согласно закона и т.п.
Согласно закона выбор упрощенной системы подтверждается заявлением ФОП.
Если мне отказывают законно, значит такое заявление от ФОП имеется, просьба предоставить для экспертизы, так как мол в этом году ФОП такое заявление не подавал, поэтому оно поддельное.
Требовать провести служебное расследование, накатать в прокуратуру и везде где только возможно — конечно при условии, что в текущем году такое заявление не подавалось.

А в общем плачевно, что даже нормально выписанный закон — трактуют как вздумается, и мол жди нового года или обжалуй.
Как видно из судебных решений, они как раз ссылаются на 298.1.4 — и почемуто считают, если ФОП на начало года был на упрощенной системе — то значит, уже воспользовался своим правом в этом году. И так из года в год — по их мнению человек пользуется своим правом, хотя в законе этого нет.

интересно было бы почитать статистику скольким отказали и скольких перевели без суда. судиться занятие малоприятное

Можете написать «запит» в налоговую
Правда могут ответить, что такую статистику не ведут

По реестру судебных решений — можно найти только кому отказали

Добрый день! Подскажите, пож-та, ФОП, 3-я группа внес собственные средства с формулировкой:
«Готiвковi надходження власних коштiв через кассу 19 квiтня 2021 ч/з ФИО этого ФОП» .Является ли внесенная сумма его доходом?

Добрый день! Необходимо смотреть в первую очередь, как отображается данное поступление в выписке банка. Вы можете прислать мне скрин выписки банка в любом мессенджере по контактам в моем профиле. И я скажу вам детальнее, какие дальнейшие действия необходимо осуществить.

в «Електронний кабінет платника / Стан розрахунків з бюджетом» на cabinet.tax.gov.ua/tax-account в разделе ЕСВ (Назва податку: ДЛЯ ФIЗ.ОСIБ — ПIДПР, У Т.Ч. ЯКI ОБРАЛИ СПР. СИСТ. ОПОДАТК.ТА ОСIБ, ЯКI ПРОВОДЯТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФ. ДI) у меня почему-то висит переплата 3960 грн, т.е на сумму которую уплатил за 1й квартал три месяца назад.
Так и должно быть (т.е. допустим начисление ЕСВ произойдёт в след. году за весь 2021 год)?
Или это глюк?

я чув, що кошти з переплати спишуть після подання річної декларації

Это не глюк))) В прошлых периодах (до карантина) налоговая ежеквартально делала начисления сумм ЕСВ. А в этом году, почему-то, их не делает. От этого и возникают «переплаты», которые на самом деле не переплаты, а оплаченные ЕСВ. После подачи годового отчёта по ЕСВ должна будет появится строка «самостійно нарахована сума ЕСВ...» на сумму ЕСВ за 2021 год. Таким образом, переплата закроется.

Горячая линия ДФС поясняет это именно так:

Так и должно быть (т.е. начисление ЕСВ произойдёт в след. году за весь 2021 год)

ФОПу на ЕН 3 группы для ВЭД указывать «Виконання робіт чи надання послуг за межами України (експорт)» как Місце провадження господарської діяльності — это свежее требование?
Не припомню такого в мануалах про регистрацию ФОП, но вот нашел в пояснениях налоговой месячной давности
kyivobl.tax.gov.ua/...​-ark/news-ark/473739.html

В Дие действительно нет такого функционала, а в Госрегистраторе в бланках Заявлений — есть. Но, если вы не указали этот нюанс, это не является нарушением и за это не предусмотрены штрафные санкции.
Важно,
1. Чтобы ваша деятельность соответствовала зарегистрированным КВЕДам;
2. В Налоговой Декларации за отчетный период обращайте внимание на перечень КВЕДов, которые указываете (там должны быть перечислены те КВЕДы, по которым велась деятельность ФЛП в отчетном периоде).

При реєстрації ФОП в «Дії» наразі можна обрати місце провадження госп.діяльності «В межах всієї території України».
Наразі, якщо ФОП зареєстровано і ви бажаєте змінити і зазначити теж цю інформацію, потрібно подати заяву до податкової про обрання спрощеної системи оподаткування.

Добрый день. Занимаюсь 2d анимацией. Собираюсь открыть ФОП и не знаю какие КВЭДы выбрать. Какой взять основным?

Добрый день!
59.12 Компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм
90.03 Індивідуальна мистецька діяльність
74.10 Спеціалізована діяльність із дизайну

вітаю, а які порадите відеомонтажеру, який займається різного роду нарізками типу «топ 10 найглибших озер, найшвидших машин» і т.д.

не можу зрозуміти чи підходить сюди — «59.11 Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм». з одного боку це про «59.12 Компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм», а з іншого відеоепізод створюється з нуля, як з дублів акторів так і з використанням стокових фото й відео.

Добрий день. Законодавчо не обмежена кількість КВЕДів які ви можете зазначити, тому ви можете вказати і 59.11 і 59.12.

не зрозуміло який квед в декларації вказувати)

В декларации за отчетный период Вам необходимо указывать КВЕДы, по которым Вы вели деятельность в ЭТОТ КОНКРЕТНЫЙ отчетный период. Т.е. Вы должны выбрать из Ваших зарегистрированных КВЕДов те, по которым работали в этот отчетный период и перечислить их в Налоговой Декларации за данный отчетный период.

це все зрозуміло. в мене проблема з трактуванням «59.11 Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм». не знаю чи моя вищеописана діяльність підпадає під цей квед. тому і дилема, вписувати його в декларацію чи ні

Если у вас производство «с нуля» , как Вы писали ранее, то Вам необходимо указывать в Налоговой Декларации КВЕДы — 59.11 и 59.12, если в этом отчетном периоде была такая деятельность.

Щодо трактування КВЕДів, цим займається Державна служба статистики. Ви можете звернутися до них у вигляді письмого чи усного звернення і уточнити цю інформацію.

Взагалі, максимальна кількість КВЕД для ФОП законодавчо не обмежена. Сучасний бланк заяви на спрощену систему оподаткування передбачає можливість зазначення аж 22 кодів КВЕД. Тому, сміливо обирайте обидва. Та ще можете обрати декілька КВЕДів «про запас» на випадок «а раптом знадобиться». Адже, не обов’язково вести діяльність згідно усіма зазначеними КВЕДами одночасно.

Добрий день.
Можемо допомогти у виборі видів діяльності, оплатимальної системи оподаткування та проконтролювати процес реєстрації Вашого ФОП. Можливо є ще якісь питання по самій процедурі — звертайтеся, підкажу) Можете писати в телеграм або телефонувати)
Вікторія, юрист компанії «Бухгалтер ідеального підприємця»
тел: (093) 515 40 49

С начала 2021 года ФОП был на 2 группе единого налога(доходов не было). Если перейти с третьего квартала (подав заявление до 15 июня) на 3 группу (5% без НДС), то какой лимит будет до конца года (7 млн-как для третьей группы,5 млн-как для второй или какой то другой вариант,например, 6млн-среднее полгода на второй и полгода на третьей).Спасибо заранее.Очень нужен ответ,чтобы знать что делать (подавать заявление до 15 июня или нет)

Дублирую: Спешу ответить) Доброго дня, Вячеслав. Лимит до конца года у вас будет 7 млн грн. Если нужна помощь в ведении бухгалтерии, обращайтесь: мы не только профессионально относимся к вашей бухгалтерии, но и стремимся к дружественным теплым отношениям с нашими клиентами :)

Через какое время после закрытия ФОП его можно открыть снова,чтоб быть на упрощённой системе ?

После полного закрытия ФЛП на упрощенной системе, зарегистрировать ФЛП и стать на упрощенную систему опять возможно только с начала следующего отчетного года.

А можно сослаться на закон?
Рельно ли это не предусмотрено?

zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17/print
Стаття 298. Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, або відмови від спрощеної системи оподаткування

298.1.4. Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Если человек в 2020 году перешел на единый налог, в 2021 закрыл ЧП
То странно, почему он не может открыть ЧП и перейти на единый налог в 2021 году?
Ведь переход был в 2020 году, а не в 2021

Если Вы были уже на ЕН в 2021 году и закрыли ФЛП, то опять открыть и стать на ЕН Вы сможете только в следующем году.
К сожалению, из практического опыта, пп. 298.1.4., а именно

перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року

налоговая относит к этой ситуации также.

Якщо потрібна допомога в реєстрації, або бухгалтерське ведення Вашого ФОПу — звертайтеся, допоможемо: 093 515 40 49 Вікторія

Здравствуйте, Наталья.

Подскажите пожалуйста, может ли СПД третьей группы на едином налоге оплатить инвойс зарубежному юрлицу со своего валютного СПД счета? Инвойс на покупку техники (планшет и ноутбук). Не будет ли проблем и вопросов у налоговой?

Добрий день. Є ймовірність сплати ПДВ у вашому випадку. Але потрібна детальніша інформація. Можемо зв’язатися щоб обговорити деталі: (093) 515 40 49 Вікторія

Суб’єкти господарювання — платники єдиного податку, не зареєстровані як платники ПДВ, повинні сплачувати ПДВ при ввезенні (імпорті) товарів на митну територію України під час митного оформлення таких товарів без реєстрації як платники такого податку.

Предлагаю услуги бухгалтера для СПД (IT) на 3 группе (без НДС):
— регистрация ФЛП (заполнение регистрационных документов, подачи заявления госрегистратору, подготовка документов в налоговую для перехода на упрощенную систему налогообложения);
— получение Вытяга с реестра плательщиков единого налога;
— Ведение Книги учета доходов;
— оплата налогов ЕН и ЕСВ;
— внесение изменений адреса ФЛП;
— подготовка пакета документов для получения ключей ЕЦП;
— подготовка и подача квартальной, годовой отчетности(электронная отчетность)
— ликвидация ФЛП;
— перечисление дохода со счетов ФЛП на карту ;
— решение вопросов ФЛП, которые связаны с налоговой ;
— открытие и закрытие банковских счётов ФЛП;
— контроль уплаты налогов и осуществление сверки расчетов с налоговыми органами ;
— Получение справок в органах ДФС.
Консультация и заказать услуги можно по (Viber, WhatsApp, telegram-+38 066 37 46 706)
Опыт работы : ведение ФЛП (IT ) в компании более 150 чел.
Работаю удаленно, так как есть основная работа
Украина

вітаю! минулого кварталу, сплатив ЄСВ двічі через глюки кабінету платнику і потім докинув ще ~600грн і маю переплати рівно 3960 грн. ці кошти автоматично спишуться на користь нарахованого ЄСВ чи я обов’язково треба зробити окремий платіж ще на 3960грн

цікавить механізм списання коштів з балансу рахунку по ЄСВ. чи можливо «поповнювати» його дрібними платежами, щоб на період списання була потрібна сума

Как выстроить работу ФОПу-новичку?

Собираюсь регистрироваться в качестве ФЛП (3 группа упрощёнка) и предоставлять услуги по созданию контента. В связи с этим возникает вопрос, как выстроить сотрудничество с украинскими, российскими, белорусскими и другими заказчиками?

Мне нужно будет составлять инвойс по каждой статье для физлиц, а для юрлиц акт выполненных работ?

Подскажите кратко алгоритм работы по физ и юрлицам. Позже планирую взять консультацию у юриста

Доброго дня.
При роботі з іноземними замовниками Вам обов’язково потрібно буде реєструватися на 3 групу єдиного податку. Щодо документів потрібно буде мати договір, інвойс та акт.
Інвойс та акт підійде для разових послуг, але якщо ви працюєте із замовником з великим проектом, потрібен договір.
Якщо потрібна детальніша інформація та допомога в реєстрації (пояснення всіх нюансів реєстрації та на що потрібно звернути увагу) звертайтеся: (093)515-40-49 Вікторія

Добрый день. Не надо! Таксер просто сообщает по всем отчетам о граничном сроке, не обращайте внимание. Вы же не адвокат или нотариус (

осiб, якi провадять незалежну професiйну дiяльнiсть)

и если у вас не было дохода как у физлица (

для громадян

) тогда не нужно подавать

Тогда не нужно! Если нужна помощь в ведении бухгалтерии ФОП, обращайтесь: +38 096 728 26 99 (telegram)

Наталья, подскажите пожалуйста, если я работаю как штатный сотрудник и еще как ФОП? Мне нужно заполнять?

Нет, за вас как за сотрудника подаст отчет организация. И, кстати, если за вас как за сотрудника организация платит ЕСВ минимум с минзарплаты, то вы как ФОП, начиная с 2021 года, можете ЕСВ не платить!

Добрый день. Подскажите пожалуйста. Сколько отчетов сейчас нужно подавать в налоговую и пенсионный ФОП 3я группа. Ранее, я подавал отчеты
— ЕСВ за наемных сотрудников (каждый месяц).
— Отчет 1ДФ за наемных сотрудников (раз в квартал)
— Налоговая декларация за себя (раз в квартал)
— ЕСВ за себя (раз в год)

Как я понимаю сейчас все изменилось. Объединили отчеты. Сколько сейчас отчетов подаётся и когда. Какие номера у этих форм?
Я правильно понимаю что сейчас раз в квартал подается 2 отчета:
1. Отчет 1 ДФ за наемных сотрудников (номер формы F0500105) где указываю заработную плату сотрудников и удержанный налог, который я перевел в налоговую. И военный сбор заполняю.

2. Налоговая декларация плательщика единого налога ФОП 3я группа
— Главная форма (номер формы F0103307) где заполняю как обычно прибыль за квартал и уплаченный налог 5%
— Додаток 1 (номер формы F0133107) где заполняю за себя ежеквартально ЕСВ

Вопрос, отчет по ЕСВ за наемных сотрудников, сейчас нигде не заполняем? Я не могу найти форму для подачи отчета по ЕСВ за наемных сотрудников. Старая форма действует только при закрытии ФОП.

Доброго дня

ФОП 3 група
відправив звіт по ЄСВ за 2020 рік в січні 2021, але не переконався що податкова віправила другу квітанцію.
Помітив тільки в 15 лютого 2021, коли отримав 2 квітанцію отримав повідомлення що порушені сроки подачі звітності.

Прочитав, що по законодавству буде накладено штраф

Запитання: як я про щтраф дізнаюсь, чи повинен я отримати щось від податкової?

уточнення: податок був сплачений в встановлений термін в повному обзязі

Дякую за відповідь.

на час карантину штрафи не нараховують, раніше зустрічав таку інформацію

Дякую, знайшов відповідь ось тут

sme.gov.ua/covid19-qa

Тимчасово на період дії карантину штрафні санкції не застосовуються за наступні порушення:
несвоєчасна сплата єдиного внеску;
неповна сплата або несвоєчасна сплата суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);
несвоєчасне подання звітності до податкових органів.
Під зазначене скасування не підпадає адміністративна відповідальність, тому без дійсно поважних причин не варто припиняти сплачувати податки та пропускати строки подачі звітності.
📙 Джерело: zakon.rada.gov.ua/...​fJuSvEm0vJWo0VOc0#Text(ЗУ № 591-ІХ)

Доброго дня,

я зареєстрований ФОП 3 групи з 2017 року, на єдиному податку також працюю за основним місцем з вересня 2019 року, де сплачують всі податки на заробітну плату, отримав в особистому кабінеті в податковій ось таке повідомлення:

Само зайнята фізична особа
Платник єдиного податку 3 групи
основна ДПІ 2654
Граничний термін подачі Fri Apr 30 00:00:00 EEST 2021 :
F0100211 Рiк 2020 Податкова декларацiя про майновий стан i доходи (для громадян та осiб, якi провадять незалежну професiйну дiяльнiсть)

Запитання, чи повинен я як ФОП 3 на єдиному податку подавати декларацію про майновий стан?

Дякую за допомогу

аналогічна ситуація. сподіваюсь, що це просто баг. дуже сподіваюсь

баги від податкової можуть дуже дорого коштувати :-(

Тільки помітив, що в мене досі висить це повідомлення. Вам вдалося вирішити цю проблему?

Добрый день, я сейчас работаю в компании, которая оформляет в штат.. соответственно они за меня платят ЕСВ. Собственно вопрос — по новому закону я теперь не обязан платить ЕСВ по фопу... интересует как это будет отражаться в отчетности — будет ли налоговая его начислять, надо ли мне сдавать отчетность по ЕСВ указывая там нули или же как и раньше минималку необходимую?

Добрый день, ситуация такая.
Нанялся на вторую работы и быстро понял что не потяну ее. Буквально на 2 рабочий день (если не считать выходных) я сказал что у меня проблемы с проектом и что я хочу прекратить сотрудничество и мне начинает говорить начальник что мол ему так не удобно, что о нем плохо подумают и чтобы я попробовал все сделать. На основной работе появилось больше дел, со второй работой ничего не продвигается уже 2 недели и я думаю что мне не хватает квалификации для нее (там немного не моя специфика). В итоге я не знаю как я могу уволиться. Я подписал договор «про надання послуг» и там прописано что за месяц нужно предупредить об уходе. Что если я просто уйду? Какой смысл мне еще месяц так сидеть если от меня тут толку нет и это только нервы мне создает. Что я могу сделать в данной ситуации?

Обратитесь к юристу, который вычитает договор и предложит пути решения вопроса.

Доброго дня. Потрібно ознайомитися з договором.
Звертайтеся, допоможемо: (093) 515 40 49 Вікторія
Юрист, компанія «Бухгалтер ідеального підприємця»

Добрый день, подскажите кто-то уже сдавал новый объединённый отчёт по ЕСВ, физ лица единщики на 3 группе с наемными. Когда уже появится этот отчёт в электронном кабинете?

Вечером 01.04.21 шлюз налоговой перестал принимать отчетность по новым формам, а также налоговая вовсе удалила эти отчеты из своей базы (из кабинета плательщика налогов). Все в ожидании новостей или комментариев от налоговой, но та вовсе молчит.

Если ведете учет самостоятельно, советую попробовать использовать ТАКСЕР ( taxer.ua/ru/.90521772 ). В течении всего срока подписки пользователям Таксера доступны бухгалтерские и юридические консультации по вопросам предпринимательской деятельности в неограниченном количестве.

Отчет на сайте ТАКСЕРА обновлен и ждет лишь возобновления работы шлюза на прием этой отчетности.

Добрый день. Помогите, пожалуйста, с не простой ситуацией разобраться. Закрыла ФОП на общей системе, подала годовую декларацию с прочерками, но забыла туда включить сумму з/п. Пришло письмо с налоговой и просят сдать уточненку. Фирма, где раньше работала, закрылась. Сделала запрос в налоговую, одно предприятие есть суммы начисления,второго нет (которое закрылось). Зашла на сайт пенсионного, а там есть суммы начисления. Что делать? подавать без второго предприятия?

Не совсем понятен ваш вопрос.. Какое отношение имеет з/п к Декларации ФЛП???
Или речь о доходе ФЛП? Тогда зачем Вам фирма которая закрылась и данные из ПФУ?

у всіх в стані розрахунків з бюджетом по ЄСВ пише таке?

«Нарах. плат. самост. о.п. по строку (декл.термiн спл. пот.рiк) Нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцiальне страхування N хххххх вiд 15.01.2021 терм.спл. 09.02.2021»

раніше ж єсв мало б 19.01 списуватись

Добрый день, подскажите пожалуйста, по следующей ситуации. ФОП 3 группа, открыты счета в USD и UAH. Возможно ли перевести средства с ФОП USD счёта на свой же USD счёт/карту физ. лица, чтобы потом снять в кассе в долларах? или же обязательно их продавать в гривну, и только в таком виде перечислять на свою UAH физ. карту?

перечислить инвалюту с предпринимательского счета ФЛП на его же «личный» счет, чтобы уже оттуда снять валюту для личных нужд, не удастся.Снять наличную валюту с текущего инвалютного счета можно только для обеспечения командировочных и представительских загранрасходов.

Добрый день
ФОП 2 группа
Квед 47.91
Оплаты идут на карту ключ в основном с приват 24 или подобное.

Торгую только через интернет

Физического контакта с клиентами нет
В прошлом году был оборот 1 750 000

Надо ли мне ставить РРО ? Я его поставить не могу...значит надо закрываться?

Доброго дня! Так, з 01.01.2021 року відповідно до законодавства Вам необхідно застосовувати РРО або ПРРО.
Можете звернутися до нас, допоможемо з реєстрацією РРО чи ПРРО.

подскажите пожалуйста как провести правильно через фискал сумму поступившую на счет по программе LiqPay

подскажите пожалуйста как провести правильно по фйискалу
сумму поступившую на счет по программе LiqPay

Добрый вечер. У меня такой вопрос. Я открыта как ФОП, у меня ТС. Паспорт привязки продлен на 5 лет, земля в аренде, плачу аренду, все ок. Я хочу сейчас закрыться как ФОП. Я же спокойно остаюсь владельцем киоска и потом смогу открыться когда нужно? Меня беспокоит номер ФОП. Ведь в реестре у меня сейчас один номер и он же указан в паспорте привязки. Если я закроюсь и потом откроюсь у меня будет уже другой номер. Потом, когда я буду дальше продлевать паспорт привязки будут ли проблемы? Из-за того что я закрывалась. Будут ли это проверять и можно ли так делать? По идее ведь можно. Много кто закрывается, и стоят себе киоски спокойно закрытые и все.

Добрый день, подскажите, пожалуйста, ФОП 2 группа, магазин секонд хенд и кафе-шаурма. Работаем без кассового аппарата. В третьем квартале 2020 года по обороту превысили 1 млн. гривен. Не знали, что в таком случае надо кассовый аппарат ставить с первого числа следующего квартала, думали, что с первого января, когда отчитываемся за год и показываем в годовой декларации сумму оборота. Что теперь делать, что будет за то что с 01-10-2020 не поставили кассовый аппарат.
Заранее спасибо за ответ.

Всем доброго времени суток!
Есть несколько вопросов к знатокам.
Я закрыл свой ФОП в средине года, в реестре минюста указано что деятельность прекращена, счета в банке закрыл, проверку в налоговой не проходил. В кабинете налогоплательщика у меня переплата

Если я в январе буду открывать ФОП:
1. могут быть какие-то проблемы связанные с ранее открытым ФОП?
2. через Дія можно открыть спокойно ФОП?
3. на третью группу и единый налог можно сразу перейти?
4. нужна ли книга учета, так как видел что с 2021 можно без нее?

1.проблем не должно быть,если все налоги и отчёты были поданы и оплачены.
2.Да можно.
3.Да можно при регистрации в ДИИ,можно сразу выбрать группу.
4.Книгу регистрировать не обязательно ,но вести учёт доходов нужно в любой удобной форме.

4.Книгу регистрировать не обязательно ,но вести учёт доходов нужно в любой удобной форме.

например в какой?

Дообрый день,например в эксель формате.

Здравствуйте! я ФОП на 2 группе. В марте была ошибочно перечислена сумма на расчетный счет по подоходному налогу вместо единого налога. Есть ли возможность вернуть уплаченные деньги?

да можно,в электронном кабинете плательщика есть возможность подать заявления ( F1302001 Заява про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов’язань та пені)

Добрый вечер. Сдан отчёт 1дф с 1 по 3 квартал 2020 года в декабре этого года- получается,что с нарушением сроков. Подскажите какие штрафные ожидать или штрафные санкции не будут применяться по-новому законопроекту

Добрый вечер. На время карантина штрафы не применяются

всім привіт! нещодавно наткнувся в рекомендаціях на статтю про 20-ОПП і пишуть, що її треба подавати всім) навіть якщо ти працюєш вдома за комп’ютером, то об’єктом оподаткування є квартира (дім тощо), оскільки це впливає на податок на нерухомість і т.д.

цікаво чи все дійсно так, чи хтось з айтішників хоч раз її подавав і що з санкціями, якщо цим знехтувати?

Добрй ночи! Вам удалось выяснить что нибудь по данному вопросу? Тоже нигде не могу найти информации об этом (

Добрый вечер. 4 декабря перехожу со 2 на первую группу. Декабрь платить по старому 950 гр. Или новый платеж по 1 группе будет с 1 января? Спасибо за ответ.

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста я фоп 2 группы квед 45.32 Роздрібна торгівля автозапчастин.... . Торгую на территории рынка . (Киоск)Есть договор с рынком. Доход меньше 1млн.грн. Мне нужно с 01.01. 2021г. Использовать РРО. ? И еще один вопрос. Я могу перейти с 2 группы на 1 группу.?

РРО-перенесли на 01.01.2022г.и лимит увеличили до1320000.(главное не перевалите за лимит).
Единый налог, 1 группа единщиков — только физические лица, которые не используют наемный тpуд. Виды деятельности — розничная продажа товарoв на рынках и/или предоставление бытовых услуг населению (список этих услуг смотрите в п. п. 291.7 НКУ).

Якщо потрібна допомога з переходом на 1 групу, звертайтеся за телефоном (093) 515-40-49. Проконсультуємо і якщо потрібно допоможемо :)

Добрый день. Подскажите что делать : после 1 квартала переходили с общей системы на единый налог и вместо декларации об имущественном состоянии подали декларацию об едином налоге за 1 квартал , хотя фоп был на общей системе , доходов не было за 1 квартал.

Добрый день, подскажите пожалуйста, перечитала кучу инфы, но так и не поняла. Нужно ли применять РРО с 2021 года если ФОП 3 группа, доход больше 1 млн за год, операции исключительно безналичные с расчётного счёта на расчётный счет. Спасибо

Нет не надо.

ТАКСЕР ( taxer.ua/ru/.90521772 ). В течении всего срока подписки пользователям Таксера доступны бухгалтерские и юридические консультации по вопросам предпринимательской деятельности в неограниченном количестве.
Если понравится вводите промокод при оплате на максимальную скидку 15% — K90521772-2016KS . О преимуществах можете почитать на их сайте или на странице моего профиля.

Добрый день! У кого-то получилось заяву про приєднання до договору про визнання електронних документів ?.Пробувал F1391103,F1391501-пише про помилки.

Заяву скасовано. Просто надайте звіт.

ТАКСЕР ( taxer.ua/ru/.90521772 ). В течении всего срока подписки пользователям Таксера доступны бухгалтерские и юридические консультации по вопросам предпринимательской деятельности в неограниченном количестве.

Фоп, приём платежей через посредника paypal, это оптовая(так как через перепродавца) или розничная торговля? Выбор квэда

Добрый вечер,
Я флп 3 группа,
Продаю цифровой товар на этси, товар относительно недорогой 1 доллар за единицу. Вывожу деньги через посредника seller-online (потому что не могу принимать paypal напрямую), вывожу раз в несколько недель. Инвойс соответственно выставляю на посредника. Как думаете, это розничная торговля, я же продаю каждому покупателю лично со своего аккаунта на этси, или это оптовые продажи, можно расценить это как продажу посреднику для последующей перепродажи.
Ведь от этого зависит квед.
Может кто- нибудь сталкивался с таким вопросом, посоветуйте пожалуйста

Нашла информацию, возможно кому нибудь пригодится: это действительно оптовая торговля. И квед нужно ставить соответствующий,
Я выбрала квед и оптовой торговли, и розничная через интернет.

Добрый день, может я что-то не понял).Я ФОП 3группы единого налога не плательщик НДС.Изготовляю и продаю настольные часы через интернет.И продаю закасчикам заграницу.Платежи от покупателей идут на один платёжный сервис Western Bit,а от туда я уже перевожу валюту на свой счёт.Вопрос нужен ли РРО и как мне им правильно пользоваться???

Извините, у меня вопрос к вам, как к человеку с опытом. Вы какой квед указывали, как розничная торговля или как оптовая? Так как вы работаете через посредника, это может являться оптовой торговлей? (Ведь он по сути перепродает ваш товар)
Я тоже работаю через посредника и вот последние несколько дней ломаю голову себе этим вопросом. Буду благодарна за помощь
И ещё вопрос, я работаю не через вестерн, а через seller online, знаю, что вестерн предлагает инвойсы, можно вас попросить экземпляр, если вам не сложно?(сам ваш товар и сумму можете закрасить, меня сам формуляр интересует), если да, пришлите пожалуйста на адрес sofanikiticna собачка gmail.com
Заранее огромное спасибо

доброго дня! на валютний рахунок ФОП 3 група 5% надійшла сума 490$, а інвойс був створений на 500$. тобто надійшло на 10$ менше

комісії банків кореспондентів оплатив отримувач, але схоже що з нього забули списати комісію за платіж. оскільки у виписці бачу таке: «Sender’s Charges = 10$»

що в такому випадку вписувати в книгу обліку? 10 доларів нічого не змінює, але хочеться зробити все правильно. щоб потім це «нікого» не спантеличувало оскільки ЄП порахований за сумою більшою, ніж надійшла на рахунок

уже перечитував форум, інформація суперечлива. одні радять писати в книгу те що й в інвойсі, інші — лише те що потрапило на рахунок

Доброго дня. Насправді важко однозначно сказати. Виходячи з поглядів податкової, то потрібно враховувати дану комісію до вашого доходу, оскільки по суті якщо ви виставляєте інвойс на 500 доларів, а практично отримали 490, то 10 доларів, які крім того, ще й зазначені у виписці, це ваші витрати. Але, якщо ви виставите рахунок замовнику на суму 490 доларів, і в договорі у вас буде прописано, що комісію за переказ коштів сплачує Замовник, тоді ви в дохід враховуєте лише 490 доларів.
Забігаючи наперед, відповім на можливе питання: ви можете сказати. що якщо ви виставите інвойс на суму в 490 доларів, то Замовник сплатить 490 і знову спишеться комісія в 10 доларів, і вам на рахунок надійде 480. В такому випадку раджу робити два рахунки — один для Замовника на 500, а інший для нашої податкової і для вас на 490. Лиш не забудьте в договорі зазначити, що комісію сплачує замовник.
Якщо у вас залишились питання або ви бажаєте перекласти вантаж вирішення всіх подібних запитань і не тільки на професіоналів, звертайтеся. Наша компанія спеціалізується на веденні бухгалтерії ФОП ІТ-сфери. Беремо на себе відстеження законодавчих змін, комунікації з банками, органами ДПС, проблеми «як не забути здати звітність та сплатити податки» і т.п.

👉 Компанія «Бухгалтер Ідеального Підприємця» тел.: (+38) 050-629-04-69, (+38) 097-572-72-05 (Telegram),(+38) 093-040-06-20; e-mail: [email protected]; facebook: www.facebook.com/BIP2012 ; адреса офісу: вул. В. Стуса, 35-37, пов. 9, оф. 911, м. Київ, 02000, наш сайт www.bip.net.ua skype: bip_net_ua
Telegram-canal: t.me/...​ter_idealnogo_pidpryemcia і Telegram-chat: t.me/...​at/KeI_4VXk6CkT_TrZuH2YgQ
Sender’s Charges = 10$

он тебе отправил 500 с оплатой за твой счет, что тут непонятного? 500 в книгу пишешь

Добрый день! Подскажите пожалуйста нужно ли вписывать своё имущество (дом, машину) в карточку СПД (единщик 2 группа) если деятельность не связана со сдачей в аренду чего либо. Большое спасибо!

День добрый. Лимит на беспошлинный ввоз для физлиц сейчас 100 евро, для ФЛП 150. Есть смысл пробовать ввезти посылку со стоимостью 140 евро на своё ФЛП 3 группы, или для ФЛП таможня с налоговой применят какие-нибудь «другие правила оценки» и будешь сам не рад?

Добрый день.
Подскажите пожалуйста, если фоп гр. 2, квед Аренда, сдаю ларёк на рынке, землю под который арендую у рынка.
Какие документы должны быть у фоп и какими документами подтверждать доход(первичка)?

Акты предоставленных услуг

Добрый день.Фоп 3 группы.Если например отправляешь товар наложенным платежом, указываешь 1000грн, оплату за наложку 20грн+2% оплачивает клиент.Приходишь на следующий день и забираешь 1000грн.То сумму дохода вписывать 1000грн или учесть комиссию которую оплатил клиент?Если учитывать эту комиссию,получается при отправке наложкой чтобы на запутаться нужно указывать оплата за наложку платит отправитель?

Добрый день. Открываем фоп 2 группа.
Открываем кафе.
Не понимаю как происходит с налоговой как сдавать отчёты и как они будут видеть мои доходы с которых вы считывать налог?
Каждый месяц задавать отчёты как?
Помогите кто ведёт свой бизнес с общепит ом.
Как оформлять на работу? И сколько я буду платить за каждого?

Добрый день. Я столкнулся с запутанной ситуацией. У меня был ФОП 2 группы и чуть меньше года назад я получил на него ВФП от физ.лица. Недавно я закрыл ФОП и ВФП не вернул. Планирую открывать ФОП снова через пару месяцев, но уже 3 группу, как раз когда будет 12 месяцев с даты получения ВФП. Нужно ли вносить сумму ВФП в доходы новоиспеченного ФОП в таком случае? И если да, то нужно ли с него платить 5% ЕН, учитывая что получал ВФП ФОП на 2 группе?

Добрый день!
Вопросы:
1. Получали ВФП на расчетный счет? Как оформляли?
2. Какие Ваши действия были при закрытии ФЛП?
Много нюансов, напишите мне в телеграмм или вайбер, контакты в профиле.

Добрый день,
интересует есть ли какое-то движение по 5 группе единого налога или пока не до айтишников? На данный момент есть один клиент на Западе, который хочет нанять несколько разработчиков в Украине на несколько летю. Он рассматривает оформление разработчиков на 3 группу единого налога. Не хотелось бы потратить время и деньги оказаться с отмененной 3 группой.... Платежи будут идти от иностранной фирмы на счета разработчиков в Украине.

Добрый вечер. Пока никаких особо изменений принятых по ИТ-шникам нет. Пока все как было. Много было всяких разговоров и законопроектов, но по факту пока всё без изменений.
Если нужна помощь в регистрации, ведении бухгалтерии данных ФОП, в организации работы ФОП с иностранной компанией, обращайтесь. Помогу подобрать наиболее выгодный вариант работы.
+38096-728-26-99 (viber, telegram, WhatsApp)

Добрый день.Возникла проблема с ключами Приват Банк. В феврале спокойно с ними сдала все отчеты, сейчас при попытке подписать документ пишут что нет прав подписи. «Помилка перевірки підпису: Не має права підпису Документ...Можливо відсутній договір.» При попытке подписать договор заново пишут что существующий договор уже есть. В самом электронном кабинете в разделе «Перегляд звiтностi». нашла этот договор и там в последней колонке написано «дозволено тiльки перегляд». Для меня осталось загадкой как мне удалось с этими ключами сдать отчеты в феврале и что делать дальше чтоб этот статус поменять и отправить отчеты? Следующий вопрос будут ли штрафы если сдам отчет позже 12 мая? В одних источниках пишут что в связи с карантином сроки продлили, а в других что все равно тем кто сдал декларацию после 12 мая будет штраф. Помогите прояснить ситуацию, пожалуйста.

Добрый день, Екатерина! 1.По подписи — Подписывать необходимо не сам Договор, а отправлять отчет «Заява про приєднання до Договору». 2. Сроки сдачи отчетов не продлили. Если необходима помощь, обращайтесь.
067 725 77 08 (VIBER, TELEGRAM, Whats App)
097 090 03 00
099 035 09 05
048 701 19 09

Добрий день! ФОП отримую оплату на ключ карту к рахунку, яка відображаеться на поточному рахунку, з цього виникає декілька притань:
— прирівнюється цей спосіб розрахунку як безготівковий, що не передбачаю встановляння РРО
— чи требя ФОП виписувати якійсь документ на гроші які надходять на р/р ( товарний чек чи видаткову) якщо це продаж через інтернет
— якщо у банківській виписці відображаеться Перевод (Кредитная часть) 08.05.2020 14:03:02 по картцi 5169330520837029 це не є проблемою перед податковою
дякую

Доброго дня. Оплата на карту прирівнюється до оплати готівкою

Тобто навідь тоді коли оплата відображаеться на підприємницькому рахунку 2600.... все одно це як оплата готівкою?

Добрый день! Помогите разобраться свопросом. В конце апреля закрыла ФОП (2 группа) Подала отчет форма F0103306 Пакет приняли, но пришла квитанция № 2 с ответом об отказе — указана причина — "F0103306 форма не подається вцьому звітному періоді. По какой форме подавать ликвидационный отчет по ЕН ????

Добрый день. За какой период вы подавали отчет? Если вы в конце апреля только закрыли ФОП то ликвидационную декларацию нужно буде сдавать в июле.

За период с 01 01 по 30 04 .Значит я просто рано подала эту декларацию? А почему именно в июле нужно подавать? Форма F0103306 ? Просто я вычитала, что срок подачи ликвидационной декларации — в течение 30 календарных дней с даты закрытия. Подаётся за период с начала года до конца месяца, в котором зарегистрировано прекращение деятельности. А почему именно в июле нужно подавать?

30 дней — это для ФОП, которые были на общей системе налогообложения и должны сдавать декларацию про майновый стан. А ФОПы на едином налоге должны сдавать ликвидационную декларацию плательщика единого налога в срок для квартальной декларации. Так как вы закрыли ФОП во втором квартале, то подать декларацию вам нужно ща второй квартал в период с 1 июля по 9 августа

Доброго дня. Підкажіть, будь-ласка, я являюсь ФОП 2 групи. Після народження дитини діяльність не припиняла. Плачу єдиний податок і ЄСВ. Зараз отримала довідку із пенсійного фонду (ок-7) і виявила, що з наступного місяця після народження дитини соцстрах сплачує за мене ЄСВ (чи як правильно сформулювати). Тобто за кожен місяць сума задвоюється — я самостійно плачу + соцстрах.
Звідси питання — можливо я як ФОП можу не сплачувати ЄСВ до досягнення дитиною 3-х років? Якщо так, то чи потрібно кудись звертатись?

Здравствуйте.Помогите, пожалуйста,по ЄСВ.. ФОП 2 группа, без наемных.Делаю проплаты ежемесячно (удобнее),в марте проплатила за день до оглашения карантина, соответственно и прекращения работы.Как перевести эту проплату на май месяц и не попасть на штраф? В налоговой не дают внятного ответа, говорит «на вашу ответственность,вы же работали половину марта?»

ФЛП единщики освобождаются от уплаты ЕСВ с 1 марта по 30 апреля.

А на заседании 30 апреля ВРУ приняла за основу законопроект № 3329-д, которым продлевается до 31 мая 2020 года освобождение ФЛП и лиц, осуществляющих независимую профессиональную деятельность, от уплаты ЕСВ за себя.

Касательно Вашей переплаты, то ничего делать не надо, она зачтется автоматически.

Согласно ЗУ о covid-19 ФОП на едином налоге освобождены от уплаты ЕСВ за март-апрель 2020, но могут по своему желанию оплатить, в любом случае — оплатите или нет, эти два месяца будут засчитаны в стаж. Законопроект 3329-д, который отменяет и оплату ЕСВ за май, принят только в первом чтении, дабы он вступил в силу, его должен подписать Президент. Он был подан 30.04, так что могут и не принять окончательно(
Писать заявлений никаких не нужно, в годовом отчете по ЕСВ укажите, что за март-апрель не платили

Всем привет.
Где можно проконсультироваться по поводу открытия ЧП, ФОП?

Собственно, есть сайт, услуги для физ и юрлиц. Территориально пока Украина, в планах РФ, РБ, возможно Прибалтика.
Хочу открыть ЧП или ФОП в Украине чтоб платить налоги.
Также открыть ЧП в Эстонии для клиентов из ЕС.

Возможно ли открыть ЧП в Украине на жену, а в Эстонии на меня?
Как это все правильно оформить?
Или легче чтоб в Украине и Эстонии было оформлено на меня?

Спасибо

Добрый день, Александр! Проконсультирую по всем ваши вопросам, обращайтесь! 067 725 77 08 (Viber, Telegram, Whats App)

Переодически обращаюсь за консультацией. Все четко и по существу.

Привет.
Регистрируем ФЛП. Ведем учёт. Консультируем по налоговым и юридическим вопросам.

Контакты
www.achtungzvit.com
+380 67 327 7909
+380 44 379 1237
[email protected]
04073, Кирилловская, 160, корп. «Б»
Оф. 606
Киев, Украина

Здравствуйте!
При подаче ДЕКЛАРАЦИИ ПЛАТЕЛЬЩИКА ЕДИНОГО НАЛОГА ФОП (F0103306) за 1 квартал 2010 у меня выдаёт ошибку — немає права підпису. И соотвественно не могу ни подписать его, не отправить. Заявление о присоединении к договору про визнання електронних документів отправила — пришли все квитанции . Только в зявлении забыла поменять год и там написано 2019. Ключ использую от приватбанка. Можете подсказать в чем проблема?

позвоните на горячую линию ДПС 0800-501-007, направление 0, как вариант, отозвите на сайте АЦСК ПриватБанк старый ключ, создайте новый и через пару дней отправьте заявление уже с верными данными и потом декларацию

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста: оформила ФОП 27.02.20, с 1.03. перешла на ЕН, прибыли на ОС — не было. Нужно ли в квартальной декларации (за пару дней на ОС) указывать прибыль полученную за ЕН в марте, апреле (Доходи, отримані від провадження господарської діяльності за спрощеною системою оподаткування протягом звітного (податкового) року) или уже в годовом отчете ЕН? В приложении Ф2 я указываю нули, поскольку книги доходов и расходов нет и прибыли на ос не было, верно? Также вопрос: доходы 11.3. что не подлежат налогооблажению: до регистрации Фоп состояла на учете в фонде занятости, мне нужно показать сумму с 1.01. до дня регистрации Фоп, или итоговую сумму, которую получила, от фонда с 1.01.20-31.03.20? Деньги приходили с задержкой. Благодарю

Нужно показать только прибыль по ЕН за март, так как апрель — это уже второй квартал

Здравствуйте! Вопрос почти такой же, то есть я подаю квартальную декларацию, в ней указываю доход за март ( когда уже была на едином налоге), так как это декларация за квартал, правильно я ж все поняла? а если есть имущество в виде автомобиля (личного. как гражданина) , его тоже нужно нужно показывать в декларации?

Да

А мне ничем это не грозит, если я укажу в декларации автомобиль , имею ввиду нужно что то куда то платить за это? и как я поняла я сейчас один раз подаю квартальную декларацию, так как в феврале была на общей системе, а в марте уже на едином, и в последующем отчитываюсь согласна группе 1 раз в год подачей ЕН и ЕСВ, без декларации о имущественном состоянии так?

Добрый день. Клиент проводит оплаты на расчётный счёт в банке за товар, теперь их бухгалтерия просит копию свидетельства плательщика единого налога поставщика. Для чего им это нужно?

Некоторым компаниям нужно документальное подтверждение, чтоб подкрепить к документам об уплате

Нет возможности прочитать полностью, возможно повторюсь.
За 12 лет существования СПД накопился вагон макулатуры в виде контрактов, актов и бумажных платежек налогов из времен до Интернет-банкинга.
Что я могу уничтожить без риска выглядеть бледно перед внеплановой проверкой?

Все, кроме периода с 01.01.2017 года (последние полные три календарных года) + лучше оставить квитанции по отчеты по ЕСВ, которые сдавали вручную. Потому что по ЕСВ нет срока давности

Здравствуйте.
Недавно зарегистрировалась как ФОП 3 группы. Работаю с зарубежной компанией. Встал вопрос, как лучше проводить оплаты и остановились на двух вариантах: SWIFT-платёж на рассчётный счёт ФОП ПриватБанка или счёт Payoneer. Через Payoneer возможно получается дешевле, но возник вопрос — можно ли так вообще? Могу ли я получать средства на карту Payoneer, выводить их на свой предпринимательский счёт и с этой суммы уплачивать налог? Видела инфу о том, что доход на счёт Payoneer можно задекларировать только как физ. лицо. Так ли это?
Спасибо

Я адвокат. Могу проконсультировать, напишите мне на почту: ashkudun (собачка) gmail.com

Добрый день! Заполняли книгу доходов и пропустили приход ден.средств за одну дату. как правильно вписать её в книгу? Заранее благодарю за ответ.

Добрый день. Под последней записью прописываете дату, которую пропустили, а суммы дохода в графах прописываете с «+„.Если за этот период вы уже подбивали итог, то нужно прописать эту строку с знаком “-» и после прописать в строке новый итог с учетом пропущенной строки со знаком «+»

Привет!

Каким образом будет работать карантинное освобождение от уплаты есв на пару месяцев?

Это точно произойдет автоматически?
Или стоит от греха подальше заплатить как обычно, и пусть висит если что переплата?

Привет. Здесь пиала по этому вопросу: dou.ua/forums/topic/30015
Точно, автоматически, заявлений писать не нужно. Правда еще пока не понятно, как в отчет будем отображать

Уже встречала разъяснение, что эти месяца будем оставлять не заполненными, а в страховой стаж они будут зачтены налоговой автоматически...как это будет работать на практике, вопрос)

Скоро узнаем, на примере ФЛП ликвидированных в марте!

Какие документы должно предоставить юр. лицо предпринимателю 2 гр. за покупку у юр. лица оборудования для своей работы?

ФОП 2 группы покупает оборудование для своей работы у юр.лица. Какие документы должен предоставить юр.лицо предпринимателю?

Добрый день! подскажите, при открытии фоп из документов выдают только выписку реестра?

Добрый день. Госрегистратор даёт выписку о регистрации ФОП, а в налоговой книгу учёта доходов и вытяг с реестра плательщиков единого налога

А что сейчас выдается вместо свидетельство, где написан его номер?

Выписка с единого государственного реестра о регистрации ФОП и юрлиц

Добрый день.
Мы покупатель импортер
На таможне ДТ зарегистрирована 31.01.2020
Дата выпуска товара с таможни 03.02.2020
На какую дату мы ориентируемся при подаче СПД в банк (была предоплата за этот товар)?

Здравствуйте,открыла ФОП в Киеве в 2008г,деятельность не велась,пустышки не сдавала,жила и живу в Житомире.В конце декабря 2019г закрылась у регистратора,переслала в Киев ликвидац.отчеты и налоговая быстро передала меня в виконавчу.Какая практика существует на сегодняшний день?Спасибо.

Большинство платят есв

Добрый вечер, ФОП 3-я группа плательщик НДС. При заполнении книги доходов в разделе Витрати нужно ли записывать суммы, которые ФОП потратил на личные нужды с расчетного счета или перевел на карту. Спасибо.

Добрый день! ФОП 2-я группа. Подскажите, пожалуйста, нужно ли переносить праздничный день продавцу, при шестидневке, если праздник попадает в выходной день. А также продавцам, работающим через день, согласно внутренним правилам?

Добрый день! Планирую организовать свою работу по следующей схеме: ФОП 3 группы, валютный счет в Приветбанке, договор с заказчиком, инвойсы каждый месяц. Валюту при поступлении продавать, сумму после продажи фиксировать как прибыль и от нее считать подоходный налог. Подскажите пожалуйста, нужно ли при этом на каждый инвойс делать и подписывать акты на двух языках для налоговой? Или выписки со счета + записей в книге продаж будет достаточно? И нужна ли сейчас книга продаж если один приход денег в месяц?

Добрый день, Максим!

Валюту при поступлении продавать, сумму после продажи фиксировать как прибыль и от нее считать подоходный налог

В корне не правильно. Потому что, «Доходом ФОП — платника ЄП, отриманим від експортних операцій, є сума коштів в іноземній валюті, що надійшла на його поточний інвалютний рахунок, перерахована в гривні за офіційним курсом НБУ на дату її зарахування на поточний рахунок.»
А там уже Ваше дело продавать или нет её. Но, при продаже, повторно сумму поступления от продажи валюты на гривневый счёт учитывать в доход не нужно.

Подскажите пожалуйста, нужно ли при этом на каждый инвойс делать и подписывать акты на двух языках для налоговой? Или выписки со счета + записей в книге продаж будет достаточно?

Позиция налоговой в этом вопросе неизменна: «Акт виконаних робіт (наданих послуг) належить до первинних документів та фіксує факт здійснення господарської операції. Форма акту виконаних робіт (наданих послуг) є стандартною та має такі обов’язкові реквізити:
назву документа (форми);
дату складання;
назву підприємства, від імені якого складено документ;
зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
Як правило, акт про надання послуг у сфері ЗЕД оформляють (як і відповідний договір) двома мовами — українською та мовою країни нерезидента (або англійською). При цьому акти виконаних робіт (наданих послуг), які складені іноземною мовою, мають бути перекладені на українську мову.»

И нужна ли сейчас книга продаж если один приход денег в месяц?

Да. Не важно, какое у Вас количество операций в месяц.
«Обов’язок ведення Книги обліку доходів (далі — Книга) для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, що не є платниками ПДВ, передбачено в пп. 296.1.1 ПКУ. Наказ № 579 зобов’язує ФОПів щоденно робити в Книзі окремі записи про кошти, отримані в готівковій і безготівковій формах. Крім того, окремо потрібно вказувати вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).
Дані Книги заповнюють у гривнях із копійками та використовують потім для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.»

Позиция налоговой в этом вопросе неизменна: "Акт виконаних робіт (наданих послуг) належить до первинних документів

Что насчёт Закона номер 4496? Согласно Закону, достаточно инвойса и документ только на английском годится.

Это работает с банками. А для бухгалтерского и налогового учёта документом, подтверждающим факт выполнения услуг является <"Акт виконаних робіт (наданих послуг) належить до первинних документів та фіксує факт здійснення господарської операції

Оформлений належним чином рахунок-фактура (інвойс) може бути підставою для відображення в бухгалтерському обліку господарської операції з постачання товарів, робіт (послуг) без складання акта приймання—передачі тільки у разі його оплати, що підтверджується відповідними документами.

Міністерство фінансів України. Лист від 16.02.17 р. № 31-11410-06-5/4339
кек

Подскажите пожалуйста, такая ситуация: ФОП зарегистрировался в конце октября 2019 — деятельности на общей системе не было, с 1 ноября 2019 на едином 2 группа — декларацию общесистемщика за 2019 не подал. Как лучше поступить — подать ее сейчас или не подавать вообще. Какая вероятность что это обнаружится?

«какая вероятность»? — это вопрос по теории вероятности, но не бухгалтерский вопрос:) многое зависит от работы вашей налоговой

за 15-17год висят штрафы за несвоевременную оплату единого налога. читал что если письмо не приходит, можно не оплачивать. какой срок службы у этих штрафов? или их по-любому нужно будет оплатить, когда налоговая о них вспомнит ?

Добрый день если Фоп не подал квартальную декларации по майновый стан и доходы когда был один месяц на общей системе а подал только годовую чем это грозит?

Добрый день. Штрафом в 170 грн

Добрый вечер, подскажите пожалуйста, Фоп 3 гр, ед налог. Хочет оформить инвалида. Инвалид предоставил удостоверение на выплату пособия по инвалидности и программу ребиалитации, справку с мсек говорит забрали в обмен на удостоверение. Вопрос, может фоп применять к такому инвалиду ставку Есв 8,41 Или без справки не рисковать и ставить 22% есв?спасибо

Без справки не рисковать лучше

Здравствуйте.
Можно ли перевести валюту с фоп счета в одном банке — на свой фоп счет в другом банке?

Добрый день. Можно, с назначением платежа «переказ коштів між власними рахунками», якщо валютний рахунок в іншому банку відкритий на ФОП, а не фізособу

Привет

В квитанциях налоговой всегда есть нытьё что ключ на незащищенном хранилище.

Обязательно нужно его покупать, или можно забить?

Привет. Можно забить, пока нет категоричности в этом вопросе

А когда категоричность появится (не если , а когда, ведь прикормленные продавцы на этом зарабаботают) они официально известят?

Пока нет никаких официальных разъяснений:(

Здравствуйте. ФОП 3 группа единый налог

Акт выполненных работ был подписан с юр. лицом на общей системе 31.12.2018, а деньги поступили на счет ФОПа только в январе 2019. Нужно ли указывать эту сумму в декларации за 2018 год?

После закрытия ФОПа налоговая обнаружила разногласия в отчетности ЮО и ФОП, т.к. ЮО указала сумму подписанного акта в декларации за 2018 год

Сейчас налоговая просит подать какую-то уточняющую форму ДФ

Вы отражате эту сумму в 2019 году.
Фирма пусть подает 1ДФ, это не Ваш отчет

Добрый вечер. Коварный Таксер в этом месяце прислал напоминалку про ЕСВ 2019-IV только 18-го числа. Оплатил сразу через интернет, квитанцию сохранил. Сейчас вижу в кабинете налоговой, что сумма зашла, но отображена 20-м числом.

Есть ли опасность, что налоговая может счесть этот платёж несвоевременным? Надо ли рыпаться и что-то делать?

Поскольку 18 и 19 января были выходными, логично что деньги зашли 20-го.
Срок уплаты ЕСВ до 19 включительно, поэтому платёж вполне правомерно может считаться несвоевременным.
Начисление штрафный санкций отобразится в кабинете.

Добрый день. Согласно п. 11 разд. IV Инструкции № 449 в случае, если последний день срока уплаты ЕСВ, указанных в Инструкции № 449, приходится на выходной или праздничный день, последним днем ​​таких сроков уплаты ЕСВ считается первый рабочий день, следующий за выходным или праздничным днем. Таким образом последний день оплаты ЕСВ за 4-й кв. 2019 — 20 января. Кроме того, по ЕСВ действует норма, что датой оплаты является дата, когда вы фактически отправили платеж, а не дата, когда этот платеж был проведен банком или зачислен налоговой. В случае возникновения спора и начисления штрафных санкций нудно написать письмо в налоговую и прикрепить заверенную копию платежного поручения (квитанции).

Наталья, спасибо за компетентный ответ со ссылками на источники. С тем, чтобы «нудно написать письмо», в моём случае проблем не будет ;)

Сори :) с телефона и ночь дает о себе знать.

Добрый день, подскажите пожалуйста. ФОП 3 группа единый налог, 1 наемный сотрудник. Вопрос: обязательно снимать деньги с расчетного счета для выдачи зарплаты в день выдачи? Сейчас фоп переводит деньги с расчётного счёта на свою корпоративную карту а потом с неё уже в банкомате снимает и с этих денег выдаёт з/п. Но снимает с Карты не в день выдачи з/п. Можно так делать?

Лучше открыть зарплатный проект и перечислять на карту в день выплаты налогов. Потому что до 10 копеек сейчас вы оплатить не можете, а если сумма получается с копейками, не кратными 10, то нужно округлять в большую сторону. И тут возникает вопрос, почему переплата

Спасибо за ответ. Хотела бы уточнить. Вообще законно так делать, снимать деньги с карты, а потом выплачивать с них зарплату наличкой и не в день снятия?

К примеру Фоп снял 10 тыс а потом с них 4200 заплатил зарплату

Законно, только не законно в разные дни, по бумагам просто проводите, что выплачиваете в день оплаты налогов

Привет.
А с ключом выпущенным приватбанком можно сдавать отчетность?
Как фоп в привате не обслуживаюсь, просто из приват24 сгенерировал сертификат.

Просто когда оформлял себе ключ в Центре сертификации ключей там была целая процедура, в том числе и отправка через medok в налоговую для признания этого ключа как валидного для фоп отчетности.

Что меняется с приватом, и нужно ли что-то еще делать?

Спасибо.

Можно с этим ключом подавать отчётность через кабинет налогоплательщика, заранее подав заяву на сдачу эл отчётности.

С приватом все такая же процедура — подать заявление на приєлнання до договору и после того как примут можно сдавать отчётность. Только срок действия ключа привата 1 год

Просмотрела форум и не нашла ответа. Если я ФОП 3-я группа, мне на счет в декабре зашла сумма 1880 дол., а в инвойсе стоит 1900 дол, то есть 20 уе комиссия снялась при переводе с той стороны. Мне в доход себе ставить и платить 5% с какой суммы?

С той суммы, что фактически зашла вам на счёт. И лучше если есть возможность постфактум переделать инвойс под сумму, которая зашла. А то потом могут при аудите запросить свифтовки

Так в свифтовки как раз и будет видно сумму 1900... Имхо, правильней заплатить налог с полной суммы, в инвойсе зафиксировать, что комиссия банков за счет получателя, и запастись свифтовкой, где будет видно куда «потерялись» $20.

ФОП 2 группа, в прошлом году превысили лимит в 1 млн, теперь надо использовать РРО, но сделать это ещё не успели. В новом году уже были операции — были приходы по интернет-эквайрингу (притом клиенты платили в декабре ещё, но уже в выходные) и был 1 платеж по терминалу уже в январе.
Планируем отказаться от нала/карт по этому ФОП, принимать только безнал на счёт до появления софтовых касс.
Но чего теперь ждать в плане взаимодействия с налоговой? И как быть с приходами в январе?

Добрый день!
ФОП 3 группа , в 2019 году поменял место регистрации ( область)
Скажите , пожалуйста:
1. В какую налоговую нужно сдать годовой отчет по ЕСВ?
2. В какую налоговую сдать отчет по ЕН за 4 квартал 2019?
3. Куда платить ЕН за 4 квартал 2019 ?

Добрый вечер. Все уже сдаете и платите в новую налоговую

Добрый день! ФОП 3 группа поменяли место регистрации (область) в 2019 году.
1. В какую налоговую сдавать отчет по ЕН за 4 квартал?
2. Куда платить ЕН за 4 квартал?
3. Куда сдавать годовой отчет (2019) по ЕСВ?
Заранее спасибо за ответы

Здравствуйте! Посоветуйте что делать в решении вопроса. В декабре 2019 открыла ФОП. Через пару дней мне позвонили из налоговой и сообщили, что я должник и мне не положен ЕН. Впоследствии выяснила, что в 14 году я вступала в наследство, не подала декларацию и не заплатила налог 6,5%. На сумму насчитали пеню за весь период. На тот момент никакого ФОПа у меня не было. Имеют ли они право меня теперь дергать как ФОП, если я им задолжала как физлицо. И есть ли сроки исковой давности по неоплаченным налогам? И могут ли они на данный момент заблокировать мои счета и снимать с них суммы долга. В суд они не подавали за все это время. Может быть присылали письма заказные, но их никто не получал.

Добрый день.иЕсли хотите таки работать как ФОП побыстрее, то наиболее оптимальный вариант следующий:
1. Закройте ФОП у госрегистратора
2. Оплатите долг по налогу физлица
3. Оплатите ЕСВ за декабрь до 19.01
4. Подайте отчёт по ЕСВ (додаток 5) в течении месяца + декларацию про майновый стан за 2019 и ликвидационную такую же за 1 кв. 2020 тоже в течении месяца
5. Паралельно после того как закончите с пунктами 1 и 2 можете подавать на регистрацию ФОП снова. И сразу подавать заявление на единый налог.
По поводу вопроса имеют ли право — имеют, все долги, которые у вас есть как у физлица или ФОП по налогам, кроме ЕСВ, ведут к отказу в едином налоге.

Александр. Ответьте на такой вопрос: Предприниматель с 2005г.В этом году говорят о том, что желательно сдать декларацию о движимом и недвижимом имуществе , что бы позже не возникали вопросы о природе его происхождения. В случае отказа автоматически считается, что недвижимость та которая была зарегистрирован нач до 2018 года и 1 млн. грн. Правильно ли это, и не будет ли проблем позже в случае дорогой покупки превышающей эту сумму. Создаётся впечатление, что государство хочет знать какими средствами располагает население, декларации чп на 2-й групе сдавал каждый год, сумма оборота максимально положения. Какой % заработка знаю только я...

Добрый день, подскажите кто-нибудь сталкивался уже. Заплатила налоги 03.01.2020 уже на новые бюджетные счета, уже 10 число а оплаты эти в електронном кабинете не отображаются. Это норм или стоит бить тревогу?

Добрый день. Так у всех. Видимо ещё не до конца обновили базу

Единый налог сел, а ЕСВ только сегодня начал подтягиваться.

Добрий день! Підкажіть ,будь ласка. З 01.01.2010 перейшла з 2 групи в 3. Подала декларацію по єдиному податку за 2019 рік як друга група. Наступну декларацію подаю вже в квітні за результатами 1 кварталу. Правильно?

Доброго дня. Саме так!

Дякую! Написала помилково з 2010:) а скажіть ще, будь ласка, якщо я отримувала в 2019 стипендію як аспірант, це потрібно якось декларувати?

При сдаче «Звiт про суми нарахованого доходу застрахованих осiб та суми нарахованого єдиного внеску (Додаток 5) i (до 10 лютого року, наступного за звiтним перiодом)»
Пришла квитанция с «Код помилки 11». Что за 11 в интернете не нашел. Не понятно что исправлять. Что за ошибка, как узнать?

В моем случае было прилеплено 2 додатка 5 вместо одного.

Добрый день. Подскажите, пожалуйста, по следующему вопросу. У меня ФОП, ЕН 2. Предприятие, где я арендую помещение, разорвало со мной договор и вернуло в начале января залоговый платеж за последний месяц аренды. В назначении платежа указан возврат. Каким образом мне отразить это в книге доходов и нужно ли вообще это делать, т. к. это собственно и не доход вовсе?

Добрый день. Отображать нужно то, что вы возвращаете. А это не нужно

Привет
Слышал опять поменялись счета есв.

Когда устаканятся?
Безопасно уже будет платить около 10 числа? Дойдет?

Добрый день. Да, снова со 2.01 новые реквизиты. При этом в электронном кабинете они еще не обновлены. Новые реквизиты есть на сайте ДПС и в таксере. Советую, подождать пару дней:)

То есть с таксера уже можно платить?

по идее да, только некоторые банки, например Укрсиб, не принимают новые реквизиты, пишет, что неверный счет и не дает сохранить платеж

А какой самый простой способ получить бумагу о своих доходах, что мол вот столько с момента открытия фоп и что налоги по ним уплачены?
С минимумом контактов с нашими бюрократами.

Если Вам нужна справка о доходах, то ее вы можете заказать в налоговой, где стоите на учете.

Здравствуйте, а электронный кабинет плательщика у вас есть?

Здравствуйте, подскажите пожалуйста, может ли ФОП на первой группе оказать услугу по пошиву в другую страну ? И что будет первичным документом?

Добрый день!
01.02.2018 открывали СПД и сразу подали заяву о переходе на ЕН. На сегодняшний день налоговая не видит этого заявления, а в администрации видят и говорят, что его почему-то еще не рассмотрели (прошло почти 2 года). Одни говорят (налоговая) платите ндфл и вс + сдавайте декларации про имущество, другие говорят разбирайтесь может задним числом поставят (так как никакого ответа не дали после той заявки), это якобы косяк налоговой. Не понятно на какой системе СПД (по кабинету видны только реквизиты ЕН и ЕСВ + сдавали и платили как единщик), была бы общая система, то как минимум были бы другие реквизиты налогов. Сама налоговая доказывает, что СПД на общей с-ме. Как быть в такой ситуации?

Добрый вечер. К сожалению, подача заявления на единый налог через госрегистратора не всегда корректно работает. И всем советую проверять в реестре плательщиков единого налога или в электронном кабинете в меню «облікові дані». И если нет информации о пребывании на едином налоге, то подавать вручную заявление до конца 10-тидневного срока. Посмотрите в электронном кабинете, там есть информация о пребывании на едином налоге. Если нужна помощь, обращайтесь

Подскажите, пожалуйста, как поступить в ситуации, когда:
1. Подал заявление гос. регистратору и была внесена запись о прекращении деятельности;
2. Подал ликвидационную отчётость по ЕСВ и отчётоность по Единому налогу
3. Уплатил все платежи и прошёл сверку по ЕСВ/Единому в налоговой
4. Закрыл счета в банке
5. Сообщил инспектору о закрытии
Но уже полгода жду, когда можно будет к нему прийти и отдать все акты/книгу/отчёты на проверку, при этом я как плательщик ЕСВ не снял с учёта. А инспектор, грубо говоря, от меня морозится, говорит, что куча других ФОПов на проверке у него.
Мне не будут начислять ЕСВ за этих полгода? Долбить инспектора, чтобы назначил дату проверки? Или легче уже искать другие (платные агенства) пути для полного закрытия ФОПа?

Добрый день. ЕСВ после закрытия у госрегистратора начислять не будут. А на счёт инспектора — некоторые по 2-3 года ждут:( чаще напоминайие о себе

Добрый день,
Прошу вашей помощи в расшифровке «Состояния Расчета с Бюджетом» по единому налогу.
В кабинете значится:
Пеня — ххх грн (подсвечено красным)
Остаток неуплаченой пени — 0 грн
Ранее я сплачивала недоимку и пеню по этому счету но не уверена, что с учетом всех штрафов, в полной мере все оплатила.
Значит ли, что есть остаток неуплаченой пени 0, то и платить ничего не надо?

Уточняйте у инспектора, информация может отражаться неверно.

Здравствуйте! Планирую открыть флп в январе 2020 г. Перейти на 2ю группу, как я понимаю, смогу только с 1го числа следующего месяца. Подскажите, что мне нужно будет оплачивать за январь и какие отчеты сдавать? Декларация в этом случае подаётся? Если да, за какой период?

Добрый день. За январь платите ЕСВ в сумме 1039.06 и за первый квартал нужно будет сдать пустую декларацию по майновый стан

Добрый день! Подскажите пожалуйста, я ФОП 2 гр на едином продаю строительный материал одного вида (тротуарная плитка), хочу открыть офис с образцами, где буду оформлять сделки за нал физ лицу (отгрузка товара со склада производителя самовывоз),.Вопрос: является ли мой офис «специализированным магазином»? Спасибо!

Доброго дня! Порадьте, будь ласка, по наступним питанням:

1. Я сплачую по загальній системі, і маю договір з іншим ФОПом на спрощеній.
У жовтні я отримую X1 суму на свій ФОП-рахунок, в листопаді — X2. Якщо я переводжу йому за консультацію Y1 та Y2 суму в листопаді (тобто за цю суму сплачує податок він, а не я), то як я плачу податки за 4 квартал? бо зустрічаю інфу, що ЄСВ та податок можна заплатити один раз за квартал, але мені не зрозуміло, чи потрібно рахувати з розбивкою на місяці. Тобто, ЄСВ та податок в січні рахувати та сплачувати: а) за 3 місяці разом як %*(X1+X2-Y1-Y2) чи б) суму по місяцях як %*(X1)+%*(X2-Y1-Y2).
2. чи обов’язково у призначені платежу потрібно вказувати номер нашого договіру? чи можна просто написати, як «оплата консультацій за ........(послуги відповідно до кведів)»

Дякую!

Доброго дня. Сплачуєте ПДФО авансовими внесками за результатами підсумку кварталу. А вже за рік сплачуєте ПДФО виходячи з результатів року вцілому. А ось ЄСВ сплачуєте виходячи з разрахунку за місяць, при цьому не менше розміру 22% з мінимальної зарплати та не більше ніж 22% з суми 15 зарплат.
Краще вказувати № та дату договору, на основі якого проходить оплата за послуги. Так простіше ідентифікувати оплату і потрібно вказувати в призначенні згідно якого документи відбувається оплата.

Добрый день.
Вопрос по переходу со 2 гр на 3 гр.
В кабинете указано,что " Дата (період) обрання або переходу на єдиний податок 01.01.2016«, хотя заявление подавалось 10.03.16 г., есть отметка налоговой о приеме заявления. И работать на 3 гр. начали с 01.04.16, а 1 квартал — на 2 гр и соответственно уплачивались налоги.
Скажите, пожалуйста, нужно ли идти в налоговую и выяснять этот вопрос, чтоб они внесли изменения или это не критично? Не хочется «нарваться» на проверку в связи с этим. Может ли налоговая потом предъявить претензии, что 1 кв мы уже работали на 3 гр, а отчет и налоги за 2 гр?

Вы получали Вытяг из реестра плательщиков ЕН? Что указано там, какая дата?

В вытяге указана дата 01.01.2012. Это был последний год, когда ФОПы ежегодно подавали заявление на ЕН.

Добрый день, скажите при закрытии ФОП, обязательно подавать заявления о выездной проверке?

Ошибся , заявления о не выездной проверке.

Не нужно этого делать. Ждите три года.

Висит СПД с 2002 года. Деятельность не велась, отчеты с определенного периода не сдавали, СПД не закрыли. Сейчас необходимо открыть СПД заново. Выяснилось, что весь этот период начисляли ЕСВ и т.п. Помогите советом, что делать?

Платить долг по ЕСВ, сдавать все не сданные отчеты.
Далее подавать заявление на единый налог и с 01.01.2020 можете работать.

Сдать все отчёты, которые нужно было сдавать. Оплатить ЕСВ. Оплатить остальные начисленные платежи и те, что начислят за несвоевременную подачу отчётности. Главное, чтобы, к моменту подачи заявления о применении упрощёнки, у ФОП не осталось долгов по налогам.

Александр, тут имеет значение до какого периода вы подавали отчеты и какая информация о вас в едином реестре сейчас. Есть шанс в судебном порядке доказать, что вы не ФОП на сейчас. Конечно это займет определенное время. Но вам также следует учитывать, что кроме начисленного ЕСВ за период с 2017г по сегодняшний день, вам также начислят штраф в размере 20% от несвоевременно оплаченных сумм и пеню 0,1% за каждый день просрочки. Общая сумма к уплате будет в районе 40 тыс. грн. если Вам интересны детали — напишите мне сообщение, обсудим вашу ситуацию.

Добрый день. Я единщик 3-й групы без НДС , мне оплатили счет по КВЕДу которого у меня нету в выписке. Что делать подскажите пожалуйста?

А оплачивать не чего не нужна? И как его указывать в отчёт?

Добавление КВЭД после предоставленной услуги можно отследить, лучше изменить счёт. Добавление квэдов бесплатно

Добрый день! В мае месяце бухгалтера(штатного работника) перевели на должность директора, с повышением оклада. Является ли месяц май в данном случае базовым для начисления индексации?

Придбав зашищений токен, але при спробі згенерувати новій ключ у ПриватБанку я отримую таку відповідь
i.imgur.com/3E4zlb2.png
У когось була така сама ситуація?

Добрый вечер.
Нужна консультация в одном вопросе.
В сентябре, 12 числа, подал заявление на переход со 2-ой на 3-ую группу (упрощенная система налогообложения,со ставкой 5%, пункт 5.1 дата перехода с ... — оставил пустой ), 17-го заявление было утверждено.
Вопрос: с какого дня (месяца) прекращается моя деятельность во 2 группе и с какого для (месяца) начинается деятельность в 3-ей группе ?
Просто из-за этого не могу понять, подавать ли мне декларацию на 9 ноябре и оплачивать ли налог за 3 квартал.

3 группа с 01.10.2019
Вы получили Витяг? Там должна стоять дата.

Svetlana , да получил. Там две даты , это формирование вытяга — 17.09.19 и дата выбора или перехода на упрощенную систему — 01.06.18.
Но я вроде бы (наконец-то) нашёл ответ, совпадающий с Вашим, что для существующих групп на едином налоге есть такое правило -
«При подаче заявления о выборе упрощенной системы налогообложения не позднее чем за 15 календарных дней до начала следующего календарного квартала — считаются плательщиками единого налога с первого числа месяца, следующего за кварталом, в котором было подано заявление.»
И спасибо за ответ !

Добрый вечер. В любом случае вам нужно подать декларацию за 9 месяцев, подтвердить переход. У вас есть ещё время до 11 ноября. Декларацию подаёте на бланке для 3-й группы.
Увидеть на какой вы группе сейчас можете на сайте ДФС в реестре плательщиков единого налога или в своем электронном кабинете в меню «облікові дані».

Доброго дня! Якщо ФОП надсилає кошти з особистої картки ФО (монобанк), потрібно включати в 1ДФ та сплачувати ПДФО та ВЗ ?

1. 1-ДФ (Податковий розрахунок) — документ, який свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку. На підставі відомостей щодо сум утриманого та/або сплаченого податку, які зазначаються у податковому розрахунку, нарахування податкового зобов’язання не проводиться.
2. Підприємець подає 1ДФ тільки тоді, коли стає податковим агентом, а це може бути тільки коли у Вас є наймані працівники або Ви платите дохід фізичній особі (zakon4.rada.gov.ua/...​aws/show/z0111-15/paran29 # n29).

Податковим агентом є юридична особа або підприємець, які зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, а також вести податковий облік та подавати податкову звітність. За статусом податковий агент прирівнюється до платника податку і має ті ж права і обов’язки. Найбільш поширеними податковими агентами є роботодавці та суб’єкти господарювання, які нараховують (виплачують, надають) дохід фізичній особі.

Тому прямий обов’язок подавати 1ДФ лежить тільки на податкових агентів.

Добрый день! В книгу доходов/расходов ФОПа декларируются поступления на расчетный счет, но я слышал о нововедении, что также необходимо декларировать и доходы на личный счет (личные карты ПриватБанка). Правда ли это? Спасибо!

В книге доходов и декларации отражаются поступления на р/с ФОПа, а также наличные поступления за товары/услуги, которые продает/предоставляет ФОП.

Личные средства не имеют отношения к предпринимательской деятельности.

Доброго дня,

Порадьте будь-ласка які зараз вимоги на наявність документів на закупівлю товару.

Зараз зареєстрований як ФОП 2 група єдиного податку і є маленький інтернет магазин.

Первичные документы на приобретение товара ФЛП должен хранить 3 года.

Дякую за відповідь. Підскажіть будь-ласка який закон вказує цю вимогу і які наслідки відсутності документації.

Первичные документы хранятся не менее 1095 дней со дня представления налоговой декларации плательщика единого налога — физического лица — предпринимателя или иной налоговой отчетности, для составления которой они используются.
За необеспечение хранения первичных документов к плательщикам единого налога могут быть применены штрафы в соответствии с п. 121.1 НКУ, в частности необеспечение налогоплательщиком хранения первичных документов, учетных и других регистров, бухгалтерской и статистической отчетности, других документов по вопросам исчисления и уплаты налогов и сборов в течение установленных ст. 44 НКУ сроков их хранения и/или непредоставление налогоплательщиком контролирующим органам оригиналов документов или их копий при осуществлении налогового контроля в случаях, предусмотренных НКУ, — влекут наложение штрафа в размере 510 гривен. Те же действия, совершенные налогоплательщиком, к которому в течение года был применен штраф за такое же нарушение, — влекут наложение штрафа в размере 1020 гривен

Дуже дякую за розгорнуту відповідь!

Добрый день.
На днях подал заявку на «Державна реєстрація фізичної особи — підприємця» через online.minjust.gov.ua, сегдня получил ответ, что она зарегистрирована.
Туда включил кведы:
62.01 Комп’ютерне програмування;
58.29 Видання іншого програмного забезпечення;
62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем.

Я планирую заниматься, как веб-разработкой, так и кибер/инфо-безопасностью — охотой на баг баунти. И как-то последнее вылетело из головы при подачи заявления. В какой-то мере поданные мной кведы соответствуют этому занятию (тоесть доказательства показывающие возможность внедрения в систему чаще всего кодом и являются), но не знаю наверняка как это интерпретируется гос. органами.
Стоит ли дополнить этот список кведов?
Кстати искал кведы по кибер/инфо-безопасности и не нашел те, что непосредственно соответствуют этой деятельности.

Может кто-то подскажет по этим моменты.
Спасибо.

Подскажите Фоп 3 группа единый налог, один наемный работник столяр. Вопрос 1. Надо ли фопу оформлятся у себя же директором?
2. Надо ли Фопу возлагать на себя обязанности бухгалтера? 3. Может ли фоп сам вести у себя бухгалтерию не оформляясь у себя ни кем?

ФОП у себя никем не оформляется. И бухгалтерию сам он может также вести

Добрый день!ФОП 3-я группа,с 2017 года. Оплачивали все налоги вовремя,отчеты сдавали вовремя,за 2017 и 2018 год в бумажном виде,т.е непосредственно в налоговой. Никаких проблем не было.а в августе этого года позвонили с налоговой и сказали что недоимка 18.25 грн.Поехала разбираться,сказали что она «вылезла» еще с 2018 года.В налоговой пересчитали и в итоге сказали ,что долг висит 160 грн и 5 грн штрафа!я не бухгалтер,сложно разобраться. сказали в налоговой заплатить 165 грн и тогда все «анулируется» и дальше платить налоги как обычно.Я заплатила в сентябре. 18 октября сдала отчет за 9 мес в электронном виде. Вчера зашла в личный кабинет,а там нараховано 1941,75,сплачено 1651,75 и сальдо —73,5.Раньше платили единый налог ежемесячно(сказали так можно) ,а в этот раз сказали платить в течении 10 дней после последнего дня подачи декларации( с 11 по 19 ноября). За июль,август оплачено,а за сентябрь я должна оплатить с 11 по 19 ноября. сумма 78.5 грн. ВОПРОС. если после уплаты долга и штрафа в сумме 165 грн все должно было «анулироваться» как мне сказали,то почему тогда разница между нараховано и сплачено 290 грн?? должна ж быть сумма налога за сентябрь 78.5 ? и почему сальдо — 73,5. Помогите пожалуйста разобраться.как действительно «анулировать» все. чтоб никакого долга не было.в какие сроки и сколько нужно заплатить?В ноябре хочу закрыть ФОП,но не знаю как с этими минусами разобраться. буду очень благодарна за ответы.

Анна, добрый день. Так сложно сказать конкретно что и как. Нужно заходить в электронный кабинет и смотреть начисления и уплаты. Если нужна будет помощь, обращайтесь:

моб. тел.: +380 96-728-26-99 (viber, WhatsApp, Telegram), +380 63-058-38-83,+380 66-194-68-18; e-mail: [email protected]; страница в facebook: www.facebook.com/BIP2012 ; адрес офиса: ул. В. Стуса, 35-37, блок № 7, эт. 9, оф.911, г. Киев, 02000, наш сайт www.bip.net.ua skype: bip_net_ua

Добрый день! Подскажите, ФЛП зарегистрирован с июля 2019 и в августе ЕН 2гр.,В сентябре 2019 достиг пенсионного возраста.За 3кв. ЕСВ был оплачен. В ПФУ обязали сдать отчет за 3кв.,для включения в перерасчет. с какого периода ФЛП освобожден от уплаты ЕСВ. В ПФУ сказали что 15.10.2019 пенсия назначена,но приходят еще справки с архивов и будет перерасчет. На основании какого документа ФЛП не платит ЕСВ?

Вам необходимо уведомит налоговую. Подайте инспектору Заявление написанное в свободной форме и копию пенсионного свидетельства.

Добрый день!ФОП 3-я группа,с 2017 года. Оплачивали все налоги вовремя,отчеты сдавали вовремя,за 2017 и 2018 год в бумажном виде,т.е непосредственно в налоговой. Никаких проблем не было.а в августе этого года позвонили с налоговой и сказали что недоимка 18.25 грн.Поехала разбираться,сказали что она «вылезла» еще с 2018 года.В налоговой пересчитали и в итоге сказали ,что долг висит 160 грн и 5 грн штрафа!я не бухгалтер,сложно разобраться. сказали в налоговой заплатить 165 грн и тогда все «анулируется» и дальше платить налоги как обычно.Я заплатила в сентябре. 18 октября сдала отчет за 9 мес в электронном виде. Вчера зашла в личный кабинет,а там нараховано 1941,75,сплачено 1651,75 и сальдо −73,5.Раньше платили единый налог ежемесячно(сказали так можно) ,а в этот раз сказали платить в течении 10 дней после последнего дня подачи декларации( с 11 по 19 ноября). За июль,август оплачено,а за сентябрь я должна оплатить с 11 по 19 ноября. сумма 78.5 грн. ВОПРОС. если после уплаты долга и штрафа в сумме 165 грн все должно было «анулироваться» как мне сказали,то почему тогда разница между нараховано и сплачено 290 грн?? должна ж быть сумма налога за сентябрь 78.5 ? и почему сальдо — 73,5. Помогите пожалуйста разобраться.как действительно «анулировать» все. чтоб никакого долга не было.в какие сроки и сколько нужно заплатить?В ноябре хочу закрыть ФОП,но не знаю как с этими минусами разобраться. буду очень благодарна за ответы.

Доброго дня,

На даний момент я працюю в Україні як ФОП на 2 групі єдиного податку. Маю декілька найманих працівників за яких відповідно сплачуються всі податки. Зараз всі надходження в гривні з Украіни.

Є пропозиція працювати з іноземним кліентом. Для оптимізаціх витрат він готовий заключити додатковий договір з моіми розробниками і платити їм особисто на банківский рахунок. Розробники зареєструються як ПП на 3 групу але будут продовжувати, звичайно, ще працювати у мене.

Підскажіть чи є в такому підході порушення. Наскільки це оптимально і який податок повинні сплачувати розробники при надходженні коштів. Наскільки я розумію це буде 5% так як права переходять до замовника.

Заздалегідь вдячний за відповідь

Доброго дня. Ваші працівники можуть працювати як і наймані працівники так і як ФОП. За найманих працівників сплачуєте податки ви, а за себе як за ФОПів 3-ї групи вони сплачують самостійно 5% єдиного податку від суми доходу та ЄСВ.
Якщо потрібна допомога в веденні бухгалтерії вам чи вашим працівникам або в реєстрації ФОП, звертайтеся: +38096-728-26-99 (viber, telegram, WhatsApp)

Дякую, скілки коштує ведення одного айтішніка на 3 групі?

Повний пакет з підготовкою документів коштує 600 грн на місяць за умови підписання договору жовтні. З листопада трохи піднімаємо ціни. Ознайомитись з пакетами послуг можна на нашому сайті: www.bip.net.ua

Добрый день! Подскажите, пож-та, ФОП, 3-я группа, ЕН за 3 кв-л 2019 уплачиваю по коду 8050401 или по-прежнему 18050400? (р/с-же разные?)

Добрый день!
Подскажите, пожалуйста, в 2017 закрывали СПД, после пошла в налоговую сказали: «Подожди до 2020года и СПД автоматически закроют.» Если сейчас буду подавать на закрытое, то будет проверка и найдут за что заплатить штрафы.
Сейчас мне надо возобновить СПД, возможно ли это и стоит ли это делать?
Спасибо!
Ещё говорили, что там будет минимальный штраф, хотя не могу понять за что, все отчётности были сданы вовремя, вёл меня хороший бухгалтер.

Если действительно было закрыто ФЛП и уплачены все налоги — можете смело открывать заново.

Добрый день. Вы можете сгенерировать ключ ЭЦП и зайти в свой электронный кабинет, там сможете увидеть все долги, если они есть. Можете спокойно регистрировать новый ФОП. Только если есть какие-то долги, лучше сначала оплатить, а то могут отказать в едином налоге

Добрый вечер. ФОП 3гр зарегистрирован в апреле. ЕСВ уплачен за второй и третий кварталы, но в кабинете плательщика налогов суммы отображаются в строке " сплачено до бюджету " и " переплата", в строке нараховано/зменшено суммы нет. Подскажите пожалуйста, что делать в данном случае ?

Главное, что есть оплаты. А начисления, скорее всего, Вам сделают по итогу календарного года.
Обязательно сдать годовой отчет.

Добрый день!

Обратитесь в налоговую, где стоите на учете, попросите привести расчеты с бюджетом в порядок. Лучше это сделать подав заявление в канцелярию.

Можно платить налоги за наемных работников наперед ? На месяц , два . Или , хотя бы раз в месяц , а не каждые две недели.

Можно в день выплаты аванса оплачивать полностью налоги по наемным сотрудникам за текущий месяц. Главное следить, чтобы не возникала недоимка.

Зарегистрировала ФОП 16 октября. На упрощенке буду с 1 ноября. Какие налоги Платить и декларации надо сдавать в таком Случае? Спасибо большое за ответ!

ЕН платить с ноября если 2 группа, за 4 квартал — если 3 группа.
ЕСВ с октября до декабрь (до 19.01.20)
Годовые декларации по ЕН, общей системе, ЕСВ (Дод 5)

Спасибо за ваш ответ!
Форма 2. На счёт налогов по упрощенке поняла.
А какие налоги надо уплачивать и в каком размере за неполный октябрь, пока буду на общей системе?

Если деятельности в октябре на общей системе не будет, то платите только ЕСВ. Сумма за каждый месяц в 2019 году составляет 918,06 грн., в том числе за неполный месяц.

Тогда Ваш доход минус расходы (подтвержденные) облагаются 18% НДФЛ и 1,5% Военный сбор. Отражаете это в книге для общей системы.
Также чистый доход будет базой определения уплаты ЕСВ . Что тоже отражается в отчете по ЕСВ (но не меньше минимального страхового взноса 918,06 грн.)

фоп (2я группа) оказывает услуги, только безнал.
по старому закону РРО не нужно, если оборот до 1.5 млн.
а по новому закону?

спасибо!

Если только безнал, то РРО не нужен.

Безнал имеется ввиду любой?
карта_клиента -> мерчант -> счёт ФОПа (за вычетом процентов мерчанта) тоже?

Безнал любой. РРО требуется только для налички, причем оборот теперь значения иметь не будет.

Расчет не через терминал же? Если клиент оплачивает картой через POS-терминал, то нужен и чек, и РРО соответственно. В остальных случаях пока спим спокойно)

Расчёт через мерчант — оплата на сайте мерчанта, клиентской картой.
На следующий день зачисление от мерчанта на счёт ФОПа, за вычетом комиссии.

Да, я слышал про терминалы, оказывается «безнал» — понятие-таки растяжимое )

Добрый день.
12.09.2019 зарегистрирован как ФОП,
25.09,2019 зарегистрирован как ФОП 2 группа .
за сентябрь я должен платить ЕСВ и ЕН?

До 19.10. нужно оплатить ЕСВ за сентябрь (918,06) и ЕН за октябрь (834,60)

Добрый день. В месяце регистрации вы пребывали на общей системе налогообложения. На едином налоге вы с 01.10. Поэтому за сентябрь нужно оплатить только ЕСВ (крайний срок 19.10, но 19-е выходной, потому оплатите лучше до завтра). ЕСВ можно платить поквартально или помесячно, крайний срок для оплаты ЕСВ за квартал — 19-е число следующего за кварталом месяца. Единый налог нужно платить помесячно — до 20-го числа за текущий месяц, при этом 20-го оплата должна быть на счету в налоговой, то есть откладывать на последний день не стоит.
Кроме этого за 3-й кв. Вам нужно сдать декларацію про майновий стан і доходи, так как вы были на общей системе — до 9.11

ДД. Подскажите пожалуйста, а если СПД 3гр, то декларацию про майновый стан можно сдавать вместе с годовой отчётностью? Или тоже нужно до 9.11? Спс

Декларацию про майновий стан вы сдаете только, если были на общей системе

СПД в мае закрылся, а сейчас в ноябре снова открылся, и ему сказали что на еду.налоге 3гр сможет стать только с 01.01.20г. Когда ему сдавать Декларацию про майнов.стан? В декабре 2019 или уже в январе 2020 вместе с годовым есв? И нужно ли ещё какие то отчёты сдавать? Спс

В вашем случае в январе с отчётом по ЕСВ. Больше никаких других отчётов сдавать не нужно, если только у вас не было наемных сотрудников и оплат другим физлица или ФОПам.

Добрый день! Подскажите пожалуйста, ФЛП 3 группа покупает товар у физ лица за наличку оплата наложным платежем. Может провести операцию и какие условия? Спасибо.

Добрый день!

Не совсем понятен ваш вопрос.
Да, Вы можете покупать товары у физлиц. Вы не ведете учета расходов и никак не отразите эти суммы в книге доходов или Декларации единого налога, но т.к в данном случае Вы будете являться налоговым агентом по отношению к данному физ лицу (вы выплачиваете ему доход), то обязаны будете удержать и перечислить в бюджет суммы НДФЛ + отразить данные суммы в отчете 1-дф.

Подскажите пожалуйста, как оптимально выйти из сложившейся ситуации. ФОП единый налог 2 группа превысил лимит 1,5 млн на 70 тыс грн. Исключительно все приходит на расчётный счёт ФОП, так что скрыть не удастся. РРО нет. По закону мы обязаны перейти на 3 группу со след квартала и заплатить 15 % с этих 70 тыс. Если мы до конца года закроемся не переходя на 3 группу, сможем ли мы открыться в начале след года опять на второй группе. Спасибо большое.

Добрый день!

Нет, Вы не сможете это сделать. Если бы это было возможно, этим бы пользовались без конца.

Подскажите, пожалуйста, как быть с доходом ФЛП полученным через TransferWise на карту физлица? Показывать ли в отчетах и если да, то как лучше декларировать ?

Перевод TransferWise, полученный на карту физлица, доходом ФЛП быть не может никак. Это будет доход физлица, который (по закону) надо декларировать и платить с него НДФЛ (процент зависит от суммы).

Добрый день!

Не путайте доход ФЛП и физлица. Данные суммы никак и ни в какой отчетности ФЛП не отражаются!!

Есв же можно платить откуда угодно, в том числе со своего счета физического лица любого банка?

Вопрос в назначениии- как я видел приватбанк автоматически переводит любое назначение не на английском в транслит.

Не возникнет проблем у налоговой с зачислением, учитывая что деньги рпзносят автоматически используя шаблон код; инн; за такой то квартал фио; ;;;

И вот фамилию и прочее они переведут

Платить можно с любого р/с, через кассу банка, терминал. Главное — верные реквизиты и назначение платежа.

Taxer формирует назначение в виде:

*;101;ИНН;Сплата ЄСВ за III квартал 2019 року;;;
ФИО тут и не пахнет. По идее, машинночитаемые только первые три поля, остальное — для людей. ИНН и кода более чем достаточно для определения цели платежа. Плачу с таким назначением много лет, проблем с зачислением не было.

Добрый день.
Хотел открыть фоп со 2-й группой
Заявления в Цнап было подано 30.09.

Сегодня был в налоговой на что ответили что данную группу я смогу получить не ранее 01.01.2020 и предложили 3-ю группу

Чем связано причина не возможности получить фоп 2-й группы в данный период!?

Спасибо

Добрый день. При переходе на 2-ю группу единого налога нужно подавать заявление о переводе до конца месяца, в котором произошла регистрация ФОП. То есть в вашем случае нужно было 30-го подать заявление. Поэтому у вас и не приняли заявление. Теперь только либо на 3-ю группу (завтра последний день для подачи) либо уже с 01.01 на 2-ю группу — нужно подать заявление максимум за 15 дней до начала нового квартала

Добрый день! Возможно ли оформить ФОП в моей ситуации?
Имею адрес регистрации места проживания зоны АТО, но не имею справки ВПО (переселенца). В получении справки ВПО отказали, т.к. проживаю и работаю в г. Харькове с 2006 года.
Прочитал на форуме, что возможно зарегистрировать ФОП на сайте минюста онлайн. Возможно ли в настоящее время это сделать без справки переселенца?

Добрый день!
Возможно. Описывала в другом топике.
dou.ua/...​rums/topic/26294/#1507937
Ранее писала, что "лично мне ещё НЕ приходилось Регистрировать ФЛП не по месту прописки. Но, слышала, что такое возможно... "Но с тех пор прошло немало времени и такой опыт уже есть.

www.facebook.com/...​rvices/?ref=page_internal

Здравствуйте. Планирую открытие интернет магазина (продажи в Европе и Америке, товар не из Украины) ФОП или ТОВ надо для настройки платёжной системы сайта. То есть люди покупают товар на сайте, оплата происходит картой и деньги должны поступить на счёт ТОВ/ФОП. Подскажите, пожалуйста, как поступить? И какая вообще практика с этим в Украине?

Здравствуйте!
Поможем выбрать оптимальную модель ведения бизнеса.
www.facebook.com/...​rvice_id=1912695468820213

Добрый день. Все зависит от оборота, от суммы расходов. В любом случае по ФОП меньше заморочек, по ФОП нужно вести только налоговый учет, а по ТОВ еще и бухгалтерский.

Добрий день. Хочу відкрити підприємця, є сайт- продаж власного програмного забезпечення, продаж консультацій, та підписки. Раніше праюцвав через електроні платіжні системи...однак з опадткуваням такого доходу є проблеми.. Тому було вирішено відкрити ФОП та приймати оплату на цей рахунок. Дохід близько 5000$ на місяць.
Працювати планую(хотілось би) по публічній оферті. Найманих працівників немає. Оплату приймати буду лише безготівково.

Тепер питання:

0) Яку групу вибрати 2 чи 3? Теоретично можу вміститися в 1.5 млн грн. і тоді воно виглядає набагато цікавішим в плані податків.. Але які мінуси 2 групи, крім не можлиовсті робити з юридичними особами.
1) Що потрібно вказувати платникам в коментарях до платежів?
2) Чи можуть клієнти бути не резидентами України, і чи є якісь тонкощі в процесі оплати?
3) Які документи буде потрібно надати в банк при надходжені коштів?
4) Що потрібно знати щоб не наробити собі проблем?

0). Ви не можете бути на 2-й групі і отримувати дохід в валюті за надані послуги. На 2-й групі ви можете надавати послуги лише фізособам; ФОП та юрособами на єдиному податку.
1). Оплата за надані послуги згідно договору / інвойсу #... від...
2). Можуть, якщо ви будете ФОП на 3й групі єдиного податку або на загальній системі оподаткування.
3). Якщо це валюта, то або один раз договір, або кожного разу інвойс. Якщо дохід в гривні, — то нічого.

дякую. Ще питання виникло. Якщо обирати між ФОП 3 групи і ТОВ.
1) Чи може ТОВ працювати так само по публічній оферті.
2) Чи може ТОВ надавати послуги населенню?
3) Чи буде достатньо в примітках до платежу вказувати згідно договору/інвойсу від..

Доброй ночи, ФОП 2 група, интернет магазин оплата только по безналу.
можно до 1.5 млн грн? чтобы без кассового аппарата ?
и 2 вопрос, можно ли получать оплату на карту физ лица или нужно только на счет фопа?

Доброе утро. Можно только на счёт ФОП, иначе это будет доход наличкой и если сумма превысит 1 млн грн, нужен будет кассовый аппарат.
По поводу лимита, если только безнал, то можно без кассового аппарата.

до 1 млн грн можно на обычную карту, верно я Вас понял ?) а 1.5 млн грн нужно открыть счет фопа?

если в 1,5 будет и нал и безнал, то тогда только 1,млн лимит. Да, до 1 млн можно на обычную карту. Но лучше тоже так не практиковать — получать наличкой тогда, потому что когда получаете на карту физлица могут расценить как доход физлица

Добрый день!

Доход полученный на карту физлица не является доходом ФЛП и облагается налогами иначе.
Откройте счет ФЛП, к нему тоже может быть привязана карта и используйте данные реквизиты для получения дохода.

Добрый вечер, если открыть онлайн Фоп 3 группу, как регистрировать книгу? И вообще нужно ее заводить или просто выписки об поступлении денег с банка хватит ?

Добрый вечер. Отправлять новой почтой или УкрПочтой с доставкой и конвертом для обратной отправки. Только может быть такое, что обратно её вам не вернут, ссылаясь на то, что не могут отправлять книги почтой. Выписки не достаточно, книга должна быть

Спасибо, а можно получать деньги на счёт, если книга ещё не зарегестрировался?

В теории нет, но на практике получают. Единственное, могут оштрафовать потом

Я хотел бы сменить банк, обслуживающий мой ФЛП-счет. Как это правильно сделать? Я правильно понимаю последовательность в общем?
1) открыть счет в другом банке;
2) поменять в налоговой привязку к счету;
3) закрыть счет в старом банке.

Добрый день. Почти. Открываете счета в другом банке, банк автоматически отправляет данные по новым счетам в налоговую. В прежнем банке счета закрываете. Об этом банк также сам уведомляет налоговую

Спасибо. И ФЛП может вести дела через несколько счетов в разных банках одновременно? Я так понимаю, главное правильно записывать все доходы в книгу и рассчитывать суммарный налог?

Да, все верно!

Добрый день , вопрос-должен ли предприниматель оплачивать налог на недвижимость,которая одновременно является жильём (собственник) и указана в свидетельстве плательщика единого налога??

Власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених чинним законодавством (п. 1 ст. 320 ЦКУ).
Оскільки ст. 266 ПКУ не визначено такого платника, як фізична особа — підприємець, то такий платник — власник об’єктів житлової та нежитлової нерухомості сплачує податок на нерухомість за нормами, передбаченими для фізичних осіб:
Оподатковуються так звані «зайві» квадратні метри, для фізичних осіб це:
— квартири площею понад 60 метрів квадратних;
— приватні будинки площею понад 120 метрів квадратних;
— квартира + будинок загальною площею понад 180 метрів квадратних.
Ставку податку визначає місцева влада. Максимальний розмір ставки — 1,5% від суми мінімальної заробітної плати. В минулом році сумма мін. з/п була 3723, отже сума податку має бути не вища ніж 55,85 за «зайвий» метр.

Я так понял , если у меня меньше 60 кв.то я ни чего не плачу??

да

Здравствуйте! ФОП 3 гр. ЕН, хочу поменять прописку, переезд из одного города в другой, при этом адрес проживания и адрес ведения деятельности совпадает, т.к. работаю удаленно.

1. Что необходимо делать в этом случае, кого следует уведомить?
2. Нужно ли это будет дополнительно отмечать в каких-то отчетах или же в декларации?
3. Есть ли какой-то ограниченный срок, в который требуется прописаться ФОПу?

Заранее благодарю за обратную связь.

Если я превышу лимит 1 млн и закрою предпринимательство, когда можно открыть ФОП без кассового аппарата?

Вы не сможете уже работать без кассового аппарата. Если раз вам уже нужно было его устанавливать, то он пожизненный, не смотря на то — закроете ФОП или нет

Добрый день, я предприниматель 2 группа вот-вот дойду до 1 млн. Если я сейчас закрою предпринимательство, когда можно заново открыть, чтоб без кассового аппарата?

До відома!
Єдину звітність з ЄСВ та ПДФО вирішили запровадити лише з 01 січня 2021 року. Це означає, що ФОП та юридичні особи замість двох звітів (щомісячного додатку 4 та щоквартального звіту 1ДФ) будуть здавати щомісячний єдиний звіт. Також звіт з ЄСВ ФОПи будуть подавати у складі річної декларації.
Крім того, з 01 січня збільшать ліміт доходу для платників ЄП 2-ї групи з 1,5 млн. грн. до 2,5 млн. грн.

Добрый день.в сентябре 2019 зарегистрирован ФОП 2 группы,до конца 2019 какой лимит без кассового аппарата?

Добрый день. 1 млн. грн.

1 млн. грн, если будете получать наличный доход или комбинировать наличный с безналичным.
1.5 млн. грн, если будете использовать исключительно безналичную форму получения дохода.

Если получать исключительно безналичную форму то зачем РРО?

Если исключительно по безналу, то РРО не нужен

Добрый день ! Подскажите пожалуйста, ФОП оформляет пенсию, для точности расчетов в ПФУ сказали надо сдать додаток 5 за 8 месяцев 2019, можно ли его сдать, если ФОП не ликвидируется, продолжает деятельность, оплату ЕСВ и как потом правильно сдать годовой ?

Добрый день. Первый раз такое слышу. Обычно справку всналоговой берут об оплате есв и отсутствии задолженности.

Добрый день! Подскажите,ФОП 2гр. зарегистрирован в июле 2019 с августа ЕН. Сейчас на стадии оформления пенсии (в ПФУ тоже обязали сдать отчет за 3квартал чтобы эти месяцы вошли в перерасчет). вопрос,с какого числа месяца ФЛП освобождается от уплаты ЕСВ? И какие документы должны быть для основание не перечисления ЕСВ?

Добрый день,! Подскажите, обязательно ли иметь счёт Фоп, или можно проводить оплаты просто по обычной карте банка!??

Добрый день. Можно картой оплатить налоги, можно через кассу банка по реквизитам, главное — указать верные реквизиты

Добрый день! Если я ФОП-единщик 3 группы, могу ли я предоставлять услуги (создание сайтов) ФОП-единщику 3 группы? Или могу получать от него оплату только как от физлица?

То есть, клиентами могут быть кроме обычных физлиц, и юрлиц, также и ФОП-единщики? В таком случае, клиенту нужно платить какой-то дополнительный налог или только мне надо обычные 5% с дохода + ЕСВ? Извините, за множество вопрос, просто я раньше не работал с ФОП и не платил ФОП за услуги, а работал только с юрлицами и физлицами, и в этот вопрос просто не вникал:)

Добрый день. Да, можете. ФОП 3-й группы могут предоставлять услуги по не запрещённым для единого налога КВЭДам всем категориям: населению (физлицам) ФОПам и юрлицам как намедином налоге, так и на общей системе. Ограничения есть для ФОПов 2-й группы — они могут предоставлять услуги только населению и плательщикам единого налога

Добрый вечер.Подскажите пожалуйста, мы ФОП 2-й группы, нужно продать технику по безналу которая не числится на фирме, имеем ли мы такое право?

Подскажите как (какие условия нужно соблюсти) ФОП 2 группы может принимать платежи в валюте на валютный счет ФОП из-за границы (США/Европа)?

Только при условии продажи товара

Здравствуйте!Проконсультируйте,пожалуйста!ФЛП с 01.03 по 31.12 работал на общей системе,а с 01.01 перешёл на единый налог 3 группы без НДС,но при работе на общей системе был превышен доход в 1 млн.,а заявление на регистрацию плательщиком НДС не подавалось.Как быть и что грозит за такое нарушение?

Добрый день. С какого месяца был превышен лимит?

Добрый день!!! нужна помощь, біли регистриция ФОП в онлане просили 3 группу ФОП при регистрации единого налога, а получили 2 группу, деньги на расчетный счет зашли как на 3 групу? Что делать? Облажить полученну сумму 15 % штафа или мы автоматически слетаем с группы и получаем общей налогооблажение на год?

Добрый день. Если вы просили 3-ю группу, то это должно быть указано в заявлении, если указано, то обжалуйте через налоговую, пусть переведут задним числом на 3-ю группу. Если будут отказывать, и вы со своей стороны заполнили заявление верно,обратитесь в ПУЛЬС (горячая линия ДФС по возникшим спорам — 0800-501-007 направление 4). Если же вы допустили ошибку в заявлении, то есть два варианта — признать и оплатить 15%, либо просто подать заявление на перевод на 3-ю группу с 01.10 до 15.09 и надеяться, что этот период не попадет в проверку. Если остались вопросы, обращайтесь: моб. тел.: +380 96-728-26-99 (viber, WhatsApp, Telegram), +380 63-058-38-83,+380 66-194-68-18; e-mail: [email protected]; страница в facebook: www.facebook.com/BIP2012 ; адрес офиса: ул. В. Стуса, 35-37, блок № 7, эт. 9, оф.911, г. Киев, 02000, наш сайт www.bip.net.ua skype: bip_net_ua

Здравствуйте!
Я с 01.07.19 была на 2 группе на общем налоге, с 01.08.19 меня перевели на ЕН. Сегодня же написала заявления на переход на 3 группу ЕН (5%), должны перевести на 3 группу с октября. Вопрос следующий: когда и какие мне теперь необходимо сдавать отчёты?
Заранее благодарю за ответ!

Добрый день. Начнем с того, что на общей системе нет групп. За третий квартал вам нужно сдать декларацию об иммущественном состоянии и доходах + декларацию плательщика единого налога, где заполнить раздел для плательщиков единого налога 2-й группы

Большое спасибо за пояснение, Наталья. Правильно ли я понимаю, что эти 2 декларации мне нужно сдать в период с 01.10.2019 по 09.11.2019? Могу ли я обратиться в этот период в Вашу компанию за помощью?

Да, все верно. Конечно можете обратиться к нам за помощью со сдачей отчетности — и не только, можем помочь и с ведением бухгалтерии ФОП в целом! :) Обращайтесь:
моб. тел.: +380 96-728-26-99 (viber, WhatsApp, Telegram), +380 63-058-38-83,+380 66-194-68-18; e-mail: [email protected]; страница в facebook: www.facebook.com/BIP2012 ; адрес офиса: ул. В. Стуса, 35-37, блок № 7, эт. 9, оф.911, г. Киев, 02000, наш сайт www.bip.net.ua skype: bip_net_ua

Доброй ночи! Основной вид деятельности — проведение конференций (82.30). Подскажите пожалуйста, есть ли документ, определяющий «целевое использование денег». Например провести в ресторане переговоры и расплатиться за них (это целевое или нет), или закупить в Ашане соки, воду кофе, для проведения конференции — это целевое или нет. С уважением, Юлия.

Доброй ночи. Я так понимаю, вы спрашиваете в отношении юрлица? Если да, то здесь важно правильно расписать все в приказе.

Добрый день,

устроился на работу в качестве сотрудника, но при этом являюсь ФОП 3 группы, могу ли я не платить ЕСВ?

Спасибо за ответ

Добрый день. К сожалению, нет. Чтоб не платить ЕСВ, нужно закрыть ФОП

Здравствуйте, планирую открывать фоп 3 группу в октябре и в декабре закрывать. Подскажите пожалуйста мне есв платить только за октябрь, ноябрь и декабрь, а в конце декабря подать заявление на закрытие? И когда отчетность сдавать, В январе ?

Добрый день. Да, все верно

Добрый день. Открыла рр с Приват и получила карту ключ. ООО на едином налоге. Можно ли этой картой рассчитываться за услуги, покупать канцтовары и прочее, не подкрепляя эти расходы документами. По налогам у меня 5% с оборота и все. Какие подводные камни могут быть при использовании карты ключа. Заранее благодарю.

Якщо це пов’язано з діяльністю відповідно до кведів, запросто. Інакше буде багато запитань від податкової. Нагадаю, все ще діє мораторій на проведення перевірок фопів, тому більшість розслабилися як на курорті. Тобто внаслідок мораторію запитання лише відстрочені, а не зняті.

Юлия спрашивает об ООО — «запросто», к сожалению, не получится

Сорі, збила з толку згадка про 5%.

у меня 5% с оборота

Добрый день, Юлия. Все расходы по ООО должны быть документально ПОДКРЕПЛЕНЫ!

Благодарю. Сводить представителей в ресторан — это повод использовать карточку — ключ, с подкреплением чека или это «нецелевое » использование средств , или «закупить продукты в АШАНЕ», для проведения конференции (воду, соки, кофе) — это целевое использование (Если основной вид деятельности — проведение конференции). Или все-таки я неверно истолковываю суть этой карты и перечисленные мною траты не могут относиться к хоздеятельности предприятия? Благодарю за ответ.

Добрый день. При ведении бухгалтерии ООО вы ведете не только налоговый учет, но и бухгалтерский. А при бухгалтерском учете важно иметь все подтверждающие документы.

Добрый день, Я ФОП единщик на 3-й группе 5% от оборота. Сегодня только узнал что скорее всего я неправильно оплачивал свой налог. Ситуация следующая: мне приходят средства на долларовый счет. Что то продавалось банком (сейчас это отменили), что то менял я. К примеру пришло 3000$ — половина перевелась в гривны. И я платил налог с 1500$ то есть только то, что перевелось в гривны (в декларации подавал также). Сейчас я узнал что нужно пересчитывать по курсу НБУ на момент зачисления, и платить от всей суммы, то есть от 3000$
Это у меня длится где то год. Подскажите пожалуйста как мне это скорректировать и как вычислить штраф. Ведь наверное выходит что я занижал свои доходы храня средства на долларовом счете и не платя налоги (хотя я бы оплатил налог с них в любом случае рано или поздно). Мне нужно все пересчитать за прошлый и текущий год так, как будто я платил по правилам (брать курс НБУ с истории на момент получения платежей) + штраф + пеня? Как вычислить этот штраф + пеню?

Дмитрий, добрый день. вам нужно за весь этот период сдать уточняющие отчеты и оплатить разницу по единому налогу + провести корректировку в книге доходов. Если хотите, мы можем вам помочь с этим всем, максимально минимизировав штрафы.
Мой контактный телефон: +380967282699 (viber, WhatsApp, Telegram)

Добрый день. Я ФОП единщик на 3-й группе 5% от оборота. Оплатил услуги со счета ФОП на сумму 390 грн, неправильно указал ИНН получателя, банк получателя вернул 390 грн на счет с комментарием «Повертаеться пл/доруч. ххх від хх.хх.хх Не соответствует ОКПО (уточнення надано не вірно)».
Краткий вопрос: «что делать?».
Теоретически это поступление средств на счет и с них наверное проще оплатить 5% налога чем писать кучу бумаг?

Добрый день. Единый налог с суммы возврата не нужно платить, так как это возврат. И в назначении платежа видно, что это возврат. Согласно НКУ, единый налог с возврата не платиться.

Добрый день,скажите пожалуйста что делать,я в 2004году открыла чп и сразу закрыла,раньше от центра занятости учились они давали деньги на открытие чп,прошло 15 лет пришло письмо с налоговой что чп недозакрыто задолжености по налоговой нет,но надо заплатить 918грн и закрыть.заранее спасибо.

Добрый день. Странно, что только 918.06. обычно присылают письма на гораздо большую сумму, так как обязательная оплата ЕСВ началась с 2017 года

В 2004 году открывалось чп и сразу закрывалось прошло 15 лет теперь пришло письмо с налоговой,надо закрыть чп,оно вроде как недозакрыто,бред,заплатить надо 918грн,потомучто регистратор не закрыл,что делать.

Самозанятость 2 группа ФОП как отобразить доходы?

Подскажите, если зарегистрировать фоп 2 группу и получать деньги наличкой (допустим выращивать и продавать во дворе помидоры), то есть никаких бумаг, подтверждающих получение денег нет (чеки, договора, накладные и тд). В декларации и книге доходов, например, записать, что доход был 50 тыс в месяц. Нужно эти деньги на специальный бизнес счёт класть в банке или можно ничего не делать, и просто послушно платить налоги?

Я хочу иметь официальный доход, но первичных доков на получение налички нет, вот такая ситуация.

Добрый день. В вашем случае не возможно практически иметь первичку:) ведите записи в книге учёта доходов и платите налоги вовремя и в полном объеме. Счёт не обязательно открывать. Можете просто получать доход наличкой и отображать в книге доходов за каждый день, когда был получен доход.

Спасибо большое за ваш ответ! Просто переживаю, чтоб не нагрянула налоговая с проверкой «откуда деньги», а мне то и доказать их происхождение никак нельзя. Тем более, если суммы будут на грани максимально допустимых годовых потолку группе.

Попробуйте телеграмм бота — bit.ly/2kmW28L

Он сам рассчитывает, оплачивает и подает отчеты в ДФС. Просто общаясь в диалоге можно спокойно закрывать отчетность без бухгалтера.

Здравствуйте. Есть предложение работать специалистом технической поддержки на крупную контору. Нужно оформлять ФОП. Так как ранее я с подобным не сталкивался, хочу поинтересоваться у знающих, какой КВЭД выбрать для такой деятельности + как сейчас обстоят дела с налогами. Благодарю за помощь и советы.

Игорь, добрый день. Что касается КВЭДов, детально об этом написала здесь bip.net.ua/kved-for-it-2
Там перечень всех ИТ КВЭДов с разбивкой по специализациям.
На счёт налогов, — на сегодня, судя с вашего описания вопроса, вам нужно будет открыть ФОП и зарегистрироваться плательщиком единого налога 3-й группы. На этой группе нужно будет платить два налога: 1. Единый налог (5% от суммы дохода); 2. ЕСВ (единый социальный взнос — 22% от минимальной заработной платы в месяц, в этом году эта сумма составляет 918.06 грн. в месяц). Если у вас остались вопросы или нужна помощь в регистрации ФОП или ведении его бухгалтерии, обращайтесь:
«Бухгалтер идеального предпринимателя» — мы специализируемся на бухгалтерии ФЛП в IT-сфере.

Подскажите пожалуйста, продажа б/у компьютерных комплектующих, нужен РРО?

Если это не технически сложные товары, то да

Приветствую! Подскажите, пожалуйста, нужна ли лицензия, если я: ФОП 3 группы на ед. налоге, основной КВЕД 78.10 «діяльність агентств працевлаштування», занимаюсь подбором персонала удаленно, без открытия офиса (IT-сфера), в разных странах? Нахожу работу гражданам только на территории их проживания (например: украинцу нахожу работу на территории Украины, русскому на территории РФ, европейцу — в ЕС) по заявке контрагента, который не всегда является гражданином Украины.

Виктория, добрый день. Лицензия не нужна, а вот каждый квартал сдавать отчет в центр занятости по месту регистрации до 15-го числа следующего за кварталом месяца нужно будет. Если нужна помощь в ведении бухгалтерии ФОП, обращайтесь. Мы специализируемся именно в этой сфере — все от подготовки документов, до сдачи отчетности + ведение книги + много других вопросов, которые мы закрываем, в т.ч. и общение с налоговой и сдача отчетов в центр занятости.
Если остались вопросы, пишите, звоните:

Наталья, благодарю Вас за ответ! Также хочу сразу уточнить: если деятельность компании одного моего контрагента, это «Разработка и развитие платформы по продаже автобусных билетов», а у второго — «Разработка систем для бизнеса платежных карт», необходимо ли мне открывать дополнительные КВЭДы связанные с деятельностью моих контрагентов?

Сфера деятельности ваших контрагентов не влияет на ваши КВЭДы — ваша услуга заключается в подборе кадров ЗАКАЗЧИКУ — не зависимо от его сферы деятельности.

Добрый вечер! Подскажите в какой срок после регистрации един 3 группа , нужно уплатить первый ЕСВ ? и как , куда его платить, спасибо!

Добрый вечер. Вы можете оплачивать ежемесячно или ежеквартально. Главное, чтоб сумма за квартал была оплачена до 19 числа следующего за кварталом месяца. Начинаете платить с месяца регистрации. То есть если вы зарегистрированы в августе, то начинать платить нужно за август. Граничный срок оплаты ЕСВ за 3 кв. — 19 октября, и нужно оплатить только за два месяца — август и сентябрь. Реквизиты счета можете посмотреть либо в электронном кабинете на сайте дфс, либо на сайте taxer.ua.

Добрый день. За недоимку по ед.налогу на протяжении 2 кварталов , ФОП 27.06.19г ДФС сняла с плательщиков единого налога , с 01.07.2019г на общей системе. Уведомление и акт по почте получил от них 06.08.2019г. За июль 2019г доход 12 000 без нал и 7000 операции по экварингу зашли. Подскажите все последствия , в т.ч за не проведение операции через РРО ??

Если будете показывать, то нужно оплатить ЕСВ 22%, НДФЛ 18% и военный сбор 1.5% с чистого дохода. Ваш доход превысил 1 млн.грн.?

Добрый день!!! Очень нужна помощь,не могу разобраться..ФОП,единый налог 3 гр,получает валюту за услуги (1000дол)..Вопрос состоит в том, что предпринимателю компания компенсирует Единый налог,кот он уплатит путем компенсации ЕСВ, стоимость банк. осблуживания (обслуживание р/с 40грн, 0,1% от суммы комиссии при продаже валюты, 0,25% от суммы зачисления на карт счет)., также компенсируются расходы на программное обеспечение 125 дол.
То есть как я понимаю Единый налог 5% кот надо заплатить ФОПу,это от 1000 дол зачисленных за услуги?.

Добрый день. 5% единого налога вам нужно оплатить с суммы которая вам заходит на счёт по курсу НБУ, который установлен в день поступления валюты. То есть если 1000 долларов включает в себя уже все компенсации, то нужно оплатить единый налог с 1000*курс НБУ. Если же компенсация сверх 1000 долларов, то считаете 5% от этой суммы по курсу НБУ.
Если ваша компания не предлагает бухгалтерские обслуживание ФОП, с радостью вам поможем в этом вопросе. У нас приемлемые цены и огромный опыт в бухгалтерском обслуживании ФОП в сфере ИТ.
Если нужна помощь в ведении бухгалтерии или нужно проконсультировать, напишите или позвоните нам: +38096-728-26-99 (viber, telegram, WhatsApp), e-mail: [email protected] skype: bip_net_ua

Попробуйте телеграмм бота — bit.ly/2kmW28L

Он сам рассчитывает, оплачивает и подает отчеты в ДФС. Просто общаясь в диалоге можно спокойно закрывать отчетность без бухгалтера.

Спасибо.И ещё вопросик если ФОП 1группы открылся 30.07.19,тогда единый налог надо платить за весь месяц в сумме 918 грн?

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста,какая сумма за год должна быть для 1 группы единого налога?

Здравствуйте. Выручка не должна превышать 300 тыс. грн. за календарный год.

Спасибо.И ещё вопросик если ФОП 1группы открылся 30.07.19,тогда единый налог надо платить за весь месяц в сумме 918 грн?

Вы скорее всего имели ввиду не единый налог, а единый социальный взнос (ЕСВ), так как при регистрации 30.07, переход на 1-ю группу единого налога возможен только с 01.08 и единый налог начинаете платить с августа. А вот ЕСВ платиться начиная с месяца регистрации и не зависимо от того, сколько дней в этом месяце вы были ФОП и был ли доход. ЕСВ платиться в полном объеме.

тогда единый налог надо платить за весь месяц в сумме 918 грн?

Единый налог Вы будете платить начиная с Августа. А Единый социальный взнос за Июль нужно будет оплатить в полном размере.

Здравствуйте! У меня есть пару вопросов по возвратной фин.помощи. Буду очень благодарен если Вы на них ответите.
1. Я ФОП, могу ли я предоставить возвратную фин.помощь другому ФОП как физ.лицо?
2. Могу ли я предоставить повторную фин.помощь этому же ФОП по новому договору, скажем, через месяц после предоставления первой фин.помощи? При условии что первая фин.помощь будет возвращена только через год.

Добрый день,
Подскажите пожалуйста ФОП закрыли в мае 2019, когда я смогу начать подавать документы, на открытие 3 гр 5% и какой процес?
Заранее спасибо

Добрый день. Если по май вы были на едином налоге какое-то время, то открыть ФОП вы можете, но до конца года перейти на единый налог нельзя будет, только с 01.01.2020

Добрый день. Подскажите как правильно оформить реабилитационный центр, закрытого типа , без медицинской помощи
Какой квед если это фоп?

Добрый день! Подскажите пожалуйста из IT практики, продаем подписку на нами разработанное приложение, каким образом лучше оформлять назначение платежа чтобы это подходило под КВЕД 47.91.

Прислали платеж с назначением «Оплата лицензии модуля...» я так понимаю это звучит как роялти с последующим налогообложением 15%.

Его лучше вернуть как ошибочный и зачислить заново?

Помогите, пожалуйста, с заполнением формы 1ДФ.
ФОП на ЕН оплачивает за товар другим ФОПам, наемных сотрудников нет.
Раздел 1. Ознака (0,1) графа 9 — не заполняю?
Раздел 2. Военный сбор — нужно указывать общую сумму по разделу 1 (нараховано, виплачено)? А сумму удержанного налога пишу 0,00?

Добрый день.

Раздел 1. Ознака (0,1) графа 9 — не заполняю?

нет, не заполняете. Эта графа заполняется только если вы сдаете новый звитный или уточненный 1-ДФ

Раздел 2. Военный сбор — нужно указывать общую сумму по разделу 1 (нараховано, виплачено)? А сумму удержанного налога пишу 0,00?

Если выплаты ФОП, то эту строку вообще не заполняете

Звонила сегодня в ДФС, ответили, что нужно заполнять ((( До этого раздел 2 не заполняла (выплаты только ФОПам, наемных нет).
Как быть все-таки?

мы не заполняем, и проблем не было

Наталья, извините, возможно глупый вопрос, но ...
Сверху есть графа «Стор.»
После таблицы «Податковий розрахунок» есть графа «Кіл-ть сторінок».
У меня сама таблица на первой странице, а вот реквизиты (подпись, дата) попадают на вторую страницу.
Сверху я указываю «Стор. 1», внизу таблицы также указываю «1», хотя если отчет распечатать, то 2 страницы, на второй только реквизиты.

Вопросы:
1. Как правильно указывать в таком случае?
2. Является ли это нарушением для начисление штрафа?

1. Вверху 1-я стр, внизу — 2
2. Нет

Ещё такой вопрос по КВЕДам.
ФОП ЕН, группу не меняли (2), просто добавили виды деятельности у гос.регистратора, затем в ДФС заявление.
КВЕДы через пару часов появились в реестре на сайте ДФС.
По ним же можно сразу вести деятельность? Не нужно ждать начало квартала?

Да, можно сразу вести деятельность

а где вы на сайте ДФС увидели добавленные КВЕДы?

Добрый день.
ФОП ЕН 3 гр (5%).
03.04 получена оплата за услуги, а 05.04 возвращена, как ошибочно перечисленная.
Нужно ли вписывать поступление денег в книгу учета доходов?
И как правильно: 03.04 отримано, 05.04 повернути?

Добрый день. Да, нужно вписывать. 03.04 во вторую графу — получено, и дублируете в 4 и 6 (или 5, 7 — зависит от бланка книги). А 4.04 возврат. В итого тоже не забывайте учитывать эти движения

Спасибо за ответ ) В общем итоге в конце месяца эта сумма отнимается и с нее же не платится налог?
А в сумме за квартал уже не надо писать повернуто?

Да, все верно!

Добрый день, ФЛП 2 группа на едином налоге получил доход не по КВЭДу
что делать, какие сроки уплаты 15% с этой суммы?
когда он обязан перейти на общую систему?
и можно ли как-то этого избежать и остаться на едином налоге?

Добрый день. Если получили во втором квартале такой доход, то нужно до 9.08 сдать квартальную декларацию с указанием суммы дохода по ставке 15% в отдельной строке. Подать заявление о переходе на общую систему в связи с нарушением условий пребывания на едином налоге, оплатить единый налог до 19.08.
Избежать этого можно только если не показывать этот доход. Но! В случае проведения аудита на протяжении следующих трёх лет и при выявлении этого нарушения, вас могут лишить единого налога задним числом и тогда со всего дохода после этого лишения нужно будет платить налоги по общей системе: 18% НДФЛ, 1.5% военный сбор (если не отменят) и 22% ЕСВ.

Добрый день. ФОП 3-я группа. Подаю по почте ликвидационный отчет по ЕСВ. Нужно ли заполнять реквизит 5 (Дата державної реєстрації припинення або дата подання до органу доходів і зборів заяви про зняття з обліку платника єдиного внеску) формы № Д5? И если нужно, то заполнять эту дату значением «Дата та номер запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем, підстава для його внесення» отсюда usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch ?
Заранее спасибо.

Добрый день. Да, нужно указывать эту дату — дату припинення підприємницької діяльності, которая указана в реестре Минюста

Добрый вечер! ФОП 3-я группа. Добавила КВЕДы у регистратора в начале мая 2019. Получила по новым видам доход в мае-июне. Сейчас узнала, что нужно было подать заявление в ДФС о внесении изменений в реестр плательщика единого налога. Для 1 и 2 групп стоит четкая дата — до 20 числа месяца, следующего за тем, в котором было внесено изменение. Для 3 группы нашла:" для обеспечения отражения в реестре плательщиков единого налога достоверной информации о видах хозяйственной деятельности плательщика единого налога третьей группы в случае изменения видов хозяйственной деятельности в течение налогового (отчетного) периода должен подать вместе с налоговой декларацией за налоговый (отчетный) период, в котором произошли такие изменения, заявление о внесении изменений в реестр плательщиков единого налога". Правильно ли я понимаю, что подаю заявление до 9 августа за 2 квартал и все ок? или то, что уже получила доход без внесения изменений в ДФС есть повод для перевода меня на общую систему?

Добрый день!

Правильно ли я понимаю, что подаю заявление до 9 августа за 2 квартал и все ок?

Да. Вы всё правильно понимаете. ФОПы 3 группы имеют право подавать Заявление о применении упрощённой системы налогообложения (с указанием нового КВЭД) вместе с Декларацией по единому налогу.
При этом, если Вы подаёте Заявление вовремя, в Декларации за полугодие можна указывать новый КВЭД и доходы полученные от него. Это не будет ошибкой и, тем более, поводом для

перевода меня на общую систему?

Открыл ФОП 2ой категории 25 июня. Подал заявление на спрощену систему. Подтвердили через день.

Должен ли я был платить ЄСВ за июнь?

Добрый день, Дмитрий.

Должен ли я был платить ЄСВ за июнь?

Да. Вы до 19 июля ещё успеваете оплатить ЕСВ за 2 квартал 2019 года (в Вашем случае это за Июнь).

ЕСВ платят все ФЛП не зависимо от системы налогообложения.

«Не сплачують за себе ЄСВ підприємці (незалежно від системи оподаткування), які належать до осіб з інвалідністю, отримують пенсію за віком або досягли віку, визначеного ст. 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, та отримують відповідно до Закону пенсію або соцдопомогу.»

Извиняюсь, всё таки хотел спросить должен ли платить ЄП за июнь

Добрый день. единый налог вы начинаете платить с месяц пребывания на едином налоге, то есть в вашем случае — с июля. За июль нужно заплатить до 20-го числа. Единый налог платится месяц в месяц

Нет. Единый налог платят плательщики единого налога. А Вам, как я понимаю, присвоен статус плательщика единого налога с 1 июля. Поэтому, единый налог платите начиная с Июля. Ежемесячно «авансовым платежом до 20 числа текущего месяца».

Если я получаю деньги только в безнале, то всё равно в книге доходов нужно указывать «в тому числі готівковий» и оставлять пустое поле?

Добрий день Допоможіть, будь