Тракторині исторії
Зараз багато хто шукає спосіб як завести свій вже відполірований трактор Білорусь Україна, але не завжди все так радісно в забугорному королівстві. Вашій увазі історія із сусідньої мордовії, або чому не варто релокейтитись у контори з пост-совковим керівництвом.
Хочу поделиться с вами своей историей неудачной эмиграции в Прагу и работы с неудачным работодателем, и помочь избежать совершения ошибок, которые совершил я. Меня зовут Алексей, я Java-разработчик
Льоша вирішив поїхати у Прагу, для цього знайшов роботу у компанії Xored. Компанія відома, є перспектива кар’єрного зросту, проте культура релокації така-собі:
вакансии есть, но есть нюанс: компания не оплачивает переезд
Автор цей нюанс прийняв, бо мав деяку фінансову подушку, і дуже вже хотілось у Прагу. Зробив тестове:
По этому тестовому меня оценили на уровень E1 (1ый из 3х уровней мидла, то есть почти джуниор)... Это ниже уровня, на который я оцениваю себя, и зарплата вышла такой, на какую при других условиях бы не согласился (ниже чем на предыдущем месте работы)
Проте, оффер прийняв. Почав збирати доки на візу. А поки оформлюється віза, мав би бути оформлений в Новосибірський офіс. Проте Олексій вирішив вже переїхджати, і рушив у Чехію по туристичній візі. Про це дізнався директор контори і захотів персонально прояснити деталі виходу на роботу нового співробітника (зі слів директора):
Я, узнав об этом мягко говоря странном и противоречащим моим планам поведении, попросил срочно связать меня с лохом, для того чтобы, как пишет сам лох узнать «не долбо*б ли он».
Льоша розуміє, що проект такий собі:
Вышел на работу. Вышел нелегально, потому что оказалось, что у компании какие-то сложности с оформлением меня в Новосибирск... из-за специфики проекта разработка возможна только через удаленную отладку, каждый шаг которой занимает десятки секунд... В пражскую команду которая работала над другим проектом меня почему-то не поставили. В итоге приносить пользу компании было довольно трудно и нервно.
А коли додавлює до першої зп, починається якийсь фарс:
через две недели после начала работы... мне должен был быть перечислен аванс... Но снова начались проблемы — на этот раз какие-то сложности с переводом денег на мою банковскую карту... внезапно подключился Андрей Платов (президент компании, тот самый, который общался со мной за пару дней до начала работы), и выдал «отличную идею» — раз есть сложности с переводом денег, то компания просто не будет платить мне аванс..
Ну і все в такому дусі. Почитати повну історію можна за посиланнями:
Частина 1: Оригінал від Олексія:
habrahabr.ru/post/335876
Частина 2: Відповідь Платова — директора Xored:
telegra.ph/...ogrammista-razvodil-08-19
Частина 0: Коротка історія компанії від колишнього співробітника habrahabr.ru/post/336092
Частина 3: Офіційна відповідь компанії, стартова сторінка xored.com перенаправляє на www.xored.com/...mail&utm_campaign=comment
Частина 4: Контора починає думати, що пропєллєр з коричневою речовиною направлений в їх сторону: telegra.ph/...mail&utm_campaign=comment
Посилання пронумеровані в логічному порядку, розставлені в хронологічному.
Найкращі коментарі пропустити