Есть ли перспектива работать во Львове, после учебы в Варшаве?

Всем привет. Мне 18, я студент второго курса, одного частного варшавского университета. Учусь на факультете «Computer science».

Но после окончания университета ( через чуть менее чем два года) планирую переехать во Львов, так как туда поступает девушка и планирует там жить.

Но есть сомнения, стоит ли переезжать во Львов и есть ли перспективы, после окончания европейского университета?!

Буду очень благодарен за ответ)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

1. Гнатися за дівчиною це фігова стратегія, їх буде ще багато, нехай краще вона до тебе і щось там шукає, благо, є купа освітніх програм.
2. Краще вивчись, здобудь нормальну освіту і тоді вже на 4-5 курсі шукати якусь роботу в ЕС.
3. Вертатись можна, нічого поганого тут нема, теж доволі багато перспектив і вакансій, але я б вертався, якби вже геть біда була в Европі.

Заради баби повертатись в Україну? Та бійся ти бога,чоловіче, того гі*на в світі повно є,знайдеш собі іншу якщо ця не захоче до тебе поїхати. Якщо є можливість жити і працювати у Європі, то не скориставшись нею можна потім все життя жаліти. Думай головою, а не тим що в тебе нижче пупка;)

Мужчина идет за Богом, женщина идет за мужчиной © Иными словами роль женщины подстраиваться, а роль мужчины — идти вперед, но совсем блин не наоборот. А потом та девушка крутанет с другим и ты останешься у разбитого корыта.

Не стоит никуда ехать, расти, развивайся, занимайся спортом, если той девушке с тобой не по пути, найдется та, которой будет по пути.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ну што тєбє сказать посан.
В васімнацать оно вже й жізнь понЯл і любовь да гроба,да.

Карочє, слухай ровєсніка твого папкі (піпєц, а може і дєда ???? ааааааа)

1. Дівчат буде ще багато
2. Ти поки навчись гроші зароблять
3. Роздивися у Польщі, поки ще рано казати, де ти будеш, тобі ще тільки 18

Опщім той. Дивися як воно вчитися буде і як перспективи. Якщо будеш толковим посаном — то очньошся в лофті у Санта-Кларі в обьятіях нєзємной краси маделі (не приведі Господі мужеска полу) і з магнітною карткою з 6 буквами (но не «піз.ос», ето точно).

І главне забув — не слухай чіжденку. Він мізантроп.

слухай чіжденку.

по на нашому:
пан Звізденко

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

1)

.ru

трохи не той час
2)

Обязоности

це п’ятірка

Можно ли работать без образования?

Здравствуйте, всегда интересовал вопрос.
Можно ли без образования устроиться на нормальную работу, в сфере ІТ?
К примеру в таких городах, как Киев, Львов, Днепр?
Заранее спасибо)

Заламінований диплом з універу без досвіду насправді нікому не потрібен на нормальній роботі. З ним візьмуть в якусь контору типу податкової, де «програміст» — це багатофункціональний юніт із функціями прокладки кабелю та заправки картриджів.
Потрібен досвід з конкретними завершеними проектами. Це може здаватися замкнутим колом, однак є варіанти. Наприклад, закінчити курси з подальшим стажуванням, де буде реальний проект, котрий можна викласти на github.
Треба пиляти свої проекти будь-яким способом (pet-projects, open-source, etc.), заповнювати профіль лінкедін і доводити англійську до рівня upper intermediate, щоб не зв’язуватися ніяким способом з вітчизняним ринком, котрий поки що не дає жодних перспектив.
З досвідом, але без диплому не візьмуть на роботу в податкову на 3 тис. грн. чи в банк на 4 тис. грн. — та сподіваюся, це не надто велика втрата, якщо зі знанням англійської можна працювати на зовнішній ринок за «їхню» зарплату.

Чому ж, в деяких «нормальних» конторах диплом теж, ще й до того профільний, в requirements-ах вакансій початкового рівня — СофтСерв, наприклад. В деяких буде плюсом.
Згідно цієї не сильно давньої статті
dou.ua/...​articles/diploma-for-job
Статистика по доу-вакансіях:
В результате поиска оказалось, что только в 14% вакансий были требования к образованию кандидата (как обязательные, так и желательные).
Наблюдаются интересные различия в требованиях к образованию в зависимости от вакансии: на должность девелопера такие требования предъявляют реже (11%), а на должность HR — чаще (24%). Но уже в вакансиях на должность senior developer требования к в/о встречаются чаще (17%).
Кроме того, более крупные компании чаще ищут людей с в/о: 25% вакансий от ТОП-25 ИТ-компаний содержат такие требования — по сравнению с 12% остальных вакансий.
а за цей рік відсотки навряд чи зменшились

без діплома на світить путь трахтариста, корочка нужна щоб завести вчасно трахтор і сіпать с (Ук\Біла)Рашки

СофтСерв,

бугага, большє ні нагой

Без диплома — да, наверное. Без образования — нет. В том смысле что потенциальный работник должен знать что и как делать. Где он приобрел эти знания по-моему никого не волнует.

О. Если я ничего не путаю, вы сами как раз только-только вернулись?
Можно поинтересоваться причинами (если есть какие-то, кроме ЗП без налогов).

Чувак, по теме — форум это не лучшее место, чтобы искать совета. Поговори с девушкой, посоветуйся со своими родителями (если у тебя в 18 есть с ними взаимопонимание). Составь себе роадмап на ближайшие годы так сказать на основе своих желаний и советов близких тебе людей.

Якщо хочеться бути поближче до Європи і при цьому в Україні, то Львів найвигідніше рішення (мій варіант).

Тут один за сміття щось варнякав, але справжні проблеми Львова власне не в ньому. Ба більше — якщо жити неподалік від роботи, то ти про них навіть не дізнаєшся (я про транспорт і дороги).

Якщо єдине, що тримає тут — дівчина, то ліпше домовитися з нею.

Львова власне не в ньому.

а в кучі рагулів з довколишніх сіл, які захопили місто, та їх менталітеті

’Лемберг ета польскій горад, отданий на растєрзание селу ... валинская рєзня ...’ © Бояришнік-ТВ.

не рагулів, а доїжджєючих. багато ви розумієте

є рагулі:
1. на осєдлі (счєтають шо єслі єсть львовська праписка то уже небидло)
2. доєзжаючі (тут і так всьо понятно бай дефінішен)

Слова не рагуля, а тернополянина в надцятому поколінні ;-)

я гарадской парєнь по рождєнію, і це необходіме і достаточне условіє шоп біть в сословію буржуа.
завідуй молча

Чувак, в мене ще дідо був «гарадскім парнєм» (хоч і не «па раждєнію»), не кажучи вже про обох батьків (з народження). Чому заздрити? Снобізму?

в мене дідо був кийовьким гарадським парнєм.
і отєц, причом с корочкой красного унівєра.
я кручєє!

про транспорт і дороги

Ідеальний варіант, по-моєму — працювати з дому, а виїжджати по потребі в час найменшого навантаження. Причому це стосується не лише Львова. Нещодавно проїжджав через Івано-Франківськ, то там через міст така колєйка в 9 ранку, що якби знав то об’їжджав би це місто десятою дорогою.

Думаю не стоит загадывать что будет через два года. Как бы не было обидно, но в таком возрасте все очень быстро проходит и меняется. Вы можете как и создать семью(20%) так и разбежаться(80%). Поэтому время покажет.

Підійдемо до питання з іншого боку, а ким працює її батько?

Заради баби повертатись в Україну? Та бійся ти бога,чоловіче, того гі*на в світі повно є,знайдеш собі іншу якщо ця не захоче до тебе поїхати. Якщо є можливість жити і працювати у Європі, то не скориставшись нею можна потім все життя жаліти. Думай головою, а не тим що в тебе нижче пупка;)

Какой супернеадекватный комментарий. Надеюсь автор свою вторую половину тоже именует «говном»?

если тебе попадались не те девушки, то это не значит что все они «говно».

Я вважаю, що краще обговорити всі за і проти життя в Україні з дівчиною. Попробувати переконати, якщо вона планує жити тут через те, що не хоче щось серйозно міняти і не хоче проаналізувати, що чекає тут і там.
Моя так само була проти, але після того, коли ми розійшлися, писала, що змінила думку і задумується про виїзд з України.

Заради баби повертатись в Україну? Та бійся ти бога,чоловіче, того гі*на в світі повно є,знайдеш собі іншу якщо ця не захоче до тебе поїхати.

Я бачу, що дівчат багато, але якщо відкинути тих, хто вже не ’вільний’, тих, з ким стосунки ’біль’, а не позитивні емоції, і тих, хто стосунків не шукає (багато серед молодших дівчат), то майже нікого не залишається. Я чогось не розумію?

Мужчина идет за Богом, женщина идет за мужчиной © Иными словами роль женщины подстраиваться, а роль мужчины — идти вперед, но совсем блин не наоборот. А потом та девушка крутанет с другим и ты останешься у разбитого корыта.

Не стоит никуда ехать, расти, развивайся, занимайся спортом, если той девушке с тобой не по пути, найдется та, которой будет по пути.

Олег, это полнейший сексизм. Роль каждого человека решать как будет хорошо ему и тем, кто рядом

Нет, не угадали- это не сексизм- это религия.

Нет, это не мракобесие- это статистика.
На Земле 95-98% процентов верующих в какую-то религию, и всего 2-5% атеистов.
( в некоторых странах завышают или занижают статистику атеизма, в зависимости светская держава или нет) Но величины такие..
А в основных религиях, как правильно заметили- для мужа бог- это Бог, а для женщины бог -это муж. :)
Не любой мужчина, если налетят феминисты, а муж.
З,Ы правда это идет уже в разрез с действующим законодательством о равноправии. Но как есть..
Религия — это не про экономические права, я бы сказал -это про уважение больше.

да, на Земле 95% процентов мракобесов- как страшно теперь жить :)

А...ну это все в корне меняет)

2%
ru.wikipedia.org/...​_.D0.B3.D0.BE.D0.B4.D1.83
Вообще в любом случае- атеисты в очень большом меньшинстве, даже если 16%

столько вопросов сразу возникает :-)
1. неофициальный муж считается?
2. зарегистрированный государством, но не церковно, считается?
3. бывший муж считается?
4. если неофициальный муж считается, то если девушка делит время между двумя мужчина, какой из них бог в большей степени?

у меня еще много важных вопросов...

На все эти вопросы же написаны ответы, например, в Библии:
1)нет( это блуд)
2)нет( это блуд)
3)нет
4)нет( это прелюбодеяние)

с нешлюбними женщинами і рабинями не блуд і не гріх.
а от с развєдьонками — ніззя, гріх

Рабыни рулят походу, меняю своих 2-х рабов, которые не могут сшить красивую нацистскую форму, на одну симпатичную рабыню.

"Бог«б «роль женщины»... осторожно, они лезут на свет :-)

Femina in vino non curator vagina!

Нет (автоматически лишился девушки).

Другой вариант: его девчонка бросит если пойдёт на дауншифт. А если нет — наоборот, будет любить ещё больше.

а почему девушка за 2 года не может выучить польский и уехать поступать к вам?)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вопрос сугубо личный, и решать только тебе, никто тут не подскажет. Сядь и составь список плюсов и минусов, например в польше зп в 2 раза меньше но из плюсов, много дешевых перелетов.

Они их просто м-м-м заново осваивают.

Как там говорит восточная мудрость: или ишак сдохнет, или падишах умрет.

1. Гнатися за дівчиною це фігова стратегія, їх буде ще багато, нехай краще вона до тебе і щось там шукає, благо, є купа освітніх програм.
2. Краще вивчись, здобудь нормальну освіту і тоді вже на 4-5 курсі шукати якусь роботу в ЕС.
3. Вертатись можна, нічого поганого тут нема, теж доволі багато перспектив і вакансій, але я б вертався, якби вже геть біда була в Европі.

Я тут живу і все подобається. Зі сміттям питань вже нема, відколи цю функцію мерія передала обласній раді. Так як це моє рідне місто, то моя точка зору суб’єктивна, звісно. Питання в іншому, чим саме плануєте тут займатися. Бо працювати на місцевий ринок безперспективно поки. Працювати напряму на західного клієнта — так, це те що треба. Тоді в супермаркетах не дуже будете звертати увагу на ціни.

Я вас услышал, спасибо за ответ!)

сміття... мерія передала обласній раді

Давай, розкажи де воно :)

А де воно? Эксперт по всем вопросам и про смиття в курсе?

За то что творят с экологией Украины — да, я в курсе. Странно что не в курсе вы, а вместо того чтобы узнать — хотите об этом попизговорить.

З погляду мешканця Львова: до передачі функції вивезення сміття мерією обласній раді сміття лежало вище людського зросту, а після — цього вже не було (поки).
Я не єдиний, кому виглядає, що вам настільки скучно жити, коли навіть цю тему вам життєво необхідно прокоментувати.

О, саміпамагітє набіґают. Повторюю питання для реанімаційних клієнтів реформ психіатрії:
Розкажіть, де сміття звалюєте, скотиняки

Чоловіче, при свій повазі... Як мешканцю Львова — моє завдання донести свій пакунок сміття до смітника, по можливості розділяючи окремо скло і папір. І сплачувати комунальні рахунки, так як частина звідти йде на оплату вивезення сміття. Куди далі воно потрапляє — це питання до перевізників сміття. Якщо саме мій чек з Ашану, припустимо, було знайдено десь під Києвом, що цілком можливо — мені прикро, та питання до перевізників.
Не відповідатиму тими ж словами, бо нічого такого до вас не почуваю.

Тобто, далі смітника на екологію вам начхати, головне — «завдання» сплатити комунальні рахунки — сміттєвому князьку, голові комунальної мафії, з партії яка зробила більше для руйнування ЖКГ на законодавчому рівні аніж уся попередня влада з часів Леніна.

Я про те і казав автору топіка — Львів не найкраще місто для майбутнього. Населення ідіоти, на бачать далі сміттєвого бачка.

Без діагнозів з мого боку, бо я не лікар і це не моя справа. Лише життєва порада «як художник художнику» — Магній Б6, ромашковий чай, більше висипатися...
Сплачувати комунальні рахунки вважаю своїм обов’язком, незважаючи на політичну складову чи моральні якості керівника міста (якого, до речі, не обрав би на найближчих виборах). Що ж до екології в цілому — відкритий до пропозицій, як я на моєму рівні можу впливати. Розділяти сміття по можливості — так, в курсі, їв.

Тобто, далі смітника на екологію вам начхати

Э-э-э... А как надо? Чувак живёт во Львове, относит мусор в мусорку, платит коммуналку. Я жил в Харькове, относил мусор в мусорку, платил коммуналку. Сейчас живу в солнечной Голландии, отношу мусор в мусорку, плачу коммуналку.

Что мы с ним сделали неправильно?

ну, як же ж, написано — «населення — ідіоти, не бачать далі сміттєвого бачка». Треба, мабуть, дивитися далі смітєвого бачка, судячи з коменту. Що це означає — хз...

Теж реквестую дескрипшн — що означає дивитися далі сміттєвого бачка.

Есть разница КОМУ платишь и ЗА ЧТО. Если заплатил Садонемощи — не значит что вот так сразу наступит Голландия. Скорее наоборот.

Тобто доречніше не сплачувати комуналку, поки не переоберуть достойнішого мера? Питаю лише щоб зрозуміти логіку... Хоча актуальніше було би порадити взяти тривалу відпустку...

Ну так за срср взагалі не можна було помислити аби сміття десь біля баків було розкидано і двірники його не прибрали, або щоб сміттєвіз невчасно приїхав. А за Польщі ще й погода наскільки краща була... у-у-у :((

работать во Львове, после учебы в Варшаве?

dla czego?

по-моему через 2 года ему этот вопрос уже будет не актуален

отслужу как надо и вернусь (через две зимы..)
да?

Я бы перефразировал на «Есть ли смысл...»

И получить повестку? Оно тебе надо? Лучше забирай девчонку подальше из местных ипостасей.

Какие могут быть перспективы в городе, где население избрало себе мэром мусорного князька?

Ага, знаем мы таких особо одаренных. Слишком много ***дишь, это маркер

Какое отношение диплом имеет к визам?

Если вы намекаете на то, что за время учебы в Варшаве человек получил ПМЖ Польши, — это не факт. Студенческий стаж считается по-другому: два года за один.

после получения диплома есть возможность получить годовое разрешение на работу со свободным доступом к рынку труда.
+ имея смалец в голове, и не пиная учебу, вполне реально устроиться на профильную работу (интерн/джун) после 2го курса, что уже доказано на практике

Угу, все верно. Но разве это касается всего ЕС, а не только рынка труда Польши? При получении предложений из других стран ЕС, все равно нужно будет проходить полный цикл бумажного ада с получением пермитов и прочего.

только в случае Польши.
более логичное дело — устроиться на работу, получив разрешение (освядчение, а потом зезволение), чтобы получить визу/побыт на основании работы, тогда сроки пребывания в стране буду считатся 1 год за 1 год (а не 2 года за один год как на основании студ. визы/побыта).
— в таком случае через 5 лет будет перманент резидент и через 1-3 года гражданство

Хто таке сказав?)... Маючи паспорт ЕС тоді можна працювати по Європі. Я маю сталий побит, можу подавати на громадянство, але всерівно повертаюся до рідної України. Для людини яка починає роботу девелопером, краще Україна ніж Польща.

Підписатись на коментарі