Переїзд до столиці
Всім привіт. Одразу скажу, що подібні теми вже знаходив на цьому форумі, але вони або вже застарілі, або не зовсім відповідають на мої питання, тому вирішив створити нову.
Отже, до суті. Мені 26 років, проживаю на Волині, 3 роки працюю в сфері ІТ. Останнім часом задумовуюсь про переїзд до столиці. Основні фактори, які спонукають мене до цього — більші можливості у кар’єрному плані, досить розвинуте європейське місто з активним соціальним життям, та і ловлю себе на думці, що більшість моїх друзів/знайомих, які роз’їхались по Україні, проживають саме у Києві.
Є певні питання, які мене цікавлять, і хотілося б почути в першу чергу думки/поради від тих людей, які нещодавно переїхали до столиці або ж вже довгий час там проживають. Питання наступні:
1) Якою має бути ЗП, щоб можна було нормально себе почувати у Києві? Одразу спробую прояснити певні моменти свого життя, так як питання дуже індивідуальне і його можна обговорювати не одну годину :) Переїжджати я планую сам, дружини/дітей немає. В планах самому знімати
2) В якому районі варто шукати житло і які ціни на 1к квартири? Питання не менш індивідуальне, ніж перше :) Як я вже казав, попередньо я перечитав схожу тему на ДОУ, де так само обговорювали райони Києва. Більшість радить правий берег. Воно і не дивно, левова частка ІТ компаній знаходяться саме в центрі. По районам бачив непогані відгуки за Поділ, Оболонь, та, звісно, центр. Промоніторивши ринок олх/лун побачив, що аренда 1к квартири на Оболоні коштує плюс-мінус
3) Які, на вашу думку, плюси та мінуси в Києві? Як ви зрозуміли, питання не менш індивідуальне, ніж попередні ;) Одним з мінусів, як на мене, є забрудненість повітря, так як у столиці величезна к-ть атомобілів. А як справи з криміногенною ситуацією? Питати про якісь цікаві соціальні заходи, напевно, сенсу немає, так як все-таки це столиця, тут завжди має бути цікаво:) Також я люблю піші прогулянки, напевно в Києві є багато цікавих маршрутів? Буду вдячний, якщо на це питання ви просто опишете, що особисто вам подобається чи не подобається у цьому місті.
Ну от наче все, буду надзвичайно вдячний за ваші відповіді, якщо виникатимуть якісь питання/побажання — то з радістю відповім у коментарях. Дякую за увагу!
Найкращі коментарі пропустити