Системний адміністратор vs програміст

Доброго дня, шановні девелопери!

В мене виникло запитання — «Системний адміністратор vs програміст?»

На даний момент працюю системним адміністратором, в серпні закінчую навчання (магістр), тому скоро постане питання знайти роботу з перспективою кар’єрного росту.

До душі більше лежить адміністрування, але складається думка (напевне воно так і є) що програмування може принести більші плоди (тобто $, як не крути, а працюють щоб заробляти гроші, хоча займатись тим, що подобається, напевне дорожче?).

Досвіду програмування майже немає (тільки те шо в університеті потрібно було), є тільки досвід самостійного освоєння linux-систем і серверного ПЗ (apache, nginx, mysql, postfix, dovecot, OpenVZ)...

Тому виникають думки: розвиватися в напрямку адміністрування чи вивчати програмування? З програмування найбільш вдалим вибором бачу: 1C (на мою думку його буде вивчити мені набагато легше ніж інше), Java, C++.

Чи може хороший системний адміністратор заробляти ~ як хороший програміст? Що скажете?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Головне не заморочуватись, просто почни працювати наполегливо в любому із напрямків, коли дуже захочеш — поміняєш. В адмінстві більше ціниться порядок, системність, вміння інтегрувати, все більш стабільно. В програмуванні більше творчості, різноплановості і відповідно «бардаку», все міняється швидко.

Раньше был исключительно админом, сейчас я 80% программист 20% админ... По моему мнению программирование приносит больше денег чем администрирование, а вот если владеть и тем и другим, то горизонты значительно расширяются:)

А не кто и не говорил что будет легко.
легко не буде в будь-якому випадку. Питання в тому, що буде легше...

Але як я замітив — вакансій для програмістів набагато більше.
А з вакансій системного адміністратора багато є вакансій для анікейщиків...

Це утруднює ситуацію.

А не кто и не говорил что будет легко.

to Павло Дудченко

да, вакансий программистов больше. Отправил бы я сюда резюмеху www.developers.org.ua/...ineer-budapest или сюда www.developers.org.ua/...apest-hungary/ но пока маловато опыта.

Админом не обязательно работать в IT-конторе. И часто даже лучше, если не в IT.

Советую админом идти не в IT и не в телеком, а в международную контору, принадлежащую к американской торговой палате (AmCham) или европейской бизнес ассоциации (EBA). Ну или к системным интеграторам, знаю, что в S& T softronic спецы не плохо так чувствуют себя. Но не в банк. Ну если даже не возьмут в такую контору сразу, то целиться туда. Сам когда-то почти 5 лет отсисадминил в DHL — было нормально и по деньгам (причем по белому, не будут парить СПД и прочее) и по проф. росту, и по миру можно поездить чуток. У жены на работе (крупная FMCG контора международная) тоже IT-шники не жалуются. Просто админство — не мое оно. Надоело — вернулся в разработку.

Ушел с админинга в разработку. Админы нормально себя чувствуют только в компаниях типа Глобала, Инфопульса и то задачи там не очень интересные. Также заметна тенденция, что МС админов требуются на порядок больше, чем Юникс. Вот такие пироги

Але як я замітив — вакансій для програмістів набагато більше.
А з вакансій системного адміністратора багато є вакансій для анікейщиків...
Це утруднює ситуацію.

Устраивайся в какую то крупную хостинговую компанию админом и получай норм $, опыт 5−7 лет и 2к $ тебе обеспеченно.
Дякую за пораду, саме так і планую.

Устраивайся в какую то крупную хостинговую компанию админом и получай норм $, опыт 5−7 лет и 2к $ тебе обеспеченно.

Но есть системные администраторы, а есть мальчики за 50$, которые протирают мониторы и меняют мышки.
Так что у программиста рост идёт в любом случае, у админа может быть остановка в развитии.
Так, погоджуюсь.
В моєму випадку хочу розвиватись максимально не протираючи монітори, а дійсно займаючись справжнім адмініструванням.

Чи може хороший системний адміністратор заробляти ~ як хороший програміст?

Да.
Но есть системные администраторы, а есть мальчики за 50$, которые протирают мониторы и меняют мышки.

Так что у программиста рост идёт в любом случае, у админа может быть остановка в развитии.

До душі більше лежить адміністрування, але складається думка (напевне воно так і є) що програмування може принести більші плоди (тобто $

Чи може хороший системний адміністратор заробляти ~ як хороший програміст?

Классные специалисты в любой отрасли (тем более в любой ИТ-отрасли) получают нормальную ЗП (ЗП синьора Админа и синьора Прогера соизмеримы). Со старта у программиста ЗП выше (и то не всегда). При нормальных раскладах админу проще пройти в менеджмент (хотя тоже зависит от ситуации).

Я бы выбирал, то “к чему душа больше лежит” (в моем случае — это программирование).

Підписатись на коментарі