Переезд из Ивано-Франковска во Львов

Привет всем, наконец то я созрел для переезда во Львов, и сразу же столкнулся с вопросами, на которые мне смогут ответить только жители Львова и те кто так же приехал в этот чудный город.

Немного о себе:
Мне 22, я фронтендер, работаю удаленно, живу в Ивано-Франковске, живу с девушкой, она Junior UX\UI designer, а еще у нас собака породы мопс)

1. Максимум что я готов платить в месяц это 400$ + кп, но в силу незнания районов, вопрос к жителям Львова, какой район посоветуете? Из нужного нам, это инфраструктура, нормальный двор где можно погулять с собакой и не боятся что тебе в 22:00 череп проломят.
2.Какая вообще средняя цена на такси во Львове? К примеру в Ивано-Франковске это где то 35-50грн
3.Какая цена комуналки к примеру за 2х-3х комнатную квартиру?

Буду всем очень благодарен за советы и информацию

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Якщо нема якоїсь важливої конкретної причини переїжджати з Франківська саме в Львів, то я б не радив. Насправді «в этом чудном городе» не все так добре як здається ззовні — розвалена транспортна система з постійно переповненими маршрутками, купа забудов, ремонтів і як наслідок перевантажені особливо в пікові години вулиці, погіршення ситуації з дрібною вуличною злочинністю — і з кожним роком воно колапсує далі і стає тільки гірше. Хз чим викликане бажання переїхати, але рішення сумнівне

Не житель Львова или Франковска, но по моим ощущениям ИФ намного лучше подходит для удаленной работы: ниже цены, меньше людей (нет проблем с переполненными заведениями), меньше площадь (легче и быстрее выбраться за город). Я бы на вашем месте переезжал только в случае, если очень сильно надоело во Франковске. Или искал офферы со Львова, а потом уже ехал, тк тогда в этом бы был смысл.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я добиралась из центра на окраину за 60 грн. Это осенью было, в ноябре, кажется.

Франківський район норм, є парк для собачників, багато супермаркетів і ТЦ

Ми також нещодавно переїхали до Львова, платимо 400 за двокімнатну в новобудові від Ріел, де до нас ніхто не жив, подивіться район князя Святослава, Шевченка, Олени Степанівни. Це фактично центр, до Опери 10-15 хв пішки, чоловікові на роботу йти 10 хвилин. До великого торгівельного центру 15 хвилин йти, залізничний вокзал теж близько. Ми практично перестали користуватися транспортом, і нам це дуже подобається... Але є нюанс, ми переїхали з Одеси) Там на роботу треба було їхати 40 хв в смердючій маршрутці, в кінотеатр годину і т.д. Єдине, що бракує цілодобових маркетів біля будинку :(

ріел там успішно подорожчав. десь 1.5 року тому коллеги знімати там двушку за 9к

З вашою російською мовою годі чекати нормальної поради.

Порадити — порадять. Просто місцеві львів’яни переважно мають внутрішнє очікування, що згодом приїжджий вивчить українську. В студентському середовищі це відбувається нормально, принаймні в мої роки чи з Криму, чи з Москви навіть — вивчали українську досконало. Якщо ж людина буде працювати з дому, а виходити лише в туристичні місця — цього може не статися взагалі... (та й у Івано-Франківську російськомовна людина виділяється з загалу не менш)

у франику виділяється набагато більше. Львів досить різноманітне місто в плані людей, а франиківськ по населеню як львівський спальний район і є трохи дирою

Якщо ж людина буде працювати з дому, а виходити лише в туристичні місця — цього може не статися взагалі...

Год проработал в Епаме — 40-59% русскоязычных было. Хожу на тренировки в местную секцию — треть русскоязычные. Садик у дочки тоже на половину русскоязычный. Наверное Львов в последние годы чуть более разносторонним стал ;)

Год проработал в Епаме — 40-59% русскоязычных было.

це фішка ЕПАМу :-)

А другие конторы русскоязычных не берут?) Или на украинский переводят?

Та беруть, в основному в роботі на закордон потрібна вільна англійська, а твоя рідна всім по барабану. Я мав на увазі те, що місцеві львів’яни розуміють російську без проблем, а от говорити не вміють, а коли пробують, то це виглядає досить кумедно, словниковий запас бідний, наголоси ставлять невірно, довго думають перед кожним словом. Якщо порівнювати з мешканцями центральної України, то переключатися говорити російською львів’янам важко, якщо це можливо взагалі. Ну я працював 8 років в Києві, тож навчився, але такі далеко не всі. Тож у компанії львів’ян українську можна вивчити приїжджим швидше — природно, без ніякого змушування )

Я в основном наблюдаю как в личном общении каждый говорит на своем «комфортном» языке, ну и его понимают. Честно говоря, я за какое-то время перестал обращать внимание на каком со мной говорят. Меня поняли; я понял — профит.

Це якщо приїхав на так звану «довгу екскурсію» до Львова. Я так називаю, коли людина приїхала попрацювати на деякий час до Львова. А якщо йдеться про життя і роботу тут впродовж років, то українська вчиться в середовищі львів’ян без проблем.

я про процент
там чомусь російськомовних більше, одне одного перетягують чи що

Це компанія, особливо дружня до євреїв. Одним із свят, котрі гуляють із корпоративом, є Ханука.

Как же я такое пропустил?!

Но тем не менее, связь между количеством русскоязычных и позитивным отношениям к евреям не прослеживается.

Білоруська контора, надають перевагу російськомовним, а от місцеві компанії як то СофтСерв чи Інтелліас все ж тяжіють до україномовних

Интересно, мне всегда казалось, что сочетание технических и софт скиллов кандидата + английский как-то больше роли играют ;)

Понаїхало багато зі сходу

Привет, сам работаю удаленно и живу во Львове несколько лет.
1. Франковский и Лычаковский районы в 15 минутах ходьбы от центра. Можете сориентироваться по улицам: Лысенко, Пекарская, Бандеры, Коновальца, Чупринки. Я за 2 комнаты плачу 350, средняя цена вроде выше, но не уверен. Маклеры мудаки, лучше ищите без них, я нашел на nomakler.com.ua

2. Убер не в час пик мне обходится в 35-60грн.

3. У меня на семью из четырех человек с автономкой может до 2к вытягивать зимой.

З районів дуже не рекомендую Сихів та Галицьке перехрестя, це спальники на окраїнах міста і в центр доведеться їхати від 30 до 60 хвилин, залежно від розсташування офісу та настрою маршрутчика. Левандівка теж досить сумнівний варіант в силу її відрізаності від міста та контингенту. Не знаю як ситуація з останнім зараз, але колись там можна було легко нарватись на проблеми. Норм район це Кульпарківська, Любінська та район вулиць Володимира Великого і Наукової. Ну і райони біля центру, окрім Підзамче.
Якраз зараз міняю квартиру, на Залізничній (район вокзалу і офісів Епаму) двушку в новобудові пропонували за 300. Ще був варіант біля собору Ольги і Єлизавети за ту ж суму. Автономне опалення, норм. нові меблі та ремонт.

Таксі явно дорожче Франківська, але з центру будь-куди за 100 можна попасти. Переїзд з розряду Кінг Кросс — Галицьке перехрестя (крайня південна і крайня північна точки) в Убері пропонує за 150. В час пік може бути трохи дорожче, але доведеться почекати. Ситуація з рештою таксі погірше, на виклики менше 40 гривень може тупо ніхто не приїхати.

Сильно залежить від типу опалення, типу будинку і температури яку підтримуєте в квартирі. Може бути центральне з прайсом в 50+ гривень за квадратний метр площі, може бути пічне, яке накручуватиме аби 500-600 гривень за газ на місяць, але мороки будете мати багато.

А мені один знайомий доводить вже кілька місяців що Сихів це самий кращий район, тіпа знімав квартири по всьому місту і краще ніж на Сихові ніде не було

Ну на смак і колір всі фломастери різні))
Мені свого часу не сподобалося там відстань до центру та відсутність нормальних місць куда можна вийти на каву чи в кіно. Знову таки якщо затримався в центрі, то після 23-ї туди добратися досить проблемно.
Ну і ще завжди дивувався якомусь невідомому радянському генію, що створив стіни в які неможливо забити цвях, зате крізь них прекрасно чути як за дві квартири від тебе сусіди працюють над покращенням демографічної ситуації в країні.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

окрім Підзамче

Чому Підзамче ні? Як на мене камерне місце і наступний район, який будуть драяти для зкерування туди туристичних потоків.

Велика кількість промислових обєктів та загальна занедбаність району. Хоча і є невеликий туристични потенціал в районі зал. станції та палацу культури, але поки його почнуть відчищати і реставрувати то ще років 20 пройде.

имхо, смысла нет.
Франковск — чудесный город.

И да и нет, в силу того что город маленький сфера услуг остается на низком уровне, в том плане что вот к примеру тот же теннис, у нас в городе 1 теннисный клуб, в нем 3 тренера, и они физически не могут тренеровать всех желающих, и так везде.

ужас, как вы там живёте-то без тренера по теннису??!!1 выпиваете небось?

можно еще привезти из Прибалтики ©

. Максимум что я готов платить в месяц это 400$ + кп, но в силу незнания районов, вопрос к жителям Львова, какой район посоветуете?

Сыховский не стоит. Будете жить в спальники. Но разве за этим стоит переежать?
По остальным сказать сложно. Тут нужно по отдалености от центра ориентироваться. В одном районе может находиться и левандовка(туда лучше не нужно) и очень даже приятные места.
за $400 реально взять двушку недалеко от цента. я бы посоветовал поискать что-то в новостройках на пл.Святослава. с одной стороные там свежии ремонты а с другой это ближний центр где много всего в пешеходной доступности

2.Какая вообще средняя цена на такси во Львове?

убер, говорят, самый дорогие тарифы по сравнению со всей страной.
а так за 100грн почти всюду можно доехать

3.Какая цена комуналки к примеру за 2х-3х комнатную квартиру?

хз. от отопления зависит. жеку.-осбб 3-5 грн за квадрат и за консьержа если есть, остальное по счетчикам

я фронтендер, работаю удаленно,

Можно вопрос? Зачем работая удаленно переежать во Львов? Гораздо приятней сделать наоборот и получить выигрыш по стоимости жизни.

Спасибо всем за ответы, наверное таки останемся во Франковске, финансово выгоднее, просто казалось что Львов город сказка, видимо нет) Как то соберемся поехать туда на недельку, может поменяем свое мнение)

переехать на месяц. обжиться, посмотреть.
да, стоимость будет как если посуточная, зато меньше риски последующего разочарования

Как то соберемся поехать туда на недельку, может поменяем свое мнение)

Вы собрались вот так сходу переезжать в город, в котором ни разу не были и который от Вас в 3-4 часах езды?

Автор написал «поехать туда на недельку», а не «сходу переезжать».

выгодно пережать на работу, а не просто жить.

Лучше вместо переезда завести автомобиль и гонять туда на выходные тусить по настроению, чтобы образ сказки в голове оставался.

Дорога Івано-Франківськ — Львів в основному однополосна і з багатьма крутими поворотами, в тому числі частково серед невеликих гір (горбків). Швидко, тим більше без досвіду, не вийде. В мене виходило приблизно 4 години в один бік.

А, то було через Івано-Франківськ далі в гори... Ну в сам Івано-Франківськ десь години 3 буде.

З другого — третього разу, можливо. Крім того, трапляються фури попереду і обганяти на такій дорозі з однією полосою вважав самогубством.

Легко за півтори години доїхати, за 4 години я до Житомира доїжджаю

На Житомир — це міжнародна траса М06, хіба можна порівнювати...

для чого автомобіль, якщо є інтерсіті за 100 з чимось грн і чуть менше 2 год в дорозі?

Львов город сказка

Во Франковске не был, не сравню. Жил в Днепре, Киеве, Симферополе. Львов лучше перечисленных, но жопа полная ;)

Чотирьохкімнатна на Коновальця — 330 у.о. До роботи — 20 хвилин пішки. До Площі-Ринку 15 хвилим на трамваї. Але меня дуже повезло з рїєлтором.

А можете будь ласка порадити вашого ріелтора? Дякую.

Не Львов конечно но 450$ + кп = двушка на Липках снятая в день приезда в Киев (в середине сентября 2017), через незнакомого риелтора найденного на риа, за день до приезда. Что я делаю не так?

Не знаю, за мои несколько раз что я был в Киеве, этот город отбил всякое желание вообще рассматривать его как место жительства. Огромный, просто огромный город, с кучей людей, машин, суеты итд. Ужасное состояние вокзала, никогда не забуду этот ЖД вокзал, очень много людей сдвинутых после АТО или хз, этой зимой мы возвращались с Мальдив и по глупости взяли ЖД билет в Ивано-Франковск, так вот надо было ждать 4 часа, за это время я такого насмотрелся на ЖД вокзале, что больше туда ни ногой. Ходил просто мужик в камуфляжной форме с сумкой орал на весь вокзал, и бил людей в лицо, за ним бегало 10 охранников и так раза 3 повторялось. Вообщем хз как там жить.

Я думаю в любом городе возалы ужасны. Во Львове за 4 часа тебе наверное обчистили бы карманы

на то вони і вокзали, але київський — безсумнівно топ. Взагалі, столиця останнім часом нагадує Вавилон

Гы, мне в Штуттгарте вокзал тоже не понравился) Что уж говорить про Киев)

А что с ним не так? Типичный немецкий вокзал. А сейчас там еще и стройка

Давно в Києві не був. На вокзалі ж є платні зали очікування — там було цілком прийнятно.

Это вообще отдельная история, возле платного зала ожидания сделали очередь себе люди, потом на столе достали квашеную капусту и водку и бухали там все время))

Cуть моего комментария конкретно для вашего вопроса сводилась к тому что за 400$ снять нормальную квартиру в центре любого города Украины можно.

очень много людей сдвинутых после АТО

Вот кстати да, этого сброда сейчас в столице навалом. И по сути они являются одними из основных кандидатов, кто может осуществить гоп-стоп, причем безнаказанно, так как в случае чего под здание суда придут побратымы вызволять товарища.

Их везде много, с кожалению. И никакой психологической помощи им судя по всему не оказывают. Вон в новостях проскакивало, АТОшник зарезал на остановке транспорта повара, в Одессе вроде бы было дело.

То был ватный повар, атошнк ни в чем не виновен. Оправдательная кампания уже началась, кстати.

Если честно, живу в Киеве и только вернулась из двухдневного путешествия во Франковск. И вот мне наоборот Киев намного больше нравится. Франковск супер маленький, больше одного дня делать абсолютно нечего, не понимаю что люди там всю жизнь делают... Даже кинотеатр и тот очень не очень ( да мы пошли в кино ибо просто стало слишком скучно...). Еще повезло попасть на какой-то мини парад правого сектора, совсем жуть, в Киеве когда такое происходит ты можешь просто не ездить в центр, Франковск же слишком маленький для подобого.

Типа факельных вот этих?

Люди живуть, прикиньте, не всі ітшники, і немають грошей, щоб кудись ходити

Да, но это не только вокзал, весь Киев омерзителен, даже летом.

Не был во Львове, но еще можно посмотреть Одессу.

Эти два города походу (особенно второй) единственная отдушина в Украине.

Угу, Київ завелике місто, без машини важко.
Але і у Львові довбане циганьйо біля вокзалу крутиться, обкрадає людей

400 + кп можно найти и в центре, но сложно — это примерно соответствует минимальной цене в центре и около-центре. Учитывая собаку, ещё сложнее — в 90% объявлений пишут «без тварин і дітей до 6 років». Морально стоит готовиться к какому-нибудь Сыхову и Левандовке. На которых жить можно, но не нужно — красоты никакой, удобств никаких (разве что может близко гипермаркет быть в случае Сыхова).

не боятся что тебе в 22:00 череп проломят

Это фантастика. Если почитать криминальную хронику — проламывают по-моему везде. Тут уж или бойся и не ходи, или бойся и всё равно ходи, или не бойся и ходи. Вот например, «ближний центр» (к достопримечательностям 15 минут не самым быстрым шагом) www.lviv.fm/...​llmainnews/index/id/12302 Новость я не искал намеренно, просто открыл новости региона на ukr.net.

Какая вообще средняя цена на такси во Львове? К примеру в Ивано-Франковске это где то 35-50грн

85-95 если через службы. Через всякий убер возможно и дешевле, не пробовал

Какая цена комуналки к примеру за 2х-3х комнатную квартиру?

Нужно спросить у хозяина квартиры, но он правду не скажет. Лучше у предыдущих квартирантов, если есть возможность. Я жил на Левандовке в небольшой новостройке (5-этажка на пару подъездов, дому лет 5 было или что-то вроде того), там в 2х комнатах из 3х было очень тепло, в третьей холодно, но нею особо зимой просто не пользовались. Так там отопление обходилось гривень 600 зимой, а весной и осенью заметно меньше. И было тепло. Возможно роль играл 4й этаж и то что спальни с солнейной стороны были. Сейчас живу в риэловской новостройке (они же все утепленные, ага), так на двушку уходит 2-3 тысячи за газ, и всё равно, курва, холодно.

И транспорт общественный ужасный.

Вообще, приедь лучше туристом, посмотри и успокойся. Если удаленка нормальная, я бы на твоём месте во Франковске остался. А если искать работу в офисе — то в Киеве предложений заметно больше.

Помимо всех не самых приятных впечатлений от современного Львова, именно транспорт оставил самое гнетущее впечатление в мой последний приезд на нг праздники. Трамвайчики милые только если в них не ездить, а так банка со шпротами. Маршрутки... слов просто нет, одни маты.

Аналогичные впечатления и тоже в период НГ праздников

Описане відбувається не тільки на новорічні свята, а кожного робочого дня з 8.00 — 10.00, та 17.00 — 20.00....

Да я догадываюсь, что загруженность трамваев не привязана к праздникам. Но львовский трамвай реально жесть, больше я в него не залезу, лучше пешком буду ходить. Скотовозка ещё и с дебильным подходом оплаты у водителя.

Зато ожидание трамвая можно скрасить их типа интерфейсом-сайтом, на котором написано где трамвай щас и когда будет )

Зато ожидание трамвая можно скрасить их типа интерфейсом-сайтом, на котором написано где трамвай щас и когда будет )

ага, все 20 минут, что мы его ждали :)
кстати, оплатить всё же можно через приват, отсканировав код внутри вагона. Только к нему ещё нужно пробраться с матюками через толпу и отсканировать во время тряски с голимым освещением сквозь чей-то затылок :)

А у нас летом удачно всё прошло,даже еврейскую свадьбу застали:)

даже еврейскую свадьбу застали:)

в трамвае? :)

ну дык, ожидая львовский трамвай можно много чего застать... :)

У нас в семье нет привата) Та и неясно было где покупать эти билеты. Прокатались «зайцами». Это мы из центра порядком устав, решили, что после 25км пройденного за день, идти в котокафе не осилим. Проехались.

Прокатались «зайцами»

Літом при мені такого ’зайця’ (жіночого роду:)) спіймали за хвіст 2 ’бугая’ і на вихід :)

В Киеве если что аналогичная ситуация. У нас в трамваях есть всегда кондукторы, а тут их не было внезапно, хотя нам пообещали, что будет и купить билеты мы сможем. Так и проехала, нежно зажав десяточку в кулачке)

Пройти в давке никак. Переданное вернули.

Я хз как с точки зрения требований и процесса назвать ожидание негативного ивента, то есть короче говоря у меня заготовлено в таких случаях два набора мелких денег для передачи. если первую прикарманят по дороге к)

packets retransmission.
P.S.
Протоколи стеку TCP/IP на прикладі оплати проїзду у львівському трамваї.

да мы тоже чуть зайцами не проехались, это при том, что я стоял прямо возле кабинки водилы, но втиснуться туда со своими несколькими гривнами не мог наверное минут 10 :)

Мне почему-то вспомнились 90е в Киеве, где-то такой же наплыв народу и нехватка транспорта. Стоишь впечатавшись в спину рядом стоящего на одной ноге как страус и надеешься, что резко водитель тормозить не будет)

То вам не еуропа)
Взагалі qr коди є ще ззовні транспорту. Але краще купити проїздний чи пару квитків

квитки можна купити ще наперед в кіосках на декотрих зупинках

тобто мені спочатку треба з’їздити на зупинку, де можна купити квиток?

може бути на тій зупинці, з якої ви починаєте подорож, де сідаєте власне на трамвай
ще в водія є проїзний на пару днів(окупиться десь за 8-10 поїздок)
колись були автомати чи не на кожній зупинці, але поламали місцеві рагулі

може бути на тій зупинці, з якої ви починаєте подорож, де сідаєте влане на трамвай

Не було

ще в водія є проїзний на пару днів(окупиться десь за 8-10 поїздок)

Нам тільки один раз треба було проїхати.

Взагалі, враження від львівського трамваю дуже негативне. По-перше, вони розбиті, брудні, старі і дуже заповнені.

Нам тільки один раз треба було проїхати.

тоді можна купити 1 квиток.

Взагалі, враження від львівського трамваю дуже негативне. По-перше, вони розбиті, брудні, старі і дуже заповнені.

«жовті» маршрутки аналогічні.

За маршрутами «Вокзал — центр» та «Сихів — центр» їздять нові «Електрони»:
images.unian.net/...​74379305-6199-tramvai.jpg

Можете купити завчасно, або вже в середині трамваю/тролейбусу. Раніше квитки можна було купити в автоматах (там де поповнення мобільних рахунків), потім із меню зникла така опція.

Практично в будь-якому газетному кіоску повинні бути квитки на трамвай, якщо мої спогади актуальні (більше року не їздив нашим трамваєм).

Можна платити через приватбанк

Вот грустный факт — во Львов мы с мужем в ближайшее время врядли еще раз приедем. Понты и цены есть и в Киеве. А отдохнуть у нас вышло намного лучше и продуктивнее в том же Каменце-Подольском. Так что отакое, если до поездки я еще туда сюда рассматривала потенциальную возможность туда переехать по работе, то теперь нет. Ну его нафиг.

Вы пишите прямо как про нас — мы тоже не хотим больше во Львов, а вот в Каменец-Подольский съездили уже 3 раза — тихий, уютный городок с хорошими зелёными зонами и малой загруженностью транспортом :)

На жаль, такі міста тільки для туризму....Із роботою в них не дуже...

Это пожалуй единственный минус города.

Ну дык, «great minds think alike» lol =)

Абсолютно согласен — город превратился в переоцененный туристический аттракцион.

Меня потрясли цены блин на пожрать. Эти гламурные ресторации с забитыми залами, кофейни с барышнями с «уточками» лицами.... бррр. А зашел за угол — вот тебе и норм бургерная, а в центре навалом кафешек со сладким и вкусным чаем. И да, кажде 10 метро магазин якобы apple — за гранью )

Декілька пузатих хат є в місті, решта в основному збити бабло з туристів.

Челентана еще есть, ну... была возле Оперы. Но чот хотелось чего то более «автентичного». Хинкальня на Федорова просто ах.

Челентана во Львове жуткая. Реально последние визиты в несколько локаций оставили тяжелое впечатление. Во Львове есть заведения с клевой кухней или выбором пива, но обычно они не для туристов. Там зачастую отстойный диз, но цены приятные.

Все залежить від конкретного кухаря. Є маловідомий туристам заклад Челентано на вулиці Горбачевського, мій особистий висновок — там наразі можна їсти.

Такое впечатление что Челентана не в Киеве какая-то не особо съедобная угу

А в Киеве ок? Я сравнивал с Днепром, там тоже грустно.

По опыту нас с мужем — да. Эта пожалуй единственная пицца, которую мы иногда даже домой заказываем.

Челентана во Львове жуткая. Реально последние визиты в несколько локаций оставили тяжелое впечатление.

дожилися, Челентано починалась у Львові

Проблема Челентано у Львові в тому що вони почали продавати свою франшизу без супутнього контролю якості. Хороші їх заклади у Львові, що я знаю, є на площі Ринок та в «Ібіс»-і. Всі де піцу пропонують збирати самому це звичайні low level піцерії, які просто купили право повісити вивіску «Челентано»

Когда-то ценил Челентано на Рынке за детскую комнату (не так много генделей во Львове, где можно детей поиграть отправить), но последние пару визитов (года полтора назад) поставили крест на заведении :)

В кожному Челентано можна збирати пітцу самостійно. Смачна на привокзальній і на Коперника була добре, але її вже там нема, біля вернісажу. А якість падає ясна річ, але столічним і так не вгодиш

А нащо старатись? Турист і так попре.

Эти гламурные ресторации с забитыми залами, кофейни с барышнями с «уточками» лицами.... бррр.

Ага, в малюсеньких комнатках и ещё нужно в очереди стоять. Нафиг надо, я лучше поем за свои деньги в более комфортных условиях.

И ещё в центре везде зелень вырезана, идёшь по Городоцкой и по куче улочек поменьше — ни деревца блин. Дорога, стены домов и тротуар...

Я во Львове была раза четыре уже, только никак не могу вспомнить, была ли там зелень вообще.... Там же центр совершенно старый, откуда взять-то ей. Зато инсталяция про Кализей просто шикарная)
Мы нашли отличную бургерную, например. Хинкальня ок. Одна из рестораций на площади Рынок ну... такая себе. Понты и все. А вообще цены как в Киеве почти.

Я во Львове была раза четыре уже, только никак не могу вспомнить, была ли там зелень вообще.... Там же центр совершенно старый, откуда взять-то ей.

не, я то понимаю причины, но для жизни оно как-то не комильфо... Особенно когда идёшь вдоль дороги.

Зато инсталяция про Кализей просто шикарная)

это какая?

Мы нашли отличную бургерную, например. Хинкальня ок. Одна из рестораций на площади Рынок ну... такая себе. Понты и все.

поэтому мы просто уселись в «пузатой хате» :)

Одна из рестораций на площади Рынок ну... такая себе.

я на площади Рынок был только в Крыйивке, в остальных только «зашёл-вышел».

я на площади Рынок был только в Крыйивке

а как же пьяльня например?

в пьяльне не был считай что Львова не видел

Оно то да, но это по большей части бич всех старых районов. Хотя что уж говорить, первый майдан почти уничтожил красивейшие розовые каштаны на Крещатике, да и в целом зелени стало в разы меньше. Но так сказать Киев все еще зеленый.
В центре нам посоветовали очень клевую автентичную хилькальню, и таки да, от пуза наелись и по деньгам что-то аще норм, 320 что ли гривен. А какие там хинкали мммм)
Инсталляция очень такая, в духе «митця» Леся Подерев’янскього — прямо возле ресторанчика при соборе, Трапезная идей которая. Там на дереве висит табличка «Тут був колись калізєй. Його знищили варвари».

Оно то да, но это по большей части бич всех старых районов

ну вот не знаю, в Праге, Кракове например такого ощущения у меня нет. Хотя деревьев и там реально нет.

Шукайте Сашу Шутюка в жж, він займається озелененням Львова

Потихоньку сажают деревья

кажде 10 метро магазин якобы apple — за гранью )

Да, это еще тот прикол. Я как-то переходник искал с magsafe1 на magsafe2, в 8 из 10 меня не поняли о чем я.

А зашел за угол

Единственная улица где норм поесть и вина попить — это Леси Украинки, там как раз бургерная, шампанерия и винная. Остальное понты.

Прелесть )

Типу ресторан м‘яса і справедливості поганий

там же треба в черзі стояти :)

Эмм... Он же еще более туристический чем Крыивка. Мясо среднее, пиво не ах, дизайн мягко говоря на любителя, да и шумный сильно.

Да, транспорт хуже чем в Европе, но наверное вам стоит пожить в Херсоне)

А что мне это даст?) Увидеть жопу с транспортом? Так я и по стране езжу, да и помню, как в детстве добиралась через полгорода в школу, когда водители бастовали.

Так в нас всюди жопа з транспортом, ні?

Я не жалуюсь, в Киеве есть метро и в семье есть машина, поэтому «жопа» меня уже не так сильно волнует или напрягает.

В Вінниці по українським міркам чуть краще жопи

У кого «злочинна влада», у того везде «зрада» )

Львів маленьке місто, населення чимале, ще й ви прете. Ходіть пішки, час той самий зате без тисняви.

А ось и з’явився приклад класичної української ментальності.

Есть такие во Львове, «свидетели коренного львовянина». Мечтают про тотальное избавление от 2/3 населения, тотальную украинизацию, деинсталяцию банка на Мицкевича, и повальную уравниловку (последний пункт обычно отпадает когда адепт находит работу).

+1 приїхати туристом, за тиждень-два складуться власні враження, тоді можна буде щось думати.

www.lviv.fm/...​llmainnews/index/id/12302
Сталося це на вулиці Федьковича

о, там как раз серв близко

риэловской новостройке

(facepalm) омг они же такой шлак строят

Угу. Да вот только другого почти нет

Если это те красивые новострои, что видны с самой вершины Высоко Замка то выглядят прям аще симпатично

Є
Парус, Місто Трав, Америка
Купа нових новобудов

Майже рік як переїхав. Знімаю 2 к. неподалік водоканалу. Ріелтори тут надто жадібні, тому знайшов сам. Дуже комфортний район. Близько до Стрийського парку і до центру. Будинок старий, здається австрійський, проте дуже теплий і з чудовою шумоізоляцією завдяки товстим стінам. Транспорт в годину пік, певно як і будь де, перевантажений. Проте наявність розгалуженої мережі трамваїв і великі автобуси на основних маршрутах дуже порадувало.

Угу, рієлтори тут ще ті рагулі — знайди собі квартиру сам, а їм відслюнявити 100% оренди треба

Комунальні послуги зимою приблизно — 1500грн (цетральне опалення)
Франківський район: «Ашан», «Аквапарк», трамвай 3, 5 до центру.
Є шматки велодоріжок які не з’єдані між собою :)
Маршрутки те саме «дно» що і в Івано-Франківську: малі, брудні і переповнені (є кілька «Електронів» та та німецьких Б/В автобусів)
Туристичний центр — класно, але через деякий час перестаєш звертати на це увагу.
Таксі приблизно 60 — 100 грн, наприклад від Аквапарку до центру.
Із «+» Львова це на порядок більше ІТ компаній, та різного роду конференцій.

Ціна на нерухомість вища в порівняно з Івано-Франківськом приблизно в 1.5 — 2 рази (це на випадок якщо захочете купляти тут житло)

P.S. Актуально для літа: Івано-Франківськ має дві річки, Львів жодної :( (Полтва не рахується)

P.S. Актуально для літа: Івано-Франківськ має дві річки, Львів жодної :(

Мені, як жителю Дніпра, завжди було цікаво, як ті струмки називають річками :) В нас 50 метрів в ширину і 2 метра в глибину це ще так, майже річка...
Але, варто зауважити, вони чисті, на відміну від Дніпра.

Мені, як жителю Дніпра, завжди було цікаво, як ті струмки називають річками :)

гірські річки майже всі такі :)

я знаю, вони мені подобаються, але для мене це струмки, а не річки :)

[з образою в голосі] вам що, Полтва — не річка?! ;)

річка звичайно :)

Погоджуюсь, живу в Франківському районі, в центрі буваю дуже рідко, немає часу туди їздити. На районі все є, Мультиплекс, Ашан, Вікторія, Південний, великий парк

Живу и работаю во Львове уже 4-й год. За двушку плачу 5к + комуналка зимой максимум 2200. Не слушайте про районы типа Науковой или Княгини Ольги, там серо и депрессивно, как уже писали в каментах) Советую посмотреть локации рядом со Стрыйским парком.

Меня одного не прёт Стрыйский парк? :) Мне как-то высокий замок больше нравится.

Жил я возле Высокого замка на Хмельницкого, дома старые и печное отопление:( А так конечно ок и на Замок недалеко и до центра пешком.

Ну в плане жить да, современного жилья там близко нет. Но просто среди парков Стрыйский какой-то распиареный сильно.

современного жилья там близко не

Со стороны лычаковской под Знесенням вполне норм. Я минут за 10 до Высокого Замка поднимаюсь, минут за 5 добегаю.

Фор хум хау. Для мене 10 хвилин від дому Стрийський парк, тому подобається більше. Високий замок теж класний, але далі. Ось і всі переваги/недоліки ))

Далеко педалити до Високого

Не житель Львова или Франковска, но по моим ощущениям ИФ намного лучше подходит для удаленной работы: ниже цены, меньше людей (нет проблем с переполненными заведениями), меньше площадь (легче и быстрее выбраться за город). Я бы на вашем месте переезжал только в случае, если очень сильно надоело во Франковске. Или искал офферы со Львова, а потом уже ехал, тк тогда в этом бы был смысл.

Повністю погоджуюсь! Якщо б була можливість працювати віддалено,переїхав би в Івано-Франківськ із Львова :)

И то правда. Я как то в Тернополе зашел в кафешку в самом центре города — цены почти в два раза ниже чем во Львове(не в центре конечно, если сравнивать с центром то в 3 раза)

Як житель Львова, класно себе почуваю в горах (сюрпрайз, мобільний інтернет від лайфу дуже круто тягне), стримують маленькі діти і ще дружина не налаштована перебратися жити в глушину.

перебратися жити в глушину.

думаю ви мали на увазі не Івано-Франківськ

Я про гори. Івано-Франківськ це ще не гори.

Плюсую за Франківський район, як людина яка прожила там 6 років. Вулиці Мельника-Горбачевського — Київська. Близько до центру, зал вокзалу, Алтайські озера поруч де можна погуляти з Мопсом, парк Костюшка з собачим майданчиком. Мрія а не район. Головне — не селіться вікнами на трамвайну колію :) За 300$ точно щось знайдете.

1. Только центр, за 300$ снимаю хату окна выходят на парк.
2. Уклон же есть
3. шо то в районе 2к грн, сильно зависит от многих факторов

В центре от 300 только начинаются вменяемые варианты.

От 10000 грн, что уже около 370

ну за 8500-9000 ещё можно найти, это не считая коммуналки. точнее, осенью попадались и дешевле, но тут уже вопрос кто что считает вменяемым вариантом.

приходиш к риелтеру говориш хочу хату бюджет 10к, он тебе на изи хату за 8к сдаст за 10к, а если не понравится так будет предлагать и за 11к, Гвардейская за 300$ вменяемый вариант?

Говоришь 8к и тебе просто отвечают что того что ты хочешь за такие деньги нет. А для гвардейской 300 может даже много быть. Не то чтобы центр и не чтобы рядом что-то было кроме парка. А дальше надо по квартире смотреть, а не только по улице. По одному лишь расположению цену не определяют.

Говоришь 8к и тебе просто отвечают что того что ты хочешь за такие деньги нет

а если найду?) пусть здают дальше, видел много квартир которые не могут сдать месяцами потому что стартовали вообще с какой то не адекватной цены

Вчому прикол жити в центрі де 100500 людей?

ну если смотреть на пешеходную зону возле площи рынок то прикола и нет, да и квартир там нет нормальных, а вот если рядом например дорошенко, политех стрыйский рынок то вполне годное место

Привіт

1. Як тут вже писали, вам напевно підійде Франківський район (і по вул.Княгині Ольги є кілька великих новобудов). Не знаю, звідки такі суми берете, але в 400 зелених точно вкладетесь, можливо навіть в новобудові.
2. Ціни на таксі тут значно вищі. В середньому з ж/д вокзалу до Сихова(район на околиці) буде ~ 100грн. Деякі маршрути можуть коштувати і до 150грн.
3. За 3х кімнатну в середньому десь ~1500 взимку(5 людей живе). Літом, логічно, значно дешевше.

Якщо таксі не замовляти наперед, а ловити на вулиці, то буде дорожче.

В районі Наукової. Там і «Львіська силіконова долина» , де є офіси Софта , Елекса , Сігми , Геймлофта , Інтеліаса і ще там когось (ну а раптом віддалена робота набридне) . Для закуп недалеко VIctoria Gardens . До центру і до Привокзальної теж аж не так і далеко (сідаєш на 45 наприклад і через 15 хв в центрі) . Таксі — ну тут як і куди залежно (від 40 до 100 впишешся) .

але там же сіро і депресивно

Ну то є інший варіант : Сахарова — Горбачевського. До центру 10-15 хв пішки , їздять трамваї , недалеко Стрийський парк , можна до аквапарку якщо хочеться на трамвай сісти (3) , або в центр поїхати. Поруч ще студентський парк ЛП (але туди впадлу по сходах лізти :) )

Якщо би я переїзжав в Львів з віддаленою роботою то селився б тільки в межах многокутника проспект Шевченка — Франка — Вітовського — Коперника. Але якщо б захотілося тишини і доброї екології то в Професорській кольонії.

Якщо нема якоїсь важливої конкретної причини переїжджати з Франківська саме в Львів, то я б не радив. Насправді «в этом чудном городе» не все так добре як здається ззовні — розвалена транспортна система з постійно переповненими маршрутками, купа забудов, ремонтів і як наслідок перевантажені особливо в пікові години вулиці, погіршення ситуації з дрібною вуличною злочинністю — і з кожним роком воно колапсує далі і стає тільки гірше. Хз чим викликане бажання переїхати, але рішення сумнівне

погіршення ситуації з дрібною вуличною злочинністю

Розкажіть, бо я не в курсі. Може це через мою куртку абібас родом з дев’яностих, однак мені чомусь такі не зустрічаються.

якщо ще пару років тому свідомі громадяни не об’єднувались для патрулювання вулиць, випадків крадіжок прямо з наплічника на людині під час руху практично не було, а цигани не нахабніли настільки і не вели себе аж так безнаказанно — то мабуть щось стало гірше, ні?
І врахуйте, що це не якась Лівандовка забичена, а самий центральний центр міста

не зустрічав, але ок, тоді раджу носити куртку абібас

Были во Львове аккурат сразу после нового года, и были заранее предупреждены знакомыми, что надо быть максимально осторожными из-за циган. В целом в центре их замечено не было, но подозреваю что из-за новогодней ярмарки они и свалили, но когда уже уезжали, видели много ромов возле одно из эпицентров и рынка там (я честно не помню как назывался улица, где он расположен). Да и в разговорах жителей обсуждались эти темы как и на улицах, так и в кафешках/ресторанах.

Проблеми з циганами у центрі міста і біля вокзалу.

согласен, лично для жизни я бы скорее предпочёл наоборот.

Так можна описати будь-яке велике місто України, а може й не тільки.

так, але власне питання в меті переїзду — в велике місто з його подібними проблемами є сенс переїхати заради кар’єрного росту, або необхідний якись певний об’єкт інфраструктури чи "тусовка«/community, відсутні на місці. А просто «для життя», то десь з 2013 року, як не варіант

1. Франковский район
а)в окрестности улиц В.Великого, кн.Ольги или Выговского (и все что выше по карте).
Можно снять квартиру по ценам не выше среднельвовских, в тихом дворе, рядом ашан, продуктовые и товарные рынки, парки. До центра минут 25 на маршрутке или трамвае. поздно ночью на улицах встречаются сомнительные личности, обитают в основном в фиксированных местах и не агрессивные (как и всюду в спальниках)
б) район стрыйского парка, хорошее место, но будет ощутимо дороже и хуже в плане инфраструктуры. рядом УКУ, если это может быть интересно
в) нравится микрорайон возле лесотехнического, довольно тихо и спокойно, близко к центру. гопоту никогда не встречал, что там с ценами без понятия

1. Максимум что я готов платить в месяц это 400$ + кп

6 місяців тому на минулій роботі людина знайшла 1к квартиру (не совковий ремонт та меблі) в 20хв пішком від центру за 5000 чи 5500грн. + КП. Не знаю звідки у вас (а також у більшості на dou) такі ціни появляються. В спальних районах спокійно можна за 5000грн. + КП найти щось хороше. Припускаю що 2-х кімнатні не сильно дорожчі.

Некоторые и в лотерею выигрывают. И вы уверены что вам не соврали по цене?. Я четвертый год по квартирам, и не скажу за однушки, но двушек с не-совковым ремонтом в центре меньше чем за 10к нет. В спальных районах от 8к. За 5к какие-то бомжатники с советскими батареями, а иногда и деревянными советскими окнами.

Ваша справа вірити чи ні. З експертами не збираюсь сперичатись. Я впевнений на 100%, оскільки людина сиділа зі мною в одній кімнаті на минулій роботі. Так, людина шукала довго цю квартиру, але вже ж таки є кінцевий результат.

Комуналка за 3х квартиру виходить взимку в мене до 2 тис. грн., однак в нас «інтелектуальний краник опалення» в будинку — бабця, яка зголосилася регулювати загальний вентиль відповідно до погоди. В сусідньому будинку такої бабці нема, тож кажуть що взимку платять навіть 3-4 тис. грн.

Спершу гроші з Росії в Україну, тепер у Львів переїхати, просвітлюєтесь :)

1) Цілком пристойну можна знайти, от тільки без рієлтора це зробити важко, а з ним ще важче і дорожче на 1 міс оренди. Для погуляти можете глянути гугло карту, де є парки, гопніки майже зникли як вид, імовірність їх зустріти думаю така ж як у ІФ чи Києві. Поважайте людей з якими спілкуєтесь і проблем не буде ;)
2) Залежить звідки, куди і коли, в 100грн в середньому завжди впишитесь.
3) Теж по різному (може діяти субсидія на цю квартиру, бо там лише одна бабуська прописана, на 3 кімнати, яка спалює по 300 кубів газу в місяць :) а може бути і під 3к грн зимою (2к тільки за газ)

Не совсем житель Львова, но посоветовать могу.
1. На $400 можно снять очень неплохую двушку или даже подубитую трешку.
На твои 22, я думаю ты прекрасно обойдешься хорошей единичкой где-то за 250-280.
По районам я бы плясал от локаций основных галер — т.е. от ж-д Вокзала на юг, в секторе между Любинской и Стрыйской. В целом эта местность достаточно зажиточная, плотность гопов на квадратный километр достаточно низкая.
2. Львов продолжает дорожать, средний чек за такси уже стремится к 100.
3. Сильно зависит от отопления (привет автономка), но думаю 1500, как среднюю цифру можно принять.

Собственно как писал выше, я работаю удаленно из дому, мне нужна отдельная комната так что 2шка маст хев.
Локации галер вообще не важны.Но спасибо

Энивэй я бы посоветовал означенный район, плюс еще возможно Сыхов (если не пугает спальник). Возможно еще имеет смысл посмотреть близкую к центру часть Лычаковского района (тут, не в курсе, могу судить только внешне)
Самая большая проблема Львова — чудовищная неравномерность в жилье. Т.е. за одни и те же деньги могут предложить и польский дом, где ничего не делали со времен Пилсудского, и новострой с недорогой, но приличной мебелью и сантехникой. Надо смотреть и пробовать на зуб.

нормальный двор где можно погулять с собакой и не боятся что тебе в 22:00 череп проломят

Дев’яності вже закінчилися. В принципі, кажуть що гопніки досі ще живуть на Левандівці, хоча я особисто не зустрічав. Колись роздягали на Сихові, зараз це звичайний сучасний район.

средняя цена на такси во Львове

Залежить куди і в який час їхати. 45-55 грн від Податкової на площу Ринок, однак 75-95 від Податкової на Північну автостанцію (АС-2). Варто мати дрібні гроші, оскільки в таксистів буває «пробачте, нема дрібних дати решту» (часом є час вийти біля кіоску розміняти, а часом ні).

По поводу такси это нормально, часто такое случается.
И все же по району что посоветуете?Я смотрел исключительно Галицький и Франковский, может можно еще какой посмотреть?

если необходимо ближе к центру — то Галицький. Однако учтите, что большинство квартир в центре — старые польские дома с ’косметическим ремонтом’ (зимой в них холодно). Не плохие Шевченковский и Франковский районы. Убер в среднем 60-90 грн (в час пик дороже). Коммуналка за 2шку ~ 1500-2500 грн (ну тут опять зависит от вас, может быть больше, может меньше).

Проблема Галицкого — все пристойное жилье под сдачу сдается посуточно.

Будинки не польські, а австрійські, це серйозна різниця, якщо буде вибирати. І ніфіга не холодно, набагато ліпша теплоізоляція у порівнянні з польськими і совєцькими (крім може сталінок, але їх у нас мало). Сам живу у австрійському будинку, в загальному, ліпший варіант — це хіба новобудова.

Взагалі, я живу в районі площі Франка, і тут дійсно дуже кльово, з мінусів — основні супермаркети і інші великі громадські центри більше у спальниках розміщені, ну і транспорт зі спальників вже забитий приїжджає. З плюсів — гарно, два парки поряд (з собаками є де гуляти), центр близько, пішки 15 хвилин, ну і таке інше.

Галицький — це центр, якщо є достатньо коштів — будь ласка. Франківський (мій район) різний, є особняки для небідних вздовж Стрийського парку, а є панельки і хрущовки. У Франківському парків декілька, найкращий Стрийський, є ще менший Горіховий гай (Володимира Великого — Княгині Ольги), супермаркетів в принципі достатньо. За вказаними вище критеріями підходить досить багато місць. В нас чомусь вимикають світло останнім часом до пів години часу вже декілька разів за місяць, але так як є нормальний великий упс, то не проблема.

+ якщо вимикають світло, то й інтернет через ethernet зникає —> відповідно 3G/4G модем для роботи маст хев.

Тут дивитися, чому нема світла і чи надовго:
www.loe.lviv.ua/ua/online_out

А ще буває, що вимкнення світла знеструмлює помпи для подачі води на весь район. На пів години, рідко довше, але все одно факт.

Ось подумав, що в разі якщо у вас нема власної машини, то може бути важливим розташування цілодобових супермаркетів, так як працюючи з дому часто зсувається графік. Такі супермаркети — це «Скриня» на Привокзальній і «Вам» на Княгині Ольги — Пулюя. Від «Ваму» декілька сотень метрів до Аквапарку.

У нас таких проблем не возникало, за этим смотрит девушка обычно, авто собственного нету.
Мы покупаем продукты раз в неделю, и по мелочи.
Галицкий район еще привлекает тем что рядом 2 теннисных клуба, мы занимаемся теннисом и это одна из мотиваций перебраться во Львов.
На самом деле мы очень домоседы, и вылазим крайне редко, потому нам важен нормальный двор, возможно парк в 200-500м от дома, нормальный лифт итд.

Центр — фор хум хау, бо якщо кудись треба поїхати, то в бізнес-час постійно корки. Щодо тенісу — не займаюся, однак по вулиці Яневій (бічна Володимира Великого) є великі тенісні корти. Там само відкритий стадіон з бітумним покриттям на бігових доріжках (важливо для мене), стрільбище лучників і тир.

На Галицькому базарі найсмачніший шпондер. Не хвилюйтеся, це та інші слова вивчаться самі собою ))

Якщо ж потрібні назви продуктів «київською» українською, то вам в супермаркет «Метро». Там і лише там продають «корейку», більше ніде не бачив цієї назви.

Чесно, не знав що є Арсени цілодобові

возможно, не все. но на черновола и патона (вроде) круглосуточные, за остальные не в курсе. сам живу рядом с тем что на черновола, он круглосуточным стал в проглом году, если память не изменяет.

по мні, так Арсен найчастіше з усіх супермаркетів фігурує в фбшних історіях про виявлені/куплені неякісні, прострочені, зацвівші і т.д. продукти. Таритись там, особливо мясо-молочними і кондитерськими продуктами, не радив би

ммм, я счастливый человек что не читаю эти истории. из того что обычно беру пока просрочки не попадалось, но я даты проверяю сразу. а вот в сельпо на Мазепы один раз попались заплесневелые охотничьи колбаски, хотя с датой всё ок было.
на мясные продукты в Арсене из нареканий по личному опыту разве что попадающиеся кусочки костей.

В «Рукавичці» на вулиці Луганській купив раз сирки, вдома відкрив і були чорні. Подзвонив їм на гарячу лінію, більше такого не зустрічав.

ближайшая ко мне рукавичка настолько печальна по ассортименту, что я туда и не хожу, тем более что до форума 7 минут идти, а до Арсена 10.

И все же по району что посоветуете?Я смотрел исключительно Галицький и Франковский, может можно еще какой посмотреть?

Залізничний — трикутник Виговського-Кульпарківська-Городоцька — трохи гірша версія спального Франківського

Підписатись на коментарі