Ваш особистий план на випадок третьої світової війни?
Вже питання не в тому, чи третя світова війна буде, а лише в термінах її початку.
Пропоную обговорити ваші особисті плани на випадок третьої світової війни.
Було би нечесно змовчати про власний план. Котрий, власне кажучи, майже відсутній. Думки десь кружляють навколо виїзду з міста — ок, є родичі в селі. Що там робити, за що жити? Є город, якась бульба.
Мій заробіток — програмування із передачею результатів через інтернет. Ок, великий упс я вже маю і можна також зробити запас пального для генератора, ок можна докупити сонячні батареї. Який інтернет під час глобальної війни? Хіба що супутниковий (насправді не дуже космічні ціни за двосторонній пристрій і якість пристойна, якщо нема зараз сильних опадів). І то якщо оператор саме цього супутника знаходиться в країні, що не вражена ударом. Добре, працює з мого боку двосторонній передавач — а з тамтого боку чи працює? А чи замовник мій, крім робочого інтернету, далі має зиск від тієї створеної програми, тобто чи в нього є працюючі клієнти? Як із оплатою за мою роботу, бо банки під час глобальної війни навряд чи працюватимуть? Біт- та інші коїни? Чи зможу я безпечно з села їздити обмінювати ті коїни на щось придатне для харчування?
Швидше за все, інтернет у сучасному вигляді буде недоступний, можливо будуть поширені з часом mesh-мережі, суспільство перейде на натуральний обмін у цей період. Важливим вважаю зробити основні прививки дітям і дорослим членам сім’ї.
Ну ось такі роздуми поки що.
Let the srach begin!
Найкращі коментарі пропустити