Закриття валютного рахунку ФОП

Вітаю, шановне товариство.
Стикнувся з проблемою закриття валютного рахунку ФОП в одному з українських банків. Може в когось була подібна ситуація, буду вдячний за допомогу.
Вирішив припинити нарешті свої відносини з цим банком і закрити рахунки. Рахунок поточний 2600. На рахунку є залишки коштів.

Питання № 1: чи можу я отримати залишок коштів у валюті у касі банку?
Питання № 2: чи можу я перевести залишок коштів на валютних рахунок фоп іншого банку?

Виникає якась незрозуміла мені ситуація, коли менеджер каже одне, сапорт по телефону каже інше. Чітких інструкцій, що робити далі ніхто не дає. Менеджер лякає, що зараз «пущу твое заявление в ход и закроем счета в размере остатков» (фраза звучала якось так).

Куди звернутися по допомогу чи консультацію в такому випадку?

p.s. У бланку заяви, яку я заповнював, було дві опції — можна вказати рахунок для переведення залишку та видача готівки в касі.
По факту менеджер мене підштовхує продати валюту і отримати готівку в касі в гривні. Або перевести валюту власноруч на інший рахунок. Тобто основна ідея, щоб на момент подачі заяви про закриття на рахунках були 0.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Название банка в студию, пожалуйста

и чё там, из-за пары лишних процентов готов терпеть столько геморроя?

«а це мені під помідори!»

По факту менеджер мене підштовхує продати валюту і отримати готівку в касі в гривні. Або перевести валюту власноруч на інший рахунок. Тобто основна ідея, щоб на момент подачі заяви про закриття на рахунках були 0.

І в чому таки проблемма? Це не менеджер тебе підштовхує це 2 доступні тобі опції, чим вони тебе не влаштовують то?

1. нi
2. так, але треба буде дописати що це перерахунок власних коштiв, аби це не було прибутком.

Отримати залишок коштів у валюті у касі банку у зв’язку з закриттям рахунку неможливо, це забороняє законодавство.

Можливо було б, якби ти мав документи, що тобі ці гроші потрібні для відрядження закордон. Або можна перекинути на гривневий рахунок і зняти в гривнях. Або як пише Pavel Butenko (я так не пробував).

Можно свифтом перекинуть на свой другой валютный ПП счет в другом банке. В назначении напишите: «Пересылка средств с вашего одного счета на ваш другой» — я на английском писал. Стоить это будет 20-30 долларов (по тарифам банка короче). Может сейчас что-то и поменялось, но я так делал года 2 назад, когда менял банк.

свифт дорого, обычное перечисление норм.

Что такое обычное перечисление?

платеж, платежное поручение, как угодно.
операция перевода денег...

А в каком банке доллары так можно переводить?

по идее — во всех. почему нет?

Це забороняє законодавство України — банк не пропустить такий платіж. Міг би пропустити, якби переказувалися гривні.

На даний момент єдині варіанти вивести валюту з рахунку 2600:

1. надати в банк документи, що ця валюта піде на оплату відрядження закордон;
  2. надати в банк документи, що ця валюта піде на купівлю закордоном того, що необхідно для здійснення підприємницької діяльності;
  3. надати в банк документи, що ця валюта піде на оплату праці іноземців, яка необхідна для здійснення підприємницької діяльності.

Стосовно 2-3, не знаю, наскільки на практиці це реалістично. Хто цікавиться темою, знає, що однією з причин небажання інвесторів працювати в Україні — складність надіслати свої кошти отримувачу, який приймає тільки валюту. Що не заважає деяким людям блаженно вірити, що у нас нема регулювання на міжбанку.

це чому?
з одного валютного рахунку ФОП в банку А на iнший валютний рахунок ФОП в банку Б, з призначенням — перерахунок власних коштiв. Це ж не за послуги, а вашi грошi на ваш рахунок.
Я так робила, до речi.
П.С. я не про вивiд баксiв у гривню, а вивiд баксiв з банку. Все одно в iншому банку доведеться мiняти на гривню, звiсно.

Таке зараз законодавство.

У якому році Ви таке робили? З якого банку? Ви не маєте громадянства іншої країни?

в мене все стандартно.
ви змішуєте вивiд баксiв на руки(як живi грошi у валютi) iз виводом валютного безналу у другий банк.

Мені теж треба було перекинути долари з 2600 в інший банк, бо новий роботодавець надсилав зарплату на ФОП-рахунок тільки у «своєму» банку. Закінчилося тим, що я деякий час тримав відритим старий ФОП-рахунок, платив за його обслуговування, і коли курс на міжбанку став менш неадекватним, продав валюту, забрав гривні і закрив рахунок.

задам риторичне питання — що вам заважало перерахувати долари на валютний рахунок ФОП в iнший банк?

Те, що банк сказав, що такого не робить, бо це заборонено законодавством, і запропонував почитати на дозвіллі постанови НБУ № 136 і № 369. :-)
Я маю на увазі звичайний платіж, а не SWIFT-переказ.

Задам риторичне запитання: назви Вашого банку і рік Ви не напишете? ;-)

ДАдада. Банк в студию или балаболка!

Короче я Вам ответ записал на аудио www.youtube.com/watch?v=ZSmvUuoYnYk

можна, але все одно платіж іде через півсвіту — через банки кореспонденти. Тобто по факту таки свіфт.

Продай валюту, забери кеш з гривневого рахунку, купи в обміннику долари (якщо пощастить можеш навіть купити дешевше ніж продав), закрий рахунки і не мороч собі, нам, саппорту та менеджерам голову.

Дякую за пораду, так і зроблю. Тільки от банк закривати рахунки не дуже то й хоче. То лякали, що закриють рахунок в розмірі усіх залишків. Тепер лякають, що можуть бути штрафні санкції по закритті рахунку. Здавалося, що може бути складніше в житті — забрати чесно зароблене і закрити рахунок. Вже 4ий день голова болить за це.

Почитайте контракт, не має там бути ніяких штрафних санкцій, хіба що заплатите 100 грн за останній місяць РКО. Те що кажуть менеджери то напевне ретеншн стратегія в них така.

Обнулите счета, так чтобы они смогли за обслуживание снять за последний месяц кода были движения по счетам и отсавьте его в покое. Когда будете закрываеть ЧП принесете им справку что закрываете и Вам всё бесплатно закроют. Но в моем случае все те счета что я оставлял закрылись сами в связи ликвидацией или объединением\покупкой банка. Например у меня были счета в Кредитпроме, Дельте, Укрсоцбанке, всё позакрывалось бесплатно само со временем. Хотя если бы я пришел с действующим ЧП закрывать то нужно было бы платить за закрытие счета. Во всех договорах с банками закрытие платное, а если закрытие в связи ликвидацией ЧП то бесплатное. А то шо Вас там пугают, то прочитайте договор, очень часто в отделении сидят настолько тупые операторы и начальники отделений что диво дивное, но тикет в их же банк по этому поводу их там отрезвляет, не говоря уже о скарге в НБУ.

То лякали, що закриють рахунок в розмірі усіх залишків
Тепер лякають, що можуть бути штрафні санкції по закритті рахунку.

Бред полный. По закону они не могут самовольно закрыть счета с остатками. Это не их деньги. Как уже писали, на остатках должна быть сумма, покрывающая услугу закрытия (она прописана у вас в договоре). Штрафные санкции могут вводиться банком индивидуально (закон это не запрещает), но это тоже должно быть прописано в договоре с четким перечнем случаев и правилами расчета размера штрафа. И обычно санкции банки используют в связке с депозитными счетами или, при особых вариантах, с кредитными (например досрочное погашение сладкого кредита). Для обычных расчетных счетов фоп/предприятий это не практикуется. Читайте свой договор и все допорлнения и приложения к нему.

якщо пощастить можеш навіть купити дешевше ніж продав

Интересно когда Вам в последний раз так везло, и в каком банке?

Обслуговуюсь в приваті. Неодноразово продавав дорожче ніж купував, бувало навіть в той самий день. Уточнюю—продав валюту на міжбанку, купив валюту у обміннику.

В укрсибе за 3 года такое было буквально 2 раза.

Підписатись на коментарі