Vodafone. Сервіс на межі шахрайства
Давно користуюся послугами мобільного оператора Vodafone(ще з часів Джинс), але такого шахрайського відношення до клієнтів ще не бачив.
Коротко для абонентів інших операторів: в основі тарифу лежить пакет послуг на місяць, плата за які знімається наперед. Якщо сума на рахунку не достатня, то надається пакет послуг на день. Що по вартості виходить десь в 2 рази дорожче.
Але є один цікавий момент, що плата за місяць знімається в разі наявності достатньої кількості коштів в період з 00:00 до 08:00 наступного календарного дня. Отже якщо місячний пакет коштує 80 грн, ви поповнюєте його і наступного дня чекаєте на пакет послуг. Але якщо (не дай Бог) ви забудете про умову «з 00:00 до 08:00» і скористаєтеся будь-якою послугою з пакету до 8 годин ранку(після поповнення), то є велика ймовірність, що з вашого рахунку знімуть 5 грн, дадуть пакет на день, і можливо, потім у вас на рахунку буде не достатньо коштів для місячного пакету. А значить Vodafone буде надавати пакети на день, поки не спустошить ваш рахунок. При чому повідомлень про це ви не отримаєте.
Мушу визнати, що коли проходить місяць і закінчується місячний пакет, приходять SMS з нагадуванням.
Але коли я все ж «провтикав» з поповненням, отмую SMS: «Вам надано пакет на день: безліміт у мережі, 5 хв. та 5 SMS/MMS по Україні, 200 МБ за 5 грн на день(щоденно незалежно від користування). Для підключення пакета на місяць поповніть рахунок від 80грн. Деталі: 111».
Про пустий рахунок і неможливість здійснювати дзвінки я дізнався через 15 днів, коли на рахунку не залишилося коштів на пакет на день і ще й в той момент коли я був за містом і терміново треба було подзвонити.
Пояснення оператора:
Я пропустив поповнення — отримав пакет на місяць і SMS(вищезгадане).
Наступного дня о
Потім грошей на місячний пакет не вистачило і вони «з’їли» мій рахунок денними пакетами.
А по правильному мені після поповнення треба було ввести якийсь USSD код або не користуватися до
Ще щось пояснювала про оплату після закінчення інтернет сесії, хоча я ніяк не міг до
І ніби-то, всі умови описані на сайті, але чомусь не залишає відчуття, що ставлення до клієнтів просто свинське. І зі слів оператора — це поширена проблема(яку вони чомусь не хочуть вирішити, хоча я вже знаю чому).
Невже не можна відразу підключати оплачену послугу чи хоча б слати SMS при кожному наданні пакету послуг?
Бо коли Vodafone хоче напарити якусь нову послугу, то SMS йдуть потоком.
В коментарях прошу поділитися досвідом користування Vodafone та іншими операторами мобільного зв’язку в Україні. Також, цікаво це робиться в інших країнах.
Можливо на форумі є хтось з розробників CRM(чи що воно там) Vodafone і зможе пояснити чому саме 8 годин потрібно для перевірки рахунку і підключення місячного пакету.
Тема не про величину моїх фінансових втрат, а про відповідальне відношення до клієнтів. Це принципове питання.
Update:
Цікавий момент в продовженні спілкування(e-mail) з представником Vodafone.
Я два рази прямо запитав чи перевіряє система стан рахунку перед наданням пакету на день, відповіді так і не отримав.
Бо в будь-якому разі, відповідь буде не на користь Vodafone.
Якщо перевіряє — то чому не підключила місячний пакет.
Якщо не перевіряє.... звісно, що такого бути не може.
UPDATE:2021
Про !шахрайство? 2021 рік. Карл!
Витратив усі мегабайти з місячного пакету і вирішив до замовити ще два.
Реалізується через підключення відповідної послуги яка буде діяти щомісяця поки абонент не відключить. ОК.
Прийшов час оплачувати пакет на наступний місяць. Я пам’ятаю про послугу додаткові мегабайти і відключаю її за декілька днів до кінця дії місячного пакету.
Приходить смс:"Не забули поповнити рахунок? На ньому має бути 155,00 грн, щоб сьогодні вночі ми підключили Вам пакет на місяць..."
А послуга ж уже три дні як відключена. Пакет коштує 120грн. Отже пропонують поповнити рахунок на суму яка більша ніж необхідна. Це був перший дзвінок.
Перед 00:00 я вимкнув інтернет. І вже після 12 годин ночі вирішив активувати новий пакет через код. Як виявилося, у мене було не достатньо коштів на рахунку, не вистачало декілька грн.
Думаю: «наче ж мало вистачити, може вже підключили пакет на день?» Перевіряю. І о чудо, показує, що в мене є всі можливості місячного пакету.
Знову перевіряю рахунок — так само не вистачає декілька грн до необхідної суми(120 грн).
Отже, в ситуації коли людина не перевірила стан рахунку, не спробувала активувати пакет в ручному режимі, а відразу перевірить чи підключений пакет, то вона побачить і хвилини і мегабайти і спокійно ляже спати. Вранці її чекатиме(але це не точно) сюрприз — активований тариф на день, за 10 грн замість 4 грн/день місячного пакету.
Найкращі коментарі пропустити