Ділюся Python-матеріалами і не тільки
Всім привіт! :)
Мене звати Остап, мені 18.
Я студент
Програма там застаріла і 1.5 роки тому я подався у самоучки.
Для себе я тоді вибрав напрямок — Python, адже мені дуже сподобався широкий спектр задач які він може вирішити.
За час свого самонавчання я познайомився з безліччю нових людей, отримав багато досвіду, спробував різні технології.
На початку я уявлення не мав за що мені братися, з чого починати, тому я писав усім підряд, щоб почути пораду та знайти хоч якісь матеріали для навчання.
За цей час я пройшов неймовірну кількість онлайн-туторіалів, уроків, книг і я знаю, як важко початківцю знайти за що загачитися та прямувати вперід.
Заради цього і пишу цей пост, щоб поділитися всім корисним, що назбирав та пройшов за цей час.
Нижче ви знайдете матеріали по Python, Django, HTML/CSS, MySQL, Git, багато хороших книг, конспектів, задач.
Python
1. stepik.org/course/67 — курс для новачків, з нього я і розпочав вивчати Python.
2. stepik.org/course/512 — продовження попереднього курсу, але з більшим поглибленням.
3. www.youtube.com/...HDgROfUUHMbrrdsy_b2y2V_rj — хороший курс, який також для новачків.
4. younglinux.info/oopython.php — чудовий курс про основи ООП в Python. Чудове подання та «мастхев» для кожного початківця.
5. www.youtube.com/user/sentdex/videos — канал іноземного кодера, у якого є багато цікавих відео про написання різних Python-речей.
6. pythonworld.ru — незамінна Python-енциклопедія для кожного початківця-пітоніста, яка містить список усіх вбудованих методів відповідних типів даних та не тільки.
7. python-3.ru — блог про Python та написання різних проектів на ньому же.
8. www.youtube.com/...DvI5AJmcPv36M6PUrQ/videos — відео про різні цікаві речі на Python.
9. codeguida.com — хороші статті про елементи Python, зокрема звідси я почав вивчати роботу з API у Python.
Python GUI (графічний інтерфейс)
Хоч Python і є скриптовою мовою і графіка тут річ екзотична, але кілька фреймворків і матеріалів є.
PyQT, імхо, найкращий фреймворк для графіки на Python:
1. Нижче я дам посилання на архів моїх матеріалів, де ви знайдете хорошу книгу про Python та PyQT — Python 3 и PyQt 5. Разработка приложений.
2. Маю дуже хороший відео-курс про PyQT, який ви не знайдете на просторах інтернету. Кому буде потрібно — мої контакти в описі профілю :)
3. python-3.ru/category/pyqt — курс по основам PyQT.
Tkinter, вбудована бібліотека для простої графіки:
1. younglinux.info/tkinter/tkinter.php — курс.
Django (Python)
Обожнюю цей фреймворк. Детальніше про нього читаємо у гуглі ;)
1. www.vitaliypodoba.com/...oks/django-for-beginners — чудовий блог через який я і поринув у світ програмування та Python. Це лінк на книгу «Django для початківців». З неї я і розпочинав вивчати цей фреймворк. Платна, проте це копійки за такий матеріал ще й на українській. Інформація у ній трохи застаріла, але дає чудову базу, без якої не обійтися. + я «на ходу» переробляв застаріле на нове, що дає хороший досвід.
2. tutorial.djangogirls.org/uk — хороший курс по основам Django.
3. У архіві ви знайдете «мастхев» книгу для джангістів — Two Scoops of Django 1.11: Best Practices for the Django Web Framework
4. www.youtube.com/.../UCWEHue8kksIaktO8KTTN_zg — канал, який дав мені дуже багато. Написання різних сервісів на Django для початківців, з чудовим об’ясненням. Дивіться на плейлисти групи «Try Django».
5. arevej.me — міні-блог з кількома статтями про Django.
6. metanit.com/python/django — курс по Django.
Kivy
Фреймворк для створення кросплатформенних додатків на Python, зокрема на Android.
1. У архіві будуть книги по Kivy.
2. kivy.readthedocs.io/en/latest/index.html — документація.
3. kivy.org/#home — офіціний сайт.
4. github.com/...iki/List-of-Kivy-Projects — список проектів на Kivy.
5. inclem.net/pages/kivy-crash-course — міні-курс по Kivy.
6. habr.com/post/189660 — Kivy та PlayMarket.
Сайти із задачами по Python та інших мовах
3. checkio.org
Інше (Python):
1. www.fullstackpython.com/table-of-contents.html — таблиця Full-stack Python-Developer
2. www.dreamincode.net/...-mega-project-ideas-list — ідеї для проектів на Python.
HTML/CSS
1. htmlacademy.ru — дає чудову базу. «Мастхев». Поглиблені уроки платні, але доволі дешеві і варті цього.
2. Академія із попереднього пункту має вебінари, які дуже хороші, але дорогі. Але у кожному з нас живе пірат :D Гугл в допомогу.
3. oscorp.pro/...chnost-adaptivnoj-verstki — надзвичайно чудовий гайд по флексбоксам.
4. webref.ru — енциклопедія зі всіма тегами та атрибутами.
Я не люблю front-end, проте даних матеріалів вистачає, щоб верстати на середньому рівні.
JavaScript
1. learn.javascript.ru — біблія JS.
MySQL
1. www.youtube.com/...U4_4RU0sKfID6OY-np6uGmhlf — хороший курс для вивчення основ SQL, зокрема СКБД — MySQL.
2. У архіві ви знайдете мої конспекти по цих уроках, які можуть вам пригодитися.
Git
1. githowto.com/uk — неймовірний курс для початківців. Вистачить «з головою» для роботи з Git.
Мій архів із матеріалами
Посилання — drive.google.com/...DTdZVBRVzin22?usp=sharing
У даному архіві є багато книг по Python і не тільки, конспекти по SQL та Git, понад 100 файлів-конспектів по Python, файл із задачами для початківців у Python, а також кілька речень про будову інтернету для самих маленьких.
Ось і все! Надіюся, що кожен з Python-початківців почерпне щось длся себе! ;)
У кого є питання, пропозиції — пишіть, буду радий поспілкуватися!
Мої контакти ви можете знайти в описі профілю.
P.s: на даний момент я шукаю роботу на посаду Junior Python Developer у м. Львів, якщо у когось є пропозиції чи певна інформація — буду дуже вдячний.
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів