Ирландия
Кто что может интересного рассказать?
Особенно интересует Дублин.
Кто что может интересного рассказать?
Особенно интересует Дублин.
Немножко интересного про Ирландию, а особенно про Дублин могу рассказать я :)
Веду блог об иммиграции и жизни в Ирландии irainireland.com
Заходите :)
-
Могу немного рассказать про Белфаст, если вам интересно. Описание вакансии на которой сейчас работаю сам я уже выкладывал на форуме — dou.ua/...ums/topic/5218. Будут вопросы — пишите, буду рад помочь.
Ну звичайно — я порівнював Дублін і Київ. Якщо порівнювати, скажімо, смт Козачі Лагері з Ірландським селом — то різниця буде дуже суттєвою:)
Про цигарки — правда, десь 10 євро за пачку.
Схоже, що це зараз по всій Європі таке. Я зараз живу в Нідерландах в районі Амстердаму, що почав забудовуватись 1999р: половина будинків-квартир стоїть порожня. В будинку навпроти на балконі висить щит — продається і так вже 7 місяців. Зате, якщо вже щось продалось, то такі щити не знімають, а гордо чіпляють на них наклейку «Продано», мовляв, ринок нерухомості ще не вмер. Якщо вірити місцевій пресі — ділова активність на цьому ринку зараз як в 1980р.
Все вищесказане стосується невеликого провінційного містечка. Стосовно, наприклад, Дубліна, не так давно одна ірландка розказувала, що купила там квартиру в кредит в новобудові, а зараз їй дуже обідно, бо сусідня така ж сама квартира продається втричі дешевше (і ніхто не бере:)). А кредит треба виплачувати...
Точних цін на дитсадки так зразу не скажу, але чула що досить дорого і іноді дешевше найняти няню. Хоча це напевно не завжди правда:). Я тут не достатньо довго, щоб кваліфіковано відповідати на всі питання з власного досвіду. Але якщо виникає якесь питання особисто в мене, то насамперед шукаю відповідь на форумах сайту www.virtualireland.ru. Там тусується багато російськомовного населення Ірландії і більшість інформації є досить корисною для людини з серйозними планами на цю країну:)
ЗЫ по поводу сигарет — говорили чирик за пачку.
Ще цікаво, скільки коштує медстраховка, що вона покриває. Як там з дитсадками?
Але при всіх цих і не тільки цих витратах зарплати програміста цілком вистачає на двох дорослих людей, навіть дещо залишається:)
желательно называть цифры -, а то когда озвучивают знакомые — у меня начинается нервный тик.
Одним словом, в Ірландії є свої приколи, але вцілому жити тут якось спокійніше — якість життя на порядок (а то і більше) вища, ніж в Україні. Нажаль...
Из ее слов, самый большой недостаток — постоянно реально отвратная погода.
В Ирландии на нечерноземах средняя урожайность зерна 85 центнер/га, а в Украине на черноземах — где то 25 центнер/га.
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів